Showing 1 to 5 of 8 Reviews | |
約2點去到, 都唔洗等位. 同男朋友兩個人去食, 叫左3碟野. 分別係炆肉豆腐客飯, 上海"小籠饅頭" (佢唔係叫小籠包), 同鍋貼. 炆肉豆腐客飯, 夠味, 豆腐仲好香豆味, 可惜d炆肉真係好肥, 我諗全碟野ge豬肉, 8成係肥膏, 得兩成係瘦d ge 肉. 佢個上海"小籠饅頭" , 我諗可能因為係上海風味一d, 所以唔係有湯果種, 入面係得好小好小湯ge. 皮亦較厚, 都ok的. 最後個鍋貼, 一路都好脆. 哩間餐廳ge style 係舊式一d ge 上海菜館, 都ok丫 ^^ 可以去試下.
 豆腐炆肉
 鍋貼
 小籠包
Table Wait Time: 0 minute(s)
Date of Visit: Sep 08, 2010 Spending per head: Approximately HKD40 Other Ratings:Taste 4 | Environment 3 | Service 3 | Hygiene 3 | Value for Money 4Recommend 0 |
之前已經食過幾次, 味道都唔錯ga, 服務就一般啦, 話晒都出晒名, 唔休做. 本來係諗住黎食煲仔飯, 但原來lunch係無的, 大家要留意喔. 今次同男友食左牛腩河, 牛根河同埋朱潤腸. 朱潤腸之前都食過, 不過d朱潤今次就無上次咁滑, 熟左小小, 塊皮就依然好薄同瘦. 好味喔. 牛腩河, 牛根河都就普普通通啦, 湯同牛都夠入味, 夠"林"的. 會再黎呀.
 朱潤腸
 牛腩河
Recommended Dish(es):
朱潤腸 Table Wait Time: 5 minute(s)
Date of Visit: Jul 17, 2010 Spending per head: Approximately HKD40(Lunch) Other Ratings:Taste 4 | Environment 4 | Service 3 | Hygiene 4 | Value for Money 4Recommend 0 |
好有風味, 同埋都有格調ge餐廳. 同男朋友去, 叫左一個香草芝士意粉, 一個pizza, 同一個骨, 已經好飽好飽. 所有野食都好好味... 特別係個意粉. 好夠芝士味. pizza 上面果堆cheese 都好好味, 酸酸的, 帶出左個pizza ge 味道 每張枱都有candle, 而且環境都幾寧靜的 ^^ 埋單約$350, 哩個價錢有哩個質素的食物, 非常值得喔. 推仲一試 :-)
 好味pizza 但唔記得左叫咩名喇 應該係美國一個州份ge名黎ga^^
 好大碟. 個燒烤醬汁好好味, 另外佢仲有另一個汁的.
Table Wait Time: 0 minute(s)
Date of Visit: Jul 19, 2010 Spending per head: Approximately HKD160(Dinner) Other Ratings:Taste 5 | Environment 5 | Service 4 | Hygiene 4 | Value for Money 4Recommend 0 |
因為係同男友媽媽食晚飯, 所以先會到齋鋪食晚餐. 之前都黎過兩次, 對我哩位食肉獸黎講, 佢ge味道都仍然ok^^ 今晚叫左羅漢齋麵 同 八珍伊麵, 點知.... 原來兩碟ge材料幾乎一樣, 好彩有叫其他野食, 唔係真係... 叫左個荔芋圈, 好味好味. 但大澳果間東方小祗園就更勝一籌. 西汁酥素鴨, 多油左d, 同稍為唔夠脆. Table Wait Time: 0 minute(s)
Date of Visit: Jul 11, 2010 Spending per head: Approximately HKD40 Other Ratings:Taste 3 | Environment 3 | Service 3 | Hygiene 3 | Value for Money 4Recommend 0 |
松記間唔中都有幫襯的. 深水埗 , 佐敦的都有去. 但黎荃灣哩間就較多, 因為男朋友住荃灣. 一直以來都覺得哩間糖水鋪味道各樣算是不過不失, 所以一直都有幫襯, 但經過尋日之後就唔會再黎喇. 尋日兩個人order得一個白色世界, 配料有香蕉, 大粒西米, 同白色形態似涼粉ge東東. 其實每一次都係因為哩個似白色涼粉ge東東先黎幫襯, 因為幾中意佢有一陣好似鳳仙雪條外面果層黃色皮ge味道. 但今日呢d 東東係完全無味, 而且個甜品雖然已加奶, 但第一啖已經食唔到有奶味. 成碗野可以話係無味可言. 香蕉又唔香, 大粒西米更加唔會有味啦. 食到一半, 已經係晒水, 咁你就知碗野有幾淡. 仲要中途個伙記叫多2個人坐落黎, share 唔係問題, 問題係間鋪起碼仲有兩, 三張枱係完全無人坐, 但佢竟然安排多兩人坐落黎. 之前一路哩間鋪服務都唔係好, 但今次煩到係自己, 所以唔會再黎喇, 又唔係得你一間.
 白色世界 已加奶 但無奶味 食到一半已經係晒水 圖中清晰可見
Table Wait Time: 0 minute(s)
Date of Visit: Jul 11, 2010 Spending per head: Approximately HKD10(Tea) Other Ratings:Taste 2 | Environment 2 | Service 2 | Hygiene 3 | Value for Money 3Recommend 0 |