2021-09-11 2938 views
清真牛肉館食咖哩!開業七十年歷久不衰!呢度最出名耍家一定係牛肉煎餅 食時要小心噴汁架!要咬細細口慢慢啜湯汁再食餡薄薄既餅皮包住滿滿既肉餡,十分多肉汁之餘好鮮甜呢度咖哩係微辣帶甜個汁香滑濃郁,同港式咖哩非常唔同風味羊肉煮到非常軟嫩入口一咬就接近不用咬既軟淋質感非常美味 羊腩既油脂又豐富特別美味 九龍城打鼓嶺道33-35號地舖平均消費$100評分7/10
清真牛肉館食咖哩!開業七十年歷久不衰!
薄薄既餅皮包住滿滿既肉餡,十分多肉汁之餘好鮮甜
呢度咖哩係微辣帶甜個汁香滑濃郁,同港式咖哩非常唔同風味

九龍城打鼓嶺道33-35號地舖
平均消費$100
評分7/10
2021-06-15 4127 views
九龍城名物清真牛肉餅🥯真係超級多汁,食嗰陣時要小心啲,咬咗層皮先,然後可以吸入邊啲汁✌🏻熱辣辣,非常多汁惹味蔥油餅🍃味道正常,鹹鹹地,餅皮酥脆咖喱牛腩飯🐮第一啖食到嘅居然係芹菜味🌱食食吓真係喺碗咖喱入邊搵到芹菜😂我覺得好夾好清新👍🏻佢嘅咖喱都帶有辣味,都濃味,非常之送飯總括來講, $20一個牛肉餅係有一啲貴但係間唔中食下都OK👌🏻蔥油餅同牛腩飯就都算普通貨色唔算太特別好食😅間唔中去九龍城,我諗我都會再買返個牛肉餅食
九龍城名物

蔥油餅🍃味道正常,鹹鹹地,餅皮酥脆

咖喱牛腩飯
蔥油餅
2021-06-13
$80 (Tea)
牛肉餅
✨九龍城呢間[清真牛肉館],其實都好多人知亦都好多人食過,未去過好真心應該去試吓!佢地既牛肉餅真係好好食,但點知原來佢地既咖哩都好好食架❗️唔係太鍾意食米飯既我,都食晒成碟飯🤭!我都覺得自己犀利‼️.💬牛肉餡餅 🌮$40/2件呢個我唔洗多講,大家都知好食😋!外皮微脆加上裡面仲熱辣辣,牛味濃爆汁爆餡咁,食既時候真係要小心😬!.💬咖哩羊腩飯 🍚$56呢個咖哩真係好鬼惹味!味濃辣辣哋又好香咖哩味!配埋個羊腩、薯仔同個汁撈飯食真係一流!好想快啲再食🤤..💬麻油雞 🐔$82 (例)呢個雞唔算好有驚喜,但都係好食唔差,雞滑味夠啖啖肉,祇係覺得無予期咁特別😬!.📍清真牛肉館 (九龍城)九龍城龍崗道 1 號..
💬牛肉餡餅 🌮$40/2件
💬咖哩羊腩飯 🍚$56
💬麻油雞 🐔$82 (例)
📍清真牛肉館 (九龍城)
九龍城龍崗道 1 號
麻油雞
牛肉餡餅
2021-05-23 1713 views
雖然最後一次去食晩餐,是跟爸爸覆診後去的。點了牛肉餅、炒飯、咖哩牛腩,那個味道太棒了,一試難忘!也是帶有和爸爸一起的回憶,爸爸不在了,店也即將結業,真的很不捨!為什麼美好的回憶總是沒辦法永久長留⋯⋯真的很感慨!會不會在疫症離去後再開業呢?!真的很想試勻每一道菜。
2015-05-23
2021-05-03 2603 views
九龍城除左食泰菜出名之外,呢間清真牛肉館及牛肉餅都好多人推薦,我果日去到幾時侯都排曬隊。佢除左牛肉餅之外,仲有好多其他嘢食,佢既咖喱好似都既好食。不過我今次就淨係試左佢地既招牌牛肉餅😋真係完全冇令我失望。1⃣️清真牛肉餅($40)呢個真係超級好食😯食完之後真係明點解咁多人推薦佢。牛肉餅一夾起已經feel到有啲重量,一啖咬落去,表皮係煎得微脆既,而入面既肉,完全係爆餡!😍入面既牛肉好多,入面有啲蔥、韭菜,同啲牛肉一齊食落更加香口🤤而且佢真係爆汁,一咬開層薄薄脆脆既皮,啲牛肉湯汁即刻漏出黎,好正啊🥰🥰  雖然四十蚊兩件係貴左啲,但係真係好值得試下,好好食啊!

