2012-12-29 631 views
記得上年同樣時間,無意中發現了一張neway coupon,$238兩位+10%,唱足4小時更有k buffet供應,所以就去了(舊文)。今年這個時間,期望neway再推出類似優惠,所以上網找找,發現今年價格為$288兩位+10%,雖然比往年貴了$50,不過物價高漲,加價也是無可厚非的。今年和上年一樣,都是提供了打邊爐,另外還有多款刺身、凍盤、熱食和甜品,最令人驚喜的是有即燒海鲜和肉類!有兩款湯底選擇,一款是豬骨湯,另一款是沙爹湯。一行4人,所以每樣選了一款,說實話,這個價格,也不會對湯底有很大的期望吧。幸好自選醬料也有很多的選擇,所以湯底味道濃或淡的影響都不會太大。火鍋配料接近20款的選擇,因為太忙了,又要唱又要吃,只拍了一張照,請見諒。其中有我最愛的肥牛和芝士丸,芝士丸一磅也不便宜喔,這裡可以任吃,超化算。各款配料未至於超超級新鮮,但離新鮮也不遠,至少菜沒有被蟲咬!配料還有牛柏葉、尤魚、麵類等,頗多選擇的。因為醬料很多,火鍋配料選擇也不算少,整體來說,以k房打邊爐已是很好了。介紹完打邊爐後,現在說說其他食物吧。先介紹冷盤吧,有沙律、凍青口、凍蝦、凍蟹、牛展等等的食物,每種食物的味道

有兩款湯底選擇,一款是豬骨湯,另一款是沙爹湯。
配料還有牛柏葉、尤魚、麵類等,頗多選擇的。

介紹完打邊爐後,現在說說其他食物吧。
先介紹冷盤吧,有沙律、凍青口、凍蝦、凍蟹、牛展等等的食物,每種食物的味道都很正常,或者你會覺得k buffet的味道一定很差,不過完全錯了,味道比某些酒店buffet更好! 海鮮類都很新鮮,沒有臭的味道。
特別推介花之戀,因為媽咪超愛吃三文魚,她二話不說就拿了兩件,還說味道很好呢。
最令我興奮的當然是刺身吧,平時去吃buffet很少吃刺身,因為有更貴的食物要吃。
來到這裡,刺身順理成章便成為我的必吃品,種類比吃buffet還多,與放題的款式差不多,質素比放題的好少少。
單看晶瑩剔透的甜蝦和三文魚都知道很新鮮吧,一定不會吃壞肚子!
都不知道自己到底吃了多少隻甜蝦了! 除了甜蝦和三文魚外,還有赤貝、墨魚、赤蝦、希靈魚、鰻魚、甜蛋等的選擇,每款都很新鮮,我們幾個吃完都沒有拉肚子,所以不用擔心。
熱食方面有燒鵝、辣酒煮螺、炒飯、炒菜等,大約有十款。
還有點心吃,例如叉燒包和蓮蓉包。
另外還有一個燒物處,有芝士焗蝦、忌廉焗生蠔、燒青口、羊架、牛仔骨等,只需order,說上房號,食物燒好後,侍應們便會送上。
即燒即吃,一定不會因為放涼而變得難吃。沒有生蠔,便吃燒蠔吧,吃了5,6隻吧,生蠔雖然瘦了點,不過醬汁搭夠,煙肉忌廉汁調得不錯!
羊架雖然黑黑的,不過沒有燒焦,味道也不錯,只是肥膏比較多。
無意中發現這隻大蜆,立即拿了4隻,每隻大約長8cm吧,很大呢
很新鮮,很清甜,之後又拿了一隻吃。

另外還有中湯和西湯,一凍一熱糖水

其實還有很多食物都沒有拍照,因為實在很忙,已經左手拿咪,右手拿叉,口又要吃又要唱,實在沒有多隻手來拍照吧,想知道還有甚麼吃,自己去吧。
有頭盤、湯、熱食、燒物,又怎能少了甜品?
甜品大約有數十款吧,cheesecake、明月冰卷、糯米滋、Tiramisu、北海道牛奶布甸、mousse cake和jelly,太多不能盡錄、最後還有杯裝芝麻雪糕和杯裝紅豆雪糕等。

