2021-06-14 397 views
平時多數係晚市燒肉,有時中午心血來潮想食,好似選擇不多,近近地終於比我搵到呢間 #午市一人烤肉套餐 ,相信大家對「焱」燒肉唔陌生,以前晚上放題為主,發現宜家開放平日時段午市燒肉。.午市套餐共有八款,以牛肉、雞肉和豬肉為主,由$48至$98不等,除餐內設定肉類,另跟米飯🍚、麵豉湯和日式沙律🥗,重點係米飯以及麵豉湯任飲任食,保證食得飽。還有不少小食、蔬菜、肉類、海鮮、飲品等可以加錢單點。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~至尊牛A餐 ($78)(美國肥牛、牛頸脊、牛舌、安格斯牛小排、日式沙律、米飯、麵鼓湯).至尊牛B餐 ($98)新西蘭牛肋骨、美國肥牛、和牛粒、牛頸脊、牛舌、安格斯牛小排、日式沙律、米飯、麵豉湯~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~兩個套餐牛肉部位差不多,B餐比A餐多牛肋骨和和牛粒,以一人份來講,其實A餐已經夠食。牛肉質量中規中矩,兩個套餐同一個部位一齊食,個人感覺B餐中的肉比較好食😂,牛油香味較濃,特別是 #牛舌 較爽口嫩身。.白飯任添,麵豉湯任飲,偶然中午燒下肉食又幾正,感覺知道有午市的人不多,個人覺得可以一試,不過有心理準備會帶走少少油煙味😅

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
至尊牛A餐 ($78)

至尊牛B餐 ($98)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

白飯任添,麵豉湯任飲,偶然中午燒下肉食又幾正,感覺知道有午市的人不多,個人覺得可以一試,不過有心理準備會帶走少少油煙味😅。