2017-02-16 403 views
這小店,賣的清遠雞,真心好吃。雞富雞味,皮薄爽脆,脂肪少。不知是否正宗清遠雞,但它倒是「把雞做對了」呢!倒是白飯失色,米飯一砣砣的。這兒的滷水也一般,可能店開了不算久,滷汁未夠陳,滋味比較薄。這店的清遠雞,值得一去再去。

這店的清遠雞,值得一去再去。
清遠雞飯
清遠雞飯
2017-01-23 359 views
餐廳嘅燒味餐唔貴,而且雞肉係來自清遠雞,肉質比一般冰鮮雞好,彈牙又滑,但價錢又唔貴。而且口水雞香辣滋味,令人想一食再食。老闆親切好客,笑容滿面,令人食lunch都食得愉快。
而且口水雞香辣滋味,令人想一食再食。
老闆親切好客,笑容滿面,令人食lunch都食得愉快。
2017-01-14 219 views
同朋友-齊覓食,見到老闆話新開張、主打無添加味精,就入去試下。佢仲勁推自己賣的是新鮮鷄,所以我地就選了口水鷄和手撕鷄各一。口水鷄有2,3件多肉的鷄胸位,其餘都係翼尖等少肉部份,所以有點不夠吃啊。但味道上也夠麻辣的,送飯挺好。手撕鷄就啖啖肉,但偏鹹了!所以大家分享來食才均匀點。跟餐有熱飲或者豬骨湯,檸檬茶苦苦的!而豬骨湯幾稀下。$48不算很便宜,但以其份量也可以,亦應該如他們所說,沒有怎樣加味精吧。1pm 就多人得很厲害了!
口水鷄
手撕鷄就啖啖肉,但偏鹹了!所以大家分享來食才均匀點。
手撕鷄
2017-01-13
$48 (Lunch)
口水鷄
2017-01-06 171 views
因為今天沒有帶飯所以在辦公室用ubereats 叫了原味餐廳的外賣速遞(有$50cupoon)叫了清遠走地雞飯$48,送薑蔥同湯食完覺得雞偏硬雞份量較少但飯都幾多但湯都幾難飲,好似水咁因為我只是以$18價錢食所以覺得還可以但要$48就唔抵(正價應該是$38,ubereats標高左個價)
因為今天沒有帶飯
叫了清遠走地雞飯$48,送薑蔥同湯
食完覺得雞偏硬
雞份量較少
但飯都幾多
但湯都幾難飲,好似水咁
因為我只是以$18價錢食
所以覺得還可以
2017-01-06
Delivery
$38 (Lunch)
2016-12-22 269 views
看到網上這麼多的like给原味,咋晚和朋友去品嘗它的清逺白切雞,發覺真的在其他地方吃不到這麼好味的鮮雞,三個人吃了—隻不夠喉,老闆叫我們叫一隻新鲜椰子清遠雞火煱雞煲,發覺除了雞十分鮮味,最好是火鍋的湯清甜美味,而火鍋價格十分抵,288|隻,158|半隻,送時菜—碟
Type of Meal
Dinner
  • 清遠走地雞
這裡的雞很出名所以特地來試。今天和朋友在原味餐廳聚餐。這裡的雞是我出世以來食過最好食的!而其他小菜味道也很好。今天晚餐很滿足!我地很喜歡這餐廳。Yum...😊
Type of Meal
Dinner
  • 清遠走地雞
2016-11-25 155 views
午餐份量極少!40幾蚊!正常d得唔得?另外我叫葡汁雞飯!竟然雞係用佢果d豉油雞d雞!仲要比係骨,冇咩肉既鼓油雞我!都唔知有冇食20g既雞肉食,食左少少都冇食到,第一次咁不滿!大家小心
午餐份量極少!40幾蚊!正常d得唔得?
第一次咁不滿!大家小心