2014-07-28 1392 views
平時lunch time成日都路過, 今次終於可以舒舒服服坐低試下。舖頭唔算大, 靠窗點位如果坐滿的話應該會有點逼。我地今次坐埋邊, 個位闊少少, 坐得舒服點。同朋友叫左2個lunch set 再加左個甜品。首先來的當然係餐湯同面包。餐湯係西蘭花湯, 冇咩特別, 雖然有好多西蘭花蓉, 但喝落都有點水水地的感覺。值得推介的係個bread basket, 有四款唔同面包, 每一款都令我想再食多次, 四款都有好香的香草味, 個多士勁脆, 有二款仲有果仁粒, 有咬口之余又好香。 之后就到主菜, 我地叫左豬仔鞍同risotto, 豬仔鞍好嫰, 好易切開, 唔會好韌同好老,伴碟點蔬菜都好好食。個risotto 係我最愛 , 雖然份量唔係好多, 但我地几個女仔share 食都足夠, risotto 的汁酸酸甜甜, 仲有少少微辣, 好開胃。飯入面仲有細細粒的帶子,不過蘆筍係切碎左一齊煮, 略膁少左點。甜品就係鬆餅, 我地要左提子鬆餅, 淨食鬆餅就干左點, 但加埋點cream 同jam 食啱啱好, 唔會太漏又唔會太干。最后仲試左佢的紅棗蜜, 甜度適中,都唔錯。總結成個lunch 都几滿意, 環境舒
Bread Basket
豬仔鞍 + 帶子蘆筍risotto
鬆餅
總結成個lunch 都几滿意, 環境舒服點食物又ok, 仲有要讚的係侍應的服務好好, 好有禮貌, 全程都笑容滿面, 食都食得舒服點
2014-07-26
$110 (Lunch)
Bread Basket
豬仔鞍 + 帶子蘆筍risotto