2021-01-03 2887 views
係酒店住左兩日1夜,食完早餐就番房繼續玩,夠鐘check out後我哋再到帝景軒食lunch,我地兩大一小點了一份set lunch,另點了一份主菜。主菜特級安格斯牛肉漢堡真係好好味,安格斯牛肉好juicy,好多汁,配菜的薯條都唔錯,小朋友最愛。set lunch野菌黑松露忌廉扁意粉,份量偏小,但味道幾好,黑松露味好香。跟餐仲有牛油餐包和餐湯,這天的餐湯是忌廉湯。整體上兩份都非常好味!係帝景軒食足幾餐,這一餐最滿意。由於疫情關係,兒童遊戲室暫停開放,期待下次再黎時可以玩下酒店的遊戲室啦!

跟餐仲有牛油餐包和餐湯,這天的餐湯是忌廉湯。

整體上兩份都非常好味!係帝景軒食足幾餐,這一餐最滿意。

2020-09-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$90 (Lunch)
2020-12-19 465 views
前排一家人去左帝景酒店兩日一夜,酒店套餐包埋第一日的下午茶,我同老公3點15分就落去食,用餐地點係旗下餐廳帝景軒,享用下午茶仲可以免費獲贈CLIO禮品。好耐無試過慢慢享受一個Afternoon tea了,放鬆的心情真係食咩都覺得好味。「迷人炫彩下午茶」甜點和鹹點整得又靚又好味,當中最令人驚喜的係韓國草莓龍蝦慕絲酥,香煎鵝肝意式香草包和煙三文魚酸忌廉牛角包,再加上杯荔枝椰果特飲,令人回味無窮,食得好開心。

「迷人炫彩下午茶」

2020-12-15 323 views
帝景酒店住宿套票包埋的早餐,因為疫情關係取消咗自助早餐,改成每人一份。我地第二朝一早就落去2樓食早餐,早餐有兩款選擇,每款都有配搭一碗水果。我哋每款叫左一份:小麥牛角酥好香脆芝士炒蛋意大利軟包,炒蛋勁滑,配埋塊包食好夾。炸薯餅和雞肉腸都推介咖啡奶茶,果汁牛奶就係自助式。 我哋都覺得早餐份量好足夠,而且幾好味! 早餐可以堂食,仲可以安排拎上房間享用,好貼心。聽餐廳員工講原來早餐有兩個餐牌,每次唔同。

我哋每款叫左一份:
小麥牛角酥好香脆
芝士炒蛋意大利軟包,炒蛋勁滑,配埋塊包食好夾。
炸薯餅和雞肉腸都推介

聽餐廳員工講原來早餐有兩個餐牌,每次唔同。

Breakfast
2020-12-05 1384 views
不過不失的海鮮自助晚餐較早前去左食帝景軒自助晚餐,主題係東南亞龍蝦鮑魚海鮮自助晚餐,款式唔多,但每樣食少少都可以好飽肚!當晚每人額外可以獲贈*泰汁凍鮑魚配香脆米通*,我覺得一般,米通有d硬。當中熱食款式我覺得泰式辣椒炒青口和冬蔭功海鮮湯幾惹味,食完好開胃。肉骨茶豬排骨幾特別,我仲飲左小小肉骨茶。另外都推介炭燒蒜蓉生蠔、大蝦菠蘿紅咖哩。甜品我無食好多,係食左幾杯haagen dazs雪糕,好正!佢哋有6種口味。我朋友就話甜品幾出色,我見佢對葡式燕窩蛋撻情有獨鍾,食咗好幾個。比較欣賞的係佢哋的罐裝飲品可以任飲,而且款式非常多!
不過不失的海鮮自助晚餐

肉骨茶豬排骨幾特別,我仲飲左小小肉骨茶。
另外都推介炭燒蒜蓉生蠔、大蝦菠蘿紅咖哩。

比較欣賞的係佢哋的罐裝飲品可以任飲,而且款式非常多!
Dinner
2020-12-05 162 views
同朋友去左帝景酒店入面的餐廳帝景軒食下午茶,3點去到唔多人,每張枱都有一定距離。今次食的 「迷人炫彩下午茶」,食完有一份CLIO禮品,果日得到一枝遮瑕筆,唔啱用俾左朋友。下午茶包括有韓國草莓龍蝦慕絲酥煙三文魚酸忌廉牛角包墨西哥香辣燒雞菠菜卷香煎鵝肝意式香草包日本白桃啫喱杯迷你脆皮香橙忌廉泡芙日式草莓芝士蛋糕薄荷芒果卷鏡面牛奶朱古力慕絲荔枝椰果特飲 或 巨峰椰果特飲印象最深刻係墨西哥香辣燒雞菠菜卷,香脆的菠菜餅皮捲著印度香辣燒雞絲及水牛芝士,再配上辣茄醬,令人胃口大開。草莓龍蝦慕絲酥入口酸甜帶微微辛辣,配搭極為新鮮,好好味!

