2017-07-10 930 views
旺角近登打士呢間丼丼屋特別少人,之前去其他間食,感覺上環境同食物乾淨啲。男朋友嗌左蝦帶子魚生飯,我嗌左迷你魚生飯跟基本定食。刺生都算新鮮,不過都預左啲餸唔夠送飯,所以嗌左個玉子燒。個玉子燒真係好唔掂,一睇個樣都feel到唔好食。 首先個蛋整好好鞋,煎到好乾,口感勁差。第二,個味都好難食,基本上係冇咩味,唔覺得食緊蛋,好似食緊膠咁。煮成咁都好意思收四十幾蚊,喊出黎。定食嘅沙律一如以往都keep住新鮮,唔錯。

定食嘅沙律一如以往都keep住新鮮,唔錯。
玉子燒
2017-06-25 572 views
落雨濕濕又係想食啲fresh 嘅日本野嘅時候🌩🌩今日嘅地方就係丼丼屋啦🍣~ 特上盛大海鮮丼🦐------------------------用料都幾多,有三文魚吞拿魚蟹籽帶子同2大隻赤蝦😋~飯唔算多,落醋亦相對淡味,所以唔係好食得出醋飯嘅香味😶刺身片不過不失,唯獨赤蝦唔知係咪唔夠新鮮,腥味比較強烈😵😵⋯迷你什錦魚生飯🐟份量的確迷你,好適合輕食一族/減肥嘅為食🐷~哈哈🙈🙈刺身粒都有大粒帶子,三文吞拿蟹籽玉子~唔可以叫抵食,但食唔曬大碗飯嘅可以考慮下~好味指數😋:6.5/10翻啅指數🙆🏻:6.5/10人均消費💰:101-199服務態度👨🏼‍🍳:6.5/10乾淨指數🌝:7/10
------------------------
迷你什錦魚生飯🐟

好味指數😋:6.5/10
翻啅指數🙆🏻:6.5/10
人均消費💰:101-199
服務態度👨🏼‍🍳:6.5/10
乾淨指數🌝:7/10
2017-03-25 747 views
味道不俗,熱度足夠,份量亦算大,女孩子可以三人叫两份分享。一到時,侍應生熱情款待及推介,即使我們未能立刻決定也有禮等待。蛋蛋雞肉丼很有驚喜,美味,肉汁丰盈,加蛋汁可連吃很多飯
2017-03-21
  • 滑蛋雞肉丼
2017-03-19 668 views
今晚同好友係旺角shopping完,去咗哩度食野! 入到去即刻可以入座。坐底望下memu, 叫在滑蛋雞肉丼,上枱賣相ok, 再食一啖D蛋都好滑,雞肉就嚡左D,仲有一客玉子卷,D蛋就老左小小,不過好有蛋香。總括都唔太差。(
2017-02-13 949 views
服務OK, 食物就要睇下你叫D咩食啦。2個人想食餐晚飯平平地200蚊都可以諗諗。我們一到就有位坐, 叫了一個咖哩豬扒烏冬 和牛肉壽喜燒套餐。咖哩豬扒烏冬: 豬扒夠熱又夠脆, 還算Juicy。烏冬有咬口,不是平價烏冬。咖哩味道亦唔錯,唔係好杰但又未至唔夠咖哩味, 不吃辣的人也可以叫。 和牛肉壽喜燒套餐: 一上菜就好失望。沒想到只是鐵窩上,沒有gas爐/火水膏熱住。牛肉全部熟哂, 好鞋呀.....miso soup 無咩味, 唔好飲, 前菜係d豆又唔好食。所以千其唔好叫呢個餐!!!!

