呢排沙律吧夜晚做買一送一,我同太太琴晚今晚(11~12/3/2024,大約七點前後)都走咗去食。Scan QR code點咗沙律吧之後,侍應就送嚟一個人一個木碗。一個碗分量,只能夠去沙律吧攞一次,攞到幾多就幾多,遊戲規則就係咁。正常我地預計,Pizza Hut做得呢個promotion,沙律吧應該要預備比平時更多料俾客揀俾客攞,誰知道完全唔係呢回事!我太太攞完第一碗,發覺d雞嘅份量唔夠俾屬於我嘅第二碗,又發覺有女侍應離遠望住佢,轉頭又望住自己隻錶,似乎係度計緊時間。我太太冇理咁多,開口請女侍應補充d雞,女侍應大話一堆,話d雞冇咁快出嚟㗎!要烤十分鐘㗎(但我地食入口係凍㗎喎)!我太太乖乖地等咗十分鐘又十分鐘又十分鐘,先至有幾片雞走咗出嚟(當d客係乞衣?我地有俾錢㗎……);我再問第二個女侍應,再等咗十分鐘,就冇料到啦!唔再補貨,當我冇到……第二晚我同樣請一位男經理補充雞,佢嘅藉口仲多,話要時間解凍,又話要切,又話要醃,要整成晚……總之冇就係啦!其他雞肉替代品(例如火腿)都一樣冇!時間咁早,d料咁少(男經理聲稱已經係成晚嘅份量啦!),上一個攞完,下一個分分鐘就冇,公平咩?想攞個買一送一嘅噱頭

我太太攞完第一碗,發覺d雞嘅份量唔夠俾屬於我嘅第二碗,又發覺有女侍應離遠望住佢,轉頭又望住自己隻錶,似乎係度計緊時間。我太太冇理咁多,開口請女侍應補充d雞,女侍應大話一堆,話d雞冇咁快出嚟㗎!要烤十分鐘㗎(但我地食入口係凍㗎喎)!我太太乖乖地等咗十分鐘又十分鐘又十分鐘,先至有幾片雞走咗出嚟(當d客係乞衣?我地有俾錢㗎……);我再問第二個女侍應,再等咗十分鐘,就冇料到啦!唔再補貨,當我冇到……第二晚我同樣請一位男經理補充雞,佢嘅藉口仲多,話要時間解凍,又話要切,又話要醃,要整成晚……總之冇就係啦!其他雞肉替代品(例如火腿)都一樣冇!時間咁早,d料咁少(男經理聲稱已經係成晚嘅份量啦!),上一個攞完,下一個分分鐘就冇,公平咩?想攞個買一送一嘅噱頭,又唔俾客食雞淨係食菜,天下冇呢個免費午餐掛?倒不如收皮唔好做呢個promote啦?做得咁小家,真係唔怪得依家d人北上……
2024-03-12
2023-09-29 164 views
欣賞pizza hut 定期有唔同口味pizza,差唔多每有新品都會試,雖然這些年好多新pizza店,始終覺得佢地既pizza最好食,特別鐘意黃埔店,幫襯多年,轉過好多人,早排轉手機落單好多長者有困難,間中有服務員唔耐煩,但普遍服務都ok 好helpful! 好難得,因為今時今日要有正常服務唔容易
之後開party已經食過蜜糖五味芝士同卡邦尼味嘅pizza🤣🤣選擇困難去嘅時候諗咗好耐究竟食邊個味好,因為我印象中呢兩個都係好好食😛😛點知去到發現原來可以一半一半,二重奏必勝批 : 半蜜糖五味芝士;半卡邦尼🥰🥰(其實我仲加咗$18 extra cheese) 超滿足~不過咁樣一齊食就比較到,我係鍾意蜜糖五味芝士多啲嘅🤣🤣,下次可能會叫一個大嘅蜜糖五味芝士hahaa📍啟岸巷子Pizza Hut外賣店地址:土瓜灣啟岸巷子地下G02號鋪

