2015-09-07 584 views
終 於 可 以 暫 停 食 港 人 Pizza 啦   得 知 公 司 附 近 新 開 左 一 間 意 大 利 Pizza,而 且 滿 $200 可 享 外 賣 速 遞Pizza 款 式 多 ,除 左 咸 味 Pizza 仲 有 甜 味 既 Pizza ,而 且 仲 可 以 自 選 配 料 添 我 當 然 要 揀 比 較 少 食 到 既 一 款 啦Grano ItalianoPizza 餅 底 薄 脆 ,有 點 似 食 餅 乾 既 口 感。水 牛 芝 士 + Parmenham 配 合 得 很 好,軟 質 芝 士 味 濃 質 感 煙 韌,火 腿 肉 質 清 淡 甜 美 只 有 原 始 既 咸 香 味   火 箭 生 菜  新 鮮 ,有 點 芝 麻 香 味 ,食 落 卡 卡 聲  加 上 有 蕃 茄 醬,吾 會 覺 得 油 膩,真 系 得 多 件 都 無 問 題   香 酥 什 錦 拼 盤裡 面 有 薯 條 、麥 樂 雞 、蟹 酣、炸 魷 魚 圈、炸 芝 士 酸 瓜 。這 個 比 較 普 通 ,幸 好 炸 出 黎 既 效 果 吾 會 好 油 炸 雞 薯 條相 反 ,呢 款 食 物 較 為
終 於 可 以 暫 停 食 港 人 Pizza 啦

我 當 然 要 揀 比 較 少 食 到 既 一 款 啦

香 酥 什 錦 拼 盤
香 酥 什 錦 拼 盤
炸 雞 薯 條
相 反 ,呢 款 食 物 較 為 普 遍 但 做 得 出 色

炸 雞 熱 辣 辣 ,好 香 而 且 吾 會 炸 得 太 乾 身

每 盤 得 3 件 炸 雞 ,如 果 可 以 多 返 幾 件 就 好 啦
Waiting Time
20 Minutes (Delivery)
2015-05-25 547 views
都係食團購優惠,$85 二人餐。9 吋 pizza 揀左肉桂味,之前有食評話pizza 唔脆又太鹹,我果個就係唔脆唔熱同超甜,pizza 只係暖暖地。意式Gelato 軟雪糕 - 食完只可以話麥記雪糕新地真係好好味,呢個花生少,朱古力醬又少,個醬味道仲差過麥記...無限添飲咖啡或紅茶 - 要左一啡一茶紅茶係立x 茶包,奶茶配既奶稀如水,不過難飲真係唔關佢事,關立x 事,茶差,俾咩野奶都無得救。不過如果係咁,我不如去買茶包,頹成咁,無言...咖啡 - 無咖啡香,又係會令人懷念麥記$85 團購都俾多佢。
都係食團購優惠,$85 二人餐。

無限添飲咖啡或紅茶 - 要左一啡一茶

咖啡 - 無咖啡香,又係會令人懷念麥記

$85 團購都俾多佢。

2015-05-25
$43 (Tea)
2015-05-20 525 views
曾經看過這餐廳的報導,一直都想去試試他們的pizza。直到最近的團購優惠,$85 就有二人餐(包括9 吋香蕉及榛子醬薄餅、意式Gelato 軟雪糕和無限添飲咖啡或紅茶),便決定去試一試。星期日的下午,人流不多,餐廳亦都不算大,室外室內都分別只有三、四檯客人。我們選擇了室內高椅子的位置後,便去點餐。薄餅即叫即製,需時十分鐘。餅底薄脆的,很香口,香蕉配榛子醬,味道很好又不會太甜,比想像中的好吃!雪糕是普通的vanilla 軟雪糕,沒有甚麼驚喜。看到其他客人的薄餅和食物櫃的配料,都覺得很吸引,最重要是這店位於中港城,如果不是上班時間,基本上都不用等位,下次有機會都會再來試試其他薄餅。

香蕉榛子醬薄餅
Other Info. : 店員服務態度很好
2015-05-03
Type of Meal
Tea
香蕉榛子醬薄餅
2015-05-11 384 views
買了groupon的discount coupon用:之前打了電話去問左呢個HK$198餐唔使print張coupon出來, 點知去到攪左好耐個waitress都唔識點scan, 浪費了好多時間...叫了個HK$198餐, 個餐湯係好多粉的粟米湯, 好難飲...份量都幾細既意粉...配的包好硬...個餐跟的lemon cheeze cake...好酸好難食...個餅底係好差既唔crispy!!!以後都唔會再去食...好差好差...冇得再差了...我老公好少對食物說難食, 佢都說超難食...remarks: 同場有pair couple...個男人好嬲咁投訴個pizza一點都唔crispy, 又唔熱又salty!!!
買了groupon的discount coupon用:

份量都幾細既意粉...配的包好硬...
以後都唔會再去食...好差好差...冇得再差了...
我老公好少對食物說難食, 佢都說超難食...

