踏入11月中,PizzaExpress 推出2人及4日滋味聖誕套餐,多款美食都以聖誕為主題~氛圍感滿滿!喺 12 月 10 日前預訂限定美食外賣自取仲可享盡享9 折早鳥優惠添!🎄🍕聖誕 2 人套餐 $628(自選2款前菜+ 2款主菜+ 2份飲品+ 1份甜品)🍕聖誕花環牛肉薄餅色彩繽紛好igable嘅聖誕花環牛肉薄餅,頂層有翠綠嘅羽衣甘藍模仿花環,下面有馬蘇里拉芝士同巴馬臣芝士;配搭口感軟嫩嘅燉牛頰肉,其他配菜有紅紅綠綠嘅紅莓乾、醃辣甜椒、鷹嘴豆等!味道帶點甜,餅底薄脆,口感細膩!🍕瑪格麗塔薄餅 套餐亦可點平時的pizza! 當然要食經典瑪格麗塔薄餅番茄同芝士恰到好處,咬落啖啖番茄香,芝味之選!🧄蒜蓉牛油焗蜆焗蜆充滿濃濃嘅牛油香氣,配搭清爽嘅小番茄,十分開胃!🦞龍蝦湯橙色嘅龍蝦湯,湯頭濃郁配上鮮甜嘅蟹肉,伴左可愛嘅星星脆包!啱哂打卡又暖胃!⛄️飄雪薑餅人芭菲可愛嘅薑餅人下面有焗麵包球同雲尼拿雪糕、合桃、士多啤梨果醬同藍莓等,甜蜜滋味滿分。🍹飲品點了Ginger Honey Lemon Soda同冰蜜桃茶,唔會太甜好啱我地!PizzaExpress 📍太古康山道1-2號康怡廣場北座地下G2號
🍕聖誕花環牛肉薄餅

🍕瑪格麗塔薄餅
套餐亦可點平時的pizza! 當然要食經典瑪格麗塔薄餅

番茄同芝士恰到好處,咬落啖啖番茄香,芝味之選!
🧄蒜蓉牛油焗蜆
焗蜆充滿濃濃嘅牛油香氣,配搭清爽嘅小番茄,十分開胃!
🦞龍蝦湯
橙色嘅龍蝦湯,湯頭濃郁配上鮮甜嘅蟹肉,伴左可愛嘅星星脆包!

啱哂打卡又暖胃!
⛄️飄雪薑餅人芭菲

PizzaExpress
📍太古康山道1-2號康怡廣場北座地下G2號舖
  • 蒜蓉牛油焗蜆
  • 飄雪薑餅人芭菲
  • 聖誕花環牛肉薄餅
2024-04-04 27 views
我本時好少來太古城行街,難得今日有朋友約我去太古城行街食飯,我地今次就去左位於太古康怡廣場地下的「Pizza Express」食下Pizza。 卡拉布雷斯薄餅我地平時食啲PIZZA 大多數都係圓形但呢個係方形都幾得意,佢有意式辣肉醬、辣肉腸、甜椒、羅勒香草醬、蕃茄醬、火箭菜等,配料多種類,而平常啲PIZZA 多數只用蕃茄醬,而呢個係加埋左羅勒香草醬令到果PIZZA 味道更加豐富。 麵包球呢個係我每次來都一定會叫的菜式,呢個簡單的麵包球配上佢地自家製的蒜蓉牛油令到我一食難忘。 燉牛頰肉配北非小米呢個味道有啲似紅酒燉牛肉的味道,加上蕃茄酸酸地可以減去左牛肉的油膩感,而果牛頰肉燉得非常軟滑好好味。

