2015-03-18 4082 views
約左大埔友黎個girls talk, 友人問我想食乜, 我答"我要借酒消愁!" 真係問非所答! 心情好飲一杯, 心情唔好又飲一杯, 其實都係借口啫。之前我地都黎過一次, casual dinner 既感覺唔錯, 所以決定碰碰運氣, 睇下星期六晚有無位, 好彩有位唔駛等。一早target 左burger, 上次食過好食。而且飲酒配薯條真係好match 嘛!今次黎有set dinner 喎, 唔錯唔錯! 叫左個燒雞餐。跟餐有湯同包, 包我就無食, 因為要留肚食burger 嘛, 個湯係南瓜湯, 都唔錯, 唔係話好香濃, 但最少唔係好水果d, 以一間bar 黎講, 我覺得唔錯。主菜既burger 賣相一流, 大大份, 半開俾你見到有蘑菇, 半溶既芝士, 真係見到都開心。至於味道, 先講個包, 夠厚身而且有淡淡既牛油香! 至於個牛漢堡同d 配料, 唔乾而且夠味, 真係好難唔好食。若然係挑剔的話, 就係漢堡可以再生d, 而塊煙肉再燶d,咁就再多一份juicy 同crispy 啦! 另外, 薯條夠熱真係好難唔好食!再食就係燒雞啦, 個賣相又係吸引。食燒雞個汁好緊要, 個汁甜甜地都ok。而雞既皮唔算

心情好飲一杯, 心情唔好又飲一杯, 其實都係借口啫。
BEEF BURGER
再食就係燒雞啦, 個賣相又係吸引。食燒雞個汁好緊要, 個汁甜甜地都ok。而雞既皮唔算脆身, 但可以接受。肉亦唔算好嫩。但最好食係個薯蓉, 點唔點個燒雞汁都好好食!
我叫左杯house wine, 好多時house wine 都係chile/argentina... 但我個人唔多好.... lee度無記錯杯house wine 係澳洲, 都幾香果味, 而且順喉。
另外叫左杯chocolate martini, 其實係martini加杯邊既chocolate 粉, 同我想像有d 出入, 但又夾喎, 一飲d朱古力粉就溶係martini中, 幾好飲。沿杯邊既朱古力粉, 飲哂d粉就剛剛飲哂杯野。但小心每飲一口, d 粉就多多少少係咀邊, 要keep 住抺咀呀!
服務都幾好, 會提d客happy hour 夠鐘時間, order 定之後出。另外, 個男staff好好, 雖然開始多人, 都幫我地班到張high chair 俾我地擺袋。(我地有問d 女staff 架, 但見到有空既chair 都唔俾我地搬.... )
2015-03-07
BEEF BURGER