2021-03-07 1057 views
戲院重開,終於可以去睇早場。同屋企人睇完戲立即覺得肚餓,決定喺數碼港搵食,不過由於時間太早關係,所以選擇唔多,向food court進發。可能由於未有好多人,所以唔駛等好耐,而且咁嘅價錢真係收貨。黃金雞扒蛋飯 $42好快就有,雞扒好香脆,雞蛋又煎到有脆邊,加埋豉油成件事真係好式!日式咖喱豬扒焗飯 $55即叫即製,焗飯相比之下需要多啲時間,呢個自選芝士焗飯可以揀醬汁同主菜,焗到熱辣辣,不過略嫌咖喱味唔夠重,可以再濃味啲。薏米水係店子自家煲,唔會好甜,又有咬口。
黃金雞扒蛋飯
黃金雞扒蛋飯 $42
日式咖喱豬扒焗飯
日式咖喱豬扒焗飯 $55

薏米水係店子自家煲,唔會好甜,又有咬口。
Type of Meal
Lunch
2020-11-13 460 views
價錢ok 出餐都快 唔夠食老細仲好肯加飯焗飯應該即叫即做 而且都叫足料有時番工食飯想坐多陣老細都唔會趕走 係數碼港想以平民價坐低抖下都叫做唔錯會再幫襯 但希望款式再多元化啲
價錢ok 出餐都快 唔夠食老細仲好肯加飯
焗飯應該即叫即做 而且都叫足料
有時番工食飯想坐多陣老細都唔會趕走
係數碼港想以平民價坐低抖下都叫做唔錯
會再幫襯 但希望款式再多元化啲

2020-06-22 401 views
應該有10年冇去過數碼港食野, 星期日和女兒去數碼港遊玩,  見到這間Food court小店, 叫了一個滷水大雞脾飯, 加$8元要多肉燥, 等了5分鐘, 來到見到好似幾好食, 但飯有些硬, 應該放了一斷時間, 而肉燥就完全冇味, 如果你食過其他地方 (如茶木等台灣菜) 肉燥的話, 大既會知道肉燥的味道, 但這裹的肉燥居然是冇味的,  好干; 最後我沒有吃到肉燥, 反而滷水雞脾味道可以,  滷水汁有些义燒汁的味道, 應該是加了些酒去煮, 老板態度好似吾想做咁, 難得可以在數碼港生存咁多年?
滷水大雞脾飯
2020-06-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2019-12-27 366 views
一係呢就等超耐,一係就比錯嘢食。今日叫左個頹飯,滷蛋滷肉飯加奶茶,啲飯竟然係未煮熟,硬掘掘!就算佢減價都好,我都吾會再幫親佢哋。啲飯根本係入唔到口,大家吾好貪平中伏。
一係呢就等超耐,一係就比錯嘢食。
今日叫左個頹飯,滷蛋滷肉飯加奶茶,
啲飯竟然係未煮熟,硬掘掘!
就算佢減價都好,我都吾會再幫親佢哋。
啲飯根本係入唔到口,大家吾好貪平中伏。
TakeAway
2016-11-14 1033 views
係cyberport 做野,第一次諗住試下喇,叫個焗飯外賣,等左我30分鐘。味道就係小店味道,50蚊唔會期望太多,叫做過得去喇。如果得一個鐘食飯時間,想試呢間舖,請認真考慮。

味道就係小店味道,50蚊唔會期望太多,叫做過得去喇。

如果得一個鐘食飯時間,想試呢間舖,請認真考慮。
TakeAway
2016-06-26 730 views
今次嚟到The Pit Juice搵食!難得嚟到南區~就決定去我未去過嘅數碼港~見到有鮮搾果汁店就試吓啦!木瓜奶 ($32)感覺似雪泡多過奶~但木瓜應該比例都唔少~有實在嘅木瓜味!另外就係唔夠凍~有待改善。菠蘿+青瓜+梨($29)本來想叫菠蘿+梨~但店主推介加青瓜~店主已經幫忙減少青瓜份量~但青瓜味依然太濃~蓋過了菠蘿同梨嘅味道而且飲落有澀味~不過的確有refresh嘅感覺!店家主張全以天然生果搾出~但各比例可能還需改善呢~
今次嚟到The Pit Juice搵食!
難得嚟到南區~就決定去我未去過嘅數碼港~
見到有鮮搾果汁店就試吓啦!

木瓜奶 ($32)
感覺似雪泡多過奶~
但木瓜應該比例都唔少~有實在嘅木瓜味!
另外就係唔夠凍~有待改善。
菠蘿+青瓜+梨($29)
本來想叫菠蘿+梨~但店主推介加青瓜~
店主已經幫忙減少青瓜份量~
但青瓜味依然太濃~蓋過了菠蘿同梨嘅味道
而且飲落有澀味~
不過的確有refresh嘅感覺!
店家主張全以天然生果搾出~但各比例可能還需改善呢~
2016-06-26
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$30 (Other)