Showing 1 to 5 of 11 Reviews | |
晚上8:15左右, 好多人在舖內和舖外. 看見入面有位, 即刻走入去坐. 想吃黑豆豆腐花, 賣光.  黑豆豆漿, 賣光.  黑豆系列都無哂啦!  最後, 叫了豆腐花. 夠香, 夠滑. 不夠熱. 糖水, 紅糖任君調配. 加幾多都得. 賣$6碗, 抵食.  吃杯熱豆漿, 又無. 只得凍. 賣$7一支. 抵飲. 好味.  如果想食黑豆系列, 請不要天黑先去到.  服務態度不錯.  Table Wait Time: 3 minute(s)
Date of Visit: Apr 07, 2012 Other Ratings:Taste 5 | Environment 4 | Service 5 | Hygiene 4 | Value for Money 5Recommend 0 |
朋友極力推薦, 所以, 來元朗一定要去試試. 終於, 找到串皇. 好開心.  晚上8:15左右, 已經有一條人龍. 即刻排隊, 都好快到我們. 叫了三串:  鱿魚鬚(朋友推介必吃)  烟肉金茹  雞肉 共$36. 等了一陣, 見未得, 食完豆腐花再返來. 問姐姐有未, 唔啋我  , 再問, 她說"等陣". 影相又俾姐姐鬧 - "唔准影相"  . 到我啦, 問我要不要辣, 不要. 醬汁 - 不好味. 鱿魚鬚 - 本身有一種味道, 入口先食到. 已不想食了. 烟肉金茹 - 烟肉林身, 金茹無烟肉香味. 雞肉- 夠晒大件. 串燒定義是要夠乾身, 甚至有少少燶燶地, 才夠香. 而醬汁要惹味. 可惜, 我找不到"串皇"有以上元素. 試過就算. Takeaway Wait Time: 15 minute(s)
Date of Visit: Apr 07, 2012 Other Ratings:Taste 1 | Environment 3 | Service 1 | Hygiene 2 | Value for Money 3Recommend 0 |
從OpenRice得知這店有雪糕供應. 一直都好想吃, 但它不像"H"雪糕店, 總有一間在附近. 今日, 有時間來到K11, 一定要買返去試下. 味道只得一種, 就是朱古力. 一個雪糕球是$28, 加多一個$38. 梗要兩個啦. 個盒咁細, 可唔可以分開載. 店員話是這樣放. 但要拿走喎, 她說會好快溶, 然後, 用紙袋放好給我. 拔第一個都幾大, 但第二個就少D了.  返到去, 不是溶得好快. 嘩! 好香好濃朱古力味. 滑的程度就不算好滑. 但好襟飽.
 朱古力雪糕
雪糕, spoon, packing, 紙袋一絲不拘, 設計一流.
雪糕盒
紙袋
Takeaway Wait Time: 0 minute(s)
Date of Visit: Feb 06, 2012 Occasion: Valentine's Day Spending per head: Approximately HKD38 Other Ratings:Taste 5 | Environment 4 | Service 4 | Hygiene 4 | Value for Money 4Recommend 0 |
今天年宵佳節, 放工時已經8:30了. 逛下逛下來到札幌. 雖有幾間分店, 這間仍是我最喜歡. 因為, 味道好; 間唔中仲見到老闆. 湯, 麵連隻碗全部熱辣辣.  出面拉麵店無一間做到. 有味僧, 鹽, 豉油湯底任君選擇. 還可以要濃或淡味.   今次叫咗海鮮拉麵, 味僧, 淡口. 有兩隻新鮮滑口的蝦, 幾件魷魚, 好多黃芽白和芽菜. 麵的份量非常足夠. 今次不即刻吃, 手不觸湯碗, 因為very very hot. 材料新鮮, 麵彈牙, 好味非常. 賣相也非常出色. 看得出用心把烹調好的材料有次序放上碗裹.
 海鮮拉麵
  每次來都叫餃子. 用蔥, 椰菜和豬肉配合而成. 配上一碟調味汁. 點少少汁, 更加開胃和鮮味.
 餃子
Recommended Dish(es):
餃子,拉麵,燒鯖魚 Table Wait Time: 10 minute(s)
Date of Visit: Feb 06, 2012 Occasion: Valentine's Day Spending per head: Approximately HKD110(Dinner) Other Ratings:Taste 4 | Environment 3 | Service 5 | Hygiene 4 | Value for Money 4Recommend 0 |
試新店 Feb 04, 2012 放工接近9:00, 無人排隊, 有好多吉枱, 才入去食. 怕排隊, 好多時都好多人. 有咁多位, 帶位姐姐硬要帶我們坐中間細枱,  我們要求坐卡位, 後來, 她再安排.  嫩雞煨麵 - 保持水準.  魚塊的肉不大新鮮(較"梅")
糖醋魚塊
獅子頭較多肥肉, 無以前好味.
獅子頭麵
吃到9:40分左右, 望望門口, 有條人龍, WHY  裡面好多位喎  呢間舖有個特點就是"製造人流", 入面有位, 要人在出面等. 問佢, 佢就話唔開或未開.  結賬, 以元為單位, $217.80, 它要收$218.
單
Table Wait Time: 0 minute(s)
Date of Visit: Jan 30, 2012 Spending per head: Approximately HKD100 Other Ratings:Taste 1 | Environment 4 | Service 3 | Hygiene 3 | Value for Money 3Recommend 0 |