下午茶包括有
日式草莓芝士蛋糕
薄荷芒果卷
鏡面牛奶朱古力慕絲
荔枝椰果特飲 或 巨峰椰果特飲

草莓龍蝦慕絲酥入口酸甜帶微微辛辣,配搭極為新鮮,好好味!
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2020-11-26 957 views
Staycation入住帝景酒店。兩個人如果連早餐,房價大約加多一百蚊。因為酒店附近好 荒蕪冇咩餐廳,所以我哋就留返酒店享用早餐。呢到嘅早餐是美式早餐。現實同網站賣相好大出入。不過$50嘅價錢,本身期望都唔高,所以都冇失望。如果要同出面快餐比,呢個酒店早餐略勝一籌。雞扒冇雪藏味;薯餅微暖但外皮都夠脆,並非隔夜或翻炸薯餅;煎蛋蛋黃半生熟有流心效果;生果夠甜。英式鬆餅同通粉就非常普通,不值一提。飲品可以自由斟,基本牛奶、果汁、咖啡,茶都有。整體來說,價錢同品質成正比。住開呢間酒店又懶揾早餐, 不妨一試。

飲品可以自由斟,基本牛奶、果汁、咖啡,茶都有。

2020-11-24
$50 (Breakfast)
STAY酒店幾天😉,見房間櫃頭有張Menu,"加拿大龍蝦系列",于是二話不是order Room service,點了"炭烤鮮龍蝦(半隻)及安格斯牛柳,配雜菜沙律及薯條、配啤酒🍺。問題出嚟🤬😠!!主打龍蝦🦞肉身瘦削,味道😠🤬食唔出(有點分離)😩點解以做主題!!要求<龍蝦鉗>給于我<大閘蟹較剪>!反而配角安格牛柳💯滿分,就算由2/F Cafe lido 運至19 /F ,經過一段時間🐂仍不失水準😋。🤔希望帝景軒"主廚"有所跟進
🤔希望帝景軒"主廚"有所跟進
Celebration
Birthday
安格斯牛柳
2020-08-13 1846 views
之前見到上網有推介$280 食個tea set 加完一除番開每人都係$150 好似好抵咁呀 一於嚟試試佢 望下menu有咩食先 先上特飲 士多啤梨梳打同桃梳打 桃好飲過士多啤梨好多 無咁假同埋無咁甜 3層架嚟啦 最頂甜點 中間咸 打完卡記得食熱野先呀 剛剛炸起嘅蝦仲係脆ga 呢個好食 其他甜點都正正常常啦都打大佬個scone啦 表面望落去已經好硬好乾 所以留到最後先食佢啦 用把刀切佢 連把刀都插唔到入去啊 硬到好似石頭咁 用嚟扔死人都得 點解會有啲咁難食嘅scone ga 到底係點做到㗎 唔該間酒店改善下佢嘅質素啦 一件甜品就搞到成個觀感差晒 明明其他都幾好食嘅 呢舊scone我咬左一小啖就放棄左