2015-05-09
2015-05-08 523 views
Grano Italiano Pizza Tailor, 裝潢簡潔舒適,讓人不禁輕鬆下來。 餐廳從意大利直接入口材料,務求以優質食材向港人推介新餐飲概念 – 健康快餐,製作屬於你的個人口味的薄餅。今晚選了普通的茄醬,配上Mozzarella 芝士作底。然後再選上一些我喜愛的材料 – 辣肉腸、黑橄欖、乾蕃茄。廚師更建議我選一種新鮮蔬菜材料,以平衡其他材料的鹹味。最後,我選上了新鮮蕃茄,和熏Provola芝士作結,絕對是鹹香的組合。而這夜真的有個驚喜,便是店內的Tiramisu甜品。香濃而不過濃,剛剛好的咖啡和芝士味,美味中嘗到平衡。 我想我真的喜歡上了。自選口味的薄餅,就跟自己喜歡的感覺走,真的很不錯。
Tiramisu
自選口味的薄餅,就跟自己喜歡的感覺走,真的很不錯。
Tiramisu
2015-04-11 618 views
今天打算去食團購,票是預先選定分店,但去到已經關門大吉,心想是否中伏,哈哈,尚有一間在附近,電話沒人接,唯有直接去看看吧😜好彩仲開門👌圑購甜品餐有一份香蕉榛子醬薄餅、二杯Gelato雪糕及任添飲品;法式香蕉薄餅即叫即製香脆可口,雪糕軟滑,咖啡香濃,尚有多一張票,一口氣食兩人份,超多😜😜😜也超好吃,看到其他客人食自選薄餅,已經想下次來試,希望不要關門了😜😜😜😜😜😜
2015-04-11
2015-03-07 786 views
 從yahoo買了【Grano Italiano】的甜品團購(HK$85),店舖位於中港城平台,扶手梯直上就是還算方便。星期四晚上約7時半前往,當時店舖安排職員於扶手梯口派發薄餅讓途人試食,但店內客人還是不多,不禁說句生意難做。團購方面包括一份香蕉榛子醬薄餅、二杯Gelato雪糕及任添飲品(有茶及咖啡選擇),另外以正價加多個雜菜千層麵。雜菜千層麵 (約$98)千層麵焗得剛剛好,內裡充滿芝士,味道香濃令人垂唌欲滴。香蕉榛子醬薄餅&Gelato雪糕 ($85)於薄餅上加上香蕉去焗,由於即叫即焗,出來香氣撲鼻,配合榛子醬又不覺太甜。正!雪糕只是一般貨色,跟麥當奴朱古力新力味道差不多。

雜菜千層麵 (約$98)
千層麵焗得剛剛好,內裡充滿芝士,味道香濃令人垂唌欲滴。
雜菜千層麵
香蕉榛子醬薄餅&Gelato雪糕 ($85)
雪糕只是一般貨色,跟麥當奴朱古力新力味道差不多。
香蕉榛子醬薄餅&Gelato雪糕
Other Info. : 點餐時職員主動提議先出千層麵,及後才上甜品,態度良好貼心。
2015-03-05
2015-03-05 843 views
最後購了二人團購餐($199), 套餐13吋夏威夷pizza或卡邦尼,配兩碗餐湯,一客羅馬肉丸,兩款是日蛋糕,兩柸任飲可樂或咖啡或茶。由於之前曾經光顧過isquare分店,所以知道這團購餐很超值,本身薄餅原價都差不多$128, 任飲汽水每柸也要付$28,這兩樣加埋已經一百八十幾元,還有肉丸、餐湯、蛋糕等。買Coupon的時候本是選擇了isqaure分店,後來接獲通知, 原來isqaure分店已結業,於是去到位於中港城的分店。地理位置不算偏僻,雖然這裡就近碼頭,好多通往澳門、內地的旅客,但是位於平台那層的餐廳還是有點冷清。來到餐廳, 餐廳空間不算大,也有Outdoor 三、四張餐檯。樓底較矮,但白色磚牆,簡單裝潢,也不失意大利餐廳風格。開放式的廚房, 看到一位外國藉廚師, 在製作肉丸、薄餅等等, 驟眼看已知食物一定是充滿意大利家鄉風味。自助形式售賣,不久傳呼器便震動起來。先是餐湯和肉丸,任飲汽水自行去汽水機斟。是日餐湯是蕃茄湯,味道尚可。羅馬肉丸的份量比想像中多,肉丸肉味濃,能看得出是餡料豐富,旁邊還有薄脆伴碟,非常香脆可口。13吋的夏威夷pizza,配料有菠蘿及火腿。嫌味道簡單, 可以