2017-02-08
  • 咖哩豬排烏冬
2016-11-21 1163 views
食完小食後 實在吾夠喉又係三點三既時間梗係要食下tea 啦😺所以就簡左呢間丼丼屋💁🏻其實以前都想試但而家香港周街都係日本野 真係吾係咁岩都吾好無啦啦簡中呢間😹好啦講返正題叫左一飯一菜一野飲👌🏻雜綿丼味道可以 份量岩岩好刺身沙律已經調好味既沙律刺身好好味 新鮮 彈牙 好咬口菜都好味 脆卜卜份量吾多 岩曬做前菜飲品方面巨峰提子雪芭🍇同出面餐廳差吾多無特別話好吾好 但吾會過甜呢點幾好總結魚生刺身質素好好 係真係好味道😳
食完小食後 實在吾夠喉

同出面餐廳差吾多
無特別話好吾好 但吾會過甜呢點幾好

總結魚生刺身質素好好 係真係好味道😳
2016-11-20
$200 (Tea)
2016-11-17 765 views
之前試左果個海膽三文魚籽飯,今次第二擊係九兵衛三文魚親子丼~份量都唔小,三文魚同魚籽都腌得幾好,唔會過咸,果種少少咸香真係會食唔停口GA~唔知下一回會係咩丼呢?😁

唔知下一回會係咩丼呢?😁
今天逛旺角有點累,想坐低休息食日式餐,見丼丼屋樓下的的九兵衛三文魚親子丼展板廣告好吸引,即上去試~上到去,人很少很靜,好似包場咁。原來我想點的九兵衛三文魚親子丼是限量的,已售完,很失望。唯有點貴少少但差不多款式的三文魚親子丼,厚切的三文魚粒鮮味濃郁,三文魚籽充滿光澤,一咬即破,味道清甜,配上日本珍珠圓潤飽滿,口感不錯~可惜,整體份量略少,未如宣傳單張般豐盛,價錢略貴,唔算好抵食。
原來我想點的九兵衛三文魚親子丼是限量的,
已售完,很失望。

唯有點貴少少但差不多款式的三文魚親子丼,
三文魚親子丼

2016-10-23
$104.5 (Tea)
三文魚親子丼
2016-10-14 791 views
跟上次來只相差6個月, 人流....比之前少很多, 令我在進入店時有點怕. 由要排隊半小時到現在只有數枱客, 我真的懷疑服務及質素. 叫了十勝帶廣名物豚丼 (並盛) 及十勝帶廣名物豚丼 (特盛) + 炸芝士薯餅, 這間的豚丼很好吃, 每次都會想食同一樣的飯. 豚肉只有面頭兩塊較滑, 之後的我便不想吃了, 因為豚肉的質感已差別很大. 個飯夠熱是我要讚的, 汁很適量, 沒有太少或太多, 所以只吃頭兩塊的肉足夠令人很滿足. 芝士味不太夠, 食完很膩, 因為薯餅及中間的芝士是分開的, 而且芝士太多. 食了一塊已經填了肚子的一半.十勝帶廣名物豚丼 (並盛) 及十勝帶廣名物豚丼 (特盛) 的分別是4塊同6塊豚肉, 都是只有頭兩塊好食, 飯一樣, 那為何我要多叫兩塊不好吃的豚肉呢?叫多碟小食會比較化算.
十勝帶廣名物豚丼 (特盛)
芝士薯餅
十勝帶廣名物豚丼 (並盛)
2016-10-13
  • 十勝帶廣名物豚丼 (並盛)
2016-09-29 674 views
Lunch搵野食都幾傷腦筋。又想有湯有前菜,所以去左丼丼屋食。叫左個香葱牛肉丼定食,有飯,有麵豉湯,沙律,野飲都係$65。不過要加一。本人頗喜歡食葱,所以就揀左呢個香葱牛肉飯。比我想像中多葱,不錯。牛肉有一點兒"鞋"。味道對我來說有點淡。可能我比較重口味吧。沙律律新鮮爽脆。湯也很夠味👍🏻整體尚算ok。不過下次會食咖哩定食。看見隔離枱食,味道很香,應該不錯。

