Showing 1 to 5 of 9 Reviews | |
其實金華已經是我的飯堂, 因公司在附近食物又OK, 加上本人不太喜歡食正餐, 此地方一來可以配合到我, 其他同事又可以食到佢地要食的東西! 今日好想食西多士, 所以就叫了一件西多, 蛋TART, 兩個同事就ORDER 了快餐芺蓉蛋飯, 一個叫雞扒菠蘿包! 當然D飯來先, 比我們想像中細, 因在外的芺蓉蛋會是COVER底部的飯比手掌還大, 但此飯的芺蓉蛋好細我想只用上一隻雞蛋做, 料方面有火腿, 少少的ROAST PORK, 芽菜, 兩粒蝦仔, 見到覺得唔飽  , 味道沒有特別! 至於個雞扒包來到, 好吸引雞扒好JUICY, 有番茄, 生菜加SALAD CREAM 真是人人食過笑哈哈  終於到我個西多士出現啦, 好靚! 食飯個兩個同事見到口水都留出, 金黃色!!! TASTE VERY GOOD! 因食的過程太快及比較多人, 影唔到相  , 不過我下次補番因太GOOD啦!!!  蛋TART 可能不是太HOT, 只可說OK!  飲品不多TALK, 因TASTE GOOD!  Recommended Dish(es):
雞扒菠蘿包,西多士 Date of Visit: Jun 15, 2011 Spending per head: Approximately HKD32 Other Ratings:Taste 5 | Environment 3 | Service 4 | Hygiene 3 | Value for Money 4Recommend 0 |
上星期日午飯后好想食D滋潤的糖水, 就想起這店! 一去到就有位啦! 雖然D呀姐COOL COOL哋, 但我BUY 因手腳快! 雖然天氣好熱, 但我都叫了個白果, 連子府竹糖水, 好足料, 粒粒白果同連子SIZE 好大  , 整碗糖水超好味, 好有府竹味  , 中式的糖水先可以達到滋潤的效果  ! Recommended Dish(es):
白果,連子府竹糖水 Date of Visit: Jun 05, 2011 Spending per head: Approximately HKD15 Other Ratings:Taste 5 | Environment 4 | Service 3 | Hygiene 4 | Value for Money 5Recommend 0 |
遲咗寫食評! 那天一早帶小狗去看完醫生之後路經此店, 比D面包味吸引了  , 連我袋內隻胃食小狗都凸出頭來, 我就買了一個好大又熱的雞蛋糕, 再加三個超大的迷你包三個(一波蘿, 一腿蛋, 一雞尾), 合共HK$13好平  D包SIZE同出面正常SIZE一樣, 好軟熟, 又新鮮, 我好鍾意OLD CHINESE BAKERY, 因有質感, 比現在日本包好味, 因食完之後會飽肚及滿足! 個雞蛋糕好好味, 有燶烈的雞蛋味, 有鬆軟!!  Recommended Dish(es):
迷你包,雞蛋糕 Date of Visit: May 29, 2011 Other Ratings:Taste 5 | Environment 3 | Service 3 | Hygiene 4 | Value for Money 5Recommend 0 |
每次路過如果見不太多人, 先會ORDER因這鋪的位置在一條好窄的街旁, 不太方便!! 好彩只有兩個人在等候, 我就ORDER 了朱古力雞蛋仔, 因此味是即叫即做, 所以要等約5MIN., 個老細有點怪因佢會好大聲問D客好唔好味及脆唔脆,加上又唔笑感覺好似威嚇人, 通常如果係第一次都會比佢嚇"親"!  好好味不會太DRY, 及過脆KEY POINT 係10蚊就食到朱古力, 我相信係最平的一間!  Recommended Dish(es):
雞蛋仔 Takeaway Wait Time: 5 minute(s)
Date of Visit: May 29, 2011 Spending per head: Approximately HKD10(Other) Other Ratings:Taste 4 | Environment 2 | Service 4 | Hygiene 4 | Value for Money 5Recommend 0 |
今早好想食D好豐富己又滿足的野落肚,路過見到阿姐好熟練在包粢飯好fresh!就order了一個帶走食,雖然比以前細但足料份量崗好是一人食,之前是大但飯多咗最後都是浪費!整體好達到我今早的要求!
 好足料一比一
Recommended Dish(es):
粢飯 Date of Visit: May 29, 2011 Spending per head: Approximately HKD13(Breakfast) Other Ratings:Taste 5 | Environment 3 | Service 3 | Hygiene 3 | Value for Money 4Recommend 0 |