我明白, 我真係明白, 尖沙咀係一個旺區, 人流非常多但係今日我再去食尖沙咀爭鮮, 一行三人, 坐低見到張單計一計個用餐時間, 竟然得四十分鐘!!!即使去麵檔食個魚蛋河, 都尚且要廿分鐘啦更莫講去放題, 最差勁既, 都會畀客人食個半鐘頭而家我坐低食壽司逐碟計錢, 竟然同我講我只可以食四十分鐘?見到咁既情況, 我已經立即進入戰鬥狀態搶先拎左碟劍魚腩(好似係), 呢隻魚腩真係唔係度度有得食之前係TW爭鮮食過一次後, KLB同MK都食唔到, 算係好彩其實食物質素方面真係唔洗點講話好好, 佢又絕對稱唔上但8.8一件, 絕對對得住食客喇最滿意既係吞拿魚壽司同劍魚腩壽司D吞拿魚係幾新鮮, 不過有好多碟都係同希靈魚孖住上變左我淨係想食吞拿魚, 唔想食希靈魚, 都夾硬食埋D希靈魚好唔好食真係見仁見智我自己就接受唔到喇!!呢間仲有我最最最中意食既油甘魚不過可能係成本比較貴啦所以切得勁薄, 師傅刀功真係唔講得笑我最唔明白係, 點解食個壽司坐已經坐得唔太舒服,仲要好似食到打仗咁D侍應係我背後不亂騰黎騰去不在話下,又要故住右手邊D野食過黎又要驚拎慢半步左手邊果條友開始伸手過黎拎再加上佢好似根本出唔切咁係幾間其
我明白, 我真係明白, 尖沙咀係一個旺區, 人流非常多
但係今日我再去食尖沙咀爭鮮, 一行三人, 坐低見到張單
計一計個用餐時間, 竟然得四十分鐘!!!
即使去麵檔食個魚蛋河, 都尚且要廿分鐘啦
更莫講去放題, 最差勁既, 都會畀客人食個半鐘頭
而家我坐低食壽司逐碟計錢, 竟然同我講我只可以食四十分鐘?
見到咁既情況, 我已經立即進入戰鬥狀態
搶先拎左碟劍魚腩(好似係), 呢隻魚腩真係唔係度度有得食
其實食物質素方面真係唔洗點講
話好好, 佢又絕對稱唔上
但8.8一件, 絕對對得住食客喇

最滿意既係吞拿魚壽司同劍魚腩壽司
D吞拿魚係幾新鮮, 不過有好多碟都係同希靈魚孖住上
變左我淨係想食吞拿魚, 唔想食希靈魚, 都夾硬食埋
D希靈魚好唔好食真係見仁見智
我自己就接受唔到喇!!

呢間仲有我最最最中意食既油甘魚
不過可能係成本比較貴啦
所以切得勁薄, 師傅刀功真係唔講得笑

我最唔明白係, 點解食個壽司坐已經坐得唔太舒服,
仲要好似食到打仗咁
D侍應係我背後不亂騰黎騰去不在話下,
又要故住右手邊D野食過黎
又要驚拎慢半步左手邊果條友開始伸手過黎拎
再加上佢好似根本出唔切咁
係幾間其他分店食都未試過運輸帶上有咁多空位係冇擺到壽司
我地成班客人係度乾等之餘, 又要形住形住好快夠鐘, 壓力真係無比之大

冇野食之下我只好食左三碟定唔知四碟阿根廷赤海老
啖啖肉好鮮甜, 不過食果陣一定要不斷提醒佢係蝦, 因為實在太似食緊蟲蟲啦

喂大佬, 我真係想食餐飯咋
最離譜既係, 班壽司師傅好似連氣功咁, 成日失驚無神勁大聲係度叫歡迎果D
十萬火急, 加上面前咁有氣勢既叫聲
我真係唔知自己係去左爬龍舟, 抑或打仗

