Our 6th valentine’s day 👨‍👩‍👦Best gift ever with 👶🏻Isaac往年情人節都會揀唔同餐廳慶祝今年帶住nb bb 既關係 偏向酒店既選擇 今次先拔頭籌 試下到香格里拉既Angelini 意大利🇮🇹菜環境評分:4/5🎖️一早係openrice book好檯既關係即使兩個人都安排到大圓檯而且位置係一入門口轉角位 自成一角✨🪩我地係新手爸媽 第一次帶bb去外出餐廳慶祝🍾開頭都怕嘈到餐廳嘅人 但年初五既Angelini 都幾full 而且有其他公司開年飯環境會較嘈 🤭聽落唔多浪漫但對於帶埋nb 體驗 我地成餐飯好relax🩷職員都好Nice菜式評分:3.5/5驚喜在於頭盤同龍蝦湯 龍蝦湯雖然要額外加$150但覺得係物超所值 其他整體可以,但唔會好特別好突出Baguette 三款麵包🥖配三款醬料黑醋/牛油/羅勒🌿值得Remark 既係黑醋同羅勒texture都係一粒粒好fresh 唔係一pat 醬或者油 罕見🎖️carpaccio di polipo con pomodorini, patato e olive八爪魚薄片鋪滿碟 比起零食一大片魷魚絲既厚
Our 6th valentine’s day 👨‍👩‍👦

環境會較嘈 🤭聽落唔多浪漫

菜式評分:3.5/5
驚喜在於頭盤同龍蝦湯
龍蝦湯雖然要額外加$150但覺得係物超所值
其他整體可以,但唔會好特別好突出

Baguette 三款麵包🥖配三款醬料

但對有啲滯🧈

Dessert 🍨 & tiramisu
Tiramisu 係Angelini signature
用左咖啡杯裝住 份量好足 都係岩兩個人share🤣
gelato 有三個口味可選二 (vanilla/ chocolate 🍫 /pistachio)
pistachio 味道幾出 推介🎖️

感覺育嬰室既設計 商場配套比酒店更好

第一次帶NB出街食飯 都算係成功體驗✅😆
期待日後更多成就解鎖🔓
  • Lobster  soup
週末慢活午餐 ғᴇᴀᴛ. 慶生新提案 : ) 想享受優雅愜意又不擠擁的高質意大利午餐到 ᴀɴɢᴇʟɪɴɪ 享用道地意式美饌也是不錯選擇位於九龍香格里拉酒店閣樓的 ᴀɴɢᴇʟɪɴɪ 裝潢雅致大片玻璃投射陽光與樹影更添空間感 週日限定的 sᴜɴᴅᴀʏ sᴇᴍɪ-ʙᴜғғᴇᴛ ʟᴜɴᴄʜ設無限量供應自助頭盤 沙律 及精緻甜品 有大蝦 八爪魚 劍魚 三文魚等海鮮配雜菜沙律還有各式富鹹香風味的 ʜᴀᴍ & ᴄʜᴇᴇsᴇ每人亦可從數款高質主菜中選擇一款涵盖意粉 意大利飯跟肉扒類選擇可謂相當多元𓎺 sᴏᴜᴘ ᴏғ ᴛʜᴇ ᴅᴀʏ是日餐湯有豐富的 sᴇᴀғᴏᴏᴅ ᴠᴇɢᴇᴛᴀʙʟᴇ sᴏᴜᴘ每樣海鮮跟蔬菜都均勻切粒湯頭香甜帶鮮味 有點像清新版的羅宋湯 𓋪 ɢʀɪʟʟᴇᴅ ᴜs ᴀɴɢᴜs ʀɪʙᴇʏᴇ sᴛᴇᴀᴋ,    ᴘᴏᴛᴀᴛᴏ-ʙʟᴀᴄᴋ ɢᴀʀʟɪᴄ-ʀᴏsᴇᴍᴀʀʏ, sʜᴏʀᴛ ʀɪʙ ᴊᴜs𓋪 sᴇᴀғᴏᴏᴅ ʀɪsᴏᴛᴛᴏ跟友人點了一份肉跟一份 ʀɪsᴏᴛᴛᴏ 分享我們都超喜歡濃稠帶濕潤的海鮮意大利飯飯粒完美吸收湯汁 相當鮮味七成熟的美國安格斯肉眼扒也很不錯脂肪比例平均 肉質軟嫩 入
週末慢活午餐 ғᴇᴀᴛ. 慶生新提案 : )
想享受優雅愜意又不擠擁的高質意大利午餐

