2014-09-11 1798 views
今日難得過港島,仲去左銅鑼灣,大坑就係附近,見網上好多好評就覺得不妨一試啦。好早就已經去到啦(7點前) 但都發現好旺場下,可能係座位較少,裝修都唔錯。入正題喇,兩個人 叫左一份Funghi Pizza,一份Speghetti Aglio Olio,是日並無Tiramisu,有點兒失望。Speghetti Aglio Olio係第一個上既,都幾香幾吸引,又辣又有蒜。pasta都煮到al dente,幾好。略嫌辣油太多,如果用蒜浸過既油煮會更香,喜歡蒜就一定要一試Funghi Pizza就令人略嫌不足,雖然係我最愛既薄底,而且個聞落pizza有蘑菇既香味,但係就竟然有好多番茄醬,就係番茄醬令到完全食唔到蘑菇味。芝士份量都可以,稍微加少少分啦。但食完走左一兩個鐘之後都好口渴,期間除左飲水之外都無食過野,真係懷疑有好多味精

Other Info. : 落order既時候 我講食物名既時候用美式英文講 然後佢就就覺得我好似讀錯 用一次英式英文讀 好似我唔識英文 感覺不好
2014-09-10