1⃣️清真牛肉餅($40)
清真牛肉餅

雖然四十蚊兩件係貴左啲,但係真係好值得試下,好好食啊!
2021-04-19 1510 views
身為香港人好似冇咩理由去九龍塘但未食過清真牛肉館但我又真係未食過今次第一次食好有驚喜~先黎一份馳名牛肉餅皮脆肉嫩就係依d入面好香牛肉汁味食果陣要細細啖咬開個lone仔如果唔係就飛到成台都係汁入面好熱要小心食叫左個涼菜唔好以為淨係一舊凍蕃茄佢d囊平均分佈而且個底果d蕃茄汁仲溝左少少茄汁咁好fresh又唔太甜幾開胃見枱枱都食咖喱我地又叫左一碟咖喱牛腩薯仔同牛腩都好夠林身不過本人唔係太食得咖喱辣依隻咖喱後勁有d太辣如果多少少椰汁可能會食得開心d
身為香港人好似冇咩理由去九龍塘但未食過清真牛肉館

2021-04-16
回味紅茄凍
北茹西蘭花
2021-04-13 1019 views
來到清真牛肉館,要吃甚麽好呢?當然是吃他們的招牌 — 牛肉餡餅每一次來到都是熱騰騰的每一次吃的時候都是會爆汁的雖然是$40才兩個有一點貴啦(因為我覺得我能吃四個),但是也是值得的吧喜歡吃另外一點了,很多人也在吃的咖喱飯(我這個是牛腩)也點了一個賽螃蟹(生雞蛋加醋絕配)飯量比較多,(我們是兩個人share)咖喱牛腩,薯仔也很大顆,很入味,來一個近鏡頭他們的餐牌也是有很多東西吃的如果喜歡吃牛肉的話,一定不能錯過
來到清真牛肉館,要吃甚麽好呢?
當然是吃他們的招牌 — 牛肉餡餅

每一次來到都是熱騰騰的
每一次吃的時候都是會爆汁的

雖然是$40才兩個有一點貴啦(因為我覺得我能吃四個
),但是也是值得的吧

喜歡吃

另外一點了,很多人也在吃的咖喱飯(我這個是牛腩)

也點了一個賽螃蟹(生雞蛋加醋絕配)

飯量比較多,(我們是兩個人share)

