Showing 1 to 5 of 46 Reviews | |
每次經過呢個轉角位都見到呢間中東菜出面勁多人等位 一定好安全啦~!!! 今日就去試下啦~!!! 原本以為星期6好多人好耐先有位, 點知等左一陣ONLY 就有位仲係坐入面唔洗坐街邊, 即刻睇下有咩食先~!! 野食都唔算貴, 不過唔想諗最後叫左2人餐, 一來就有個
 土耳其芝士條
, 一望以為係一般炸春卷, 點知入面芝士香軟, 外面鬆脆!!! 再叫左個
 羊肉卷卡巴
, 少少辣, 冇乜so味, BUT唔多夠汁, 要自己勁加醬汁
 牛肉水稻飯
, 呢個唔錯, 特一眼以為佢個D係白飯, 原來有味的~!!D飯撈左香料(紫色果D)同埋入面都有香料碎 牛肉加上蕃茄洋蔥加乳酪汁, 濃厚異國風味!!! 最有特色都係個"
 陸州沙律
", 原來係角豆, 檸檬汁, 乳酪溝出黎, 貌似一PAT醬汁的, 竟然是沙律,!!!!  配上烤餅食, 味道豐富有特色~!!! 最重要都係, 每碟送的份量不太大, 不會食到好飽, 仲有個
 芒果奶昔
, 似芒果沙冰濃厚版, 甜品,....可以係我唔識欣賞, 一PAT椰汁溝成加左蠶豆碎同西米同其他唔知咩豆, 糊狀物體, 好難想像中東人係咪真係食呢D甜品=-=?? 有一個問題係, 唔多夠waiter, D waiter都忙到團團轉, 不過上菜同服務都好怏, 室內環境都算乾淨 , 見到人地叫D鐵板燒好似好吸引, 下次再試~!!  Table Wait Time: 5 minute(s)
Date of Visit: Feb 23, 2013 Spending per head: Approximately HKD80(Dinner) Other Ratings:Taste 5 | Environment 4 | Service 4 | Hygiene 3 | Value for Money 4Recommend 0 |
話說今日去左小肥羊作晚餐 一向小肥羊D食物質素都唔差, 咁就唔計較價錢上左去喇 食完我地5個人埋單都要$891 都唔計較喇 最後埋單我就問果個侍應點先可以入會~佢就好興奮咁講左入左會有咩著數啦 400 CASH回贈,10枝紅酒劵,永久9折等一大埋, 咁我就問佢400可唔可以即時用埋 佢話可以, 仲可以9折埋, 咁我就問佢即係我地實比幾多錢, 佢答$300幾左右 我地再三追問, 佢都係話實際係比$300幾 咁我地覺得幾抵咁就OK啦~ 之後就拿左我老豆個信用卡去碌, 碌完拿番2張receipt來 一張$880, 另一張$417 佢就係咁叫我老豆簽$880果張, 話入會一定要簽!! 點解係簽receipt唔係簽D咩咩會員合約呢??? 我同家人有覺得有可疑, 就追問佢(同一個侍應), 我地睇到MENU入會要$880, 佢從來沒有講過入會要"額外"比880會費, 而從該侍應對我們的陳述中,(實際係比$300幾) 我們理解到是食滿880就可以入會加上送的400CASH可以即時用 佢仲話自己從來沒有講過可以"食滿"880就得~ 我地5個人5對眼5對耳睇住聽住佢講實際係比$300幾only, 唔會有錯!! 經過我地再三追問下佢終於講真話要先比880買左個會籍, 入面果400先可以用來找而家張單 即係880(會費)+417(減左CASH COUPON,折扣之價錢), 實比$1297 哇~!!!無啦啦比多400幾~!!緊係唔制啦!! 即刻叫佢取消返個交易, 唔入會了~~佢話D單入哂機, 我地當然唔會咁順攤`!!!一定要佢取消個交易 因為我跟埋佢去個收銀台度睇住佢取消返, 去到收銀台, 佢同事問佢點解個客而家又話唔入會~佢晦氣地說"點知佢!!" 最後都取消左, 2個交易, 比返正常891, 但係為左唔好另其他消費者誤墮陷阱, 一定要在此公開事件 我有理由相信該名侍應因急於跑數而在銷售會籍過程中作出誤導性陳述, 或蓄意隠瞞當中細則企圖行騙 果個侍應叫趙X英(私隱問題不可開全名), 我已紀錄抵左佢既銷售過程~佢意圖混淆視聽 而家要等2月份信用卡月結單, 睇下有冇比人扣左數先知有冇損失 有必要時我會向有關機構如: 消委會, 飲食業聯會, 警務處等作出投訴 因此內容含有嚴重指控: 本人謹此聲明一切有關法律責任與openrice無關, 此內容亦不代表openrice之立場 請openrice如實刊登, 免有其他消費者無辜受害, 以及警剔消費者在店員的銷售過程中加強警覺 亦警剔各飲食機構, 加強陪訓員工, 免得聲譽盡喪 Table Wait Time: 0 minute(s)