3層架嚟啦 最頂甜點 中間咸
夏日悠悠下午茶

打完卡記得食熱野先呀 剛剛炸起嘅蝦仲係脆ga 呢個好食

其他甜點都正正常常啦

Scone

呢舊scone我咬左一小啖就放棄左
2020-07-18 1646 views
其實我很喜歡品嚐英式下午茶,因為除了可以拍照「打卡」外,更可以和朋友一邊享受甜品,一邊慢慢聊天,可惜卻一直因價錢太昂貴而不了了之剛巧最近帝景酒店新推出了夏日悠悠下午茶,只需 $280便可以享用二人份量的英式下午茶,於是我立即二話不說帶朋友來嚐試一下了$280的雙人英式下午茶,大家便不要對它抱有太高的期望了,全部甜品/咸食的賣相都只是普普通通而已,並不算特別小巧精緻,精美絕倫,而且味道亦沒有太大的驚喜,但是整體味道都算中等至中上的水平,所以我覺得性價比相當之高,絕對對得住它的價錢!英式下午茶總共分為三層,最底層是英式鬆餅、青蘋果蟹肉撻以及蟹籽煙三文魚熱香餅,中層則是龍蝦沙律包和吉列炸蝦,最後的頂層便是一系列的甜品,其中包括柚子芝士蛋糕、抺茶紅豆慕絲蛋糕、木糠布甸以及意大利芝士餅No.1【英式鬆餅】我們按照傳統由英式下午茶的「靈魂」,即是最底層的鬆餅開始品嚐,可惜當我一刀切下去的時候,便知道已經「出事」了!因為鬆餅的質感非常結實和堅固,我需要用力一點才能切得開...可想而知,它的口感不單止十分乾巴巴和堅硬,更缺乏蛋香味,淡而無味的,需要依賴旁邊的香檸果醬來調味,整體的味道簡直比 KFC的鬆

No.1【英式鬆餅】
英式鬆餅
因為鬆餅的質感非常結實和堅固,我需要用力一點才能切得開...可想而知,它的口感不單止十分乾巴巴和堅硬,更缺乏蛋香味,淡而無味的,需要依賴旁邊的香檸果醬來調味,整體的味道簡直比 KFC的鬆餅更差,完全沒有酒店應有的鬆餅質素!

英式鬆餅
No.2【青蘋果蟹肉撻】
青蘋果蟹肉撻
雖然它稱為蟹肉撻,但是蟹肉的份量卻少之又少,我根本嚐不到一絲蟹肉的氣息,反而青蘋果的質感十分爽脆,味道酸酸甜甜的,口感清新而清爽,都算是讓人食指大動的開胃菜

青蘋果蟹肉撻
No.3【蟹籽煙三文魚熱香餅】
蟹籽煙三文魚熱香餅
餐廳一早把蟹籽放在匙羹上,可惜份量卻有點少...
不過煙三文魚的肉質都算豐腴肥美,柔軟嫩滑,每一口都嚐到三文魚的鮮甜味,香甜可口,甜香四溢,讓人口舌生香,回味無窮

No.4【吉列炸蝦配金蜜瓜醬】
吉列炸蝦配金蜜瓜醬
由於我們「打卡」用了太長時間,所以當我們品嚐的時候,炸蝦已經冷卻了,不過它的外皮依然酥脆香口,而內裡的蝦肉則爽脆彈牙,質嫩爽口,美中不足的是金蜜瓜醬略為酸了一些,有點酸溜溜的感覺,所以個人比較喜歡不沾醬來吃

No.5【龍蝦沙律包】
龍蝦沙律包
雖然沙律包內只是一些龍蝦碎而已,但是它的味道依然非常香甜可口,鮮美多汁,小口品嚐的時候,淡淡的蝦肉氣息迴旋在口中,甜甜的,香香的,芳香四溢,香飄十里,美味得讓人陶醉其中,吮指回味

No.6【柚子芝士蛋糕】
柚子芝士蛋糕
雖然柚子的味道略為酸了一些,但是蛋糕的口感卻十分鬆軟和輕盈,入口非常軟綿綿之餘,質感更十分幼滑柔軟,軟綿香糯,含在嘴裡便立即溶化了,讓人唇齒留香,念念不忘

No.7【抺茶紅豆慕絲蛋糕】
抺茶紅豆慕絲蛋糕
雖然抺茶的味道並不算特別濃郁醇厚,但是我們依然在唇齒間嚐到一絲絲淡淡的抺茶清香,香氣洋溢,茶香四溢,最後配上細滑柔順的慕絲以及香甜軟糯的紅豆醬,味道立即更上一層樓,美味得讓人久久縈繞,吃在嘴裡甜在心裡

No.8【木糠布甸】
木糠布甸
由於蛋糕的奶油比例適中, 所以口感非常清新和輕盈, 完全嚐不到一絲甜膩的感覺之餘, 更充滿著淡淡的忌廉氣息,口感細膩而綿延,最後配上木糠脆脆後,口感立即變得豐富而有層次,讓人唇齒生香,難以忘懷