咖喱牛腩,薯仔也很大顆,很入味,來一個近鏡頭

他們的餐牌也是有很多東西吃的

如果喜歡吃牛肉的話,一定不能錯過
  • 牛肉餅
  • 咖哩牛腩
2021-04-05 1036 views
搭巴士次次經過都好多人排隊吓今日專登去滿足一下好奇心一到門口見到餐牌就覺得好費解唔知有冇人同我一樣有同樣疑問點解清真牛肉館係食上海菜既呢?不過唔緊要我都係中意上海菜既既然中意食上海菜就緊係有比較啦前提講到咁樣樣就一定係普普通通啦麻油雞海蜇 $124食落係沙薑雞 肉質係嫩既清真、上海 有冇麻油雞我就未見過啦 清真、上海既麻油雞&沙薑雞有咩分別呢?我就真係唔知啦~🤥牛肉餅 $40(2件)貴價牛肉餅成$20一塊Um...抵唔抵就好難講因為佢嘅肉同炸醬麵嘅肉係一模一樣只不過佢係多咗少少湯汁食落似荃灣瓜子大王既咸月餅但...我覺得 瓜子大王 好食好多~同樣$20個(講起又講丫)火腿月餅同鮮肉都好炸醬麵 $48味道 非常 非常 之 清淡 頭暈身㷫 有咩唔舒服嘅病人都可以食佢原理同食白粥差唔多啦加左少許鹽咁上下啦值得讚嘅可能都只可以話係冇味精(我估)聽聞呢間係同 深水埗馬家莊同一族咁我諗試左佢我都唔洗試馬家莊🤓唔夾丫我地總括黎講我覺得係呃遊客嘅,呢個價錢同樣係上海菜,我會推...1.金滿庭2.手拉麵小廚(平價些少)3.去上海食4.請你哋推介順帶一提,服務真係令人多唔高興,一入門口就叫我地掃安心,冇紙
搭巴士次次經過都好多人排隊吓
今日專登去滿足一下好奇心
一到門口見到餐牌就覺得好費解
唔知有冇人同我一樣有同樣疑問
點解清真牛肉館係食上海菜既呢?

不過唔緊要我都係中意上海菜既
既然中意食上海菜就緊係有比較啦

前提講到咁樣樣
就一定係
普普通通啦

麻油雞海蜇 $124

食落係沙薑雞 肉質係嫩既
清真、上海 有冇麻油雞我就未見過啦
清真、上海既麻油雞&沙薑雞有咩分別呢?
我就真係唔知啦~🤥

牛肉餅 $40(2件)

貴價牛肉餅成$20一塊
Um...抵唔抵就好難講
因為佢嘅肉同炸醬麵嘅肉係一模一樣
只不過佢係多咗少少湯汁
食落似荃灣瓜子大王既咸月餅
但...我覺得 瓜子大王 好食好多~
同樣$20個(講起又講丫)
火腿月餅同鮮肉都好

炸醬麵 $48

味道 非常 非常 之 清淡
頭暈身㷫 有咩唔舒服嘅病人都可以食佢
原理同食白粥差唔多啦
加左少許鹽咁上下啦
值得讚嘅可能都只可以話係冇味精(我估)

聽聞呢間係同 深水埗馬家莊同一族
咁我諗試左佢我都唔洗試馬家莊🤓
唔夾丫我地

1.金滿庭
2.手拉麵小廚(平價些少)
3.去上海食
4.請你哋推介

順帶一提,服務真係令人多唔高興,一入門口就叫我地掃安心,冇紙仔架喎,要我問佢先比。我地1:10坐落去,食完諗住都快走啦...出面咁多人等,本身自己做緊牙齒矯正,食完野緊係要了走食物殘餘整靚仔啲個箍先走,咁都有說話聽,個阿姐首先就行埋黎睇左一陣我哋張單,之後就問我地D野係咪到齊啦?出面好多人等緊架...我呆左一呆,心諗佢又冇寫限時(食左一個鐘都冇),我地2:10就買完單出左鋪。其他姐姐都冇問題,由始至終都係果一個冇比紙仔,有番咁上下年紀,扎馬尾,係門口帶位,果位阿姐既問題姐,我唔會當面話佢既

麻油海蜇雞
炸醬麵
2021-04-03 887 views
咖哩羊腩飯性價比高!😍😍羊腩肉質鮮嫩無比!軟綿綿入口即溶,唔會重So味!咖哩係辣汁咖哩,偏辣但入到口。咖哩唔會過分濃稠,又唔會太稀,撈飯一流仲有羊筋位,爽口彈牙👍🏻招牌牛肉餅,食呢個要熱辣辣食,好正!皮薄多餡,牛肉重味,夠哂juicy!爆哂汁架🤪🤪🤪雖然望落好油但酸酸地都好開胃!D汁有兩匙羹咁多!!!😋😋😋辣子羊片呢個超級辣~無咁易入口😹😹😹d羊肉竟然有奶香,廚師應該落左牛奶煮~~咬落去好滑!好香!好有心思但我下次會叫小辣,後面食到流汗💦我無叫多飯都咁多飯,😂😂😂

咖哩羊腩飯性價比高!😍😍
羊腩肉質鮮嫩無比!
軟綿綿入口即溶,唔會重So味!
咖哩係辣汁咖哩,偏辣但入到口。
咖哩唔會過分濃稠,又唔會太稀,撈飯一流

仲有羊筋位,爽口彈牙👍🏻

牛肉餅

招牌牛肉餅,食呢個要熱辣辣食,好正!