沙律律新鮮爽脆。湯也很夠味👍🏻

2016-09-29 388 views
話說丼丼屋成日都會推出新丼,上次個海膽諗起都流哂口水。而今次咁啱俾我見到廣告係三文魚丼,仲要有我至愛的三文魚籽,都無理由唔去食啦!呢個九兵衛三文魚親子丼每日限定30個,我上到去已經得返最後兩個,差D就食唔成。九兵衛三文魚親子丼上面鋪滿三文魚及三文魚籽,全部都經醬油醃製,再加上正宗的日本米,真係有去左日本的感覺。呢個三文魚親子丼同時平時的口感、味道都唔一樣,佢無海水腥味,入口係帶有鹹香,配合絲絲的紫蘇葉,都幾清新。順帶一提,唔好以為呢碗丼份量唔多,其實食到後尾真係飽到食唔落,如果三個女仔黎可以叫兩客Share,再加小食會比較好。

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2016-09-23 270 views
lunch同同學生左去旺角個邊食野 依兩樣真係好正煙肉玉子忌廉烏冬 $68卡邦尼烏冬一樣甘正 仲多左份煙韌 加埋雞蛋 無敵! 挫開雞蛋拌勻 好creamy好滑溜 煙肉稍咸但作為點綴幾好既 唯相對較稀 但烏冬都掛到汁既 但個人鍾愛再重口啲 稠一啲既 但如果係甘稠既話個feel又偏向意粉 所以烏冬稀啲都幾match既 同埋如果多人share既話 份量吾夠 如果好鍾意食既 就可以嗌兩份明太子芝士玉子卷 $48 上次食完依家又好想食 丼丼屋啲野我覺得不錯吃 上次去時都食過依個但吾記得價錢無po到上ig 今次mark實左個價錢同大家share 作為明太子控既我無理由吾點 蛋甜甜地 芝士同明太子多過之前個次 明太子帶啲啲辣 有少少腥味但我都鍾意 不過配明太子都係意粉的好 超級正!
lunch同同學生左去旺角個邊食野 依兩樣真係好正