像是乳酪慕斯 雜果撻 檸檬蛋糕等精緻小點
私心推薦綿密開胃檸檬蛋糕
賣相超美的 ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ 口感濕軟 咖啡比例完美
難怪每次 ʀᴇғɪʟʟ 都會瞬速沽清
跟友人享用了一頓高質的 ʙɪʀᴛʜᴅᴀʏ ʟᴜɴᴄʜ : )
性價比高而且選擇豐富 友人表示很滿意
2023-11-05
$500 (Lunch)
2023-10-30 1363 views
今日想食意大利餐廳既Carbonara, 見到餐廳有專人即時製作, 於是就黎左九龍香格里拉大酒店既意大利餐廳🇮🇹首先黎左麵包籃,  好驚有多款麵包,餅乾條、薄脆餅、原味包、仲有一款好似有橄欖嘅包, 亮點系三款醬很吸引: 牛油、黑醋、羅勒🍞頭盤點左鴨肝醬配金巴利啫喱及古拉泰勒風乾火腿: 鴨肝醬配上包及風乾火腿真的好岩味. 鴨肝醬唔會有腥味, 真系推介. 傳統意大利卡邦呢意粉Carbonara系由專人即叫即在餐枱前製作,新鮮芝士原個芝士上掘出黎煮真系好滿足, 每一條意粉都裹滿芝士味, 加埋煙肉香脆唔油膩,意粉中嘅豚肉鹹香之餘更帶油香同其他卡邦呢意粉真系有分別, 味道岩岩好.🍝再點左自家製蟹肉意大利雲吞配合三文魚子及香檳汁新鮮蟹肉造成的雲吞, 真係好鮮味, 亦唔會有腥味🦀甜品係開心果Gelato,好濃開心果味真心正🍨

三款醬很吸引: 牛油、黑醋、羅勒🍞

甜品係開心果Gelato,好濃開心果味真心正🍨
2023-08-25
我去了九龍香格里拉酒店閣樓里的Angelini意大利餐廳,想嘗嘗他們的意大利菜。我點了意大利卡邦尼意粉🍝,意大利雲吞配巴馬臣芝士汁🥟,龍蝦湯🦞和肉眼扒🥩。食物的味道都很好,特別是卡邦尼意粉,非常香濃,雲吞也很鬆軟,芝士汁很濃郁。龍蝦湯也很鮮甜,有很多龍蝦肉。😋😋😋不過,我對肉眼扒有點失望,因為我叫了五成熟,但是出來的肉眼扒明顯是七成熟,肉質很乾。😕😕😕餐廳的環境很寧靜🌸,格局懷舊🕰️,有一種老派的感覺。不過,雖然餐廳可以看到維多利亞港的景色🌊,但是因為有一棵大樹🌳擋住了視線,基本上是看不到什麼。😒😒😒最令我不滿意的是餐廳的服務。雖然餐廳沒有什麼人吃飯👥,但是服務員卻很忙碌💨,他們只顧著跟一些相熟的顧客聊天💬,完全不理會我們。我們要求加水💧和醬料🥣都要等很久,而且服務員的態度也不太友善😠😠😠。總結:Angelini意大利餐廳的食物水準很高👏,但是服務和景觀都很差😢。如果你只想吃好吃的意大利菜,不在乎其他方面,你可以試試這家餐廳。但是如果你想要一個完美的用餐體驗,你可能會失望😔。分數:- 食物:9/10 🌟- 服務:4/10 🌟- 景觀:3/10 🌟- 總分:5.3/10 🌟

總結:

分數:

- 食物:9/10 🌟
- 服務:4/10 🌟
- 景觀:3/10 🌟
- 總分:5.3/10 🌟
2023-07-18 1636 views
我們頭盤點了火腿哈密瓜拼盤。包括有辣肉腸,巴馬火腿等,味道不錯,質素可以。😋會配上四種芝士 但個人對芝士沒有太大興趣,還是試了一下,味道不錯!😊平時好多餐廳如果要叫龍蝦湯,都要加錢,竟然呢一個餐包埋龍蝦湯!🥰味道濃郁,仲有好多舊龍蝦肉,真係有驚喜!推介!🌟🌟🌟主菜:我哋嗌咗龍蝦意大利面,意大利面質地比較煙靭,唔算特別好食。但係龍蝦肉質鮮甜爽口,又大大隻!回味無窮啊!😋😋😋肉眼扒:我哋嗌咗三成熟,但出到嚟嘅效果應該係5成了!味道方面,牛味濃郁,分量十足!冇諗過會咁大份,所以好抵食呀!甜品方面,大家可以選擇芝士蛋糕,意大利雪糕, Tiramisu 。同時包一杯飲品,茶或者咖啡最後店員亦都會附上幾粒朱古力,如果真係食唔落朱古力可以打包攞走嘅😂😂

平時好多餐廳如果要叫龍蝦湯,都要加錢,
竟然呢一個餐包埋龍蝦湯!🥰
味道濃郁,仲有好多舊龍蝦肉,真係有驚喜!
推介!🌟🌟🌟
主菜:

同時包一杯飲品,茶或者咖啡

$500 (Lunch)
Dining Offer
  • 龍蝦湯
  • 意大利芝士餅
  • bread basket
  • Dessert
Classy night, my man and I decided to have a romantic night out, so we had picked Shangri-La for a weekend stay. We spent the whole day in the hotel, enjoying their restaurants and facilities, we went to Angelini for dinner, we ordered their Chef Andrea's Degustation Dinner Menu, $788 per person, and you could add $300 for five glasses of paired wine.I am a big fan of paired wine, because they don't just throw you some cheap house red house white, they assure each wine match the dish you order.
I am a big fan of paired wine, because they don't just throw you some cheap house red house white, they assure each wine match the dish you order. If your dish is light, you would offer you a glass of crispy texture wine or bubble. I like the feeling of being treated luxuriously with knowledge and class, not in vulgar tycoon style.  Money spending isn't about flashing, it has to well spent.
Not much comment on the food, they all pass, all above standard, I like the veal the much.
If you want a nicer view, you'd better request when you book, if not you end up having a seat like mine (facing a tree), I am ok with it haha but I know many people wouldn't like it.

Don't expect Macau 5 stars casino decoration, here it is cozy and umm maybe old Brit style? Warm wall tone and yellow dim light.

*Fine Dining makes me think of my mother, she always encourages me to try all kinds of things when I was a child, even till now.
2020-07-11
Celebration
Anniversary
2023-05-13 917 views
經常同朋友來這間義大利餐廳,貪距緊地鐵口,比較方便。食物普通,沒有過人之處,服務較好,環境安靜舒服,開陽!❌牛扒🥩,有點老,鞋口!✅龍蝦湯不錯,啖啖龍蝦肉!✅甜品不錯,清甜不膩!
❌牛扒🥩,有點老,鞋口!

✅龍蝦湯不錯,啖啖龍蝦肉!

甜品不錯,清甜不膩!

2023-05-06 660 views
本人喺疫情之前曾經幫襯過 Angelini, 當時覺得食物環境氣氛價錢都不錯, 但係早幾日再嚟過呢間餐廳,一入到去發覺只有一兩枱顧客, 發覺裝修已經比較殘舊, 價錢貴了很多!! 只係服務態度幾好,但係氣氛真係靜到不得了, 食物味道比較參差, 我叫咗兩碗菜湯, 價錢貴, 份量超級細之餘, 我諗喺屋企煮金寶羅宋湯都好飲過佢!!! 我記得以前很多外國人幫襯的, 而家價錢變得好貴! 如果以呢個價錢出邊大把餐廳比 Angelini 好!! 應該不會再幫襯了

