2024-03-23 71 views
The Delhi Club in Chungking Mansions is one of only two top tier Indian Restaurants in Hong Kong. The dishes are authentically sloppy, packed with flavour and just plain creamy. The 10/10 butter chicken is easily the best dish but all of the sauce based mains are quality. Prawn Madras 9/10. Chicken Tikka Masala 9/10. They also have 9/10 tikka tandoori and 8.5/10 lamb chops. Unfortunately, their 6/10 Delhi Special Biryani, 7/10 samosa and 6/10 pakora are not as strong as it used to be but their 8/10 garlic & butter naans are definitely still worth trying.
講到食印度野 當然要去重慶大廈嘗一嘗啦૮₍♡>𖥦< ₎ა去到門口有印度人問食唔食𝟟𝔼 我話食𝓝𝓮𝔀 𝓓𝓮𝓵𝓱𝓲 佢即刻揾左𝓝𝓮𝔀 𝓓𝓮𝓵𝓱𝓲 既sᴛᴀғғ帶路不過如果無人帶真係唔知邊個位坐𨋢 有人帶路 錦好服務係香港真係好難得ฅ'ㅅ'ฅ入到去 只有一枱準備埋單 其餘係空枱但係個時係𝕷𝖚𝖓𝖈𝖍 𝖙𝖎𝖒𝖊 ૮◍⁰ᯅ⁰◍ა生意好似有啲差啲燈光係偏藍偏紫 枱布係印有2個印度人跳緊舞 好少見到有啲錦特別既佈置~(˶‾᷄ꈊ‾᷅˵)~ ⤩ ⤪ ⤭ ⤮ 𝒪𝓇𝒹𝑒𝓇 ⤱ ⤲ ⤯ ⤰ 蒜蓉烤餅 $𝟚𝟝( ⁼̴̤̆◡̶͂⁼̴̤̆ ) 超好食 一食難忘 蒜蓉既香氣再加有啲焦焦脆脆既香蒜 烤餅又係即叫即整 香噴噴又熱騰騰 其實一開始好糾結叫蒜蓉烤餅好 定芝士烤餅 但係ᴏᴘᴇɴʀɪᴄᴇ話芝士無拉絲 所以我叫返個無錦肥既蒜蓉烤餅 竟然!味道好喜出望外 (•ૢ⚈͒⌄⚈͒•ૢ) 𝓜𝓪𝓼𝓪𝓵𝓪 𝓬𝓱𝓲𝓬𝓴𝓮𝓷 $𝟟𝟠之前係印度食過幾次 但我覺得香港呢個香料好夠 雞肉肉質好嫩 好好好食 係小辣既 但係可接受 好惹味 係有啲意外無附送飯 如果佢𝗙𝗿𝗲𝗲飯 我應該可以食幾碗 ✧◝(⁰▿⁰)◜✧新德里燴羊肉$𝟡𝟘羊肉好羶 ᘳᗒ
講到食印度野 當然要去重慶大廈嘗一嘗啦૮₍♡>𖥦< ₎ა
不過如果無人帶真係唔知邊個位坐𨋢
有人帶路 錦好服務係香港真係好難得ฅ'ㅅ'ฅ

入到去 只有一枱準備埋單 其餘係空枱

⤩ ⤪ ⤭ ⤮ 𝒪𝓇𝒹𝑒𝓇 ⤱ ⤲ ⤯ ⤰

蒜蓉烤餅 $𝟚𝟝

𝓜𝓪𝓼𝓪𝓵𝓪 𝓬𝓱𝓲𝓬𝓴𝓮𝓷 $𝟟𝟠

新德里燴羊肉$𝟡𝟘
羊肉好羶 ᘳᗒ.ᗕᘰ男朋友佢愛食羊 所以呢啲羶味對佢黎講唔係問題 男朋友覺得個咖哩係特登為香港人調制出黎 但呢個小辣 ( ˘•ω•˘ )我食幾啖已給經頂唔順 要狂飲野沖淡個辣味 ʙᴛᴡ個羊好嫩

