朋友揀了一間米芝連的韓食店,佢拿了連續好幾年。咁我咁仲意食韓國野梗係要一齊去試下啦!今次同行有5人,叫咗5樣食物,不日作風惜食,唔夠先再叫。店面裝潢簡潔,燈光好足,地方乾淨。第一道叫咗我食韓國必叫的大的燒牛肋骨,激大驚喜,牛肉好嫩滑,好Juice 而又唔韌,好味到不得了。(PS: 係服務員幫手燒的,火候剛剛好)。另外仲叫咗特級牛肉拌野菜,我建議可以加一個飯食,因為係汁煮熟D牛肉,野菜吸了肉汁煮熟,全部一齊拌飯食真係好出色。之後再加了一D小食,有海鮮煎餅/蠔餅,年粽(有少少辣,辣度係可以揀的)同包壽司,係好正中的韓國味道。本身諗今餐一定每人好貴,但最後都係每都係220蚊,仲要係飽到,真係好滿足。可以任添加的
可以任添加的
2016-07-12