2016-08-07 1459 views
過2日係好姊妹生日,大家諗緊去邊度食飯之際,係FB見到哩間火煱店做緊生蠔優惠,於是click入去睇下佢地既綱頁,見到好多食評同相片,最吸引我梗係牛肉,碟碟都好靚,D食家都話正,最緊要當然係大家都好鍾意打邊爐,於是約埋班friend去一試哩間舖出咗深水埗地鐵站行幾分鐘就到,因為訂咗枱,可以即刻入座,入到去裝修幾好,有魚缸,又有生蠔柜。坐底望下餐牌除咗生蠔有優惠,仲有刺生都有優惠,仲可以2樣一齊點都得,出面有D舖優惠食物每枱只可點一樣,哩度正! 咁吸引,當然我地2樣都點啦!生蠔即叫即開(新鮮,仲好重海水味)!打邊爐最緊要梗係湯底啦,見到間離幾枱都點咗蕃茄海鮮煱,一定係招牌菜,我地梗係要點啦,上到枱D海鮮係分開上,有蚧、蝦、青口、蜆 (隻蚧同蝦仲郁緊),好豐富,再望下煲湯,橙紅色,好多蕃茄(飲啖湯先,好甜好濃好足料, 一人一碗)。食物點咗牛皇拼盤,盤內分三層,每層都放唔同牛既部位,最正係牛柳粒(入口甘香), 仲有第一次食既牛白肉(出面未見過,開頭仲以為係肥膏,好爽,正),其他有廣島蠔(肥美), 鱔片,手打三色丸(彈牙),響令,水餃……食飽飽上蛋糕之際,又有驚喜,店長知道我地有人生日,送咗壽

), 仲有第一次食既牛白肉(出面未見過,開頭仲以為係肥膏
食飽飽上蛋糕之際,又有驚喜,店長知道我地有人生日,送咗壽桃包比壽星女。哩間店既食物質數真係幾好,又有人情味,果然無失望,今餐大家都食得好開心,一定會再(encore)
2016-07-30
Celebration