2013-08-17 1908 views
去陳根記如果唔早到,就要靠彩數先搵到位,因為一定爆,食飯鐘數係超多人,要有位就要四周巡邏,睇下有冇d就食完嘅枱,然後就好無癮咁企喺人哋後面趕客,無計搵食艱難! 所以我d街坊客會選擇早d食,六點前去到,搵個位近廚房,因為坐角落,好難有人招呼你。六點零五分佢哋先肯落單,所以早去都唔洗急,洗下杯洗下碗,諗定食咩就差唔多。 頭盤係腐竹卷$60,其實成日坐廚房隔離,見佢整腐竹卷,好似特大春卷,好香囗。今日終於試咗,外脆內軟,內裡紅籮白、肉絲、雜菜等等,配魚露好野味! 叫咗Washabi手撕鷄,叫咗半隻$100,例牌$68,但上次例牌唔夠食物,所以今次叫多d。 咕嚕班塊,班塊香脆,魚肉亦有味,上菜係熱辣辣,好有鑊氣,咕嚕汁酸甜適中,送飯一流。 加多個蒜蓉油麥菜,好大碟,有鑊氣,唔算太油,不過都油油地。 整體陳根記係好正嘅大排檔,健康唔健康就見人見智,不過食完唔會囗渴,感覺唔太味精唔太喊。 服務唔算差,中規中矩,都會理下你,唔會黑你面,有問有答咁,一定唔會有大酒店笑容,幾廿蚊食一餐,張就下啦! 溫馨提示:如果去大排檔想飲支裝汽水,就要出去後面間士多買入去飲,陳根記係只有鑵裝。
加多個蒜蓉油麥菜,好大碟,有鑊氣,唔算太油,不過都油油地。
2013-08-17
  • 手撕雞