2019-08-31 958 views
分店要關閉了我印象中的豚王不是太impressive這次來比多次機會它還是一樣令我失望湯 沒有很香 多味精麵 軟左一點整體來說比較差店員又沒有很貼心都係一蘭既麵好食d
分店要關閉了
店員又沒有很貼心
都係一蘭既麵好食d
  • 豚王
2019-06-01 976 views
每次食豚王一定會叫赤王!去嘅辣度好夠 最吸引嘅地方係佢個湯底超濃郁濃郁到好似醬汁咁 但佢唔會過咸不每一擔麵都加少少湯 每一啖都好夠味另外想讚佢個配菜木耳好爽好脆身叉燒都好好食 似腩肉部分 唔會成塊係瘦肉
每次食豚王一定會叫赤王!
去嘅辣度好夠 最吸引嘅地方係佢個湯底超濃郁
濃郁到好似醬汁咁 但佢唔會過咸
不每一擔麵都加少少湯 每一啖都好夠味
另外想讚佢個配菜木耳好爽好脆身
叉燒都好好食 似腩肉部分 唔會成塊係瘦肉
2019-06-01 738 views
今日嚟到曾經紅極一時嘅豚王,去到門口見到冷冷清清,食飯時間竟然唔使排隊😮職員態度麻麻,連冷氣壞咗都無事先告知客人,大熱天時要流住汗咁食一碗熱辣辣嘅拉麵😰個人鍾意食辣,所以去親豚王都只係食【赤王】。湯底依然濃厚,不過可能太耐無食,感覺上麵條質感唔同咗🤔幼身嘅麵條尚算爽口,不過掛湯力不足;兩片薄身嘅叉燒肉質嫩滑,但食落有淡淡嘅油膉味😨每間舖頭嘅沒落都一定有原因,出品有無用心,客人絕對會感受到,個人嚟講應該唔會再有下次幫襯,拉麵行業競爭咁大,可以選擇嘅仲有好多😌

赤王
2019-06-01
Type of Meal
Dinner
2019-05-30 537 views
好耐之前朋友介紹來已經好鐘意,咁多年黎,我每次去都可以好快有位坐同寫完要個點既拉麵都好快有得食,所以第一令我滿意就係員工既效率。 第二,我鐘意黎呢度就係個麵既湯底都好好飲,湯裡面既醬油都好香。 不過寫到要幾辣就爭少少,因為level 2既辣同level 3既辣都可以爭好遠。 不過普遍好滿意,所以去親尖咀,幫襯得多d 係豚王了。
  • 豚王拉麵
2019-05-22 452 views
又係突然好想食一種食物今次輪到拉麵🍜哈哈哈,咁啱身處尖沙咀,於是走左去食豚王。由於時間尚早,可以直接入座,唔使等位。今次揀左食有啲辣嘅赤王拉麵,配有少許辣肉醬&辣味份,湯底係溫和嘅辣,好好味。除左呢樣之外,麵條&豚肉都好好味服務員好體貼,會主動遞上餐巾,當時件衫俾拉麵湯整污糟!!!
又係突然好想食一種食物

服務員好體貼,會主動遞上餐巾,當時件衫俾拉麵湯整污糟!!!
2019-05-14 277 views
呢間之前都食過,整體都唔錯所以反食。食物:呢排出咗幾個新嘅湯底,有龍蝦同埋大廈。就咁望覺得蝦比較吸引所以叫咗大蝦湯底。另外加咗餃子同埋豬肩肉,糖心蛋1.)湯底味道好濃郁,好夠蝦味!應該係落咗蝦子嗰啲咁嘅嘢,所以味道比較濃,湯底都比平時厚身一點,今次新餐牌唔錯!其他配料方面亦都非常足夠保持水準👍🏻。2.)配菜餃子方面就普通少少,餃子皮本身可以再脆D,火候未夠,餡料亦都係正常,咁當然佢主打唔係配菜所以唔會因為咁減分嘅。屬於正常醫肚小食。3.)糖心蛋就值得一讚。一般糖心蛋淨係蛋黃係流心,其他正常。豚王嘅都係,唯一令佢得出嘅就係佢係調味左先至再做應該係,所以令到佢味道會再突出一啲。抵讚!服務:因為今次係同幾個人一齊去落單佢有啲混亂,上菜同埋點餐嘅嘢唔一致。扣少少分,但係整體侍應都非常樂於幫助。環境:淨係食個晏晝就唔好咁多要求。環境唔算寬躺,但係一定唔係人生見過最逼嘅餐廳。屬於正常范圍絕對可以接受。價錢:俾我感覺佢都係走中高檔路線。價錢人頭食咗大約$120左右。咁當然以食晏晝飯來講就比較貴,咁喺尖沙咀仲要食豚王,預咗要比返多少少錢嘅。唔係平少少偏貴但係都可以接受。
呢間之前都食過,整體都唔錯所以反食。

