2016-06-10 11261 views
今晚決定豪一次,去滿福樓慶祝我地嘅相識紀念日,揀呢度係因為可以有海景,食飯時覺得特別浪漫,而且只有兩個人,雖然菜價有D小貴,但兩個人食起嚟唔會話好多錢,而且慶祝甘特別嘅日子,值得嘅。呢度環境果然好似網上評價咁好,有海景真係覺得食飯特別有氣氛,有時食嘢真係環境都好重要。今晚點嘅都係普通菜式,呢個花生燜雞腳雖然普通,但味道好贊,花生同雞腳都燜得好淋,好入味。生炒糯米飯就係特色菜,真係無介紹錯,好好食,糯米飯生炒特別有口感,粒粒分明,糯米又靚,好香糯,好軟好有米香。叉燒包同燜竹笙都好有特色,兩樣都做得好唔錯,叉燒包松軟,竹笙燜得軟爛入味。
2016-06-01