羅馬肉丸
13吋的夏威夷pizza,配料有菠蘿及火腿。嫌味道簡單, 可以加餐檯上的芝士粉。薄底不算薄, 鬆軟,味道是正宗的意大利口味。由於份量太多, 剩餘的三分一要帶回家了。
夏威夷 Pizza
是日蛋糕是朱古力批,朱古力濃, 朱古力約有75-80%濃度。味道尚可,吃後不感到膩。
2015-02-28
$99.5 (Dinner)
Group-buy
新年放假, 照計條街無咁迫.但廣東道係列外, 日日都係咁多人,要係呢個旺區的食一餐, 就更加頭痕了,無返咁上下銀兩, 點得呀.拿 ~ 好在今日有拎團購買左PIZZA餐出來,係中港城平台食, 咁就唔洗煩啦.為左逃避廣東道路上行人, 我地經九龍公園雀仔池隔離的天穚行過去, 真係舒服好多.轉過彎位就見到Grano Italiano, 唔洗等位, 我好開心落左ORDER等食 , 店員係即叫即做PIZZA, 要等十至廿分鐘.我先去斟汽水比小朋友先, 反正係無限REFILL喎, 呵呵PIZZA機著燈LA, 可以出去拎LU.套餐包2餐湯, 羅馬肉丸, 13”PIZZA, 2個CAKE & 2杯飲品 (Coffee or 汽水).紅色餐湯 好重蕃茄味, 酸酸的, 幾醒胃好重芝士味, 餅底係薄身, 軟棉棉的,(註: 我唔鐘意食太硬的食物)一底開6份, 小朋友食左1份就話飽.2個大人就要啃5份, 食到呢PART已經好飽,我覺得呢個餐, 似係外國人的午餐份量囉,仲有2個朱古力CAKE喎, 點算呀!!!!!好在小朋友喜歡甜品, 分擔一個CAKE係有好有朱古力味, 但我地真係好飽, 唯有夾硬食左佢最後飲返杯咖啡
新年放假, 照計條街無咁迫.
但廣東道係列外, 日日都係咁多人,
要係呢個旺區的食一餐, 就更加頭痕了,
無返咁上下銀兩, 點得呀.
拿 ~ 好在今日有拎團購買左PIZZA餐出來,
係中港城平台食, 咁就唔洗煩啦.
我先去斟汽水比小朋友先, 反正係無限REFILL喎, 呵呵
PIZZA機著燈LA, 可以出去拎LU.
紅色餐湯
紅色餐湯 好重蕃茄味, 酸酸的, 幾醒胃
羅馬肉丸
13”夏威夷PIZZA
好重芝士味, 餅底係薄身, 軟棉棉的,
(註: 我唔鐘意食太硬的食物)
一底開6份, 小朋友食左1份就話飽.
2個大人就要啃5份, 食到呢PART已經好飽,
我覺得呢個餐, 似係外國人的午餐份量囉,
朱古力CAKE
仲有2個朱古力CAKE喎, 點算呀!!!!!
好在小朋友喜歡甜品, 分擔一個
最後飲返杯咖啡, 再REFILL多一杯 (又係無限REFILL嫁)
係廣東道, 仲要係酒店AREA優哉悠哉咁享受午餐 < ---好飽的午餐
呢餐199元, 可以食飽2大1小, 平均每人六十几元.
已經係抵左嫁啦.
2015-02-21
$66 (Lunch)
  • 肉丸
  • PIZZA
2014-09-25 1088 views
周日,一家三口來中港城吃pizza!這天人不多,我們選擇坐在室外,秋天,涼風送吹,遠處海景好美!坐下來不溫不熱的,十分舒服。用上餐廳的名字命名的Pizza,焗了約十五分鐘就上台。13寸的PARMA HAM PIZZA,表層鋪滿了PARMA HAM,中間放了很多火箭菜,然後是茄醬,HAM呈密鋪平面,單看已經夠吸引了。一口咬下去,餅底薄薄的,脆脆的,焗得夠香口。PARMA HAM充滿鹹香,配上酸酸的茄醬,還有苦味回甘的火箭菜,毫不吝嗇的兩款芝士,每一口都有豐富的口感,連小朋友也吃不停口,更别說大人了。158一個不便宜,但PARMA HAM鋪了一層又一層,也算值回票價。甜品不太甜,但略硬,還算可以吧!薄餅的味道確實令人回味啊!
周日,一家三口來中港城吃pizza!
用上餐廳的名字命名的Pizza,焗了約十五分鐘就上台。
甜品不太甜,但略硬,還算可以吧!
薄餅的味道確實令人回味啊!
2014-09-21
$150 (Lunch)
  • Parma ham pizza
2014-08-28 1179 views
係團購見到呢間野, 諗住試下新野啦...點知....一去到D人唔識點搞個Groupon, 搞左一陣先搞到...浪費左我地午飯既保貴時間。汽水係任飲既, 個餐有薯條, 蘑菇湯, 仲有個Apple cake.主食係Pizza一個, 賣相都幾好, 唔難食, 不過好食又講唔上, D Parma ham好鹹。Apple cake 質地可以, 就完全食唔到有蘋果味。蘑菇湯好濃,都有少少鹹。如果正價黎食, 我諗我未必再黎啦.
係團購見到呢間野, 諗住試下新野啦...點知....

