中文 | English
Marron Cream
This is Marron Cream . Korean, Thai, Italian, 美國菜,西餐 are my favorite cuisines. I also love Japanese Cafe, Steak House, Western Restaurant and Pizza, Buffet, BBQ, 意粉,甜品.
Member 0 First(s)
No. of Review99 Review(s)
編輯推介數目0 Editor's Choice
Recommended3 Recommended
Popularity6256 View(s)
Replies in Forum2 Comment(s)
Upload Photos786 Photo(s)
Upload Videos0 Video(s)
My Recommended Reviews0 Recommended Review(s)
My Favorite Restaurants0 Favorite Restaurant(s)
My Favorite Gourmets0 Favorite Gourmet(s)
My Fans9 Fan(s)
Marron Cream  Rising Gourmet
Become a Fan Become a Fan  Comment Leave a Message
Sort By:  Date Smile Smile Cry Cry  Editor's Choice  Overall Score
Display: AllHong Kong Macau Shenzhen

Full View Full View   |   Map View Map View
Showing 1 to 5 of 99 Reviews
Share with MessengerShare on TwitterShare on Facebook
Categories : International | Western Restaurant | Family Style Dining

果日係星期日, 我地11點幾到左DISNEY, 入去之後, 就去左食LUNCH先.

可能因為我地去到果時, 仲算早, 所以無咩人, 都唔使點等就入到去.

*******

我以前去親都係坐入面D位, 今次終於可以坐到係出面果個好似溫室咁既地方, 好靚下, 有住D陽光係出面射入黎. 好舒服!

*******

我地叫左2個HALLOWEEN套餐, $158. (不過, 個WAITRESS講, 果日係最後架啦, 第2日就會轉左做BUFFET)

我朋友飲果個南瓜湯, 我無試到, 不過就個白色蜘蛛網黎講, 至少夠氣氛.

我食果個雞胸沙津, 清清地, 都幾好味. 可能我一見到個賣相, 已經鐘意到不得了. 其實, 佢個汁係類似MCDONALD用黎點雞翼既泰國甜辣醬. 味道唔算真係特別好. 但係, 佢連件番茄都會有惡魔樣對住你笑, 得意成咁, 真係無辦法唔加多D分比佢.

我朋友食既咖哩, 佢話唔夠味.

我食果對惡魔眼係魚卷起, 上面加紅蘿蔔, 再上面加半粒OLIVE. D魚肉勝在夠厚, 有少少胡椒, 都OK既D味. 惡魔鼻係D MASHED POTATO. 我食唔到青口. 惡魔笑咀咀係D甜菜汁. 我始終最鐘意既係佢既賣相, 多過佢既味道, 個olive佢都好好心機咁, 打個星型孔比佢, 而且個咀又有個bat型紅蘿蔔係度. 真係好cutie!!!!

個甜品, 個餅皮夠鬆軟, 而個中間唔會太甜, 比起個雪糕, 佢真係一d都唔算甜.

*******

我地見個donald duck dessert咁得意, 於是叫埋, $88.

係tiramisu黎, 幾甜架, 仲有2塊朱古力仔. 幾得意呀!

食完, 仲可以拎個隻杯番屋企, 好正呀!!!!!!!!!!!!

Recommended Dish(es):  Donald duck dessert

Table Wait Time: 5 minute(s)

Spending per head: Approximately HKD200(Lunch)

5  |

Recommend
Categories : Guangdong | Noodles/Rice Noodles

好耐好耐之前,
有一個朋友話我知,
依間野D雲吞好味.
我一直都無試過依間野,
所以唔知.

今日去食一碗,
睇下係唔係真.

有個服務生走埋黎,
介紹間舖頭.

佢話,
剩得銅鑼灣依間有CONGEE賣.

日本既介紹?
唔知係咩野(全部都係日文),
不過應該係介紹依間舖既野食掛?

***

我碗牛根雲吞麵.
因為佢依度既牛根,
寫為"特效牛根"
我問個服務生想知咩野既特效,
原來係D汁?
既然係咁, 我就想試下牛根同雲吞(我朋友讚過D雲吞, 請大家睇番第一段).

被D牛根姐住左D雲吞TIM...

影到未呀?

D牛根幾入味,
D湯都係腩汁整成,
好似比出面果D濃.
D雲吞幾好味, 而且又爽(蝦),
不過好似比想像中細粒左D.

而, 唔知係唔係同係AFTERNOON去既緣故,
成碗麵, 都好似份量唔多,
唔係好夠我食.
收$34蚊,
好似有少少貴左D.

***

我朋友食雲吞麵.
同樣既雲吞同麵,
應該係一樣既評語.

個服務生比既卡片:

Table Wait Time: 2 minute(s)

2  |

Categories : International

個VIEW都幾好喎~

係PANDA CAFE果度既側邊位,
可以望到出面既天空/樹/卡通人物行來行去,
可能因為附近有佢地既休息室啦.

幾靚~!

就係依度,
時不時都有卡通人物路過...

入面室內景

有D PANDA相既牆.

***

叫左2杯特飲: LYCHEE特飲(藍色果杯) 同 柑桔檸檬(另外果杯)

睇相都清楚見到真係有柑桔同檸檬.

係我朋友飲既, 所以唔清楚味道.

***

我果杯LYCHEE野,
幾好味..
好有LYCHEE既香味.
味道方面, 好甜好甜...
D白色球既野,
好似係真LYCHEE

成杯都係好得意,
好靚~

Table Wait Time: 5 minute(s)

2  |

Recommend
Categories : American | Western Restaurant

因為無左套餐, 所以要散叫.