我深信大部份甜品都是買回來的,所以難吃程度有限,我覺得明月冰卷很好吃,可惜只吃了半件.....
其他的如cheesecake,tiramisu等,味道也很好呀,不會太甜,很適合我的口味,沒有花巧的外貌,但有最真實的味道。

都不知道自己來到底是為了唱還是為了吃,每人埋單只需$160,只吃以上的食物也算值得吧。更何況可以唱K呢,我覺得很化算呢。
今次之行,十分適合媽媽,她來其實是為了吃的,一次過滿足她想吃三文魚、雪糕、糯米滋和芝士蛋糕等的慾望,真好,不用再吵著叫我做蛋糕給她吃。

上次唱K應該就是上一次以優惠價惠顧吧,即是1年沒有唱了,記得十多歲時天天嚷著要去唱K;人大了,實在沒有太多精力,寧願休息一下吧。
闊別多年,覺得以前的歌真的很簡單,現在的歌多了很多變化,我也老了,所以都不知道現在流行些甚麼,就當來個吃個dinner buffet吧

想以$160又吃又唱都不一定可以的,請列印優惠券吧,優惠日只餘下了兩天了,就是31晚和1月1日晚,想去便立刻book位吧!!!
2012-04-27 163 views
平時我都係算係經常黎北角NEWAY食野,K-LUNCH多,原因係我附近返學,見佢地D收費唔係好貴,而且可以放學或走堂時搵個地方坐下,野食又不過不失,咁所以都冇咩所謂,但最近發現突然轉左D同以前唔同既食物,有什扒鐵板餐,見張餐紙寫到幾豐富咁,有豬扒,牛扒,火腿,雞翼,腸仔等,雖然要+$8好似幾貴,但心諗試下新野都唔算好貴就叫黎試下,等左大約10分鐘,個餐由服務員送到時已經聽日炸炸聲,都幾香,份量十足,經過一輪努力後,終於俾我食哂,而且覺得幾好食TIM(唔知係唔係換左廚師呢),埋單每人$5x-6x,仲有兩杯野飲,下次再去食下先!
下次再去食下先!
2012-04-25
$68 (Lunch)
2012-01-03 14 views
原來上一篇都係我黎從前極愛唱k的我,差不多每個星期都到k房高歌,現在已經360度改變,一年都不知道有冇一次....=___=因為現在對唱k已經失去興趣,今次去,因為看到有coupon,$238兩位再加1,每位先$130,還包了k buffet,我當去食buffet,係屋企樓下,超級方便今次有hotpot,唔錯~~~這兩年除了牛陣外,都冇吃這種hotpot了~~~食物質素都ok ga,有蟹,隻蟹都幾大隻,而且蟹蓋有很多膏,好好味!!!魚生都ok,三文魚同係出面order的差冇幾~~甜蝦都ok,比上次大吉的好味~~選了沙嗲湯底~~隻瀨尿蝦仲識郁的~~很新鮮~~我要了超多牛,還有我最愛吃的芝士丸~~很好~~左上那碟小食很好味~~仲有即煮意粉~~西瓜哈蜜瓜都好甜~~仲有雪糕,仲有豆沙糯米,另外仲有cheese cake,稱不上超級好味,但at least係正常~~我覺得$130有這些真的不錯,而且還唱了4.5hrs~~good~ .
原來上一篇都係我黎

魚生都ok,三文魚同係出面order的差冇幾~~
甜蝦都ok,比上次大吉的好味~~
選了沙嗲湯底~~
左上那碟小食很好味~~
仲有即煮意粉~~
Dining Offer
Others
2011-09-15 28 views
很久沒有唱k,最近心血來潮,很想高歌一曲,恰巧樓下就有。dinner k+buffet, 比想像中好wor!而且北角奉旨人少,不用與其他人爭食,而且又平點,不錯之選!這裡的魚生質素的確不錯,三文魚十分肥美,比起酒店buffet、日式放題的好,其他刺生有馬刀貝、北寄貝、甜蝦等等~~全部都比想像好!冷盤有沙律,蝦等等熱盤就有蟹,炸物,炒菜等等,炸物非常ok,一定要試試!另外還有湯,糖水,甜品,雪糕。甜品中式西式,中式有糯米茲,西式有cheesecake,質素不錯的!最特別的是有pizza,自選餡料和醬汁,餡料有火腿、mushroom、seafood、cheese、蟹柳;醬汁有tomato和千島。雖然餡料選擇不是什麼高級貨色,但百多元的k buffet,有得食又有k唱,淨食刺生都已經值回票價!而且服務員的態度也很好,每次見到我拿著一盤盤的食物時,都立刻幫我拿著送入房!有機會下次再來!抱歉今次沒有照片提供!
很久沒有唱k,最近心血來潮,很想高歌一曲,恰巧樓下就有。
冷盤有沙律,蝦等等
熱盤就有蟹,炸物,炒菜等等,炸物非常ok,一定要試試!
另外還有湯,糖水甜品,雪糕。
有機會下次再來!抱歉今次沒有照片提供!