總之食物非常唔錯, 但服務唔太好之餘仲咁樣限時發
原則上我真係唔會再去
2014-04-22
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2014-03-20 1942 views
Other Info. : 還是覺得座位窄
2014-03-19
$106 (Lunch)
大帆立貝刺身
原隻牡丹蝦刺身
鮑片刺身
酸甜八爪魚刺身
2014-03-17 1462 views
近來很想吃壽司,但可惜現在通脹太厲害,到哪裡吃飯也是一個「貴」字!如果要到日本餐廳享用晚餐的話,動輒兩人埋單也要二百多元(而且要慳住食)。雖然現在有很多供應放題的餐廳,可以無拘無束地任吃,但晚市再加一每人也要二百多元,以一頓晚餐來說實在太不化算了~對於不想花太多錢又很貪吃的我來說,究竟怎樣才能滿足到我充虛的胃呢 突然讓我想到爭鮮迴轉壽司呢 平日有時也會買外賣回家吃,堂食還是第一次~雖然質素不過不失,壽司size比其他日本餐廳較小(但我覺得堂食比外賣的size大一點點),選擇也不算太多,但碟碟$8還想怎樣呢?對於突然想大口大口地吃壽司吃過飽、又不想太花錢的我們來說,實在是一個很好的選擇~最後兩人合共享用15碟壽司埋單$132,真的很抵食呢

突然讓我想到爭鮮迴轉壽司
Other Info. : 堂食限時40分鐘,時間尚算充裕,此舉可讓外面排隊的人不用等得太久,不錯啊~
2014-03-14
2014-01-28 1245 views
早兩日我地去左佐敦彌敦道新開個間食...發覺改左用餐時間為40分鐘~~唔知其他分店係咪都改左!!! 如果改左大家又食小左10分鐘.... 要密密食啦~~~不過當日我地都食左成50分鐘...可能因為冇乜人啦~

不過當日我地都食左成50分鐘...可能因為冇乜人啦~
2014-01-26
2013-11-28 1133 views
星期六去咗探尖東忌廉哥,不過忌廉哥訓緊攪攪豬,探唔成之後去咗食壽司。黄昏時間6点鐘去到呢間迴轉爭鮮,只需排2至3個number就得喇,可能晚飯時間過早。坐落發覺食品種類唔算多及迴轉帶唔係放滿,不過勝在多三文魚,而三文魚都幾0K。一碟只係$8,都非常抵食,平絕尖沙咀區。
三文魚壽司
Other Info. : 可惜當日款式不太齊,海膽、北寄貝欠奉!
2013-11-23
2013-09-12 835 views
聽人講呢一間食店就聽左都一排喇~決定星期日拉埋男朋友一起去試吓。一去到門口就已經排隊喇。不過呢一度番枱都算快,因為有一個規矩就係每張枱最多食50分鐘。所以都唔會怕企到腳仔軟爭鮮迴轉壽司最特別呢就係無論你食咩都一律8元一碟,真係確實抵食。所以咁抵我都唔會對呢一間有咩野要求,只求唔肚痾就OK,正正常常就OK......其實我都唔太記得食過D咩,都係三文,魷魚,魚子,蟹子,吞拿魚果D味道既話最最最難食就係壽司飯.......完全係一夾就散,完全感覺唔到有落壽司醋......好似喺屋企拎D飯嚟搓咁......魚生都唔望生鮮但求唔死得太耐.....點知好多食落口陣味怪怪地.......吞拿魚刺生本來係我最愛....點知一食落口就吐返出來.......根本就唔知咩魚嚟既....又係有陣味蟹子......完全冇味...好似咬緊一粒粒會爆既膠珠咁......希靈魚....冇味魷魚味既膠片......原隻甜蝦...我覺得最好就係佢喇,肉質都爽甜^^芝士蛋糕......又係好似壽司飯咁一夾就散哂......入面好粉.....其實有時我寧願俾貴少少食好少少......我唔想浪費食物....

魚生都唔望生鮮但求唔死得太耐

.....點知好多食落口陣味怪怪地.......

希靈魚....冇味

魷魚味既膠片......

