講起金利! 第一次識佢係係instagram上面見人介紹的!一見到張相已經深深吸引左我❤️❤️❤️因為我係一個好中意食濃味野既人~細雞米 $28.5見到張相入面d湯係咪你都覺得好濃好‘傑‘呢!(我而家見到都流口水🤤好想再食呀)雖然係細碗,但係雞件都有5件👍🏻👍🏻醬汁好香濃!咖喱味好香,甜甜辣辣~而且雞都係醃過既!唔係白烚的!除左米粉你可以要其他麵。但我就比較中意米粉,因為每條粉都掛到汁!🤤🤤🤤唔會骨肉分離👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻另外,你見到匙羹上面既係辣椒🌶️應該係佢地秘製既! 入口係好香既乾辣椒味,唔好以為佢甜甜地唔辣!但其實佢之後有小小後勁架🤭🤭🤭我通常係夾小小係米粉上面,而唔會撈埋會一齊食! 失左個原味丫嘛!😬😬😬後方既係細雜錦米 $28.5有肉片,魷魚等材料我個人覺得呢個比較失色喇!因為佢呢d材料真係就咁白烚,冇咩味!靠咖喱汁,但成功的😬唔使10分鐘就食哂嚕,仲要飲埋d湯🖖🏻🖖🏻🖖🏻🖖🏻🖖🏻因為太好食關係,第2日番香港之前仲特登買碗大既,多辣外賣添👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻金利係令我會想去澳門既原因!
一見到張相已經深深吸引左我❤️❤️❤️
因為我係一個好中意食濃味野既人~

細雞米 $28.5
見到張相入面d湯係咪你都覺得好濃好‘傑‘呢!
(我而家見到都流口水🤤好想再食呀)
雖然係細碗,但係雞件都有5件👍🏻👍🏻
醬汁好香濃!咖喱味好香,甜甜辣辣~
而且雞都係醃過既!唔係白烚的!
唔會骨肉分離👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
另外,你見到匙羹上面既係辣椒🌶️

後方既係細雜錦米 $28.5
有肉片,魷魚等材料
我個人覺得呢個比較失色喇!
因為佢呢d材料真係就咁白烚,冇咩味!靠咖喱汁,但成功的😬
唔使10分鐘就食哂嚕,仲要飲埋d湯🖖🏻🖖🏻🖖🏻🖖🏻🖖🏻

金利係令我會想去澳門既原因!
2018-10-19
$40 (Tea)
  • 雞米