煙肉玉子忌廉烏冬 $68

明太子芝士玉子卷 $48
  • 煙肉玉子忌廉烏冬
2016-08-15 611 views
今晚我們去咗旺角花園街嘅「丼丼屋食堂」食晚飯!我們叫咗照燒鷄肉沙律、鰻魚三味丼、特上盛大蝦海鮮丼、滑蛋吉列豬扒定食同什錦刺身丼定食!照燒鷄肉沙律嘅鷄肉燒得好芳香,肉質好軟滑,沙律菜好新鮮清甜,炸腐皮都幾香脆,感覺都幾特別!鰻魚三味丼嘅鰻魚切得比較幼身,但肉質都好嫩滑彈牙,珍珠米飯亦好軟熟!特上盛大蝦海鮮丼嘅賣相好色彩繽紛吸引,有兩隻特大嘅赤蝦,帆立貝、吞拿魚同三文魚,赤蝦嘅肉質相當爽蝦彈牙,味道非常鮮甜,而帆立貝、吞拿魚同三文魚嘅肉質都幾鮮甜嫩滑,但就切得比較薄身!滑蛋吉列豬扒定食炸得好金黃香脆,肉質好鬆軟,炸粉唔會好厚身,滑蛋相當滑溜!什錦刺身丼定食係用幾種唔同款式刺身切粒製成,款式都算多,肉質相當鮮甜嫩滑!
今晚我們去咗旺角花園街嘅「丼丼屋食堂」食晚飯!
我們叫咗照燒鷄肉沙律、鰻魚三味丼、特上盛大蝦海鮮丼、
鰻魚三味丼嘅鰻魚切得比較幼身,但肉質都好嫩滑彈牙,
珍珠米飯亦好軟熟!
特上盛大蝦海鮮丼嘅賣相好色彩繽紛吸引,
味道非常鮮甜,
肉質好鬆軟,炸粉唔會好厚身,滑蛋相當滑溜!
照燒鷄肉沙律
鰻魚三味丼
滑蛋吉列豬扒定食
什錦刺身丼定食
2016-08-12 481 views
好耐冇食呢間,見到有分店就上去食飯, 見到佢宣傳新推出的海膽丼($98),賣相好似幾吸引,一於試下!實物黎到,包一碗麵豉湯,丼份量唔太大,海膽冇味,顏色唔吸引,似唔新鮮樣,配以三文魚子,還可以,但整體味道唔得!侍應服務態度一般,失望離去!
侍應服務態度一般,失望離去!
2016-07-20 1599 views
初嚐丼丼屋,就在某年某月某日的一個下午。時間太少,要做的事情太多,但沒有忘掉約定。對於一大群人的群體活動沒有多大興趣,小組的形式要好得多,這次就只有我們兩人。拖著疲憊的身子,不倦的精神,與友人相約,來個第一次突破。  五花八門的食物項目,種類多多,而價位相約,讓人想不到該如何選擇才好。或者就是我這麼會猶豫,會三分鐘熱度,才不能堅持專注,以致到現在仍然浮浮沉沉。話多得如開籠雀,看見友人的時候活潑起來,手舞足蹈的閒聊著。所以,要吃飯,要找飯腳,有共同話題最緊要,不然等候食物的時間可會是度日如年。  明太子芝士玉子卷一份四件,眼前盡是金黃,飽滿的玉子卷可是要儘快食用。內藏芝士,可惜早已切分得分明,沒有什麼牽絲之效。明太子的獨特香氣滲來,不濃烈的,也許因為有芝士的陣陣奶意將其柔化掉。稔綿的玉子略嫌有點過老過熟,然而不得不提充足的蛋香。輕描淡寫的調味,同時來得一點都不油膩,沒有半點滯胃的感覺。  以小鑄鐵鍋送上的蕃茄醬芝士焗肉丸是我們頗為期待的一項。沒有失望,芝士果然是足料滿溢,可以輕易牽絲,教人賞心悅目的用量。因為Mozzarella芝士味道不會太濃,蕃茄的酸甜也夠開胃。就算是帶盈潤豐腴油脂的
明太子芝士玉子卷
蕃茄醬芝士焗肉丸
  以小鑄鐵鍋送上的蕃茄醬芝士焗肉丸是我們頗為期待的一項。沒有失望,芝士果然是足料滿溢,可以輕易牽絲,教人賞心悅目的用量。因為Mozzarella芝士味道不會太濃,蕃茄的酸甜也夠開胃。就算是帶盈潤豐腴油脂的肉丸,都沒有膩人的問題,何況是恰到好處的出品?
十勝帶廣名物豚丼
  在餐牌上一看到就定了,十勝帶廣名物豚丼,跟相片上一樣足量。大大片的豚肉是來自北海道的美味,以北海道人氣店家沿用八十多年的醬汁配方烹製。厚薄均勻,邊位的油脂層不教人厭惡,只因鹹甜香口的醬汁完全的透內了。豚肉不乾韌,亦沒有腥臊之味,帶微微肉香,頗為入味的。可惜醬汁太少了,底下的白飯依然有八成是白飯,得要慳住慳住先夠味吃完。
滑蛋吉列豬扒丼
  滑蛋吉列豬扒丼則來得沒有那麼合意了,吉列豬扒炸香的琥珀色本讓人喜愛。可是肉汁流失之下,肉質變得老乾帶韌,吉列層硬脆卻頗油。而且滑蛋不夠滑,太熟了,失去了原來應有的水潤。即使蛋香依然香口充足,連著飯底吃,這一碗是非常的乾,失色了。
  在此,要留或要走,從來都是掌握在自己的手中,沒有人會逼迫到我。只是因為自己的優柔寡斷,錯過了很多,亦沒有資格留住。過去的半年間,想了一大堆,開始規劃了,學習要堅定意志。雖然如我所料,不會一下子順序執行得到,但是我肯定自己已經踏出了第一步,一定。
$130 (Lunch)
Dining Offer
Voucher