原隻甜蝦...我覺得最好就係佢喇,肉質都爽甜^^

我覺得最好食就係呢隻蝦喇^^
芝士蛋糕
2013-09-08
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
我覺得最好食就係呢隻蝦喇^^
2013-07-24 609 views
依間壽司店都食過好幾次, 都唔錯既~~指定只係食50分鐘, 到時間侍應會埋來數碟, 雖然有點急, 但起碼等位既唔駛等好耐! 最最最多等50分鐘一定有人起身~~服務 :尚可接受, 雖然冇話服侍週到, 起碼唔係差個隻~~食物 :海膽 - 味道一般, 唔夠濃味~~吞拿魚 - 有D根, 但算新鮮~~八爪魚 - 大大件 , 係有DD "UN" ~~三文魚飯 - 細細碗, 好過引, 魚新鮮仲厚切添~~赤貝 - 鮮甜 ~~蟹籽魷魚 - 冇乜味...麻麻地~~魚籽 - 大大粒唔太咸, 幾新鮮 ~~鯖魚(唔知係咪...哈哈^^;) - 唔惺幾好味~~ 辣蜆肉 - 辣辣地, 好正~~三文魚 - 新鮮香滑 ~~希靈魚 - 咸左DD, 係普通個隻級數~~帶子 - 鮮甜算厚身 ~~玻璃蝦 - 肉質實唔梅, 新鮮唔惺 ~~皇帝蟹柳 - 唔係我食唔知~~鰻魚 - 有小骨, 有D失望~~好似係拖羅 - 多根 , 比較梅 ~~ 結論 :以$8/碟來講. 以上食材除左用"抵"字來形容...真係冇第2個字! 刺身唔係凍冰冰未解凍個D, 唔係比最底級數個D你食, 仲想點??唯一想佢改善就係於50分鐘內款式希望多D, 今次食完
依間壽司店都食過好幾次, 都唔錯既~~

服務 :
尚可接受, 雖然冇話服侍週到, 起碼唔係差個隻~~

食物 :
海膽 - 味道一般, 唔夠濃味~~
吞拿魚 - 有D根, 但算新鮮~~
八爪魚 - 大大件 , 係有DD "UN" ~~
三文魚飯 - 細細碗, 好過引, 魚新鮮仲厚切添~~
赤貝 - 鮮甜 ~~
蟹籽魷魚 - 冇乜味...麻麻地~~
魚籽 - 大大粒唔太咸, 幾新鮮 ~~
鯖魚(唔知係咪...哈哈^^;) - 唔惺幾好味~~
辣蜆肉 - 辣辣地, 好正~~
三文魚 - 新鮮香滑 ~~
希靈魚 - 咸左DD, 係普通個隻級數~~
帶子 - 鮮甜算厚身 ~~
玻璃蝦 - 肉質實唔梅, 新鮮唔惺 ~~
皇帝蟹柳 - 唔係我食唔知~~
鰻魚 - 有小骨, 有D失望~~
好似係拖羅 - 多根 , 比較梅 ~~

結論 :
唯一想佢改善就係於50分鐘內款式希望多D, 今次食完頭30分鐘已經冇新款...
因師傅會於指定地方放出壽司, 剛剛坐係佢之前的我時時都冇新款壽司食...
要行一圈先回來面前咩都冇啦~~
2013-07-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
2013-07-22 455 views
十二點鐘鬆啲黎到,只有兩枱客,唔使等位,good呀。啱啱開門,見兩位師傅不停手,啲壽司睇落幾新鮮,膠蓋亦乾淨。得五十分鐘,揀定就開始食嘞。三文魚刺身,都算厚切,雖然細塊。新鮮,唔算肥美,但唔鞋口,ok啦。海膽魷魚?賣相差啲但味幾好。芥末章魚?好辣好刺激。甜蝦,玻璃蝦,本人對蝦敏感無食,友人話好鮮甜,甜蝦好食啲喎。黑椒三文魚沙律?黑椒味好香。海膽,魚籽,雖然得半份,不過八蚊仲想點。我覺得幾鮮味,唔腥吖。鰻魚甜甜地好食,不過有細骨。花之戀,太多沙律醬,好漏。貝?唔新鮮,浸太多醬油。大蝦,同樣麻麻地新鮮,友人話無蝦味。最後嘅甜品,攞左忌廉泡芙。甜甜咸咸,又軟綿綿,仲要多忌廉,幾正喎。服務就麻麻啦,但環境,用具等都比x將好,食材亦比較新鮮。如果唔係好大食,根本沒必要去任食,爭鮮都已經超抵食啦。
十二點鐘鬆啲黎到,只有兩枱客,唔使等位,good呀。

