之前聽朋友講世貿間Ruby Tuesday d ribs好正~!搞到我又心思思想試~!>w<今日有口福啦~~!!可以同男友去試新野~~哈哈~~^口^雖然我地係walk-in, 但個reception都好好人,安排左卡位比我地~yeah~^_^好舒服~~^^之後個captain見我地第一次黎食,仲好nice咁介紹我地試個套餐~但個套餐個portion好似好大咁,所以我地最後都係決定散叫~ 我地率先試左杯芒果檸檬特飲開胃下~^^接住就點左個half portion gei ”Honey Barbecue Ribs”~!真係超入味超juicy超好食~~!我之前食過tony romas都冇lei間咁正!!lei度drids唔止入味同juicy,仲係好有燒肋骨o個種獨有gei口感,有少少脆脆地~唔會太”淋”!同埋最值得一讚係佢個汁個味道,真係好正好正~!!真係一試難忘呢!就連第一次食ribs gei男友都大讚”好正”!!^口^個ribs仲配埋我最鍾意gei薯蓉~真係超心醉呢~ 之後,我地再order左”肉醬蜆肉意大利麵~個麵一上枱,我地都呆左! 因為好大碟!真係估唔到~!仲要跟埋我人都鍾情gei

今日有口福啦~~!!可以同男友去試新野~~哈哈~~^口^

我地率先試左杯芒果檸檬特飲開胃下~^^

個ribs仲配埋我最鍾意gei薯蓉~真係超心醉呢~

之後,我地再order左”肉醬蜆肉意大利麵~個麵一上枱,我地都呆左! 因為好大碟!真係估唔到~!仲要跟埋我人都鍾情gei蒜蓉包~ 正呀正呀~~^ ^
個麵好多蜆肉,我地加左d” tabasco”,撈勻左之後,特別好食,仲有少少辣,好惹味~

雖然個麵好好食,但因為我地兩個都好期待試lei度gei”心太軟”,所以只好打包左大半個麵~

男友最鍾意就係食心太軟,所以一定要叫~^++++^不過,個cake上枱時,我地又再呆左一呆~因為個portion又係好大!

同埋lei度個心太軟好特別,佢個朱古力醬唔係包住o係個cake gei中心的,而是好似一個”朱古力水池”咁~都幾特別~^ ^cut開個cake時,見到d朱古力醬慢慢流落黎個樣,真係好吸引~
蛋糕+朱古力醬暖笠笠,配埋有士多啤梨醬gei vanilla ice-cream,一冷一熱,真係另一番美味感受~

雖然二人午餐都要400蚊多d,但真係食得好滿足的~>w<仲又食又拎~d service又好~d waiter,waitress好主動咁幫我地加水,又問我地d野好唔好食~真係好nice好friendly~^_____^
再加埋o個份食完之後仍回味無窮gei喜悅,我地都覺得貴少少係值得的~! ^ ^
芒果檸檬特飲,酸酸地~幾開胃~^^仲有粒粒芒果肉^+++^
honey barbecue ribs~淨係睇個樣已經勁吸引!
cut落去時,d肉勁"淋"~~仲好香好香tim~^^
個賣相又係好吸引~>w<
2009-11-28
芒果檸檬特飲,酸酸地~幾開胃~^^仲有粒粒芒果肉^+++^
cut落去時,d肉勁"淋"~~仲好香好香tim~^^
個賣相又係好吸引~>w<
  • Honey Barbecue Ribs, Clam Lingnini with Garlic bread, Double Cloclate Cake with Vanilla Ice-cream