2022-06-05 140 views
早排成日食燒肉 覺得自己好熱氣行完街經過富善 就同媽咪叫左一人一碗大嘅龜苓膏佢食熱我食凍嘅龜苓膏每次都要落糖漿 因為我係怕苦之人地方都坐得幾舒適 冷氣又夠不過如果食龜苓膏可以買套票 會抵啲但係我哋平時比較少食 多數買涼茶多 所以就單叫算啦呢到啲火麻仁都幾好飲 我媽咪間唔時都買架~同埋入去好大陣茶葉蛋香味 下次入黎又試下先果次見到人地食得好滋味 同埋呢間鋪都幾多人買野 次次經過都有人買緊涼茶員工態度都唔錯 幾好禮貌 下次黎試下唔同嘅野先
早排成日食燒肉 覺得自己好熱氣
行完街經過富善 就同媽咪叫左一人一碗大嘅龜苓膏
佢食熱我食凍嘅

龜苓膏每次都要落糖漿 因為我係怕苦之人
地方都坐得幾舒適 冷氣又夠
不過如果食龜苓膏可以買套票 會抵啲
但係我哋平時比較少食 多數買涼茶多 所以就單叫算啦
呢到啲火麻仁都幾好飲 我媽咪間唔時都買架~
同埋入去好大陣茶葉蛋香味 下次入黎又試下先
員工態度都唔錯 幾好禮貌 下次黎試下唔同嘅野先
2019-12-04 268 views
間中行過富善呢間仁和堂,就會入去食下佢個龜苓膏!!佢有糖漿比怕苦嘅我任加糖!加左就好味好多喇🤣🤣非常清熱架!消到暗瘡同清熱解毒。。。但係有一樣野,女士們要小心留意喇,就係寒底嘅女士小心食太多會m痛~個次唔記得左就黎黎,食完即刻第二日就黎左m,仲好痛添!所以有m痛嘅女士要留意返~~~但總括來講,都有益嘅。佢仲有賣茶葉蛋架⋯不過唔太入味!可能買個陣要叫姐姐拎啲底啲嘅蛋比你會好啲!除左蛋同膏,佢都有好多養生湯水或飲品,可以一試!
2019-11-24 146 views
這幾天吃了幾次火鍋,覺得身體很燥,是時候去吃吃龜苓膏,下下燥火。這個仁和堂在香港有幾家分店,都是開業幾十年的店,平常龜苓膏都要五十塊錢,仁和堂三十五就可以吃一個,算是比較平宜近人,可以閒時吃一個。龜苓膏含土伏苓,滋陰清熱,有解毒除濕,降火除煩。不過,始終都是中藥,無事不能多吃。點了個大容量而且冷的龜苓膏,比較容易下口,倒上一些糖漿,甘甜又不用怕苦,不消一回就吃了一個,冷冷的容易吃,舒服順口。服務很好,店員們對客人都很友善,下單又快速,很快就可以吃到龜苓膏。

大龜苓膏
大龜苓膏
自己一路都有食開龜苓膏,自己都試過唔同地方嘅。我哋冇辦法知道究竟龜苓膏用料足唔足,所以其實只可以講個信字。仁和堂嘅龜苓膏,就算唔落糖水都完全入到口,一啲都唔苦。如果買套票,大概$28碗,係一個可以相宜嘅價錢。
  • 龜苓膏
2018-02-11 300 views
上星期六晚,我剛巧吃完火鍋,有點兒熱氣。到了仁和堂龜苓膏專門店(富善邨分店)看看有什麼可以吃吃去清熱。既然他們的招牌也說是龜苓膏專門店,那麼當然要試試他們的龜苓膏。因為我叫了一碗細的凍龜苓膏($25)。仁和堂那裡新裝修,坐得都幾舒服。加上可能因為時間有點夜,當天剛剛可以包場🤣看到龜苓膏的外表都是一般的啡黑色。龜苓膏味道不苦,口感爽,軟硬適中。可能係凍龜苓膏嘅緣故,食完之後又覺得好似喉嚨舒緩左少少。唔知係咪心理作用呢?😅

因為我叫了一碗細的凍龜苓膏($25)。