啱啱開門,見兩位師傅不停手,啲壽司睇落幾新鮮,膠蓋亦乾淨。

得五十分鐘,揀定就開始食嘞。
海膽魷魚?賣相差啲但味幾好。
芥末章魚?好辣好刺激。
黑椒三文魚沙律?黑椒味好香。
鰻魚甜甜地好食,不過有細骨。
花之戀,太多沙律醬,好漏。
貝?唔新鮮,浸太多醬油。
大蝦,同樣麻麻地新鮮,友人話無蝦味。

2013-06-29
Waiting Time
0 Minutes (Dine In)
$66 (Lunch)
ok
2013-07-18 289 views
同fd下午4點幾去食,人唔多,無須排隊希靈魚好新鮮食左2碟(一個人)三文魚有少少瘦, 不過三文魚刺身就好肥下芝士蛋糕細細件,不過好味八爪魚bb都好入味,不過一碟得4隻海膽都有,fd話超腥但係,8蚊碟,仲係要尖沙咀,都算唔錯如果大食,就建議去食放題,因為種類唔多,食左2碟已經唔知食咩好可以一試
同fd下午4點幾去食,人唔多,無須排隊
希靈魚好新鮮
食左2碟(一個人)
三文魚有少少瘦, 不過三文魚刺身就好肥下

芝士蛋糕細細件,不過好味

八爪魚bb都好入味,不過一碟得4隻

海膽都有,fd話超腥

但係,8蚊碟,仲係要尖沙咀,都算唔錯

可以一試

2013-07-14
$100 (Tea)
2013-07-04 243 views
已經食過好多次 , 食物味道冇問題 , 又抵 , 係一直吸引我同男友去嘅餐廳但係D侍應嘅態度同行為真係好唔掂 D女侍應勁八卦,我同男友一入到坐低(中間嘅3位壽司師父面前),有兩個女待應不停望住我地係到悄悄話,之後又同企係中間嘅3位壽司師父唔知講乜然後個3位壽司師父又不停望下望 , 真係好嬲A師父經常望著我,我望返佢都係好正常好自然嘅事(A師父企係到,我坐係到,佢可能覺得我睥緊佢)B師父見到就同A師父笑住講:佢係咪好憎你?(然後A同B又悄悄話,我聽唔到)A師父突然爆左句:叫佢食屎啦!其實好明顯講緊我之後我男友問過其中一位師父可唔可以整幾碟燒三文魚壽司,佢竟然扮聽到,唔整我地冇食夠50mins就結帳走我同男友以後一定唔会再去食!好心人地請你返黎就勤勤力力做野啦 , 根本趕客走好想投訴
然後個3位壽司師父又不停望下望 , 真係好嬲
B師父見到就同A師父笑住講:佢係咪好憎你?
(然後A同B又悄悄話,我聽唔到)
A師父突然爆左句:叫佢食屎啦!
其實好明顯講緊我
我地冇食夠50mins就結帳走
我同男友以後一定唔会再去食!
好心人地請你返黎就勤勤力力做野啦 , 根本趕客走
好想投訴
2013-06-26
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
2013-05-27 162 views
雖然爭鮮的外賣比較便宜但我還是喜歡坐在店裡面吃只有在唐裡才感受到等迴旋帶轉出想吃的壽司那種期待而且外賣沒有我最喜歡吃的大舊蛋壽司這就是我命名為大舊蛋的壽司大大塊的煎蛋中間切開個小口放進了飯飯還混進了一點蟹籽增加口感煎蛋甜甜的 質感也很好 夾上去不會散開吃完那麼一大塊蛋後就有很滿足的感覺另外一個必吃的就是這蝦壽司一塊壽司上面並排著五隻甜蝦這個陣容我從未在其他日式食肆見過呢雖然吃起來有點狼狽 卻很過癮最後一個必吃項目就是枝豆8元就有一大碟枝豆可以慢慢吃 實在不錯店裡規定每人只可以吃50分鐘但其實卻不會有人真的趕你走只是這裡的服務真的差了點 其實是沒服務可言卻還有收加一服務費 就有點那個了
雖然爭鮮的外賣比較便宜

