2021-09-19 3285 views
今日都係放題,但另一間分店 呢個係低一級既日式放題任食兩小時的日式放題,店員有禮貌,甜品選擇多有milk top雪糕、咖啡雪條等,唯坐位較密,坐得較為擠迫燒羊架即點即燒,等15分鐘,燒得2邊都脆,幾有肉汁唔錯,有水準刺身壽司都係落單點菜, 三文魚腩 鯛魚炙燒過幾香 魚油豐富入口嫩滑肥美燒鰻魚串燒, 燒到焦焦地好香口,又夠肥嫩多肉清酒都係任飲,但得一款,幾清香炸物有蠔同雞翼,芝士波 生蠔同雞翼最好食,最脆口多肉另一款係大蝦芝士燒都係唔錯! 大蝦開邊放芝士焗香,鮮味蝦肉芝士味濃又有拉絲消費$220評分8/10尖沙咀彌敦道74-78號文遜大厦5樓
今日都係放題,但另一間分店 呢個係低一級既日式放題
任食兩小時的日式放題,店員有禮貌,甜品選擇多
燒鰻魚串燒, 燒到焦焦地好香口,又夠肥嫩多肉
清酒都係任飲,但得一款,幾清香
炸物有蠔同雞翼,芝士波 生蠔同雞翼最好食,最脆口多肉
消費$220
評分8/10
尖沙咀彌敦道74-78號文遜大厦5樓
2021-04-19 3920 views
大喜屋真係都食過幾次,價錢合理,選擇都多,黎親一定喪食刺身同芝麻雞翼。I’ve been here quite a few times, the price is reasonable, wide range of choices of food, must try the sashimi here, and sesame fried chicken! If u come with more friends u can order more sashimi and they serve it in a big place, great for IG pics haha
2021-02-07 5932 views
食過大喜屋系列,始終都係覺得文逊大廈這間分店性價比最高。幫襯左好多年,每次來食都好墟冚,人滿為患。今次來食,疫情關係,人少左好多,價錢也比之前平左。第一輪點餐當然要點刺身,我哋例牌點左三文魚、甜蝦、帶子、北極貝、赤貝、象拔蚌、蟹腳。三文魚照舊厚切,肉質肥美,雖然冇左牡丹蝦,甜蝦質素都OK。雪花牛肉鍋,燒羊架是必定要嗌的。味道冇變依然都係好好味。之後又嗌左各款壽司,手卷,芝士焗蚝,咖喱炒蟹,酸辣鳳爪,天婦羅,烏雞花膠湯,燒菠蘿,各種沙律.......款式太多,每一樣都想試吓。呢度有樣好就係每一款食物的份量都好少,咁就可以品嚐到好多款,唔使擔心好快會飽。嗌左好多款甜品,每件都是超細,好得意。最後每人一個Häagen-Dazs雪糕。好滿足的一餐,會再次幫襯。
今次來食,疫情關係,人少左好多,價錢也比之前平左。
好滿足的一餐,會再次幫襯。
2021-01-07
  • 刺身拼盤
  • 雪糕
  • 燒羊架
  • 沙律
  • 海膽手卷
2021-01-15 4657 views
今日有事過海去佐敦,諗起之前係尖沙咀吃過殿大喜既午餐,覺得唔錯,今次就試另一間係尖沙咀既大喜屋,同樣都係一點半後有半價優惠,我地早十五分鐘到咗,諗住係門口等陣先,待應話可以入去坐住先等夠鐘先落單,服務好體貼,好人性化,值得一讚。坐低待應就立刻上麵鼓湯同沙律俾我地吃住先,午餐有好多款揀,我地叫咗鰻魚飯配雞翼同火炙壽司,蟹肉丼配吉列猪扒。D鰻魚同雞翼整得幾好食,其他都正常,甜品size比較細但味道ok. 每人包一款自取飲品,午餐份量偏大怕你餓親埋單都係八十幾,邊度搵~

2020-11-07 5371 views
突然想食日本野,於是去了大喜屋食放題😋很滿足。🤗🤗🐟滿滿的刺身盤都算新鮮🤤有帶子,三文魚,油甘魚,蟹腳🦀等等⋯而且還是厚切,口感不錯😋🍣壽司方面:燒左口魚壽司都不錯👍🏻細細件 不會很飽~饅魚玉子燒沒有飯~燒得很香,甜甜地👍🏻鵝肝帶子壽司都好食😋花之戀就正常啦~🍡🍢燒物方面:羊很軟很入味,不過比較飽濟,所以食1件就夠了~🐮👅鹽燒牛舌個人很喜歡👍🏻推介,但略鹹了些少。🐥燒雞軟骨配檸檬汁,很有咬口👍🏻🍤炸天婦羅:新鮮即炸很熱很脆口🐟炸魚乾:平日整得較好食有咬口,今次太熟了,較靭~🍍🐥還有燒菠蘿,芝麻雞翼都推薦的,但忘了影相🍰🍦甜品:都比想像中好,咖啡奶凍重味,朱古力芝士蛋糕正常~整體而言,食物雖然不是很多選擇,但每款質素平均,都算好食 😋上食物速度快,很有效率。性價比算高
突然想食日本野,於是去了大喜屋食放題😋很滿足。🤗🤗