我地岩岩去完HAAGEN-DAZS食完雪糕,
所以就只係叫左2個餸,
後尾個WAITRESS講話叫多個ONION RINGS,
我地就叫多個ONION WINGS黎食下.

幾OK架個脆張,
漲卜卜既脆脆表面,
我就算驚熱氣,
都食左唔少.

影比大家睇有幾大個.

影比大家睇有幾多個.

件魚幾唔錯,
重點係煎得好靚,
睇下D金黃色既面?
同下面D油?
真係好肥美架條魚.

仲有個汁,
令個魚D味道有變化,
因為就算唔用D汁,
只係得條煎魚都會好好味,
D汁可以話係令條魚多D變化用既啫.

個SIDE DISH要飯都好,
唔會比白飯我.
味道都唔錯TIM.

份量夠大,
好岩DINNER時食.
不過, 因為我地岩岩食完雪糕,
食完埋依個,
其實都已經飽飽地.

影比大家睇, 條魚有幾厚.

影比大家睇, 有幾大份.

***

用左芝士作主要調味,
聽我朋友講,
應該係BLUECHEESE黎,
佢好似去過外國住,
所以佢會熟DD.
我唔知咁多野,
我只係知D香味好特別,

上面果D炸物好好味~
好開心呀.

個焗薯都OK架,
有D牛油係度滲入去.
好正下.

影比大家睇, 有幾大份.

主角既大特寫!

CUT開比大家睇, D肉汁呀.....
仲有D醬汁係上面反哂光...

***

鐘意有CREAM既飲品!

D CREAM上面有D朱古力野,
勁正呀!
反而杯野D味有D唔識講既感覺,
唔係一般既甜味,
係帶酸定唔知乜...
好似怪怪地,
下次CHOOSE另一種先.

Table Wait Time: 43 minute(s)

1 Vote(s)   View Results
Recommend
Categories : Japanese | Sushi/Sashimi | Drivers Friendly Dining

之前剩係去過依間野食LUNCH,
未食過DINNER既野,
果次去唱K之前,
想食D野先,
就黎依間睇下.

佢有個新野食,
係叫做夏之味覺.

季節的三點盛,
$48.
我無食哂3件,
不過就我食果件黎講,
真係好好味.
所以之後我心思思都想補叫番個扇貝黎食番(下面有相).

白色果件係帶子黎,
另外叫既,
都好味架,
可能我不嬲都鐘意食帶子,
佢軟得黎又滑,
加少少檸檬汁已經好好,
最好就厚身D,

可能加得太多,
有D酸得滯.

好長條鰻魚,
D汁都好味.
最鐘意D汁甜甜地.

鵝肝,
好香,
個面煎得好脆,
入面D汁簡直係噴出黎咁,
軟軟地既質感,
充滿著油份,
係個口到慢慢吟,
勁正!
(我鐘意食鵝肝到不得了,
試過鴨肝, 鴨肝個面煎完之後變得太硬, 入面亦無鵝肝咁正, 唔知係咪煎果個唔識煎得佢靚(果次係花月庭度食), 定係鴨肝咁煎法根本就唔夾)

食完件鵝肝剩落黎既壽司飯...
形狀同一般壽司好唔同,
圓圓既偏偏既一舊飯,
幾得意.
睇下D鵝肝既汁,
好正呀..

***

再叫多一份季節的三點盛,
因為太好味,
想試下頭先未試過果2件.

另外, 再叫一份蟹柳辣明太醬,
$16,
好別緻既味道,
好靚既COLOR,
好好既口感,
D醬同D蟹柳幾夾.

好似係炸牛旁,
好香脆,
個脆張正得好好,
咬落去勁脆.
一邊食, 一面驚起熱氣..
入面D質地好得意,
拎黎當小食,
係極高享受.

他他海鰻魚,
$18,
張介紹紙度叫左D客注意細骨,
搞到我初時驚驚地,
不過食落, 勁勁勁正,
D魚既質感同D魚自己既油混合係口度,
果D所謂既細骨似係D渣咁,
係有FEEL到有D野既,
不過唔會影響到D魚油同D肉質既果種好味法.

好想好想食多次,
所以我朋友都好好人,
叫多一份黎一齊食.

吉列八爪魚餅,
$26,
勁多我鐘意既木魚呀!
多到姐哂條八爪魚餅,
正呀!
D八爪魚餅都好好味,
有D真既八爪魚係入面,
D口感好正,
風富左D趙頭...

好正既壽司之旅,
勁鐘意好多款既美食,
真係想食多幾次呀!

Table Wait Time: 12 minute(s)

5  |

Recommend

Home|Restaurant Search|Review|Coupon|Recipe |Forum
Mobile OpenRice |OpenRice in Chinese |OpenRice Travel|Online Restaurant Reservations |开饭喇
Member Registration|Submit Restaurant Info|About Us |Editor's Blog |Privacy Policy |Terms of Service |Site Map
OpenRice.com is Hong Kong's most popular dining guide to help people find places to eat based on the restaurant reviews written by real local people. OpenRice also offers restaurant discount coupons, food delivery directory and recipes.Through our Hong Kong restaurant search engine, users can easily find their desired dining places by districts such as Central restaurants,Causeway Bay restaurants,TST restaurants and cuisines such as French restaurants, Italian restaurants, Chinese restaurants, Japanese restaurants, and buffet.

Copyright © 1999-2013 Openrice Group Inc. All Rights Reserved.
Hong Kong's Most Popular Dining Guide,
with restaurant search, restaurants reviews, and dining coupons.