但其實卻不會有人真的趕你走
只是這裡的服務真的差了點 其實是沒服務可言
卻還有收加一服務費 就有點那個了
2013-05-18 107 views
琴日同朋友去左食shushi~~我地6:45左右到左,已經要排隊排到樓梯底既門口不過15-20分鐘左右,已經輪到我地啦=)SHUSHI款式都OK多,choices多過外帶既門市但我一心想食握壽司而已唔知係唔係我同我朋友太"YIM-JIM"冇咩款岩我地食囉食左既野包括:大大塊蛋壽司,三文魚飯,柱貝壽司,海膽蝦壽司,火炙XX壽司大大塊蛋壽司每碟有一件,其實係得小小飯,基本上係食佢舊蛋味道:很好,甜度適中質感:中間有少少"爛",外面硬度適中overall:★★★★☆三文魚飯(推介!)係朋友推介,其實飯量都係得少少,估計有2舊壽司飯咁多飯三文魚:一定唔係好靚(靚既做左壽司/刺身啦!),但勝左厚切!!醬汁:好!係三文魚飯既靈魂!冇左唔得掂!!(PS食既時候可加多少少魚生醬油,鮮味更出!)overall:★★★★★冇諗過咁正!柱貝壽司冇味,不予置評海膽蝦壽司同外帶比較,似乎堂食更加唔新鮮(唔夠爽,唔夠鮮味)..點解呢......不過呢,味道仍可接受!(海膽搭救!)overall:★★★☆☆火炙XX壽司(超推介!)本人唔係好知該魚叫咩名,,,等我詳細描述一下..塊魚生係經火槍燒過個面,然後再"審"上
琴日同朋友去左食shushi~~

我地6:45左右到左,已經要排隊排到樓梯底既門口

不過15-20分鐘左右,已經輪到我地啦=)

SHUSHI款式都OK多,choices多過外帶既門市
但我一心想食握壽司而已

唔知係唔係我同我朋友太"YIM-JIM"
冇咩款岩我地食囉

大大塊蛋壽司
每碟有一件,其實係得小小飯,基本上係食佢舊蛋
味道:很好,甜度適中
質感:中間有少少"爛",外面硬度適中
overall:★★★★☆

三文魚飯(推介!)
係朋友推介,其實飯量都係得少少,估計有2舊壽司飯咁多飯

醬汁:好!係三文魚飯既靈魂!冇左唔得掂!!
(PS食既時候可加多少少魚生醬油,鮮味更出!)
overall:★★★★★冇諗過咁正!

柱貝壽司
冇味,不予置評

海膽蝦壽司
不過呢,味道仍可接受!(海膽搭救!)
overall:★★★☆☆

火炙XX壽司(超推介!)
本人唔係好知該魚叫咩名,,,等我詳細描述一下..
塊魚生係經火槍燒過個面,然後再"審"上七味粉->完成!
本身都冇諗過試食,因為本人孤陋寡聞,真係唔知咩黎...而且加上七味粉,好似好古怪
不過眼見隔離有人食,仲話好食!
我同我朋友就立即每人一碟啦!
味道:超正!魚生超肥美
,不過其實冇咩味道