🍣壽司方面:

燒左口魚壽司都不錯👍🏻細細件 不會很飽~
饅魚玉子燒沒有飯~燒得很香,甜甜地👍🏻

鵝肝帶子壽司都好食😋花之戀就正常啦~

🍡🍢燒物方面:

羊很軟很入味,不過比較飽濟,所以食1件就夠了~

🐮👅鹽燒牛舌個人很喜歡👍🏻推介,但略鹹了些少。

🐥燒雞軟骨配檸檬汁,很有咬口👍🏻

🍤炸天婦羅:
新鮮即炸很熱很脆口

🐟炸魚乾:
平日整得較好食有咬口,今次太熟了,較靭~

🍍🐥還有燒菠蘿,芝麻雞翼都推薦的,但忘了影相

🍰🍦甜品:都比想像中好,咖啡奶凍重味,朱古力芝士蛋糕正常~

Type of Meal
Dinner
  • 芝麻雞翼
2020-10-06 4098 views
同老公行開尖沙咀,本身想食牛角要等好耐,因為見到openrice同旅發局有合作優惠券,無訂位上去碰下運氣,點知個場7成空,都feel到伏伏地。一入去就有個男人問有冇訂位,我問佢優惠劵用唔用得,佢答我過左期,之後我比佢睇個日期,佢話唔係佢地鋪頭😂但係地點同名都一模一樣,仲要態度好差。。。咁又唔想再搵地方,就比左258加一,點知食第一啖就覺得個豉油唔似魚生豉油,咸到似生抽,熟食同飲品好少款,魚生又切得衰,一係好大一係好細,解凍都未解好,質素又唔好,帶子開4分1我好耐無係放題見過,明明其他大字頭都食過,從來無試過間野係咁差,一開始仲要漏左上剌身。。。明明好餓都唔覺得好食真係好大件事。。。臨走係門口仲見到佢貼住旅發局既傳單,咁算唔算犯左商品說明條例?P. S 服務員係用餐期間態度正常,野食唯一要讚係d手卷紫菜好脆好多年無食過咁差既放題😩差到唔打食評唔得。。。
好多年無食過咁差既放題😩差到唔打食評唔得。。。
2020-09-24 3776 views
我地三個人, 慶祝生日, 但..... 唔會再去囉😒😒😒件件刺身,切到好細, 好薄,點帶子, 北寄具,叫一人分,佢居然一開四, 切得勁薄,我地改叫四人份, 佢都係切到又薄又細..... 唔通想考廚師手勢🤔🤔🤔🙄🙄🙄又漏單, 等左一段時間,機又話出晒,再等, 先發現漏單,再叫,再等,又漏, 唉.... 攪到浪費晒啲時間,轉頭又話last call.... 都未黎齊🙄 都唔知再叫唔叫, 飲品少選擇,啤酒得一款,其他都係紙包飲品.... 唔值得去! 我地又衰,登記左生日,佢會送蛋糕, 但我地埋晒單,又唔記得, 佢哋又都提下,唉, 呢個生日飯🙈🙈🙈
我地三個人, 慶祝生日, 但..... 唔會再去囉😒😒😒
2020-09-23
Celebration
Birthday
2020-07-13 3946 views
呢間大喜屋來過好多次,食物品質一般冇乜問題。環境不迫,我一家四口坐六人枱,算鬆棟。點餐用QR code經客人手機落單,其實唔錯。在第三次落單,手機顯示不成功落單,好自然隔一分鐘再襟,又唔得,又一分鐘再襟。五分鐘襟咗三次落單。最後送來係同一數量食物三次,查詢侍應,他態度不想理會客人,只回應一句係你哋落單的,放下便算。好食的不會五分鐘連落三次單!我只想反映QR CODE手機落單有漏洞,希望貴公司注意,無謂浪費咁好食物。
呢間大喜屋來過好多次,食物品質一般冇乜問題。
環境不迫,我一家四口坐六人枱,算鬆棟。
點餐用QR code經客人手機落單,其實唔錯。
好食的不會五分鐘連落三次單!