Date of Visit: Feb 13, 2013 Recommend 0 |
上水好似冇咩野食咁,忽然上網見到呢間新拉面店 好評之下, 就去一試 店內果然得4個位~!!!! 由於門口和廚房開放,冷氣不夠 見到菜牌有拉面和,叉燒拉面,相差10蚊,咁我就叫左拉面+叉燒+8蚊 另外碗就叫左拉面+蛋~!!! 點知......+叉燒原來係+一片...=-= BUT D叉燒又真係幾諗既,口感幾好~!!! 隻蛋入面係流心,好似DD溫泉蛋咁~!!! 又叫左客餃子~!!!! 點知.....入面有蝦~!!!!仲係咬落爽口,新鮮的那種~!!! 呢個要讚~!!!  有配料比客人自己+, 如竹筍, 唔知咩咩油, 白糊椒粉 最重要都係個湯底, 用豬骨煲10小時 唔算太濃, 但足夠面掛湯~!! 係咁耐以來第一次會飲哂D湯的!! 飲完都唔覺口渴~!! 果然食物有質素, 只可惜冷氣真的不夠 有下次!!  Date of Visit: Sep 10, 2012 Spending per head: Approximately HKD65(Lunch) Other Ratings:Taste 5 | Environment 4 | Service 4 | Hygiene 5 | Value for Money 4Recommend 0 |
今日下雨天~  原本打算吃團購的,大阪王將, 點知到到5:00而己...=-= 就去隔離那間味吉試試, 吧枱位, 即時入得~!!GOOD 叫了一個豬骨湯底的厚切豚肉+叉燒,拉麵, 店員仲介紹,用生蒜調味可增加豬骨湯鮮味 上面有明太子,帶微辣,黑木耳,筍,蛋......可惜個蛋黃太乾.....=-= 燒牛肉,冷烏冬,烏冬麵質彈牙.爽口, 但鰹魚汁那些調味料也是一般貨色~!!=-= 重點是~!!!那個燒牛肉, 肥瘦均勻, 肉質諗而不乾,加上燒汁滲哂入肉入面,GOOD 串燒雞亦~!!!!佢將隻雞亦打橫CUT開左,D骨可以剝出黎~ONLY食個D肉~!!大啖肉!!爽死!! 配上燒汁, 檸檬汁~!!串燒必備~!!XD 服務也是GOOD的,出餐快, Waiter不時幫人客加茶,!! GOOD評價 Table Wait Time: 0 minute(s)
Date of Visit: Apr 05, 2012 Spending per head: Approximately HKD80(Dinner) Other Ratings:Taste 5 | Environment 4 | Service 5 | Hygiene 4 | Value for Money 4Recommend 0 |
係諗唔到食咩既情況下, 突然間諗到!!!呢問... 就遠道行左過來喇~!! 一入到去好多人, 要自己搵位的, 店員都好快指左我地去一張枱度, 不過之後見到有大D既枱,就轉左另一張, 一睇Menu原來好少選舉, 不過價錢大眾化~!!!  聽講D Burger好食,不過今日唔食住 叫左個忌廉汁磨菇煙肉露筍意粉, 露筍清甜, 煙肉同忌廉汁,芝士粉混和後,倍感香濃!!!  見到有個特別野, 就叫左黎試試喇~!! 海鮮喇沙玻璃麵~!!! 個D麵係透明的, 但又不是蕃粉~!!同樣陣牙, 配料也豐富,很多的魚柳,有青口,帶子,魷魚,蝦,...湯底帶點辣 也叫了一杯熱朱 這間店是美心旗下的, 自己搵位,自己買飛,但就有人送野食來!!! 裝修很特別, 座位也不規則, 有藝術風格 掛羊頭,賣?? 室內的布置有如一間Cafe 同場也有些老外光顧,吃了那個Burger餐, 20多元這麼豐富!! 下次應該要試下~!!! Date of Visit: Mar 26, 2012 Spending per head: Approximately HKD50(Dinner) Other Ratings:Taste 4 | Environment 5 | Service 3 | Hygiene 4 | Value for Money 4Recommend 0 |