食物:
另外加咗餃子同埋豬肩肉,糖心蛋

服務:

環境:

價錢:
  • 糖心蛋
今日突然好想食拉麵 於是就同左朋友嚟到尖沙咀揾食 點知去到其他餐廳好多人排🤢🤢🤢 所以我地就周圍行下 我地經過豚王 由於吾想等的關係 我地就入左去試下~我同朋友就叫左豚王同黑王😛 豚王係普通豬🦴湯底 所以逞奶白色 因為叫左濃郁的關係飲落有d咸 麵身我就叫左幼麵 軟硬適中 叉燒腩肉一半肥一半瘦 雖然未去到入口即溶 但叉燒切到好薄!另外朋友就叫左黑王 湯底係由墨魚汁整成 所以湯底逞黑色 配菜都係叫左椰菜 估吾到分量都幾多😙整體以連鎖拉麵質素都幾好 仲好多吾同湯底選擇👍🏼

整體以連鎖拉麵質素都幾好 仲好多吾同湯底選擇👍🏼

2019-04-28 213 views
早幾個月豚王🍜有個限定王蟹味噌王🦀,我miss左冇食到勁唔開心😫點知原來尖沙咀棉登徑嗰間豚王有得食返之前嘅限定王㗎😲😲有蟹味噌王🦀,黑松露王🍄,海老王🦐,仲有平時嘅豚王🐖同赤王🌶有得食返之前嘅限定王,我表示興奮🥰今次就食咗蟹味噌王🦀同埋海老王🦐首先講個蟹味噌王先,一pat蟹膏係叉燒面,我建議唔好將pat蟹膏撈勻落湯底度,而係每食一啖面就夾一啖蟹膏一齊食🥣,咁就可以淡淡都食到濃郁嘅蟹膏味啦🤤佢有兩隻蟹鉗,不過係無味嘅🤷🏻‍♀️,大家都係Focus返落pat蟹膏度喇😂另一個海老王🦐,味道就好香,有好濃蝦味,不過湯底比較油,唔好飲咁多湯就OK🤭下次再試埋個黑松露王先🤗
點知原來尖沙咀棉登徑嗰間豚王有得食返之前嘅限定王㗎😲😲
有得食返之前嘅限定王,我表示興奮🥰
今次就食咗蟹味噌王🦀同埋海老王🦐

下次再試埋個黑松露王先🤗
2019-04-27
2019-04-26 205 views
豚王一直係我最愛拉面之一, 有食過的人都知, 佢地係主打4款拉面, 不過今次黎到呢間分店, 發現呢間改左, 冇左原本4款主打, 全部變做期間限定。我揀左蟹王, 湯底比較清, 我比較鐘意佢原本既濃湯底多D, 有兩隻小蟹鉗, 但冇味的........仲有一pat蟹膏, 非常鮮味, 整體而言, 比較普通,都係鍾意佢個4大主打多D
2019-04-01
2019-04-10 262 views
一行7人,在尖沙咀吃lunch,可以坐得曬7人,係好有難度的,加上冇book位。搵左一陣,唯有去依間吃貴lunch。一碗麵,吃得飽女仔,味度冇咩特別,咁就$89難怪lunch time冇咩人。
搵左一陣,唯有去依間吃貴lunch。
一碗麵,吃得飽女仔,味度冇咩特別,咁就$89
難怪lunch time冇咩人。
2019-04-08 306 views
豚王不嬲都是我最愛的拉麵之一,當知道在尖沙咀的棉登徑開左間有齊豚王之前的限定王店~~在一日的晚上,就同朋友一同去到哩間充滿限定王的豚王食拉麵了~~坐下時,也是要先在紙上寫上自己想食的拉麵,當我看餐牌時,有三款限定王,蟹味曾王,黑松露同埋海老王,因為之前食過蟹王麵,清清的湯底加上蟹膏,真的一流的享受,所以就點了蟹味曾王,回憶一下了,蟹味曾王上到時,感受到湯底的香味,一口蟹膏,加上幼身的拉麵,同埋湯的味道,真的最高的享受,不過唔知當日是唔是太肚餓的關係,麵底都好像有點少的情況,所以點了一隻糖心旦來食,都保持到水準,流心效果一流~~豚王的水準都是KEEP到,會再去食的。
豚王不嬲都是我最愛的拉麵之一,
當知道在尖沙咀的棉登徑開左間有齊豚王之前的限定王店~~
坐下時,也是要先在紙上寫上自己想食的拉麵,
當我看餐牌時,有三款限定王,蟹味曾王,黑松露同埋海老王,
因為之前食過蟹王麵,清清的湯底加上蟹膏,真的一流的享受,
所以就點了蟹味曾王,回憶一下了,
蟹味曾王上到時,感受到湯底的香味,
一口蟹膏,加上幼身的拉麵,同埋湯的味道,真的最高的享受,
不過唔知當日是唔是太肚餓的關係,麵底都好像有點少的情況,
所以點了一隻糖心旦來食,
都保持到水準,流心效果一流~~
豚王的水準都是KEEP到,會再去食的。
2019-04-05
  • 蟹味曾王
2019-04-04 209 views
之前都有食過豚王,但感覺好一般,係填飽知肚就算嘅感覺。今次第一次嚟呢間分店,有驚喜。雖然職員服務依舊一般般,但食物卻係出乎意料外嘅水準(比起其他分店)。呢間分店舖面唔錯,吧檯望住開放式廚房煮麵,因為會乾淨企理,一邊食一邊睇住一碗麵嘅旦生都唔錯😂唔知係我太耐冇食定係呢家店特別,佢冇左今期限定王揀,但以前出現過嘅限定王都有得揀。所以我就叫左個蟹味的王,但男朋友依舊專一地揀返豚王。佢係唯一嘅雞湯底,清清地唔會好油,撈埋啲蟹膏醬都唔會好咸,味道岩岩好。麵的軟硬度適中,份足剛剛好,略嫌蟹鉗沒有鮮甜味。豚王湯底濃而不膩,豚肉軟腍。當然唔少得必食溏心蛋做到流心效果,蛋黃有鮮甜味。次次都一定要嗌,因為真係唔係度度都係溏心。而今次敗北嘅係燒叉燒,太咸,柚子味不足。綠茶汽水,無普通可樂咁甜,貪得意嗌嚟飲下🤣