2023-05-01 2293 views
🥰 香港 “具名氣” 嘅法國菜意大利菜十分難搞, 不斷探店, 不斷踩雷. 老友 “甘仔” 百年一遇請食飯, 揀咗無星又偏遠嘅 Angelini. 🥢 餐廳格調帶新派藝術氣氛, 今日被安排坐窗邊位, 望樹景. 午市套餐 $438+10%, 包括頭盤, 湯, 主菜, 甜品. 另加 $120+10% 配紅白餐酒, 買一送一, 幾抵玩.🥖 麵包. 非常一般. 最有趣係一粒粒嘅 “醋”.🦑 頭盤 (我): Polpo alla Luciana, 烤八爪魚配蕃茄及橄欖汁. 夠腍, 夠味.🍅 頭盤 (甘): Burratina, 意大利普里亞軟水牛芝士配蕃茄及羅勒香草醬. “甘仔” 點既, 我唔鍾意芝士, 合格吧!🦞 Lobster Soup, 龍蝦冧酒忌廉湯, 另加$150. 夠熱, 味道不俗, 幾粒龍蝦肉, 抵讚. 冧酒效果唔明顯. 我較鍾意 A Lux 同埋 The Steak Room 嘅版本.🦞 主菜 (我): Spaghetti Martelli all’astice, 龍蝦意大利麵伴意式龍蝦膏蕃茄汁. 十分欣賞龍蝦殼肉嘅處理, 唔難攪, 味道對版, 但零驚喜, 麵嘅份量偏多. 🦐 主菜
🥖 麵包. 非常一般. 最有趣係一粒粒嘅 “醋”.
麵包
Polpo alla Luciana
Burratina
Lobster Soup
Spaghetti Martelli all’astice
🦐 主菜 (甘): Tagliatelle al ragu di mare, 檸檬海鮮燴自家制意大利扁麵. 調味唔錯.
Tagliatelle al ragu di mare
🍮 Tiramisu, 招牌意大利芝士餅. 用咖啡杯上, 賣相超讚, 好食喎!
Tiramisu
☕️ Cappuccino, 意大利泡沫咖啡. 正常.
Cappuccino
🥧 Petite fours. 唔啱口味.
Petite fours
🤗 總結: 環境闊落, 服務Ok, 喺張枱搖下搖下. 論食物, 正常發揮, 對得住價錢, 穩陣過關, 只係略欠招牌或驚喜菜式.
今天太太生日,佢話想食意大利餐,所以我就周圍搵,比我搵比間環境食物都非常好的餐廳。職員都十分有善,見到我有小朋友,就送左個玩具比佢玩😂界紹完菜式,我地就叫左2份set lunch, 頭盤八爪魚非常好味,burrata 都好正,個南瓜湯不得了,熱啦啦,好creamy, 到主菜個扒肉質不錯,真係Medium (好多地方成日錯成數)到全餐最滿意的就係個甜品,個tiramisu真係好味到不得了,食咁多間最正係呢個tiramisu今餐太太和女兒都非常滿意,必定會回頭
今餐太太和女兒都非常滿意,必定會回頭
最近呢間經典意大利餐廳推岀左全新單點菜單!餐廳總廚Gianni Stargiotti 於經典意大利菜之中加入創新元素,破格得黎不失傳統意大利菜精髓。特別鍾意開胃菜:生吞拿魚配鴨肝、黑松露、炸芹菜頭丸子,口感層次好豐富!經典嘅Carbonara更會席前製作,視覺效果一流。餐廳環境舒適,味道絕對有保證,不失為約會嘅好地方~𝘼𝙣𝙩𝙞𝙥𝙖𝙨𝙩𝙞▪️ 櫻桃蘋果木煙燻北海道帶子配奥思迦魚子醬及牛油果醬 $368一打開蓋,木香悠悠飄出。帶子軟滑濃煙燻香,牛油果醬軟滑保留左粒粒口感。略嫌帶子鮮味被煙燻香搶過風頭,還好有魚子醬增添鮮味鹹香。▪️生吞拿魚配鴨肝、黑松露、炸芹菜頭丸子及辣根醬 $388好奢華嘅三文治!吞拿魚軟嫩 魚味濃郁,鴨肝滑腴肥嫩 油香不得了,一大片黑松露 香氣十足。最底嘅芹菜頭丸子外脆內軟,意外地清新,解膩一流!個人就鍾意食左頭三層先,成個感覺勁滿足,最後食返清新嘅炸丸子,就可以一減油膩感~𝙋𝙧𝙞𝙢𝙞 𝙋𝙞𝙖𝙩𝙩𝙞▪️傳統意大利卡邦尼意粉 $298Carbonara有專人席前製作,夠晒睇頭!每一條意粉都裹滿醬汁,芝士味超濃!面頭嘅煙肉香脆唔油膩,意粉中嘅豚肉鹹香之餘更帶油香。食晒成碟都無想像