2020-07-10
$250 (Other)
2020-07-12 2295 views
刺身中,泰式生虎蝦並沒有配泰式的酸辣汁醬,只得wasabi豉油,知道並不配合。另外海膽手卷上啲海膽少得可憐,只得一點點,初初是很大塊的。讚的是今次多了幾樣新食物。蠔汁花膠整得唔錯,至於咖哩蟹的咖喱汁,一食就知係咖喱粉溝水啦。另外今次落食物不能用自己電話上的掃描apps去登記,只可以用微信上的掃描器去掃描,真奇怪。
2020-06-07 3645 views
幾耐無食放題,今次選左呢間食。整體都幾好。呢2間可以電子化落單,夠環保夠方便。食物方面,食左刺身,無雪味,都幾新鮮。軍艦,壽司都唔差,紫菜無淋左。抵讚。炸餾連,一口牛都好好食,仲食左其他熟食,整體唔錯。飲品就有啲少選擇,好彩有coconut water 甜品不過不失。最後,雪糕食左movenpick.工作人員都算有禮貌寫完好既野,寫返啲唔既野,就係有幾次比錯左食物我地。hkd250一個人午餐,可以接受,我整體比4分。
幾耐無食放題,今次選左呢間食。整體都幾好。
呢2間可以電子化落單,夠環保夠方便。
食物方面,食左刺身,無雪味,都幾新鮮。
軍艦,壽司都唔差,紫菜無淋左。抵讚。
炸餾連,一口牛都好好食,仲食左其他熟食,整體唔錯。
飲品就有啲少選擇,好彩有coconut water

甜品不過不失。
最後,雪糕食左movenpick.
工作人員都算有禮貌

寫完好既野,寫返啲唔既野,就係有幾次比錯左食物我地。

hkd250一個人午餐,可以接受,我整體比4分。

放題
2020-06-07
$250 (Lunch)
放題
  • 海膽手卷
2020-06-02 2547 views
上次食過之後一直念念不忘,所以疫情有點好轉之後就急不及待要再嚟幫襯幫襯. 食物要特別推介魚生(厚切肥美)、壽司(d飯唔係暖夠凍)、西京燒比目魚(甜甜地好惹味)、燉湯(唔覺好味精又足料)、炸物(夠脆夠熱)等等,好多都性價很高. 另外,當日冷氣強勁,但問咗侍應無披肩提供之後,竟然佢會提議我攞罐熱飲暖吓隻手,而且隔咗一陣仲俾杯熱茶我等我可以頂一頂添,呢種服務簡直令我有驚喜又鍋心,所以決定過兩個星期又要食喇
2020-05-27
2020-05-06 3375 views
呢间店听讲疫情之前需要排一个月先预约成功。但今日去应该只有6成满座,基本上唔洗等位。店铺装修和座位宽敞度系所有香港日本放题当中最舒适嘅一间,唔会太挤逼。食物种类算多,刺身拼盘贵价品种一定无,但基本种类都齐全,新鲜程度可接受。另外最喜欢系花胶任吃,花胶一大块味道非常好味。芝麻鸡翼都系我嘅推荐。烧元贝芝士放的太多,吃的多有D腻。其它串烧味道感觉一般啦.无惊又无喜。整体黎讲200几港币性价比属于比较高的。

2020-05-06
$238 (Lunch)
  • 海胆手卷
  • 焗蚝
  • 芝士焗蚝
2020-04-03 2932 views
今日星期五,同班朋友去左食放題,好耐冇去食!!呢度刺身,真心不得了,非常厚切,味道好好,每次黎呢度刺身都一定嗌好多,其次就嗌海膽手卷,味道當然唔算好好,但以放題都算唔錯!!
2020-01-09 3303 views
呢間餐廳需要預早一星期之前預約,由於一早訂左位所以等位時間係0,上到餐廳即時安排入座,同朋友來大喜屋,店鋪用QR code電話及電腦下單食物上菜速度快,不過對長者黎講或未黎食過既可能會唔太方便,刺身新鮮,款式選擇多,炸天婦羅蝦香脆可口唔會好油,唯獨坐位比較迫,窄,人多來食可以坐卡位可能舒適d,還有熱食烏冬同花膠客飯也不錯。壽司款式都多。飲品選擇也多。收碟速度也很快,服務質素一般,最愛雪糕,可惜沒有任食,只能一人點一客,如果有任食就好啦。(空想中..)
2019-12-23 2009 views
今次經開飯訂位食放題,雖然是星期五晚上,餐廳也能準時給我坐位,位置很不錯,一點壓迫感都沒有,位與位之間也有一定的距離,走廊闊度也合適!半年以上的時間沒有食放題了,現在落單棄用了紙張而改用scan QR code經電話落單,非常方便及環保!可是要注意手機是否有足夠的電量。不過唔夠電量都唔洗怕,餐廳可以免費借出充電器給客人,很值得給個讚!上菜的速度適中,漏單的情況也有,食物的擺盆味道都不錯。另外要讚的係交檯的時間到了,侍應都沒趕客,我們仲坐到餐廳last order添!(足足坐多了個半小時)最後想提醒大家留意截單時間,不要像我那樣沒時間食甜品啊!
可是要注意手機是否有足夠的電量。
上菜的速度適中,漏單的情況也有,食物的擺盆味道都不錯。
最後想提醒大家留意截單時間,不要像我那樣沒時間食甜品啊!
2019-12-20
  • 西京燒比目魚