這次來到新落成的地方吃同事介紹好吃的南亭。之前看過舊鋪的食評還怕service 不好呢。上來後發現店員服務真的非常不錯。執 table, refill tea好frequent。
Menu 上的如果沒有特別說明是兩串,剛好這晚同行有兩位友人,店員話可以幫我地將個order adjust變三串收1.5份錢。這個idea非常好方便啊!
參考之前的食評及自己想吃的就order 了:白菌、雞賢、芝士雞翼、牛舌、白鱔、sweet potato、蘆筍卷豬肉、燒三文魚飯團。
被安排坐的位子有點像小房間一樣的間隔,有 privacy 而且實木 wood furniture也很得意。
非常迅速的食物一件一件的來。每次一有食物上,店員會幫我地分開擺落隻碟度,好貼心。
sweet potato有驚喜,很甜。
雞賢雖然細細粒但燒得剛剛好,不會(火農),而且很入味。
牛舌最 impressive。食串燒必叫(真係好少會難食
白鱔也非常彈牙!雖然鱔對身體唔係幾好,不過久唔久一次都ok。
最麻麻係芝士雞翼 & 蘆筍卷豬肉 - 早知只叫純雞翼,雖然前者唔係唔好食,但d芝士味replace左雞翼的味道。後者我以為自己叫了燒大蔥,唔見到有豬肉亦食唔出,只有蘆筍味
呢度既服務真係好好,除左訂位個度會再 confirm,refill 茶真係勤力度我唔好意思。食完d簽又會幫手執落筒,如果唔覺佢有 interrupt 到既話,我覺得服務周到。
至於食物方面,多選擇好似係一杯屋,但燒出黎既水準係呢度好d,無咁「得過燒左啦」咁既感覺,味道自然d。:應該會翻桌的D
Recommended Dish(es):
牛舌,sweet potato,燒三文魚飯團
Table Wait Time: 0 minute(s)
Date of Visit: Nov 08, 2012
Spending per head: Approximately HKD274(Dinner)
Other Ratings:
4 | Environment
4 | Service
5 | Hygiene
5 | Value for Money
Keep it up!
Looking Forward
Interesting