一行3人同朋友慶生,朋友介紹下去到依間餐廳,初時以為係普通茶餐廳……行到門口喜出望外,環境用中國風,坐得好舒服,坐位闊寬,職員態度好親切……食物,我地叫左芥末牛柳粒,牛柳粒煮得好入味,好香口,值得推介……黑松露海鮮粒都好正,好爽口,炸煆球係我至愛……可惜衹得3個人……其他餸都好吸引,值得一去p.s另店員推介生炸雞比薯條,雞比味道同平時d生炸雞比味有少少唔同,味道令人回味……會再去
……黑松露海鮮粒都好正,好爽口,

• 芥末牛柳粒
  • 生炸雞比薯條
  • 黑松露炒海鮮粒
  • 炸煆球
2016-10-30 784 views
鴛鴦飯好好食。但飯少一d。多一d更好^^環境特別。有中國風。坐得舒服。最岩行完街。同朋友食下野。傾下計。仲有得上網。金字塔西多。還可以。可以更好。不過感覺唔算太油。
鴛鴦飯好好食
。但飯少一d。多一d更好^^
金字塔西多。還可以。可以更好。不過感覺唔算太油。
鴛鴦飯
金字塔西多
2016-10-28 585 views
 經朋友介紹 , 得悉於旺角花園街開了一間新餐廳 . 當晚約了朋友在先達廣場等 , 原來仟一館位於先達對落的一條街 , 算是很方便 .進店後的第一個印象是食肆的裝潢頗豪華和富設計感 , 坐椅很大張 , 坐的很舒適 .但說到底 , 餐廳最重要是食物的質素和味道吧 ! 所以便開始點菜 .仟一館提供的晚間小菜套餐選擇也算多 , 有九款 . 我和朋友選了 '東瀛牛仔粒' 與 '胡椒薑葱爆雞煲' . 每個套餐包一碗湯和白飯 . 餐牌上摽明是 '無添味精靚湯' , 當晚我叫了 '唐排木瓜湯' , 真的很好喝 , 木瓜像是溶了在湯裡面 , 很夠味 . 同時像是住家湯般 , 完全喝不出有味精的味道 .'東瀛牛仔粒' - 牛仔粒很有牛味 , 還渗著牛油香 . 相信他們所採用的牛部位也不錯哩 ! '胡椒薑葱爆雞煲' - 雞件爆得很香 , 夾著薑葱吃真是一流 .六十餘元 , 亦無加一 . 在旺角區來說算是很經濟抵食 . 這種小店值得支持 ! 下次會再幫襯 .

2016-10-26
  • 東瀛牛仔粒
  • 胡椒薑葱爆雞煲
2016-10-27 432 views
前兩日同老友行街經過,係門口望入去環境舒適…然後望望個菜單價錢合理平…我同老友入去嘗試…入到去的時候感覺不似一般茶餐廳環境…感覺很舒服…因為座位大…睇菜單睇到好多款式選擇…我同友叫左兩個菜試試味道不錯…蝦餅炸得鬆化,有蝦味爽口彈牙…第二道菜叫左姐姐雞味道濃郁清新食完兩道菜…有個超正中湯勁正(必飲)D服務員話無味精…試下小食…叫左雞翅薯條好食過M道…值得再來👍👍👍👍👍