📍啟岸巷子Pizza Hut外賣店
地址:土瓜灣啟岸巷子地下G02號鋪
二重奏必勝批(SR) :半蜜糖五味芝士(SR) ;半卡邦尼(SR)
2023-04-10
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
  • 蜜糖五味芝士pizza
2023-02-25 194 views
由於上月新年PIZZA HUT有APP優惠,每日登入APP內送一款食品甘因為就來過期今日就去換外賣買5蚊汽水就換到啦個意粉好香蒜頭味,份量足夠 (份量無變)不過係APP買果時有D問題,無法登入個APP,搞左好耐,之後要上佢個網到買
甘因為就來過期今日就去換
外賣買5蚊汽水就換到啦
個意粉好香蒜頭味,份量足夠 (份量無變)
肉絲意粉+可樂
2023-02-05
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$5 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
肉絲意粉+可樂
2022-04-03 519 views
[ 香芒鮮蝦沙律 ] 很喜歡芒果的我們,健康一點,點一盆沙律一同分享。沙律份量不大,以半份鮮甜芒果,結實彈牙的蝦子,伴以日本芝麻醬組成,味道不俗。 [ PIZZA] 黑松露香菇Pizza,以黑松露醬圍邊,松露味甚為香濃特岀。香菇和松露實為絶配,配上如餠乾的香脆批底,一人三塊也不會飽哦。[ 忌廉意粉 ] 味道值得推介的意粉,為此而來的我大感滿足。大量CREAM滿佈每一條天使面,份量極多不吝嗇,超開心的。忌廉汁濃稠略黏,需要快一點吃,不然會全部黏住了。

2022-03-23
2021-12-31 402 views
We used to visit Pizza Hut on Christmas Eve when I was a kid, and somehow it has stuck as a tradition for our family 😍 Our latest favourite pizza crust is their hand-crafted pizza crust (三藩市式手藝批) 🍕 , way lighter, airier and less oily than the traditional thick crust (鬆厚批), but just as fluffy and satisfying! The Italian delight (意式風情) is just a classic with their iconic thousand island sauce (千島醬) base! They also have healthier options now, being two different types of roasted chicken, one with j

They also have healthier options now, being two different types of roasted chicken, one with just herbs (香草烤雞) and french fries/potato fries, and another with some sort of sauce (獵人烤雞) and salad. Both were incredibly juicy and tender, personally though I preferred the simple herb roasted chicken!

We were quite impressed by their Spanish seafood fried rice, which turned out way better than my last impression of how their rice dishes are in general.
And of course, we had to have their classic garlic bread! That toasty, garlicky yet soft tender goodness has just always been a winner!❤️

2021-11-04 319 views
某日平日1200去到該店,裡面顧客不多,看到職員走來走去,不知忙什麼,那我和家人在門口處等,等了三分鐘都沒職員來,那自行找地方坐,那時才有職員來問幾位。看完餐牌都沒職員招呼,水都沒一杯,想點餐唯有走去找那些不知在忙什麼的職員,問他可以拿水來和點餐嗎?食物質素都是這樣子,正常這連鎖店的水準最正就是結賬時候,當時顧客多了,忙也正常,那我也靜靜地在收銀機前等了約五分鐘,先有職員來處理,之後又錯漏百出,看到收據跟我單據金額又不一樣,弄來弄去弄了十分鐘左右才處理好。。如果不是家人想吃這店,一早就去其他地方吃職員效率奇差,完全零服務,還要收加一服務費,真是一絕服務實在是太差,令我忍不住第一次寫評語,放相一張,證明有去過
食物質素都是這樣子,正常這連鎖店的水準