皮薄多餡,牛肉重味,夠哂juicy!

爆哂汁架🤪🤪🤪
雖然望落好油但酸酸地都好開胃!
D汁有兩匙羹咁多!!!😋😋😋

呢個超級辣~無咁易入口😹😹😹
d羊肉竟然有奶香,廚師應該落左牛奶煮~~
咬落去好滑!好香!好有心思

但我下次會叫小辣,後面食到流汗💦

我無叫多飯都咁多飯,😂😂😂

2021-04-02
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
  • 咖哩羊腩
2021-03-25 1012 views
爆汁牛肉餅推介指數 🥩🥩🥩🥩🥩朋友買過好幾次外賣牛肉餅分享,每次當我翻熱食個時已經覺得好幸福嘅時候,都會講堂食仲好食呀!今晚終於忍唔住去堂食先!清真牛肉館有2間,分別响龍崗道同打鼓嶺道。今次去咗龍崗道,近太子道西嘅。🥩 牛肉餅 HKD40/2個新鮮熱辣辣,堂食嘅牛肉餅更加鮮味同爆汁,食嘅時候咬開少少先再食呀!🥟 牛肉湯水餃 HKD39/10隻Size 比港式雲吞細少少,牛肉餡唔會太實或鬆散,牛肉鮮味。🍜水煮牛肉湯麵 HKD54@唔會死辣同太鹹嘅辣醬,麵質有啲似上海麵。🥘雪菜牛絲炒麵 HKD53@比較失色嘅炒麵食物 🥩🥩🥩🥩🤍環境 🥟🥟🥟🥟🤍服務 🍜🍜🍜🍜🍜
爆汁牛肉餅
推介指數 🥩🥩🥩🥩🥩

🥩 牛肉餅 HKD40/2個

🥟 牛肉湯水餃 HKD39/10隻

🍜水煮牛肉湯麵 HKD54@
唔會死辣同太鹹嘅辣醬,麵質有啲似上海麵。

🥘雪菜牛絲炒麵 HKD53@
比較失色嘅炒麵

食物 🥩🥩🥩🥩🤍
環境 🥟🥟🥟🥟🤍
服務 🍜🍜🍜🍜🍜
  • 爆汁牛肉餅
  • 牛肉湯水餃
2021-03-22 510 views
去九龍城吃牛肉餅是常識吧!牛肉餅是筆者每次到九龍城都會吃的小食之一,性格比高又飽肚,而且又不是每區都能輕易吃到的美食。這次來到龍崗街1號的總店享用美食,食物依舊保持一貫水準。📍牛肉餅2個$40📍豆漿$10牛肉餅烘得金黃, 外皮微脆,建議吃時先咬一小口,吸吮餅內湯汁。牛肉餅皮薄餡靚,富有大量湯汁,牛肉鮮味無窮。餐廳掛滿了獎狀餐廳乾淨利落,但沒有靠背座椅,不是坐太耐的話是絕對沒有問題的。👅 味道:5/5💰CP值:5/5🕴🏻服務:5/5🔰餐廳環境:3.5/5🍽 餐廳:清真牛肉館🌐地址: 九龍城龍崗道1號地下

📍牛肉餅2個$40

🔰餐廳環境:3.5/5
🍽 餐廳:清真牛肉館
🌐地址: 九龍城龍崗道1號地下
2021-03-17 418 views
(九龍城不止泰菜) 之清真牛肉餅,咖哩羊腩,酸辣湯爆汁牛肉餅,每次必叫必食,皮薄,咬一細口,飲啖牛肉汁,睇熱吖,啖啖肉,好香口咖哩羊腩,不得了,要配白飯,香料惹味,又夠淋,又夠香辣可惜要繼續掃下一間食唔到咁多,唔係一定飲埋酸辣湯繼續我的““九龍城不只是泰菜““
(九龍城不止泰菜)

