本身家住大埔,而olive cafe 呢間餐廳都算係同區少數高級既西式餐廳。於是,特意搵一個晚上同屋企人試下呢間cafe。Cafe 既裝潢都幾別緻,好有意大利餐廳既一貫情調,而侍應門既服務態度都好好。最後我就揀左一個dinner set 燒非洲春雞配煙鴨胸沙津($168)沙津既質素係唔錯既,但係個main dish就有啲失望,雖然非洲雞有餐廳特製既醬汁,但味道上跟普通既燒春差不多。至於另外兩位屋企人就點左西班牙海鮮炒飯($148)同埋龍蝦汁配海鮮意粉($148)同樣,不論海鮮定食都有冇特別,唯獨是隻虎蝦比較出色。但係總括而言,食物質素幾好,環境都唔錯,但以呢個價錢,應該可以食到更好既意大利餐😕
同樣,不論海鮮定食都有冇特別,唯獨是隻虎蝦比較出色。
2014-10-22