𝘼𝙣𝙩𝙞𝙥𝙖𝙨𝙩𝙞

櫻桃蘋果木煙燻北海道帶子配奥思迦魚子醬及牛油果醬

▪️生吞拿魚配鴨肝、黑松露、炸芹菜頭丸子及辣根醬 $388
生吞拿魚配鴨肝、黑松露、炸芹菜頭丸子及辣根醬

𝙋𝙧𝙞𝙢𝙞 𝙋𝙞𝙖𝙩𝙩𝙞

▪️傳統意大利卡邦尼意粉 $298
傳統意大利卡邦尼意粉

傳統意大利卡邦尼意粉

Carbonara有專人席前製作,夠晒睇頭!每一條意粉都裹滿醬汁,芝士味超濃!面頭嘅煙肉香脆唔油膩,意粉中嘅豚肉鹹香之餘更帶油香。食晒成碟都無想像中咁膩,芝士味濃得黎唔會太死咸,食完好滿足

▪️自家製烤鴨肉意大利雲吞配巴馬臣芝士汁及陳年意大利黑醋 $198
自家製烤鴨肉意大利雲吞配巴馬臣芝士汁及陳年意大利黑醋

雲吞皮軟硬適中,鴨肉軟淋肉味重,仲有啲肥膏位。幾鍾意旁邊嘅芝士脆脆,比一般嘅厚少少,香脆唔會太硬,鹹香十足!芝士汁香氣突岀又唔會太thick,加埋陳年黑醋,完全唔膩~

𝙎𝙚𝙘𝙤𝙣𝙙𝙞 𝙋𝙞𝙖𝙩𝙩𝙞

▪️慢煮澳洲羊鞍配香草意大利青瓜、櫻桃茄燈籠椒及黑蒜迷迭昋燒薯 $398
慢煮澳洲羊鞍配香草意大利青瓜、櫻桃茄燈籠椒及黑蒜迷迭昋燒薯

羊鞍肉質軟滑有咬口,多汁帶焦香,唔會太羶。自家製嘅gravy肉味濃郁帶微酸,增添肉味之餘,可中和肉嘅膩。

𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩

▪️廚師特色意大利馬斯卡邦芝士配雜莓醬
廚師特色意大利馬斯卡邦芝士配雜莓醬
Mascarpone cheese軟滑輕盈,朱古力味幾岀,配埋香甜多汁嘅berries,過到下口癮又唔會太heavy~
九龍香格里拉嘅意大利餐廳🇮🇹𝘼𝙣𝙜𝙚𝙡𝙞𝙣𝙞最近推出咗全新𝙖 𝙡𝙖 𝙘𝙖𝙧𝙩𝙚 𝙢𝙚𝙣𝙪!意籍餐廳總廚 𝙂𝙞𝙖𝙣𝙣𝙞 𝙎𝙩𝙖𝙧𝙜𝙞𝙤𝙩𝙩𝙞 將創新烹飪風格融入經典意大利菜,再配合意大利新鮮食材,務求將傳統意大利菜精粹帶俾食客✨!價錢係高價路線,但環境舒適,味道絕對有質素👍🏻 .入坐後先送上好有誠意嘅麵包籃🥖,一共5款,當中蕃茄香草包最突出,鬆軟之餘香味濃郁。 .𝘾𝙖𝙥𝙚𝙨𝙖𝙣𝙩𝙚 𝙚 𝘾𝙖𝙫𝙞𝙖𝙡𝙚 📍 櫻桃蘋果木煙燻北海道帶子配奥思迦魚子醬及生油果醬($368)幼滑嘅牛油果🥑上鋪上細膩嫰滑嘅帶子刺身,伴以鹹香嘅黑魚子同煙燻香氣超好食✨ .𝙏𝙤𝙣𝙣𝙤, 𝙛𝙤𝙞𝙚 𝙜𝙧𝙖𝙨 𝙚 𝙩𝙖𝙧𝙩𝙪𝙛𝙤 📍生吞拿魚配鴨肝、黑松露、炸芹菜丸子及辣根醬 ($388)底層嘅炸芹菜頭丸子外脆內軟,配上軟嫩嘅吞拿魚、香味濃郁嘅鴨肝同原片黑松露,口感同味道都好豐富😍 .𝙎𝙥𝙖𝙜𝙝𝙚𝙩𝙩𝙞 𝙖𝙡𝙡𝙖 𝙘𝙖𝙧𝙗𝙤𝙣𝙖𝙧𝙖 𝙘𝙡𝙖𝙨𝙨𝙞𝙘𝙤 📍傅統意大利卡邦尼意粉 ($298)服務員會即席係芝士磚上炒意粉🍝,見芝士不斷被刨出睇見都開心💛,每條意粉都沾滿醬汁,口感唔會過腍,芝士汁𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮濃郁🧀,加上鹹香嘅火腿

