2015-12-27 4125 views
表姐結婚令我第一次來到尖東的彩晶軒,地點不太易找,環境較舊式,但價錢相對便宜而且食物水準可接受。首先來個乳豬,雖然中間有點黑,但皮脆肉滑,可接受。炸蝦班是用手打出來的蝦丸而造的,算彈牙但炸炒太厚加太油膩,怕油的我要挑走那層厚皮。鮑魚鵝掌,鮑魚頭數不算大但味道濃郁入味,鮑魚同鵝掌都好淋,帶子西蘭花,冇特別,帶子唔會好似膠咁硬,不過不失。節瓜莆,汁太多,太咸,食唔落!蒸班十分滑,火侯岩岩好,全晚最好食的一道菜,值得一讚。已經好飽食唔到雞,比朋友打左包拎走!桂花糕+蓮子卷-桂花糕冇味,蓮子卷太甜,已經食到11點,如果唔洗等到最後先走其實可以選擇skip甜品早走。最後仲有classic 紅豆沙,點知,比我發現到一粒發黑既蓮子,已經飽飽我就放棄左了,而且係時間返屋企啦!
首先來個乳豬,雖然中間有點黑,但皮脆肉滑,可接受。
鮑魚鵝掌,鮑魚頭數不算大但味道濃郁入味,鮑魚同鵝掌都好淋,
帶子西蘭花,冇特別,帶子唔會好似膠咁硬,不過不失。
節瓜莆,汁太多,太咸,食唔落!
蒸班十分滑,火侯岩岩好,全晚最好食的一道菜,值得一讚。
已經好飽食唔到雞,比朋友打左包拎走!
Other Info. : 環境較舊,服務較少。
2015-12-25
  • 蒸班