2012-08-19 72 views
見有朋友post過D cake好似好精緻, 又成37個笑, 昨日去開九龍城食泰菜, 飯後一心去試下啦.門面都ok, 見到D cake都ok靚啦, 咁一場嚟到就試3件啦.店員用紙碟及膠羹, presentation即刻cheap左1. Rose Yogurt cake - 其實冇乜玫瑰味, 亦唔見其他人話的流心效果, 但底部濕濕地, 唔知是否放太耐有D出水, 果粒乒乓球只是白朱古力, 如果入面有D嘢可能有趣D2. caramel cake, 名唔記得, 味也太普通唔太記得, 但記得個底硬到死, 我只有羮, 所以都冇興趣試乜味3.greentea cake , 呢件最差, 色水已經怪, 但諗住綠茶味唔會點出事, 點知, 只係綠色甜mousse, 冇綠茶味!唉除左Rose Yogurt cake ok DD , 其他兩件食左一半已放棄, 諗住食件甜品令晚飯完滿, 結果好失望, 每件$38 , 唔算平, 咁嘅水準唔值, 呢間嘢俾我感覺好似一個靠化裝但識落冇內涵的靚女, 唉, 又花瓣又珍珠都冇用, 結果同女友行過兩條街去tony wong買番兩件, 先至心情平伏番咋.

2012-08-18