味道來自燒過既脂肪香味同埋七味粉,但係超!好!食!
BTW,食左一碟之後都幾漏,因為真係好肥..女孩子食1碟就夠

overall:★★★★★

今次只係左5碟,因為搵唔到有咩野特別想食/試(當然不是食店的錯)
$8一碟有咁既質素食非常抵!
希望各位都一試本人既推介!!!!
2013-05-16
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 蛋壽司
  • 三文魚飯
  • 火炙壽司
2013-02-18 87 views
1.9.2012好友相約食飯, 由於大家都想吃壽司, 所以她就介紹來這間吃迴轉壽司.近年的飲食習慣已有些改變, 所以已經很久沒有吃迴轉壽司了. 但友人極力推介, 而我又未試過這間, 所以便跟她去一次吧. $8一碟壽司, 因此大排長龍也不足為奇. 我們排了差不多20分鐘, 終於有位了. 坐位有點迫, 但沒理那麼多, 一坐下, 我們就開始看著迴轉帶上有什麼好吃的. 北寄貝壽司在眾多刺身之中, 除了三文魚之外, 北寄貝就是我第二最愛. 這裡的北寄貝, 算是大塊, 但不厚切; 味道鮮甜, 但不夠凍. 最後, 我們前後吃了兩碟北寄貝壽司.帶子壽司帶子都算厚切, 但不大塊. 至於味道, 不是十分新鮮, 但也夠凍的. 我們前後吃了兩碟. 帶皮烤三文魚壽司這是三文魚連皮燒, 圍著三文魚的邊邊被燒得很香口, 但內裡的三文魚仍是生的, 質地也很滑, 挻特別的. 火炙玻璃蝦壽司蝦是半生熟的, 被燒了的部份有少少香口的感覺. 有點怪怪的. 三文魚壽司很大件的三文魚呀, 但不太肥美, 算不上是厚切. 我們前後吃了三碟. 山葵鱆魚壽司山葵的味道類似芥末的. 辣辣的很醒胃, 與爽口的鱆魚粒一起吃, 感覺很有趣. 因
1.9.2012

北寄貝壽司

帶子壽司
帶皮烤三文魚壽司

火炙玻璃蝦壽司
山葵鱆魚壽司
山葵的味道類似芥末的. 辣辣的很醒胃, 與爽口的鱆魚粒一起吃, 感覺很有趣. 因此我們總共吃了兩碟.
火炙三文魚壽司
三文魚的面層被燒過, 也加了七味粉, 所以有燒烤味之餘, 也有辣味.
總括來說, 這裡的壽司, 不算十分鮮味, 也不突出, 但也沒有怪味, 可以飽肚的, 所以只可以給一個OK.
2012-09-01
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
2013-01-26 15 views
開了一陣子在公司附近.第一次光顧.其實現今的日式壽司四處都有,要造生意只有用價錢來拼今天我試了 HKD 8.00 元的壽司還不錯三文魚都是新鮮的來了 3碟這個芝士蝦(熟食) 也帶給新鮮感其它甜蝦也不俗,(沒相片)其它的品種也不錯用 HKD 8.00 好說我覺得超值所以只有 50 MIN 時間給我來品嘗環境和服務也不錯不排隊的話我會來試

開了一陣子在公司附近.第一次光顧.
其實現今的日式壽司四處都有,要造生意只有用價錢來拼
今天我試了 HKD 8.00 元的壽司還不錯
三文魚都是新鮮的來了 3碟
這個芝士蝦(熟食) 也帶給新鮮感
其它甜蝦也不俗,(沒相片)
其它的品種也不錯

用 HKD 8.00 好說我覺得超值

所以只有 50 MIN 時間給我來品嘗
環境和服務也不錯
不排隊的話我會來試
2013-01-24
2012-10-16 33 views
上月尾和媽媽在尖沙咀<<爭鮮>>晚飯一如以往, 甫坐下便拿了以下我的最愛蒲燒立魚壽司, 芥末鱆魚壽司和花之戀 蒲燒立魚壽司只要厚身, 面層醬汁又濃又多的話, 不會難吃到那裡芥末鱆魚壽司味道爽爽辣辣, 吃得辣的人, 不要錯過吧!! 而花之戀, 在沙律醬襯托下, 很是開胃三文魚壽司爭鮮的壽司大多都是乾爭爭的要吃新鮮又肥美的靚壽司, 真的要考眼力和耐力這碟三文魚就是例證了燒三文魚壽司有燒汁的襯托下, 不是太乾劍魚壽司其實不太確定是什麼壽司肉質乾乾的我和媽媽都覺得很難吃
上月尾和媽媽在尖沙咀<<爭鮮>>晚飯
一如以往, 甫坐下便拿了以下我的最愛
蒲燒立魚壽司, 芥末鱆魚壽司和花之戀
蒲燒立魚壽司
芥末鱆魚壽司
花之戀
芥末鱆魚壽司味道爽爽辣辣, 吃得辣的人, 不要錯過吧!!
而花之戀, 在沙律醬襯托下, 很是開胃

爭鮮的壽司大多都是乾爭爭的
要吃新鮮又肥美的靚壽司, 真的要考眼力和耐力
這碟三文魚就是例證了

燒三文魚壽司
有燒汁的襯托下, 不是太乾

劍魚壽司
劍魚壽司