2011-05-16 90 views
neway 的buffet, 唱慣k 的人都唔會有咩high expectation, 但係尋晚同朋友一行6人去唱, 都唔會係至在食, 但係竟然有小驚喜buffet 多數都係魚生, 熱葷, 燒賣, 饅頭.... 果d 唔多講, 不過有幾樣野尋晚食完, 竟然覺得唔錯!!1) 牛白腩 - 蘿蔔同牛腩牛筋都炆得好lum, 入口就溶, 唔會太咸, 最重要係有用適量的花椒八角將整盤腩d 味較得好好!2) 鹽水雞翼 - 初到果陣, 食左第一轉, d 雞翼好入味, 即刻食多左4隻, 但之後再食就味道唔係好夠3) 哈哈笑薯餅 - 炸薯餅, 係哈哈笑形狀, 好味係因為唔會太油, 亦都唔會太甜, 同埋好少見, 有機會一定會愛上這小食4) 心太軟: 估唔到一間neway 可以做得出有水準的心太軟, 夠熱, 夠流漿, 唔太甜, 蛋糕唔好太硬, 唔識講, 睇圖吧, 6個人, 食左佢10幾個心太軟, 食到佢唔夠漿再新整, 可想而知絕對係一個驚喜!!

心太軟
2011-05-15
心太軟
  • 朱古力心太軟
  • 鹽水雞翼
  • 牛白腩
2009-07-06 74 views
去過咁多次Neway Buffer ...北角這間算係最差的一間了!朋友仔生日..一心諗住北角這間應該冇咩人可以唱得耐點先黎...點知..一入去見到居然有冷盤仲要係有大大隻的凍賴尿蝦同蝦...諗住食物質數都應該唔差...點知..除左凍盤同即場有師父炒腸粉外..其他食物都真係好麻麻...先講熱盤..黎黎去去都係得蒸魚 , 炸野 , 菜同一些好平的食物外...都冇咩好選擇..再講壽司刺身那個師父..真係見到佢個樣都唔想取野食呀...佢個樣好似玩左成日通宵冇訓過咁樣...壽司刺身分配真係好小...每次只可以選2種..仲要得一兩片..真係好似求佢比咁..真係...唉....仲有即場師父炒腸粉同煮烏冬拉面..粉腸粉就好野味...值得一食..烏冬拉面D餸有帶子..可是餸都要分配..仲要只係可以選一種...真係..唉..甜品又係唔得的...蛋糕都唔見多件..啫里係溶的..有人生日我地早一日預訂左房 , 有蛋糕同香檳送...都好耐冇食過Neway 的蛋糕了..記得以前還是學生的時代成日唱K ,成日有人生日都食Neway 的蛋糕..記得通常送的蛋糕都係唔多好食...直頭係有點難食啊!!相隔咁多年..他的

除左凍盤同即場有師父炒腸粉外..其他食物都真係好麻麻...

可是餸都要分配..仲要只係可以選一種...真係..唉..

甜品又係唔得的...蛋糕都唔見多件..啫里係溶的..

食...直頭係有點難食啊!!

相隔咁多年..他的蛋糕進步了不小啊...可比得上出面街買的啊!!

都是例掛說話..訂房時他說可以三小時..冇人要房可以繼續..我地由7:30 唱到 11:00 ...

總括係講...下次唔會再黎...

