2016-07-14 1941 views
同老公出尖沙咀剪頭髮,順便係附近搵野食,行過樓下見到擺左呢間越南菜Memu,有炭燒牛排咁正,一於上去試下,點知咁就中伏了,餐廳係2樓唔難搵,一去到門口無人招待,自己行入去囉,入到去一睇環境幾好喎,夠大夠舒服,座位很多唔full,行到餐廳中間終於有人發現我地,招呼我地坐卡位,落單要等,野食要等,賣單都要等,明明好多人手,但好似規定每人既工作範圍,呢個唔可以落單,呢個唔可以賣單,呢個只負責傳菜咁,最大問題係佢地會係客人面前鬧員工,我坐低都聽左兩次,個心有d唔舒服,餐廳最唔應該有既態度!咸檸七,酸到你媽媽都唔認得,我最鍾意自己篤檸檬咖嘛,客人可以控制幾酸幾咸都得,佢就較好哂份量,連塊檸檬皮我都見唔到!香矛咖哩鮮雞煲,係唔係真係鮮雞肉我唔知,老公話雞肉味怪怪地,肉質都係普通,好彩咖哩汁搭救,蒜蓉包配咖哩汁很好味,整體普普通通賣相真係一般,唔好問我點解滿懷希望的炭燒牛排,食得出係炭燒咖!賣相都好靚,個汁其實幾惹味,但就有咬唔斷既根,肉質燒太耐韌左,幾塊單薄既牛排成舊水,唔值呀鮮蝦雞肉米卷總算有d安慰,其實菜加雞肉係無咩味,米卷皮都係無味咖!但記得要點佢地酸甜汁,咁整體食落都幾新鮮既,成口菜呢個價
咸檸七
香矛咖哩雞煲
賣相真係一般,唔好問我點解
炭燒牛排
呢個價食完呢餐,我後悔都左好耐
鮮蝦雞肉米卷
2016-07-10
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
鮮蝦雞肉米卷