No.9【意大利芝士餅】
意大利芝士餅
最後便來到今次甜品的主角~意大利芝士餅,由於它是四款甜品中最重口味的,所以我們便放到最後才享用
雖然是芝士餅,但是芝士的口感一點也不甜膩之餘,更完全沒有飽滯的感覺,而且可可粉的味道亦非常濃郁和惹味,誘人美味,滋味無窮,是全場最出色的甜品

意大利芝士餅
今次下午茶酒店只提供兩款飲品,分別是草莓梳打和蜜桃梳打,可惜由於蜜桃梳打已經缺貨了,所以改為提供青檸梳打
不過對比起有滋有味的甜品,梳打的味道便遜色得多了,當中青檸梳打更是「極品中的極品」!

No.10【青檸梳打】
青檸梳打
朋友本來以為點青檸梳打會比較安全正常一些,怎料青檸的味道卻非常酸溜溜,而梳打本身是沒有任何味道的,所以根本不能中和青檸的酸澀味,導致這杯飲品簡直是酸得嗆喉,完全是酸到入心的程度,朋友嚐了一小口便已經想放棄了

No.11【草莓梳打】
草莓梳打
本身我純粹為了「打卡」更漂亮一些才選擇草莓梳打,以為它只不過是一杯「金玉其外,敗絮其中」的飲品,沒想到它的味道竟然都算不錯,至少比青檸梳打正常得多
雖然這杯梳打只是由草莓果醬調製出來,但是草莓醬的味道一點也不甜膩或酸溜溜之餘,每一口更嚐到一絲絲淡淡的草莓氣息,甜甜的,香香的,清甜可口,甜香四溢,讓人一試傾心,鳳髓龍肝

青檸梳打&草莓梳打
價錢方面,二人英式下午茶 $280,餐廳設有加一服務費,兩人總共 $308,即是平均一人 $154,以酒店下午茶來說,價錢真的非常便宜

總結來說,今次英式下午茶大部份食物的味道都算中上的水平,而且酒店的環境都算寧靜舒適,可以悠閒地坐在餐廳內慢慢和朋友聊天「打卡」,最重要是它的價錢十分便宜,所以個人覺得它的性價比相當之高,非常值得大家來嚐試一下
2020-07-12
$154 (Tea)
柚子芝士蛋糕
抺茶紅豆慕絲蛋糕
草莓梳打
  • 青檸梳打&草莓梳打
幾日連假,又就到母親節,就同母親大人去帝景酒店2樓帝景軒食下午茶,這個set有共10款甜鹹點,個人認為最推薦既係芒果龍蝦撻同草莓牛柳粒!酒店服務人員親切,交通亦十分方便,下次會再來光顧!最高層甜點中間層鹹點最底層鹹點
幾日連假
,又就到母親節
狂想朱古力下午茶😙🥧☕️🍽

最高層甜點

中間層鹹點

最底層鹹點

2020-05-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$140 (Tea)
Celebration
Mother's Day
狂想朱古力下午茶😙🥧☕️🍽
  • 芒果龍蝦撻、草莓牛柳粒
2020-04-25 2537 views
因為家居裝修要住酒店數天,順便選了其中一晚點Room Service。點了中式的二人餐。有湯、飯、二餸。我們點了黃金骨和蝦醬通菜炒鮮魷。黃金骨細粒,不夠咸香,口感不佳。蝦醬通菜味道正常,但鮮魷只是很少,也不「鮮」。例湯嘛!「例水」般水。飯呢……OK啦……所以總括來說,這個價我可以賣其他飯菜回酒店吃還化算!不值,很不值!
我們點了黃金骨和蝦醬通菜炒鮮魷。
黃金骨細粒,不夠咸香,口感不佳。
蝦醬通菜味道正常,但鮮魷只是很少,也不「鮮」。
例湯嘛!「例水」般水。
飯呢……OK啦……
二人餐
Other Info. : 值得一讚,送餐的叔叔好好禮貌!
2020-04-22
Waiting Time
20 Minutes (Delivery)
2020-02-09 2731 views
剛剛碰上農曆新年, 餐廳佈置 充滿新年喜氣洋洋節日氣氛。價錢: $280兩人帝景軒與 Hershey's 聯乘合作,設計出創意和精緻甜點, 朱古力粉絲不可錯過!凡享用兩位下午茶, 更可獲贈Hershey's 獨家禮盒裝朱古力, 讓大家迎接一個甜蜜蜜的鼠🐭年!5款精選鹹點:▪草莓一口牛肉配草莓醬蓉▪芝士配Hershey's 朱古力醬▪蟹肉芒果撻撻配芒果芒果粒▪香辣水牛城雞翼▪鵝肝配茄子粒和脆茄子最喜歡草莓一口牛肉, 新鮮草莓與一口size牛肉串上, 牛肉肉嫩多汁, 與草莓一起吃, 鹹鹹甜甜感覺特別。 炸芝士, 咬開鬆脆的外層, 發現有拉絲和香濃的芝士, 配上Hershey's 朱古力醬, 錦上添花, 十分滋味。 蟹肉芒果撻 , 撻皮外層好酥脆,中心填滿香甜的芒果粒, 加上蟹肉的鮮味, 配搭創意。 香辣水牛城雞翼, 雞翼外皮微辣, 內裏雞肉保持滑溜, 特別惹味。 鵝肝茄子蓉, 鵝肝入口即溶, 充滿油香, 配上茄子蓉, 味道融合,恰到好處。5款精選甜點:▪石榴籽乳酪配草莓醬▪荔枝慕士蛋糕 ▪朱古力brownie配杏仁粒▪黑松露朱古力▪apple crumble配蘋果粒和 吉士醬▪石

