Showing 1 to 5 of 15 Reviews | |
有進步 Mar 15, 2012 今天到附近睇樓,行過見到呢間好彩個門面幾靚,新裝潢左咁,改左名叫彩晶軒,所以便上去試試!一入到去幾靚,有個位係比d結婚既人影相,實在體貼! 我們叫了一些點心,價錢都合理,亦大大碟! 叫左幾道健康小菜... 蛋白薑粒紅米飯,由紅白+米一點青瓜整成,一點都不油,幾健康幾好食! 另外叫了個雲耳,好爽,又是一個好的素食,除此外當然我們都叫了叉燒啦!因為聽聞好彩的叉燒係幾好味的!因為沒有肥肉,是叉燒最好吃的一個部份!這個真的要一試! 飯後又叫了甜品,個芒果布甸好有心思!味道也不錯,還便宜過糖水舖的,嘻嘻! Date of Visit: Mar 11, 2012 Spending per head: Approximately HKD80 Other Ratings:Taste 4 | Environment 4 | Service 4 | Hygiene 4 | Value for Money 4Recommend 0 |
自問自己要求都唔係好高,但真係估唔到呢間野令我太失望!!我好同意樓下有位朋友講既評價,真係極差的一間餐廳! 的確係唔洗等位就有位,但叫左好耐都冇人招呼,d waiter係冇焦點既!之後叫左個女仔黎,答野好悔氣,問佢野又唔識答,之後就叫左另外一個女仔幫佢...但等左成5分鐘都唔黎..! 好,點野食啦,d湯又淡又"希",真係膠水feel....我地叫左個招牌豬肋骨,呢個真係完全失望!d肥膏多到呢....完全入唔到口!d汁係好味,但真係食唔落,早知就保險d叫個麵啦!我勸大家去到唔好點呢個菜,盞浪費金錢!之後黎左個香芉布甸,又係冇味的,真係對呢間餐廳失晒望,唔係因為團購左,呢個價錢食呢餐真係叫佢回水!  Table Wait Time: 0 minute(s)
Date of Visit: May 02, 2011 Spending per head: Approximately HKD75 Other Ratings:Taste 1 | Environment 3 | Service 1 | Hygiene 3 | Value for Money 1Recommend 0 |
很久都沒去過食vc,最近有機會去左飲茶!d水準都仲係keep 得到,唔怪得可以入圍開飯熱點啦~ 我地叫左幾個點心,值得推介既係魚子燒賣,大大粒又好味,而且都幾特別,咁都比佢諗到,之前都冇食過….另外蝦腸d皮好薄,唔會又厚又唔食食,入面d蝦都大大粒,幾香,有機會大家可以試下。之後我地都叫左個糯米雞都ok啦,唔係話好大隻,味道都唔錯,如果大隻d就正d,last不得不提呢個流沙到咁既流沙奶皇飽,真係好好味,又熱又唔係潔到唔識流,但食到我成隻手都係>.< 總算冇失望。值得再食! Date of Visit: Mar 08, 2011 Other Ratings:Taste 4 | Environment 4 | Service 4 | Hygiene 4 | Value for Money 4Recommend 0 |
呃錢 Oct 11, 2010 o個日去完天文公園就到附近食海鮮,我地都未有心水去邊間,不過世興既伙記好落力咁sell 我地去佢地o個間,見價錢又比其餘兩間平,就去試下啦..,入到去10個送比我地簡5個,有幾個入到去先話冇,又話蜆係大唔係細o個d...咁是旦簡幾個啦,又話會比多d份量我們,點知出黎碟碟都冇加大到,味道方面不過不失,賴尿蝦就一般,唔係咁好食....埋單原來汽水15元一罐...搶錢!我地走時仲o係我地耳邊講: 係咪好抵呢? 呢d態度太過份了>.< Date of Visit: Oct 10, 2010 Other Ratings:Taste 3 | Environment 3 | Service 2 | Hygiene 2 | Value for Money 2Recommend 0 |
聽聞灣仔新開了間名爵既樓酒好靚,就同左幾個fd去左o個到食,以為好難搵,又唔係,都好近!上到去,好靚…我估個場係專比人擺婚宴用的! 以為咁靚既地方,價錢會好貴,但又唔係喎… 又叫點心又叫了甜品,其中我覺得最正既係d蝦餃,包得好靚,又唔厚,又唔會散出黎!推介這個~ 另外值得一說係幾個甜品,桂花凍,賣相幾好,入面好足料好多杞子,而且清清淡淡幾好味!另一個係心太軟,呢個超好味,流出來的朱古力暖暖的好甜~還有一個是焦糖燉蛋,甜甜地,好香好滑,有入口即溶的感覺,不過份量少左d,唔夠食呀~! 整體黎講都唔錯!會叫朋友幫襯^^ Date of Visit: Oct 08, 2010 Other Ratings:Taste 4 | Environment 4 | Service 4 | Hygiene 4 | Value for Money 4Recommend 0 |