卡拉布雷斯薄餅

麵包球

燉牛頰肉配北非小米

2024-03-30 21 views
最愛的薄餅店最近推出全新菜式慶祝59歲生日,趁着復活節長假期留港消費支持一下位處於太古康怡的分店樓底空間寬闊,牆上畫滿型格畫作開放式廚房可看著廚師製作食物,更可在酒吧放鬆身心富有情調,特設私人用餐區作派對慶祝或宴會意式小食蟹肉芝士脆片啖啖蟹肉沾醬鋪在芝士脆片上意式焗肉丸乃烤焗豬肉丸配以香辣蕃茄牛肉醬熱辣辣蒜香焗蝦蝦殼已除,蝦肉爽口鮮味,蒜香滲進每一隻蝦蒜蓉牛油焗蜆伴以車厘茄烘烤,令蜆肉多汁惹味蒜香牛油蜆雙色意粉以墨魚汁意粉和傳統意粉拌炒,味道豐富PizzaExpress間條薄餅盡顯品牌經典黑白間條元素甜品特大朱古力榛子麵包球配奶蓋咖啡雪糕甜而不膩芒果熱情果特飲!芒果、百香果和荔枝帶來清爽口感
位處於太古康怡的分店樓底空間寬闊,牆上畫滿型格畫作
開放式廚房可看著廚師製作食物,更可在酒吧放鬆身心
富有情調,特設私人用餐區作派對慶祝或宴會
意式小食蟹肉芝士脆片啖啖蟹肉沾醬鋪在芝士脆片上
蟹肉芝士脆片
意式焗肉丸乃烤焗豬肉丸配以香辣蕃茄牛肉醬熱辣辣
意式焗肉丸
蒜香焗蝦蝦殼已除,蝦肉爽口鮮味,蒜香滲進每一隻蝦
蒜香焗蝦
蒜蓉牛油焗蜆伴以車厘茄烘烤,令蜆肉多汁惹味
蒜蓉牛油焗蜆
蒜香牛油蜆雙色意粉以墨魚汁意粉和傳統意粉拌炒,味道豐富
蒜香牛油蜆雙色意粉
PizzaExpress間條薄餅盡顯品牌經典黑白間條元素
PizzaExpress間條薄餅
甜品特大朱古力榛子麵包球配奶蓋咖啡雪糕甜而不膩
特大朱古力榛子麵包球配奶蓋咖啡雪糕
芒果熱情果特飲!芒果、百香果和荔枝帶來清爽口感
芒果熱情果特飲
PizzaExpress間條薄餅
特大朱古力榛子麵包球配奶蓋咖啡雪糕
芒果熱情果特飲
2024-01-19 117 views
午飯時間,因為同同事慶祝生日,所以有人提議到Pizza Express慶祝一番。其實我好耐都冇食過Pizza Express所以都有啲期待。我哋12點15分到,可能係第一輪食飯嘅關係,所以我哋可以即刻入座。我哋坐咗有少少特色嘅卡座。我哋想食兩款pizza所以嗌咗北京填鴨pizza另外再嗌咗
我哋想食兩款pizza所以嗌咗北京填鴨pizza另外再嗌咗
2023-11-15 177 views
兒童餐的意粉在口感和味道上表現亮眼,小朋友對它的喜愛可見一斑。Caesar salad新鮮爽口,呈現出令人滿足的美味。Lasagna的味道雖不錯,但份量相對較小,或許無法滿足大食量的飢餓感。令人驚訝的是,這家餐廳的用餐環境卻相當冷清,鮮少人光顧,讓人對香港餐廳市道感到擔憂。儘管菜色有著一些令人印象深刻的亮點,但餐廳可能需要思考吸引更多顧客的方法。在香港競爭激烈的餐飲市場,提供更具吸引力的菜單或者宣傳活動可能是重要的一環。期望這家餐廳能夠找到在這個挑戰的市場中脫穎而出的方式,吸引更多食客的光顧。

2023-10-26 174 views
晚上在外边看到里边人不多,还有很多空位,所以想进去就餐。但是进去后一直没服务员招呼,周边也叫不到服务员,服务员都在远处收拾餐具。我倒要看看什么时候服务员能过来招呼,所以一直坐着玩手机。从8:15一直坐到8:29,近10分钟才有一个服务员来,问我几多位。我站起来对服务员说:十分钟没人招呼,今天不想吃了。就离开了。其实情况很简单,凑不到200字,但是不影响我要给一个差评。周末我再去一次,会在给一次评价。
2023-10-19 167 views
新Pizza口味|Pizza Express🍕三色薄餅🍕鋪滿紅椒🌶️洋蔥🧅蕃茄🍅馬蘇里拉芝士🧀再加上意式蕃茄醬😋食落酸酸甜甜帶有濃郁芝士味🍝蒜香蜆肉扁意粉🍝大量蜆肉鮮嫩無比😆而每啖意粉索哂香蒜同蜆嘅味道😚不錯喔!🍫朱古力心太軟🍫心太軟流心度滿分😜香濃朱古力甜而不膩搭配雲呢拿雪糕、士多啤梨果醬😌perfect match!PizzaExpress (康怡廣場) (太古)📍太古康山道1-2號康怡廣場北座地下G2號
新Pizza口味|Pizza Express
🍕三色薄餅🍕
鋪滿紅椒🌶️洋蔥🧅蕃茄🍅馬蘇里拉芝士🧀
再加上意式蕃茄醬😋食落酸酸甜甜帶有濃郁芝士味
🍝蒜香蜆肉扁意粉🍝
大量蜆肉鮮嫩無比😆
而每啖意粉索哂香蒜同蜆嘅味道😚不錯喔!
🍫朱古力心太軟🍫
心太軟流心度滿分😜香濃朱古力甜而不膩
搭配雲呢拿雪糕、士多啤梨果醬😌perfect match!