2009-06-13
2008-07-05 38 views
星期日返完教會同朋友去了 K Lunch,其實都不錯的,如果是學生還不用加價,就算你有二十人去,只要其中一個是學生,就全部都有九折,意思是不用加一,星期日貴一點點,每個餐都是四十二元。就由下午一點唱到四點,我叫了一個「炸蝦天婦羅飯」,都幾好喎~外面,還有少少東西俾你免費去拿,好似一些菜及中湯、西湯。
炸蝦天婦羅飯
$42 (Lunch)
炸蝦天婦羅飯
2008-01-14 7 views
以$10 一款食下午茶講, 都不過不失啦~1.) 芝士海鮮燴天使麵就咁食汁都算幾好味, but 一撈埋意粉食就變得好淡, 海鮮就有一兩舊魷魚之類物體啦~2.) 泰色粉絲春卷熱辣辣送上, 即刻食5 掂當, 反而攤凍之後變硬都ok, 酸辣汁太少喇, 5 夠醮, 佢menu 寫一碟5 隻, 我碟有6 隻~3.) 奶醬厚多士生醬係要feel , 你用肉眼係睇5 到; 奶都係搽得好少~只係計佢食$, 連加一$33 咁囉
以$10 一款食下午茶講, 都不過不失啦~

1.) 芝士海鮮燴天使麵

2.) 泰色粉絲春卷

3.) 奶醬厚多士

只係計佢食$, 連加一$33 咁囉
2007-10-08 10 views
个friend 生日話要開心吓,近近地就去咗北角neway,呀!估唔到都幾多嘢食,令我最欣賞係一个少少壽司bar,有我最愛帶子,好肥美鮮甜,三文魚子,好新鮮,呢个價錢可以食呢種級數剌身,个人覺得超值,好過去食魚生果度等幾个鍾!飲咗過seafood粟米soup,都幾多seafood,值得一鑽職員好細心令d食物返人去.hehe,,等我可以令多幾樣嘢食,到甜品時候,我拿咗2件cheese cake都幾香滑,仲有一个我好耐都未見過的西瓜(中),好多什果涼粉,好冰凍,好好味!!哈,仲有生日cake同香檳送,5个人飲咗2set啤酒,埋單每人$130,大家都覺得好滿足物美價廉,玩得好開心,超值!下次再去!   ps,特別要多謝个職員,因我大頭暇溜咗个電話,他們立即跑出來還給我,好有禮貌,好好心!!THX
2007-09-18 15 views
琴晚同班同事放工去慶祝生日,近近地去左北角間neway,去到本來唔知想食咩,見有buffet就平平地試吓,見d野食又唔差喎,d壽c有師匠即切,見個師匠d刀功真不錯,油甘魚腩同帶子一定要食,冬陰功有好多海鮮,有鮮味,仲有蒜茸牛油焗菌類很有水準,唔錯。仲有d服務好好,我同事倒瀉左杯野飲,d職員即刻幫我地拖,仲補番杯野飲比我,值得一讃,我地攞野食時亦會幫手,去廁所仲帶到去門口,令我地好意外。埋單生日免費,6個人才5百幾蚊,比我們想像中平,仲送芝士蛋糕同香檳,本來想求其慶祝,點知有意外收獲,我們都決定下個月再去。

2007-08-21 3 views
我唸我去咁多次Neway食K Buffet, 最差呢次了。雖然而家Neway唔收果盤,Nuts同加一,今日去唱Lunch Buffet每人只須$34,價錢就好平,如果D 野食有CEO咁高水準就非常低食啦...不過今日的Lunch Buffet....一D都唔值呢個價....加埋都無十款野食,仲要D食物無晒都無人加又無人理,要自己烚菜烚麵唔在講,D水唔”滾”個度弊呢,烚極都唔熟,叫人點食呀。
我唸我去咁多次Neway食K Buffet, 最差呢次了。

2007-04-23 3 views
叫左d sushi食for happy hour* d sushi都幾好食, 不過三文魚就好似5係幾fresh...個fd既salad都幾大碟, 味道亦都5太差* 炒意粉就差左少少, 真係好干>>不過d野飲永遠都係最令人回味~次次飲完都好想再飲^^ 特別係佢既snowball同fruit punch* 兩種都比green box 同red box 或者red box plus好味~間房又夠大~又有無線咪供client用#
2004-06-15 10 views
牛腩硬,但so so 地,海折太甜。蟹肉節瓜甫同鮮茄牛肉粒夠熱,亦係唯一熱的食物。唔收錢都無興趣食的—垃圾!
唔收錢都無興趣食的—垃圾!
2003-10-01 23 views
this shop now is neway, please update
2000-05-25 3 views
我最Like 北角果間前衛, 樣樣都very good.. 抵贊!