香蕉𝔩𝔞𝔰𝔰𝔦 $𝟛𝟝
好少會叫中文乳酸 叫𝔩𝔞𝔰𝔰𝔦個音好似中文拉屎 (•̀ᴗ• ) 成日同啲同事講笑 飲完𝔩𝔞𝔰𝔰𝔦就拉屎 所以每次係印度飲完𝔩𝔞𝔰𝔰𝔦都會狂拉屎 預左每次都要拉屎先可以去飲 ᖘ ❛‿˂̵✧今次係重慶大廈飲既香蕉𝔩𝔞𝔰𝔰𝔦 無令我拉 無得減肥添 (,,•́ . •̀,,) 笑了
2024-02-15 254 views
今日去叫左個咖哩角 冇咩味叫左masala chicken medium spicy 有味唔夠辣另一個佢推介既羊 橙色 佢話好食又是唔夠味叫左mango lassi and salt lassi冇咩特別其實上次都覺得差左今次更差要搵個另一間 唔駛再去同埋佢個地版好油最好食既是烤餅 叫左芝士另一個蒜蓉都麻麻之前黎食 有兩個鋪依家佢另一間鋪好似唔係佢同埋我覺得waiter好似好求其隔離桌落雞佢比羊野食都等左陣 但我覺得差左好多應該廚換左
今日去

應該廚換左
2024-02-14
  • 芝士烤餅
2024-01-03 377 views
今次來到這家店試,環境唔錯,收拾得乾乾淨淨,先講講我覺得正點的菜色。開頭嘅特色印度小食,簡直正到爆燈💡!薄脆的餅皮夠哂嘶嘶作響,辛香料撲鼻而來,唔會太辣,啖啖都食到番茄、洋蔥,賣相色彩繽紛,好吸引!而蒜蓉烤餅,就正到我差啲想單刀直入去親吻師傅,厚薄適中,一入口,蒜香腥味咁撲面而來,鹹香得嚟唔覆漏,好夠味!再講下唔掂嘅嗰啲。印式薯仔沙律,勁伏!食咗兩啖就真係頂唔順,平時無腦點都好味嘅薯仔沙律,呢度做得出奇唔好食,欠缺印度香料嗰股特色。至於新德里特色燴羊肉,我就叫你要唔要三思——羊味唔夠濃,質感又有啲肉韌,原本期待食到啲濃郁嘅香料味,但係呢道菜就真啲令人失望。不過總體嚟講,性價比都算高,港式粵語味道描述可能唔多,但係我講我嘅當下感受:好食嘅就真係要搶嗮手尾!其他就見仁見智,反正我下次再來,我知道我會點啲乜嘢嘞!🍛👌🏼✨

2023-12-17 322 views
路過重慶大廈,突然想食多啲咖哩多啲雞😂 食過幾間都ok,又想試下其他餐廳,即刻上OpenRice睇下邊間好食,呀仔揀呢間就上左去食。太鐘意羊肉,所以叫左2個,一個係*燴咖哩羊肉(中辣)*一個係新德里羊肉(小辣),一份芝士薄餅,一份普通薄餅,超濃芒果乳酪。食咁多間,呢間既羊肉係最多,有十件左右,都只係$90 。芝士薄餅爆哂芝!真係勁正!啱哂芝士控黎打卡😍老闆同阿仔講英文同我講中文,啱晒每個人需要😂😂😂服務態度又好,環境又乾淨企理,唔會有黐納納污糟嘅感覺,平!靚!正!好食!免加一!乾淨👍🏻服務好👍🏻呢篇食評係呀仔叫我出嘅要好好表揚佢哋👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