PizzaExpress (康怡廣場) (太古)
📍太古康山道1-2號康怡廣場北座地下G2號
2023-10-04 139 views
1664 𝘉𝘳𝘶𝘵🍻新出冇耐嘅1664 𝘉𝘳𝘶𝘵喺pizza express都有得飲啦💕仲有個套餐超抵食🥰🥰一個pizza+一枝1664Brut🍻$208真係要chill chill先得!1664 brut Combo🤍辣牛肉青椒傅統薄餅(Original)配埋呢枝1664 Brut Lager,飲落好有葡萄味🍇仲好fresh,配pizza真係一流!Pizza即叫即焗,熱辣辣,真係勁好食🍕 Calabrese手拉布雷斯薄餅🍕揀咗薄批,超脆口( ´▽`)仲勁足料!係方形嘅pizza可以拉芝添呀!拿坡里辣肉腸、新鮮馬鮮里拉芝士、巴馬原芝士,馬蘇里拉芝士、火箭菜、青辣椒🫑Affogato意大利咖啡雪糕🍦Vanilla ice cream & espresso呢個配搭係我最愛,仲加咗lotus餅!📍全線Pizza Express分店#1664 #1664啤酒 #pizzalovers #hkpizza #hkpizzaexpress #1664brut #啤酒控
1664 𝘉𝘳𝘶𝘵🍻

仲有個套餐超抵食🥰🥰
一個pizza+一枝1664Brut🍻$208
真係要chill chill先得!

1664 brut Combo🤍
辣牛肉青椒傅統薄餅(Original)
配埋呢枝1664 Brut Lager,飲落好有葡萄味🍇
仲好fresh,配pizza真係一流!
Pizza即叫即焗,熱辣辣,真係勁好食🍕

Calabrese手拉布雷斯薄餅🍕
揀咗薄批,超脆口( ´▽`)
仲勁足料!係方形嘅pizza可以拉芝添呀!

Affogato意大利咖啡雪糕🍦
Vanilla ice cream & espresso
呢個配搭係我最愛,仲加咗lotus餅!

📍全線Pizza Express分店

2023-09-17 123 views
Maybe because there is a private event today, the food is not as good as usual. The service is extremely poor. One of the waiters basically was busy playing with his phone, and looked the other way when we attempted to call him. The team also missed our order twice. At other times, the other waiters were busy with other stuff and we had trouble finding one to get our iced lemon tea refilled. Very unpleasant experience. Never coming back again unless they fix these problems.
2023-09-17 124 views
行過康怡給店門外的1664 Brut吸引了,今晚就選吃Pizza晚餐。要了1664 Brut Combo,啤酒先到來,味道清甜,麥的味道十分突出,最重要是質感順滑,而且非常冰凍,正呀!雞肉蘋果沙律,這店的沙律沒有另人失望,沙律菜很新鮮,蘋果爽脆清甜,雞胸肉沒有鞋口,還有紅莓乾及合桃乾這些也是我喜歡的。香烤芝士椰菜花,用上了雙重芝士包括車打芝士及巴馬臣芝士,味道香濃,椰菜花烤得焦香,但不失甜味。辣牛肉青椒傳統薄餅,辣牛肉的辣味不會太辣但很香口,使人胃口大增,還有這辣味跟啤酒非常配合。蒜香蜆肉扁意粉,這個炒得很有蒜香,扁意粉很索汁,每啖都有濃濃的蒜香,鮮甜蜆肉是靈魂來的,整體做得不錯。味道: 值得一試環境: 舒適寬敞衛生: 整潔服務: 尚可價錢: 合理
味道: 值得一試
環境: 舒適寬敞
衛生: 整潔
服務: 尚可
價錢: 合理
2023-08-04 224 views
一家三口今日去左屋企附近的🍕pizza express 食lunch😋暑假幾多一家大細來用餐,我們獲安排卡位,坐得幾舒適。宜家餐廳做緊$50優惠價享用兒童套餐,套餐包括薄餅或意粉,配飲品及甜品,好優惠。❤️每售出一份兒童套餐,餐廳仲會捐出港幣$1 予「樂幼計劃」,為尼泊爾弱勢社群兒童及家庭提供教育支援及保障。女女選了🍎蘋果汁蘋果汁,主菜食肉醬肉丸意粉,甜品有🍨朱古力雪糕及朱古力奶配牛奶泡沫,好豐富☕仲可以加配焗麵包球💗👍另外點了🍋檸檬特飲,好fresh🌿🥗雞肉蘋果沙律有雞肉, 青蘋果絲,沙律菜,車厘茄,合桃及 紅莓乾,夠曬健康💗🍕夏威夷薄餅有Parma ham同🍍菠蘿果粒醬,熱帶風情😍