𝘾𝙖𝙥𝙚𝙨𝙖𝙣𝙩𝙚 𝙚 𝘾𝙖𝙫𝙞𝙖𝙡𝙚

𝙏𝙤𝙣𝙣𝙤, 𝙛𝙤𝙞𝙚 𝙜𝙧𝙖𝙨 𝙚 𝙩𝙖𝙧𝙩𝙪𝙛𝙤
📍生吞拿魚配鴨肝、黑松露、炸芹菜丸子及辣根醬 ($388)

📍傅統意大利卡邦尼意粉 ($298)
服務員會即席係芝士磚上炒意粉🍝,見芝士不斷被刨出睇見都開心💛,每條意粉都沾滿醬汁,口感唔會過腍,芝士汁𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮濃郁🧀,加上鹹香嘅火腿🐖真係唔錯👍🏻

𝙁𝙖𝙜𝙤𝙩𝙩𝙞𝙣𝙞
📍自家製烤鴨肉意大利雲吞配巴馬臣芝士汁及陳年意大利黑醋 ($198)
雲吞皮唔會太厚,鴨肉餡同芝士鹹香味突出🦆🧀,配以黑醋點綴感覺冇咁易膩

𝘼𝙜𝙣𝙚𝙡𝙡𝙤 𝙞𝙣 𝘾𝘽𝙏 𝙘𝙤𝙣 𝙫𝙚𝙧𝙙𝙪𝙧𝙚 𝙞𝙣 𝙫𝙖𝙨𝙤𝙘𝙤𝙩𝙩𝙪𝙧𝙖
📍慢煮澳洲羊鞍配香草意大利青瓜、櫻桃茄燈籠椒及黑蒜迷送香燒薯($398)
慢煮羊鞍顏色粉嫰💕,肉質細嫰滑,真係好高質🐏。配上肉汁味道更豐富,旁邊仲有三款配菜,當中黑蒜燒薯最突出。
🔸4-course Dinner Menu (💰688pp)▫️餐前麵包籃(6.5/10)佢有四款包類,長條餅乾棒、薄脆餅、原味包、仲有一款好似有橄欖嘅包(?)。另外有三款醬: 牛油、黑醋、羅勒。但啲醬係一粒粒嘅,係分子料理形式嘅醬喎,但我啲薄餅同長條餅乾,好難點一粒粒喎🫣🔹頭盤🔹▫️海鮮、蕃茄湯、香辣蒜蓉麵包粒(8.5/10)好鮮味,有魚、蝦、青口,蕃茄味都好濃!👍🏻▫️意大利普里亞軟水牛芝士配櫻桃茄及羅勒香草醬(8.5/10)一切落去就爆漿😂好香奶味好creamy,配埋櫻桃茄同沙律菜口感清新有層次,令味道提升,降低芝士嘅膩。🔹主菜1🔹▫️蒜蓉蜆肉幼麵配白酒汁(7/10)蜆肉唔夠鮮味,蒜蓉味濃,幼麵彈牙軟硬適中。不過略嫌太多油。▫️蘑菇意大利飯配黑松露忌廉汁(8.5/10)非常creamy香滑濃郁嘅松露忌廉汁,仲有好香嘅蘑菇,令人一直想食多幾啖。🔹主菜2🔹▫️豬扒伴烤蔬菜、馬沙拉紅酒汁(6.5/10)薯蓉係好味嘅!不過不失。▫️香烤煙肉及蘋果釀春雞配紅酒汁(6/10)幾有特色同有心思嘅菜式,個浸咗紅酒嘅蘋果入哂味。煙肉同雞都好夾,可惜隻雞唔熟,都幾生添,高級餐廳真係應該出現咁嘅事。🔹甜品🔹▫️招牌意