食咁多間,呢間既羊肉係最多,有十件左右,都只係$90 。

芝士薄餅爆哂芝!真係勁正!啱哂芝士控黎打卡😍
老闆同阿仔講英文同我講中文,啱晒每個人需要😂😂😂

2023-12-17
$120 (Lunch)
  • 芝士烤餅
  • 燴咖哩羊肉
2023-08-30 841 views
一向重慶大廈比人既感覺都係好神秘🤐今次深入重慶大廈秘密基地一探究竟🔓隻腳一踏入重慶大廈個一秒就即刻有好多印度人衝出黎問你去邊/想帶路你咩都唔洗理keep住話New Delhi New Delhi一路直行到去最尾個個𨋢口上3樓就ok 都唔係想像中咁得人驚😂😂餐廳裝修好充滿印度風情 藍藍既燈光好夢幻🔮✿ 印度脆餅 Papadam ✿一坐低就會見到枱上面有兩碗汁 正當你疑惑緊點d咩既時候 店員就送上印度脆餅 食落似冇味既薯片 汁方面一紅一白紅既就係酸酸甜甜既辣汁白既就係似檸檬汁乳酪 都幾開胃✿ 香濃牛油鮮茄鑊仔烤雞 Butter Chicken $78 ✿係唔辣既蕃茄醬配雞件🍅甘甘甜甜好開胃(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)✿ 椰汁咖哩羊肉 Mutton Madras $82 ✿另外叫左一款羊肉咖哩(*¯︶¯*) 羊肉軟冧冇騷味✿ 蒜茸烤餅 Garlic Nan $25 ✿一份有4塊 大大塊好飽肚 用黎蘸上面兩款蕃茄醬同咖哩真係好食到停唔到口🤤🤤✿ 印度黃飯 Pulao Rice $25 ✿雖然佢叫黃飯 但佢唔係黃色😂係好長好長既飯粒(條?) 炒得好乾身撈埋咖哩就岩岩好啦✿ 印度炸洋蔥圈 Onion Ring
餐廳裝修好充滿印度風情 藍藍既燈光好夢幻🔮

食落似冇味既薯片 汁方面一紅一白
紅既就係酸酸甜甜既辣汁
白既就係似檸檬汁乳酪 都幾開胃
香濃牛油鮮茄鑊仔烤雞

係唔辣既蕃茄醬配雞件🍅甘甘甜甜好開胃(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
椰汁咖哩羊肉

雖然佢叫黃飯 但佢唔係黃色😂
係好長好長既飯粒(條?) 炒得好乾身
撈埋咖哩就岩岩好啦
印度炸洋蔥圈

✿ 印度炸洋蔥圈 Onion Ring (Bhaji) $36 ✿
上網見到好多人推薦食依個洋蔥圈
唔知係咪期望太大 我有d失望

粉多洋蔥少 唔知點解咁多人講好食🫠
士多啤梨乳酪

✿ 士多啤梨乳酪 Strawberry Lassi $35 ✿
唔係好假既士多啤梨味 唔算好甜 推薦!👍🏻

• 蒜蓉烤餅
  • 瑪莎拉烤雞
  • naan
2023-08-05 765 views
我同先生都好鍾意食印度菜,成日都去重慶大廈同其他地方食咖哩。重慶大廈就有三四間都食左成十幾年,見有網路紅人拍片去呢間新德里食我地又未幫襯過就試下。上到黎冇乜人,睇餐牌價錢唔貴。之後越嚟越多人就開始要搭枱,但就冇搭到落我地果張所以都坐得幾舒服。因為唔算太肚餓所以叫得唔多野,結果野食我地都覺得below average。叫左一個薄脆,兩隻咖哩角,牛油雞,羊肉,烤麥餅。薄脆佢再焗過黎都脆口,但個dip比較淡。咖哩角好細粒,而且好新鮮熱辣辣,但可惜好淡唔夠香,入面啲薯仔好淡色冇乜香料味。我落樓下商場買件整返熱仲好食。牛油雞同羊肉就正常發揮,唔特別好食都唔差。不過香蕉同芒果lassi好味順帶一提個老闆態度麻麻地,俾錢時話冇收加一好抵但最好俾多啲不過就「up to you」,找錢時一路同第二枱講野一路背面反手塞個錢箱俾我,可能見我地冇特別叫咩貴嘢啦。總括,唔會再幫襯,如果鍾意清淡可以一試,但清淡口味不如唔好食印度菜。態度亦都係咁耐試過最麻麻。