所以我就叫左個蟹味的王,但男朋友依舊專一地揀返豚王。

豚王湯底濃而不膩,豚肉軟腍。

而今次敗北嘅係燒叉燒,太咸,柚子味不足。

綠茶汽水,無普通可樂咁甜,貪得意嗌嚟飲下🤣
2019-03-29
老老豆豆,豚王係香港拉麵中我嘅NUMBER 1。(個人意見ONLY,不喜勿插!) 味道濃,豚片多,麵量足夠,多配料,最重要配合起上來十分之配合,價錢公道,100$有找。 其實都食過好幾間拉麵店,而豚王暫時都係我心見中的第一位。雖然經常性好多人排隊,次次都無半小時都29分鐘,人龍長長的。 店舖位置唔多,無錯係無咁寬鬆,仲有少許迫添。。不過食物搭夠就OK啦是不? 朋友推介黑蒜話係必食,不過我怕我啲靚牙變黑😛一般我都係食普通豬骨湯,一啖湯一啖麵,正!通常我都唔會飲哂啲湯,因為怕太肥同油,不過豚王啲湯係可以成碗飲哂,下次大家可以TRY TRY!
老老豆豆,豚王係香港拉麵中我嘅NUMBER 1。
(個人意見ONLY,不喜勿插!

其實都食過好幾間拉麵店,而豚王暫時都係我心見中的第一位。

Waiting Time
306 Minutes (Dine In)
  • 豚王拉麵
2019-03-23 164 views
本身想食對面店的拉麵,但因為圈太多人便隨便入了一間沒有人的拉麵店。誰不知如此難食!是我食過那麼多間拉麵之中最難食的一間。比自己煮的麵還要難食!想中伏的話,極力推薦🙂

比自己煮的麵還要難食!
想中伏的話,極力推薦🙂
2019-03-18 163 views
一支公,尖沙咀唔知食乜,去咗棉登徑豚王。好耐冇嚟,原來裝咗修,以前感覺warm啲,現在以黑為主,就好有型。以前去豚王,多數食「豚王」,因為唔使諗,又好味。今次見佢出咗個海老王,求其點咗,點知出事。個麵好細,唔緊要,我唔mind,98蚊一碗拉麵,唔飽就預咗㗎啦,邊個話過食拉麵一定要飽㗎。但可能我心急,海老王原來冇蝦㗎,頂,我本來想食隻蝦咋。自己又衰,睇字唔睇圖,真係冇蝦㗎。我要蝦呀。所謂「海老王」原來只係加啲蝦味味精,成堆粉咁上,擺明係咪精,但又幾好味。喂大佬,上市咁有錢,畀隻蝦都得掛,海老王要隻蝦啫,點解唔畀我喎。除咗冇蝦,其實整體又ok,又乾淨上菜又快,希望下來再嚟食,海老王會有蝦啦。
自己又衰,睇字唔睇圖,真係冇蝦㗎。我要蝦呀。
海老王
2019-03-17