2016-06-14 5620 views
對於翠華我有特別嘅感覺,唔係因為佢係茶餐廳中嘅“”江湖地位”,而係因為我同我初戀男友第一次係出邊食嘢就是係呢°,每次來到都覺得懷念吖。所以方便嘅時候都過來食下嘢飲杯奶茶,咖喱牛腩飯,牛腩好多好大塊,咖喱係有d偏甜喇,牛腩好霖好入味,都覺得食過唔少咖喱牛腩,但係都卑唔倒翠華嘅牛腩咁入口即化,用咖喱汁撈飯仲好食!魚蛋湯用來配咖喱牛腩就啱曬喇,因為魚蛋湯真係好清淡吖,如果平時單食嘅話我肯定會覺得完全冇味嘅,但係真係幾鮮甜咯,魚蛋好有彈性。奶茶真係心頭好喇,熱到死人嘅天氣,飲番杯凍冰冰甜絲絲又滑滑地嘅奶茶真係一種享受吖!奶茶茶味好濃,唔習慣可以加d糖咯。都算唔錯嘅lunch喇!
咖喱牛腩
凍奶茶
咖喱牛腩飯
豬仔包
2016-05-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
凍奶茶
  • 魚蛋湯