剛剛碰上農曆新年, 餐廳佈置 充滿新年喜氣洋洋節日氣氛。

[狂想朱古力下午茶]

▪黑松露朱古力
▪apple crumble配蘋果粒和
吉士醬
▪石榴籽乳酪配草莓醬
石榴籽乳酪配草莓醬, 石榴子 乳酪, 酸酸甜甜, 令人胃口大開。 荔枝慕士蛋糕,蛋糕軟綿, 幼滑的慕士沁出荔枝果香。朱古力brownie配杏仁粒, 蜜甜的朱古力, 加上杏仁粒, 口感更加豐富和滋味。 黑松露朱古力, 幼滑的朱古力, 配上黑松露獨特幽香, 帶來驚喜。 Apple crumble配蘋果粒, 爽脆的蘋果粒粒, 加上我最喜歡的玉桂, 十分搭配。

下午茶跟配 Hershey's朱古力 奶特飮, 上面有焦糖醬拉花 , 十分別緻, 朱古力奶入口柔順、滑溜 ,不太甜,我最怕甜到膩的感覺, 今天享受一個甜蜜下午茶之餘, 還可以欣賞著海邊日落,令人樂在其中。

2019-12-19 3045 views
酒店12週年推廣優惠,二人同行,第一位正價,第二位可以12元享用,怎料中伏了酒店餐廳: 地方極細,應該只提供50位客人。男女洗手間竟然只有1格,幸好還算整潔。食物: 擺放食物位置東南西北,不夠集中。食物和飲品款式極少,而且質素普通,全部食物的器皿蓋子都打開了,食物不夠熱。長腳蟹沒有鮮味。贈送的黑松露芝士焗龍蝦也很難吃。唯一好處有haagen 雪糕,有多款口味。喇沙面味道不錯。平均每位$250,但都覺得不值得,一定不會再惠顧。