薄脆佢再焗過黎都脆口,但個dip比較淡。

牛油雞同羊肉就正常發揮,唔特別好食都唔差。

不過香蕉同芒果lassi好味

• 香蕉乳酪
2023-08-01 546 views
一到重慶大廈門口就有好多印度人招呼你。唔習慣嘅最好一早做好資料搜集,自己入去搭lift就得。呢間餐廳係3樓。前菜有免費嘅胡椒脆薄餅送 ,配埋薄荷醬同燒烤醬都幾開胃。🐟瑪莎拉燴魚(中辣) $87酸酸咸咸,無想像中咁辣,好多油,魚肉算滑,但份量不多。🥬新德里特式雜菜(小辣) $70⚠️我地差唔多食曬所有野先後加,點知伏左! 因為成蝶都係醬汁咁濟,好咸,搞爛曬,係要配飯或薄餅食嘅,所以已經太飽!🐑新德里特式燴羊肉(小辣) $90👍🏻香料味好重,有啲似芥末味,配羊肉,蓋左浸羊羶味。唔會太辣,配返或烤餅一流芝士烤餅 $28有四塊,好夠味,d芝士少少溶,主要配埋咖喱汁,少油🍹芒果乳酪 $35新鮮芒果,入面feel到有果肉,加埋乳酪又唔會十分之甜。食印度咖哩時配返個飲品可以balance返,唔膩!總結:正宗印度菜,重慶係不二之選!呢間就唔算太貴。環境乾淨舒服,上菜唔洗等好耐👍🏻不過食呢d一餐都好濟(and 都係個句...好咸),大家未必習慣。有定心理準備之後要解下胃啦!

🐟瑪莎拉燴魚(中辣) $87
酸酸咸咸,無想像中咁辣,好多油,魚肉算滑,但份量不多。

🥬新德里特式雜菜(小辣) $70

🐑新德里特式燴羊肉(小辣) $90

芝士烤餅 $28
有四塊,好夠味,d芝士少少溶,主要配埋咖喱汁,少油

🍹芒果乳酪 $35

新德里特式燴羊肉
瑪莎拉燴魚
2023-06-14
新德里特式燴羊肉
瑪莎拉燴魚
2023-08-01 525 views
一直以嚟我都對印度嘢食情有獨鍾,幾乎每兩個禮拜就食一次🙈呢日就的起心肝、鼓起勇氣入重慶大廈試試最地道嘅印度美食,新德里算係幾出名嗰間,應該都啱香港人口味😝前菜會送每人一塊薄餅加薄荷醬,醬汁比較平時深色啲、多咗重香料味,薄餅就好似超薄嘅粟米片再鹹少少,單食會齋咗啲,加埋新清嘅薄荷醬就啱啱好👍🏻我哋叫咗好多人推薦嘅瑪沙拉燴雞($78)同芝士烤餅($28),雞肉貫徹印度大大件嘅傳統,而且出乎意料地嫩滑,應該係用咗雞髀肉煮😋雖然餐牌寫係小辣,但都幾勁吓,會有餘韻留喺個口度繼續刺激你條脷,不過絕對唔係好難受嗰種,加埋多重嘅香料係超惹味🥳芝士烤餅表面燒到焦香、非常吸引,而且見到中間真係夾咗好多芝士🤩雖然未做到拉絲效果,但咬落去真係會成口芝士,再加埋Naan本係好煙韌,就好似食緊鬆軟版嘅芝士麻糬波波😚作為Naan嘅愛好者,可以話係非常滿足,加埋瑪沙拉燴雞,簡直就係韓式嘅芝士辣雞😆呢個配搭我都好推薦大家試試~費事叫太少又驚太多食唔曬,我哋再嗌咗個薄荷烤麥餅 Mint Paratha ($25),不過個老闆似乎覺得我哋嗌太少又唔叫嘢飲,所以全程黑面🥲Anyway講返食物,呢個烤餅嘅賣相好似台式手抓餅,但
前菜薄餅
瑪沙拉燴雞
薄荷烤麥餅
費事叫太少又驚太多食唔曬,我哋再嗌咗個薄荷烤麥餅 Mint Paratha ($25),不過個老闆似乎覺得我哋嗌太少又唔叫嘢飲,所以全程黑面🥲Anyway講返食物,呢個烤餅嘅賣相好似台式手抓餅,但咬落完全唔係嗰回事🤣比較似壓扁咗嘅酥皮,少少硬咁樣,而且冇任何薄荷味,好彩燴雞個汁打救到佢😉
瑪沙拉燴雞
芝士烤餅
🌟新德里燴羊肉(小辣) $90 (8/10)本身以為印度咖哩配羊肉會好重香料同有羊羶味 不過竟然好好食 香料味適中 啱啱好遮咗羊羶味又唔會太嗆 羊肉又好淋 滿滿嘅咖喱汁配埋烤餅簡直一流🤤-🌟免治牛肉烤餅 $28 (7.5/10)$28有四大塊真係好抵食 烤餅唔會好亁 入面夾住滿滿既牛肉 超級鹹香✨-🌟芝士烤餅 $28 (7.5/10)芝士烤餅都好夠味 啲芝士係啱啱溶溶地嘅狀態 可以拉絲 配埋咖喱汁仲正👀-🌟咖喱雞肉炒飯 $70 (7/10)可能咖喱同烤餅太好食 所以就覺得個咖喱雞肉炒飯冇咁吸引 但係啲雞肉都幾嫩滑-🌟印度炸洋蔥圈 $36 (7/10)洋蔥圈炸得幾香脆 配埋薄荷醬幾清新 -🌟Mango Lassi $35 (8/10)Mango Lassi 就係芒果汁加乳酪 Feel到真係鮮榨芒果汁 入面仲有細細粒芒果溶 加埋乳酪即係唔會好heavy 加上印度嘢始終比較重口味 飲啖即係可以解膩 又可以再食過😎-🌟 Strawberry Lassi $35 (8/10)士多啤梨乳酪都好好飲 成日好驚啲士多啤梨味特飲會落啲好假嘅糖醬 會有浸藥水味🤣 不過真係要讚依個Strawberry La