暑假幾多一家大細來用餐,我們獲安排卡位,坐得幾舒適。

兒童及家庭提供教育支援及保障。

另外點了🍋檸檬特飲,好fresh🌿

🥗雞肉蘋果沙律

🍕夏威夷薄餅

有Parma ham同🍍菠蘿果粒醬,熱帶風情😍

2023-08-04
2023-07-29 185 views
賣相ok, 食物質素都唔錯,係得個貴字,無其他毛病 環境就一般啦,睇吓你坐邊度,如果坐中間位就好似唔太舒服,呢間有啲位都幾自成一角都幾好咖,不過可以係book位個時問清楚,如果唔係太多人就要坐中間夾幾張枱.
賣相ok, 食物質素都唔錯,係得個貴字,無其他毛病
2023-07-24
Celebration
Birthday
  • 意式焗肉丸
2023-07-08 191 views
貴、就係得個貴,pizza餅底又林,沙律冇乜話好食唔好食,材料算新鮮,其他的都是一般,這個價格不值,但環境尚算舒服,招呼ok, 不過食物質素真係唔值,都應該冇下次,只係大集團
2023-07-07
2023-06-22 219 views
阿女好鐘意食Pizza嫁🍕行過 見到個薄餅套餐$248😍套餐有一個雙重蝦肉意大利青瓜Pizza 同一杯Peroni Nastro Azzurro Beer🍺🍕雙重蝦肉意大利青瓜Pizza🍤上面有好多件蝦肉配上青瓜(香港嘅翠玉瓜)又幾好食wor! Viola一向都鐘意呢度嘅餅底厚薄適中有咬口 又焗得夠香脆!呢個套餐仲送一杯啤酒!啤酒可選Peroni Nastro Azzurro/Peroni0.0% 🍻大大杯夠冰凍啤酒 雖然0.0%不過都有啤酒味道嫁,幾好飲!另外 嗌咗2樣 野就夠曬食喇!🍝千層闊條麵即焗千層肉醬寬麵 夾咗香濃番茄牛肉醬 肉醬夠曬!口感一流!🍗烤焗雞翼(6隻) 🐓醃好嘅雞翼烤到香口脆皮!鮮嫩多汁😋我最鐘意佢嘅意式辣醬🌶 好惹火
阿女好鐘意食Pizza嫁🍕行過 見到個薄餅套餐$248😍

另外 嗌咗2樣 野就夠曬食喇!

🍝千層闊條麵
即焗千層肉醬寬麵 夾咗香濃番茄牛肉醬 肉醬夠曬!口感一流!

🍗烤焗雞翼(6隻)

做嘢做到好攰,想買外賣返屋企食,發現PizzaExpress有新嘢🤩意式小食套餐一支酒+一小食👍🏻👍🏻👍🏻二人套餐小食:蒜香橄欖車厘茄焗蝦雖然放喺外賣盒個樣唔吸引,但係食落好好味,有橄欖嘅香味,又夾雜好多香草,汁好多,成隻蝦好入味。沙律:雞肉,凱撒沙律菜好新鮮,份量好多,雞肉配埋醬比預期嘅更好👍🏻👍🏻薄餅:特級馬嘉麗塔皇后薄餅我是特意選這個沒有肉的,想習慣多些吃素菜,佢用上咗濃味芝士,夾埋Pizza就好濃郁嘅Pizza味句好正咁意粉🍝:蕃茄海鮮意粉海鮮好多,有魷魚、蝦🦐濃郁嘅蕃茄以及蒜頭味,吃落好滿足,全日嘅疲勞帶走晒👍🏻👍🏻👍🏻呢間真係keep到水準!外賣都唔太影響味道,真係做得好!

意式小食套餐
一支酒+一小食👍🏻👍🏻👍🏻

二人套餐

小食:蒜香橄欖車厘茄焗蝦

沙律:雞肉,凱撒沙律
菜好新鮮,份量好多,雞肉配埋醬比預期嘅更好👍🏻👍🏻

薄餅:特級馬嘉麗塔皇后薄餅

意粉🍝:蕃茄海鮮意粉

呢間真係keep到水準!外賣都唔太影響味道,真係做得好!