Apple cake 質地可以, 就完全食唔到有蘋果味。

蘑菇湯好濃,都有少少鹹。

如果正價黎食, 我諗我未必再黎啦.
2014-08-28
$91.5 (Lunch)
2014-08-26 869 views
有所不知,中港城二樓平台有個稱作嚐.花園的地方,個人覺得真可稱為尖沙咀的後花園。平日下班後這兒變得非常幽靜。普遍食肆通常只會有三成載客量,實在是與情人談心吃飯的上佳之選。今天重臨舊地,沒有情人伴在身邊,卻有好友一號。知道最近有間食pizza的新店在嚐.花園開張,而團購網又正有此店的團購promotion,所以今天便先作pre-site visit,看看值不值得再買團購券與朋友前來。前店其實是香港第二分店。正店在今年四月左近在isquare插旗。食店標榜食客可以自選新鮮pizza餡料及即叫即製,迎合顧客不同口味。新店比正店細小,一如我所料,人流不是很多。由於地方細小,店子總明地利用大鏡子去令環境變得開揚一點。很喜歡店子用的階磚,一點點歐洲舊風情。Menu用紙印製,在店子隨便一個角落都可以拿到。問題來了。把menu看完又看,似乎沒有適合一位食客的項目供我選擇,難道要我一個人KO一個13寸pizza?詢問一下店員一個人應怎樣用餐,他介紹我去吃散件pizza。望了一下收銀處旁的廚窗,擺放著四件四份一size的件裝 pizza, 每件盛為$48.其實一個整塊pizza才不過$118,還是即叫即做

今天重臨舊地,沒有情人伴在身邊,卻有好友一號。

新店比正店細小,一如我所料,人流不是很多。
由於地方細小,店子總明地利用大鏡子去令環境變得開揚一點。
很喜歡店子用的階磚,一點點歐洲舊風情。
Menu用紙印製,在店子隨便一個角落都可以拿到。

詢問一下店員一個人應怎樣用餐,他介紹我去吃散件pizza。

其實一個整塊pizza才不過$118,還是即叫即做。現在$48才得四份一塊,還不是新鮮製作,真的不太化算。看來一個人可真不太適合來這裡晚膳了。

可惜似乎沒有其它更好的選擇。只好姑且點這個四份一裝pizza一試。
Cappuccino ($28)
$28便可任飲汽水,不過一向不是我所好。最後點了一杯Cappuccino.
等候食物期間再細看menu, 其實這裡的set lunch也不錯,有A-E五種選擇,星期一至五還可無限添飲汽水。
再翻看自己的receipt,原來我order的單點件裝pizza叫Lunch Set F. 那就清晰不過了,中午吃的 Set Lunch 應就是這些件裝 pizza不差了。
沒等多久pizza便送上來了。其實pizza一早已烤好,店員只是把它翻熱罷了。
這四份一塊的pizza是一塊厚批,上有雞肉,火腿,乾蕃茄,芝士等配料,用料總算豐富。
可恨pizza不是現做,咬下去沒有了pizza皮香脆的口感。翻熱亦不太均勻,整體來說只是一般。
咖啡反而不錯。泡沫質感不錯,咖啡亦順滑易入口。

今次評分只是中等,不過委實非戰之罪。店方晚上根本就不是target一個人的生意,你戇居居一個寡佬走去吃它們中午賣剩的食物,是你傻罷了,可怨人無尤。
臨走前走了一轉看一看食物櫃即叫即製的食材,真的頗為吸引。
即叫即製的配料有三十多款選擇。Premium那邊的配料都非常吸引!有選擇困難症的人宜暫且退下。

最後都買了店子的團購券,期望下次可以試一下它的真功夫。
2014-08-25