🌟新德里燴羊肉(小辣) $90 (8/10)

🌟免治牛肉烤餅 $28 (7.5/10)

$28有四大塊真係好抵食
烤餅唔會好亁 入面夾住滿滿既牛肉 超級鹹香✨

🌟芝士烤餅 $28 (7.5/10)

🌟咖喱雞肉炒飯 $70 (7/10)

🌟印度炸洋蔥圈 $36 (7/10)

洋蔥圈炸得幾香脆 配埋薄荷醬幾清新

🌟Mango Lassi $35 (8/10)

Mango Lassi 就係芒果汁加乳酪
🌟 Strawberry Lassi $35 (8/10)

士多啤梨乳酪都好好飲 成日好驚啲士多啤梨味特飲會落啲好假嘅糖醬 會有浸藥水味🤣 不過真係要讚依個Strawberry Lassi 超級fresh 好好飲 鮮榨真係唔同啲🤣

🌟總分:7.5/10

前菜有免費嘅胡椒餅送 配埋薄荷醬同燒烤醬都幾開胃 不過重慶大廈始終有啲雜 大家去嘅話要小心啲🫡
第一次去重慶大廈,因為無特別做資料搜集,一行到過去比勁多印度人擋住嚇鬼死,原來係要同佢地講去邊間再比佢帶我地去先得。大家記得去到要同佢地講去邊間呢間餐廳唔知點解個燈光係好紫。坐低左之後就叫左兩樣咖哩,不過忘記左影相1. 印度燴羊肉 + 蒜蓉薄餅咖哩嘅味道係我係香港從來無食過,係同蒜蓉薄餅十分夾。而羊肉方面可惜係比較硬同Un,建議可以轉做雞肉會好D2. 馬沙拉燴雞 + 芝士薄餅呢款咖哩相對我係香港比較易食倒,但芝士薄餅比我想像中個芝士份量黎得多,基本上係飽到不得了。不過質素係真係唔錯3. 素咖哩角 (2件)通常我去印度餐廳呢個都係必叫,佢係新鮮炸,入面嘅料亦好足,$8一件好抵。