▫️餐前麵包籃(6.5/10)

🔹頭盤🔹
▫️海鮮、蕃茄湯、香辣蒜蓉麵包粒(8.5/10)
好鮮味,有魚、蝦、青口,蕃茄味都好濃!👍🏻

🔹主菜1🔹
▫️蒜蓉蜆肉幼麵配白酒汁(7/10)
蜆肉唔夠鮮味,蒜蓉味濃,幼麵彈牙軟硬適中。不過略嫌太多油。

▫️蘑菇意大利飯配黑松露忌廉汁(8.5/10)

🔹主菜2🔹
▫️豬扒伴烤蔬菜、馬沙拉紅酒汁(6.5/10)
薯蓉係好味嘅!不過不失。

▫️香烤煙肉及蘋果釀春雞配紅酒汁(6/10)

🔹甜品🔹
▫️招牌意大利芝士餅(7.5/10)
呢個tiramisu係幾特別,好似雪糕布甸🍮,超大杯,如果凍啲更好味!上層芝士,下層咖啡酒蛋糕,好味!

呢度服務幾好,生日有個小蛋糕,不過又係tiramisu🤯另外可惜嘅係窗口位只得幾個🥲如果唔係應該會更好feel🫠

Overall 評分: 7/10
2023-02-08 600 views
✨古拉泰勒火腿配鴨肝醬火腿肉質緊緻鹹香 鴨肝醬甘香厚滑以榛子碎作點綴 令口感味道更豐富✨煙燻三文魚牛油果沙律配檸檬橄欖醬煙燻三文魚油潤 牛油果厚滑沙律菜爽脆 味道微微酸 好清新✨是日餐湯是日餐湯係 意式雜菜湯 味道清甜 帶啖啖嘅蔬菜香氣✨龍蝦冧酒忌廉湯湯好香濃 調味略嫌過鹹 忌廉較淡薄 ✨龍蝦意大利麵伴意式龍蝦膏番茄汁意式龍蝦膏番茄汁 味道酸甜 帶鮮味龍蝦鮮味彈牙 份量少左啲意大利麵 偏粗身 爽滑有咬口✨烤穀飼肉眼伴蔬菜肉眼扒 偏薄 有啲過熟味道帶有炭香 肉味幾濃 有肉汁蔬菜清甜 薯角微脆✨招牌意大利芝士餅Tiramisu 咖啡味幾香 酒味偏淡忌廉芝士比例略多 質感幼滑 食多幾啖就有啲膩✨傳統西西里芝士橙香脆卷外層酥脆 包住幼滑忌廉 帶淡淡橙香總結:食物中上 同我預期有落差環境正常 地方唔算大 但都坐得舒服 唯一唔好係比較嘈 服務唔錯 價錢可以
✨古拉泰勒火腿配鴨肝醬

總結:食物中上 同我預期有落差
環境正常 地方唔算大 但都坐得舒服
唯一唔好係比較嘈 服務唔錯 價錢可以
2022-12-30 861 views
🎈12月閨蜜👭約會,選擇九龍香格里拉內的意大利🇮🇹餐廳《Angelini》吃午飯。今個月聚會是順便慶祝聖誕,大酒店一定不會令人失望,進入酒店Christmas 氣氛濃厚,好開心。🎈餐廳在閣樓層,在Openrice 訂位註明要窗邊位,可惜窗外景觀因天氣關係,吸引力大減,只望到幾棵樹。坐下來發覺餐桌面有不少花痕,而桌面擺設感覺有點求其及不潔,印象分減了。🎈當天有午餐提供,收費$448,有四道菜,可選不同配搭。5八爪魚片配蕃茄香草醬八爪魚爽口味道清新是日餐湯鮟鱅魚伴鷹咀豆配龍蝦汁魚香口招牌意大利芝士餅口感較膩精選雪糕5環境食物服務

🎈當天有午餐提供,收費$448,有四道菜,可選不同配搭。

八爪魚片配蕃茄香草醬

口感較膩

精選雪糕

食物

2022-12-15
$887 (Lunch)
Celebration
Christmas