清真牛肉餅,咖哩羊腩,酸辣湯

咖哩羊腩,不得了,要配白飯,香料惹味,又夠淋,又夠香辣

可惜要繼續掃下一間

食唔到咁多,唔係一定飲埋酸辣湯

繼續我的““九龍城不只是泰菜““
2021-03-13 446 views
九龍城龍崗道老字號清真牛肉餅,細細個已經食緊!此店名物^^牛肉餅很juicy,咬落牛肉汁流出黎,即爆湯汁,肉味很濃,牛肉餅外皮有少許脆口出色!價錢經濟,食物水準保持。最美味的是牛肉餅!!!!
九龍城龍崗道老字號清真牛肉餅,細細個已經食緊!此店名物^^

價錢經濟,食物水準保持。最美味的是牛肉餅!!!!
2020-03-23
牛肉餅
九龍城除咗泰國菜,仲有呢間都係我嘅回憶,久唔久都要去食一食。牛肉餅係新鮮即叫即煎,鄙薄餡靚,唔會好乾有好多肉汁可惜外賣用咗隔油紙都係咁多油,咬開爆汁真係好惹味咖喱羊肉片,因為要減肥啦,所以唔叫好羊腩,咖喱只有少少辣,重香料味,另外叫埋印度薄餅,包埋食勁正酸辣湯,奇唔好睇小以為係普普通通,清真牛肉館加咗牛肚絲,荀絲,豆腐絲,食落有一陣豬腸嘅味😂😂非常濃郁香辣惹味,甚至有啲唔慣Addressss:清真牛肉館龍崗道1號

牛肉餅係新鮮即叫即煎,鄙薄餡靚,唔會好乾有好多肉汁
可惜外賣用咗隔油紙都係咁多油,咬開爆汁真係好惹味

Addressss:
清真牛肉館
龍崗道1號
男友話想去九龍城食個間好出名牛肉餅既清真餐館 😆 原本以為好有清真style,但入到去原來係另一回事,似廣東小菜館多點 😆🐻同男友order左一個「2人餐B」當中包左麻油雞、咖喱牛/羊/雞、清炒時蔬、牛肉餅(2件)仲有兩杯豆漿😝推介/意見‼️(5隻🐻最高分✨)✨ 牛肉餅 🐻🐻🐻🐻🐻尼個馳名既牛肉餅 🌮 終於都試到啦❗️最後先出現既佢熱辣辣,食既時候要好小心,因為外皮微脆,內裡勁多汁,而且牛肉同餅皮夾埋一齊係岩岩好 🥰 真心推介❗️✨ 咖喱羊🐻🐻🐻🐻🐻原來佢地既咖喱🍛都幾多人鍾意 ❤️ 因為見到好多人叫外賣都係叫咖喱 😍 怕辣既🐻食既時候都覺得個辣度唔野少但又好惹味,但係佢肥美既羊肉令佢無咁難入口🤩 怕辣既🐻慢慢食都食得到❗️✨清炒時蔬🐻🐻🐻🐻不得不讚佢今次清炒嘅油麥菜,好耐冇食過咁甜嘅菜 🥬 真心覺得佢炒得啱啱好😝✨麻油雞🐻🐻🐻佢係凍食嘅雞🐔雖然係啖啖肉,而且個麻油醬都幾開胃,但係個雞太乾身,相比其他餸菜,佢就變得好普通🙈價錢‼️$250 「2人餐B」

推介/意見‼️(5隻🐻最高分✨)

✨ 牛肉餅 🐻🐻🐻🐻🐻

✨ 咖喱羊🐻🐻🐻🐻🐻

✨清炒時蔬🐻🐻🐻🐻

✨麻油雞🐻🐻🐻

價錢‼️
$250 「2人餐B」

咖喱羊
咖喱羊