贈送的黑松露芝士焗龍蝦也很難吃。

唯一好處有haagen 雪糕,有多款口味。喇沙面味道不錯。

平均每位$250,但都覺得不值得,一定不會再惠顧。

2019-12-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2019-11-22 6272 views
自助晚餐以名貴海鮮入饌,呈獻多款滋補窩心菜式,包括芙蓉燕窩扒野菌、花膠白菌煙肉長通粉、花膠黑木耳鮮雞煲、蟲草花豬展湯等,美味又暖胃。除此之外,每位客人更可額外獲贈「花膠扣原隻鮑魚」一客,令人食慾大開! 花膠扣原隻澳洲鮑魚,口感煙韌、滑溜,極為鮮味,滋味停不了。大廚更預先把花膠浸泡一至兩晚至腍身,然後加入高湯以慢火炆煮,炮製出黏糯、細滑花膠,每口如綿花般彈牙,滿滿的骨膠原,適合養顏愛美的女士。冰鎮海鮮選擇多:阿拉斯加鱈場蟹腳、圓滑爽口的智利青口、充滿嚼勁的加拿大翡翠螺及海蝦等,長蟹腳用較剪剪開,見到一絲絲蟹肉,肉質潔白,鮮甜細嫰,十分新鮮。除了冰鎮海鮮,海鮮熱葷同樣吸引,芝士波菜焗生蠔肉質柔滑,放上芝士及菠菜焗至微微焦香,令鮮味當中帶點惹味,教人一嘗再嘗。花膠白菌煙肉長通粉必然是我的最愛,充滿白汁菌香長通粉中,加入粒粒爽滑花膠,中西合璧,味道富層次感。還有薑蔥三文魚、椰汁紅咖喱青口、萵荀銀耳炒蝦仁等,炒蝦仁彈牙,配上爽翠的萵荀銀耳,配搭清新。蟲草花豬展湯十分䁔胃,火候充足,盡是蟲草花的甘甜,綿軟的豬展,吃完有暖笠笠的感覺。肉類有照燒豬柳、燒羊架等,平常不吃羊肉的我,覺得燒羊架很有水準,內
蟲草花豬展湯十分䁔胃,火候充足,盡是蟲草花的甘甜,綿軟的豬展,吃完有暖笠笠的感覺。肉類有照燒豬柳、燒羊架等,平常不吃羊肉的我,覺得燒羊架很有水準,內裡肉質粉嫰,入口軟腍,帶著微巧的羊羶味,肉香味濃。
甜品環節也令人驚喜,除了大愛的朱古力噴泉,班蘭蛋糕絕對是必食推介,入口蓬鬆而空氣感十足,散發陣陣班蘭幽香,啖啖滋味。藍莓芝士蛋糕、芝士蛋糕、葡撻、及任食Häagen-Daz雪糕等,令人甜思思,真的很想把全部都吃進肚子。甜品櫃裏包羅萬有:木糠布甸、芒果布丁、紅豆綠茶奶凍、牛奶泡芙、桂花糕及鮮果等,令人意猶未盡。
2019-11-21
Dinner
2019-11-21 1081 views
Häagen-Daz雪糕一向是我的摯愛,草莓味道不太甜,帶新鮮果肉,口感清新誘人。帝景軒與Häagen-Dazs聯乘合作,以全新雪糕杏仁脆筒系列為靈感,設計出多款精緻甜點,為味蕾帶來甜思思的感覺!凡享用兩位用下午茶,可獲贈Häagen-Dazs獨家雨傘及記事本,令人愛不釋手。五款精選鹹點:他他煙三文魚蛋白撻意式巴馬腿蜜瓜筒開心果仁香檸紅花炸意大利飯團辣肉醬牛油果筒北京烤鴨卷喜歡三文魚蛋白撻,鬆脆的撻皮,入口充滿牛油香,盛載著柔嫩的三文魚肉,拌合軟綿蛋白絲及蘿蔔絲,賣相精緻,口感豐沛。牛油果筒模仿為迷你甜筒,捲餅中填滿牛油果和辣肉醬,清新之餘又不失惹味,令人胃口大開。五款精選甜點:Häagen-Daz士多啤梨雪糕咖啡酒意大利芝士蛋糕比利時朱古力慕絲筒紅豆綠茶奶凍配柚子啫喱薄荷芒果瑞士卷吃過最迷人的草莓雪糕,便趕緊品嚐七彩繽紛的甜點。Tiramisu插上小試管,為蛋糕注入baileys甜酒,蛋糕軟綿,咖啡香中沁出酒香,十分吸引。芒果瑞士卷質感綿彈,包裹著芒果蓉及薄荷葉,蜜甜中啖啖清新,充滿驚喜。最喜歡紅豆綠茶奶凍,綠茶香濃郁,入口柔順香滑,配上綿密紅豆,口感香潤。下午茶跟配兩杯青檸薄荷梳打
五款精選鹹點:
咖啡酒意大利芝士蛋糕
比利時朱古力慕絲筒
紅豆綠茶奶凍配柚子啫喱
薄荷芒果瑞士卷
下午茶跟配兩杯青檸薄荷梳打特飮,淡甜醒胃,我最怕薄荷強至嗆喉的感覺,這杯混合分量青檸香較濃,味道清爽解膩。於午後忙裡偷閒,與閨蜜來一場甜蜜之旅,令人疲勞盡消。
2019-11-16