2018-07-28 1963 views
好耐之前已經有睇過依間popcorn店既報導~咁啱公司outing全部人一齊去睇戲XD基於熱量要一齊share就買左黎試~店舖好細而且不太起眼,還好位置離出名既又新街好近,都算易搵~佢有好多味道選擇,比較基本既有焦糖朱古力咸牛油芝士特別少少有四川麻辣、baileys甜酒、酸忌廉、BBQ、蜜糖芥茉、士多啤梨有得買袋裝或者桶裝,價錢唔算貴呀買桶裝既話可以留返個桶,下次帶返黎買可以減錢~支持下環保👍🏻一早決定好要買朱古力酒味!1L要$47,比其他貴d裝得滿滿的☺️每一粒都沾滿糖漿又脆食唔停口!美中不足既係當中有d未爆開,仲係硬而且食唔出有酒味其實,當佢係普通朱古力味食咁既話買返普通個隻朱古力會抵d!
好耐之前已經有睇過依間popcorn店既報導~
咁啱公司outing全部人一齊去睇戲XD
基於熱量要一齊share就買左黎試~

佢有好多味道選擇,比較基本既有焦糖朱古力咸牛油芝士

有得買袋裝或者桶裝,價錢唔算貴呀

一早決定好要買朱古力酒味!
1L要$47,比其他貴d
裝得滿滿的☺️
每一粒都沾滿糖漿又脆
食唔停口!
美中不足既係當中有d未爆開,仲係硬
而且食唔出有酒味其實,當佢係普通朱古力味食
咁既話買返普通個隻朱古力會抵d!
2018-07-26
2018-07-11 909 views
popcorn brother都開左一段日子,經過聞到好香都忍唔住買返包,新鮮熱辣好好食!今日經過無買到包裝,因為桶裝有印花,之後refill又有優惠,所以買左1L桶裝!雖然,桶裝無包裝熱辣辣咁正,不過都好好味🤤
雖然,桶裝無包裝熱辣辣咁正,不過都好好味🤤
焦糖爆谷
焦糖爆谷
2018-03-29 921 views
今日上個朋友屋企去食飯,咁就唸住去又新街果間滷味斬料加餸啦,成功泊左間車後,女朋友就去排隊啦,而我就周圍行下啦!行行下,嘩!點解會咁香呀!果陣味好熟悉,但係又噏唔出係d咩黎,於是就行過去望下究竟係d咩黎,過到去發覺原來係一間專賣爆谷嘅小店,望入去就裝備齊全,門口有兩部爆谷機,而且材料都好齊全,更加有d百利酒,於是我就盒40蚊1L容量試下啦,店員重同我講話下次攞返個盒黎可以減十蚊wor! 但係由於差不多食飯啦,唔敢食零食,於是就放左係架車度先,夜晚先食。咁返到去啦,夜晚無野做,就開黎試下啦!個盒都幾難開下!,一食,好好味喔!粒粒爆谷都好香口呀!而且份量都非常十足,絕無呃秤,焦糖味非常香,而且送酒係一流呀!粒粒都卜卜脆,絕對好過超市果d等級,下次我一定會帶埋個盒試下佢個百利酒味,支持小店!

咁返到去啦,夜晚無野做,就開黎試下啦!個盒都幾難開下!
TakeAway
袋裝:細16OZ($15)、中24OZ($21)、大30OZ($24)筒裝:1升($40)、2升($60)、5升($130).1. 四川麻辣味真係未試過辣味爆谷,仲要係四川麻辣味!一次過混合晒麻辣鹽、麻辣粉、麻辣醬、原粒爆谷一齊整,出奇地好食🤤,重點唔會太辣,食開小辣都carry到!彤樂評分:9/102. 百利酒雙重朱古力味相比四川麻辣味,我更愛百利酒雙重朱古力味。酒香嘅甜澀加上香濃朱古力甜甜苦苦嘅味道,唔會得個甜字,多重味道刺激味蕾,勁推!👍🏻😍彤樂評分:9.5/10.3. 百利酒味想酒味更濃就可以試百利酒味,酒味唔會好苦澀,反而係甜甜地,食百利酒味爆谷取代飲酒就岩啦!🙈彤樂評分:8/10
筒裝:1升($40)、2升($60)、5升($130)
1. 四川麻辣味

3. 百利酒味
彤樂評分:8/10
2017-12-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$40 (Tea)
百利酒雙重朱古力味/四川麻辣味
  • 四川麻辣味
  • 百利酒雙重朱古力味
今次本小姐無中伏。:.゚ヽ(*´∀`)ノ゚.:。 終於食到好東西 未行到都聞到好香 (・ิω・ิ)  講緊嘅就係呢間Popcorn brother爆谷店其實係香港都算少有,通常食popcorn都係戲院買,價錢又貴。Popcorn brother 就唔同~價錢貼地口痕嘅有細包裝當零食俾你試勻咁多口味之外,大胃唔夠食又可以揀筒裝1升/2升/ 5升。Popcorn brother 個logo都幾得意,紅白色條紋帶有美國style。店主哥哥話原材料全部都係美國特登訂返嘅,俾左幾粒我試先問我要唔買包試下。幾粒點夠喉丫,即刻點頭如搗蒜咁買一包黎食 (›´ω`‹ )  (›´ω`‹ ) 呢個係細包揀左三溝就每樣試下, 分別有咸牛油、朱古力同焦糖。聽講朱古力味相當受歡迎,果然好正無介紹錯,粒粒均勻。睇住佢炒爆谷,熱辣辣又脆身,重點係好香,空氣好似只有爆谷陣甜味焦糖唔會太甜,味道濃郁咬落去卜卜脆,小心食到停唔到口。我忍唔住幾粒幾粒咁放入口咸牛油味反而無朱古力同焦糖味咁特出,可能係因為成個口都係甜甜地。姐吃的不是粟米,是爆谷 ʅ(´◔౪◔)ʃ 成包倒落口都唔知幾爽!下次想食爆谷,可以試下Popcorn Bro

Popcorn brother 就唔同~價錢貼地

聽講朱古力味相當受歡迎,果然好正無介紹錯,粒粒均勻。

下次想食爆谷,可以試下Popcorn Brother !星期六日有時會有限定口味架 (✪ω✪)
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2016-11-14 1006 views
很久沒有來元朗了,以前來這裏的時候,也沒發現它的存在!是日恰巧路過,看見有新店賣Popcorn , 作為Popcorn 控,怎會按奈得制!店鋪以紅色、白色為主色,簡單鮮明!另外他們只售賣3種口味,包括焦糖、朱古力及咸牛油!咸牛油感覺怪怪的,不是我喜歡的類型!反而朱古力及焦糖也不錯,不會太甜,而且外層滿滿的鋪滿醬料,雖然很邪惡,但吃下去非常幸福!重點要提的,是他的價錢,非常實惠!小包:$13、中包:$19、大包;$22,若要Mix 則另外加$2。我們叫了這麼大一包,也只是$24,抵!而且還可以跟朋友開心Share ! 正希望將來會推出更多好味吧!
重點要提的,是他的價錢,非常實惠!

希望將來會推出更多好味吧!
2016-11-13
TakeAway
$24 (Tea)