1. 印度燴羊肉 + 蒜蓉薄餅
2. 馬沙拉燴雞 + 芝士薄餅
3. 素咖哩角 (2件)
2023-01-27
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
重慶大廈,香港最有名氣嘅地方之一,傳聞起入面搞事就出唔番黎。黎重慶大廈梗係食印度咖哩啦!不過印度唔印度我就唔知啦,反正我食唔慣就係真啦。贈送前菜,脆薄餅加兩款醬,青色係薄荷乳酪醬,我覺得膠膠地有D似牙膏,朋友話ok,可見眾人口味不一。褐色嘅係酸辣燒汁醬(?),ok啦。雜菜乳酪,洋蔥蕃茄加yogurt,一般貨色,yogurt味唔重。咖哩角,極不推薦,質地似牛糞,過度調味令食佢成件事變得好恐怖。見到薄餅之後,朋友都不禁指住話:「朋友,返印度食餅啦!」(設計對白) 估唔到$28有4塊咁大塊嘅餅,然而由於味道一般,食得有D煎熬,真係薄餅地獄。新德里薄餅,有D椰子味同有D我食完一個鐘後就極速忘記嘅味道。反映佢係幾咁平平無奇,一般貨色。咖哩薄餅,辣辣地,唔係幾香,一般貨色。芝士薄餅,比人瘋狂推薦,吹到天上有地下無。質素差過🍕hut嘅芝心批少少啦,非常失望。冇乜芝士味已經宣告死亡。瑪撒拉咖哩,說不出的味道,大家可以一試,之後大家一齊唔鐘意佢。新德里咖哩,甘甘地辣辣地嘅咖哩,不合我口味。芒果乳酪,一般貨色,乳酪味唔夠,我起supermarket求其買D乳酪都應該重味過佢。PS 朋友點嘅瑪撒拉奶茶聞落

咖哩薄餅,辣辣地,唔係幾香,一般貨色。

新德里咖哩,甘甘地辣辣地嘅咖哩,不合我口味。

PS 朋友點嘅瑪撒拉奶茶聞落似姜茶,很有趣。

PPSS 好唔好味唔係重點,重點係黎過。

PPPSSS 兄弟們,乾淨又衛生呀!!!!!
2022-12-16 892 views
📖 十幾年前, “帝皇” 帶一班大學同學去 “重慶大廈” 食 “7E咖喱王”, 大開眼界, 自此鍾意咗印度咖哩. 轉眼十年, 前前後後食咗冇一百次都有 “半百” 次. 🥰 話說公司新同事識飲識食, 印度菜都玩到米芝蓮 New Punjab Club, 早前俾面出席 “7E咖喱王” 江湖飯局, 時隔數日, 竟然重返重慶大廈, 試埋三樓嘅 “新德里”, 問我有冇食過, 有咩意見?🤗 “新德里” 同埋 “咖哩王” 齊名於 “重慶大廈”, 奇怪地, 我只係食過 “新德里” 一次, 我都想搵番個答案. 相隔十年, 今晚再戰.🥢 餐廳設多張方枱, 裝修有點心思, 包括印度畫, 印度掛牆燈等, 整體燈光偏暗偏籃, 影相麻麻. 今晚點咗印度餐廳必食嘅 Chicken Masala, Chicken Vindaloo 同埋 Mango Lassi.🥨 餐前小食: Papad. 幾好喎, 比 “咖喱王” 優勝.🍹 芒果乳酪, Mango Lassi. “渴撻撻”, 芒果味道濃郁, 出色.🐥 瑪莎拉燴雞, Chicken Masala. 熱辣辣, 雞肉嫩滑, 份量Ok. 但係咖喱汁少咗蕃茄味薑味, 略欠層次

餐前小食
Mango  Lassi
🐥 瑪莎拉燴雞, Chicken Masala. 熱辣辣, 雞肉嫩滑, 份量Ok. 但係咖喱汁少咗蕃茄味薑味, 略欠層次, 有點失望. 餐牌上仲有 Chicken Tikka Masala, 寫明 Thick Fresh Tomato Curry, 下次要試.
Chicken  Masala
🌶 燴巴辣雞, Chicken Vindaloo. 我係食咗兩啖 Chicken Masala, 感覺對路, 先至追加 Vindaloo. 結果, 兩個字: “鹹. 辣”. 味道相對簡單, 我食唔到期望嘅複習性.
Chicken  Vindaloo
🤗 總結: 今日一戰 “新德里”, 較量起點一定係食咗十幾年嘅 ”7E咖喱王”. Mango Lassi 真係唔錯, 可惜主角 Chicken Masala 欠缺層次, 頗為失望, Vindaloo 味道又係偏單調. 我似乎冇點到 “新德里” 出名既菜式, 下次有機會試埋 Chicken Tikka Masala.

😱 世界是殘酷的, 有比較, 有傷害. 我原本冇打算出食評, 既然有讀者想睇, 我就唔客氣了.
2022-08-14 1468 views
有好多人對重慶大廈都有偏見而不敢內進,但是我於10年前開始第一次踏足此地後,便愛上了此處異國菜式💕🤤而且大家是非常熱情的!於重慶大廈正門會有很多銷售員可以帶你上餐廳,聽到有人叫新德里同佢打個眼色佢就會帶你入去升降機然後自行上餐廳喇~我每次都會叫鐵板雞肉,雞肉唔會好乾,外香內嫩,充滿數十種香料而成嘅味道,酸酸地仲有啲洋蔥好好味😆😋真係每次都一定要order!之後話明食印度菜,咁梗係要食咖喱啦,我哋點左兩款一款係印度羊肉咖喱,另一款係馬莎拉燴魚,而咖喱配薄餅,薄餅我們分別下單了三款口味,分別是芝士/蒜蓉/牛油,個人比較喜歡芝士口味,趁熱食芝士真係可以拉絲,牛油和蒜蓉味是比較香口也很好吃🥰而且此店價錢公道,每人只需要100多元左右可以吃很飽,十分推薦。

鐵板雞肉

2022-07-26
鐵板雞肉
2022-07-28 1044 views
新德里餐廳(Tsim Sha Tsui)想喺香港食到正宗印度菜🇮🇳 梗係要來重慶大廈啦 「新德里」就係其中一間名店 呢度有多款印度咖喱選擇🍛 仲有好出名嘅芝士烤餅 環境裝修都好有印度特色添 小編一於帶大家試吓佢~😋⌖ 附送:胡椒脆餅💰$0一坐低店員就會跟人頭附送胡椒脆餅 隔離仲有兩款醬配搭 一款係薄荷乳酪醬🌿 另一款係輕微辣辣地又酸甜嘅羅望子醬🌶️ 食落會稍稍有啲鹹 不過都幾特別😗😗⌖ 燒烤五香雞件 🍢🐔💰$ 80哩款賣相已經夠吸引 食落真係好有驚喜🤩🤩 係大大件且超級嫩滑嘅雞件 雞件夠香口入味 仲要冇骨🦴 配埋隔離嘅洋蔥同椰菜 成個口感更加豐富😚 必食之選!⌖ 香濃牛油鮮茄鑊仔烤雞 🧈🍅🐔💰$ 75呢款好惹味 雖然餐牌寫係小辣🌶️ 但其實唔會辣 牛油味好香 係好溫和又甜甜地嘅咖喱 雞肉同樣好滑身 每次小編嚟到都必嗌🥰🥰 ⌖ 椰汁咖喱羊肉 🥥🐑💰$ 84第一次喺呢度食羊肉 出奇地羊肉唔會好酥 而且夠腍🤨 咖喱食到好重嘅香料味 有少少辣🌶️ 椰汁味就略嫌唔太突出 中規中矩😌😌⌖ 芝士烤餅 🧀💰$ 26呢款烤餅真係冇得輸😍😍 入面有拉絲嘅芝士🧀 好香但又唔會油膩 配埋咖喱食都好夾😙 不過建議一
新德里餐廳(Tsim Sha Tsui)

⌖ 附送:胡椒脆餅

⌖ 椰汁咖喱羊肉 🥥🐑
💰$ 84

⌖ 芝士烤餅 🧀
💰$ 26
呢款烤餅真係冇得輸😍😍 入面有拉絲嘅芝士🧀 好香但又唔會油膩 配埋咖喱食都好夾😙 不過建議一定要趁熱食🔥 唔係凍咗就會有啲韌🤥🤥

⌖ 甜乳酪🥛
💰$ 25
平時都係飲開水果乳酪今次想試吓甜乳酪又係咩一回事💭 飲落稀身少少嘅乳酪 不過甜度適中 解辣都唔錯🤓

☻ 回頭指數:8.5/ 10