如果不是家人想吃這店,一早就去其他地方吃

職員效率奇差,完全零服務,還要收加一服務費,真是一絕

2021-07-25 380 views
今日食評有✍🏻 Pizza Hut @黃埔試食指數⭐️⭐️⭐⭐店舖衛生⭐️⭐️侍應態度⭐️⭐⭐⭐((每項5⭐️為滿分)) ·早晚市大慨6點半已經排長龍外賣堂食都好多人我哋點了二人餐1️⃣紅白湯⭐️⭐️⭐/5冇諗過餐湯都可以有食評因為呢一間嘅餐湯材料比較少而且味道偏淡不過以健康為前提的我滿意👌🏻2️⃣葡汁焗蔬菜⭐️⭐️⭐/5食過咁多間Pizza Hut水準算平均不過唔夠熱👌🏻3️⃣伊文士雞意粉⭐️⭐️⭐⭐/5上次喺屯門分店試過非常好味今次再encore味道偏淡不過感覺「清新」好多起碼味精感冇咁濃烈👍🏻4️⃣至尊細批加芝心⭐️⭐️⭐⭐/5好味夠熱Pizzza加芝心是皇道👍🏻👍🏻5️⃣persi (free refill) + 熱薑蜜正常👍🏻·二人盛惠336·599•Eat疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生·我哋599•Eat幫到你無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
今日食評有✍🏻
Pizza Hut @黃埔
試食指數⭐️⭐️⭐⭐
店舖衛生⭐️⭐️
侍應態度⭐️⭐⭐⭐
((每項5⭐️為滿分))
早晚市大慨6點半已經排長龍
無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
2021-07-25
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2020-12-02 714 views
睇咗電視廣告 有新pizza所以就沖咗去食太耐冇食pizza Hut因為佢最近出嘅新pizza 佢嘅外表十分特別 所以就被吸引咗 最新嘅芝士爆爆pizza但味就真係好一般 味道同pizza唔太夾由其係紅色嘅蕃茄味 入面有芝士再加小小草味其實唔太襯不過最近因為疫情嘅關係+1 蚊有多個pizza係幾抵😜😜始終係佢地嘅傳統pizza 抵食又好食加個雞翼就岩哂喇二人餐都抵食嘅最有驚喜係芝士介末薯條佢係焗嘅 介末同芝士意外地夾所以呢個係驚喜嘅
睇咗電視廣告 有新pizza所以就沖咗去食

最有驚喜係芝士介末薯條
佢係焗嘅 介末同芝士意外地夾
所以呢個係驚喜嘅
2020-09-24 501 views
今晚去邊pizza hut食飯,不過外賣自取有優惠,所以就外賣返屋企食。海鮮寬條麵 seafood fettuccine,每次去pizza hut食飯都一定嗌,個忌廉汁又香又滑,配合雜錦海鮮,好口感嘅寬條麵,由90年代食到而家都咁好食。珍寶雙料批 the jumbo double pizza,喺大啡菇拼大蝦薄餅,個pizza sauce喺好特別嘅黑松露味,我覺得成個配搭都好健康食落都覺得清新,而且而且食落個味道係好夾,好陰唔喺好想食太多肉類嘅人食,good呀。

TakeAway
2020-08-31 416 views
#芝士輪盤扭扭批 #批 #黑松露蘑菇醬 #二人餐 $315 普通批只有兩至三粒扭扭批邊有黑松露😂是海鮮批。包粒沾龍蝦🦞湯的話會好吃點#龍蝦酥皮湯 +$20 超咸😂#南瓜忌廉湯 淡淡地幾好飲#俄羅斯沙律 #🥗 餅乾上面有沙律,清清地,還有一隻少少鹹的蝦。不過吃的時候不太方便,很容易弄到周圍都係#拿破崙雞肉煙肉意粉 #🍝 #拿破崙意粉 水準適中,都ok,味道剛好。感覺拿破崙意粉是最穩陣的🤣ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:6.5/10
#芝士輪盤扭扭批 #批 #黑松露蘑菇醬 #二人餐 $315

#龍蝦酥皮湯 +$20 超咸😂

#南瓜忌廉湯 淡淡地幾好飲

ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:6.5/10
2020-08-30
2020-07-30 440 views
七月五日晚和幾位朋友慶祝生日👏🏻🎂🥂,因為下午已食了一個很豐富的自助餐,所以晚上唯有外賣pizza和小食。.千島海鮮芝心批-大 😋😋😋至少大半年無食過,個pizza都幾足料,食到有海鮮、菠蘿、橄欖....最正係要多醬🤤🤤Pizza尾尾的芝心位我比左朋友食🤣.香蒜肉絲意粉 😋😋😋😋每次叫Pizza Hut必叫之選,如果外賣有tabasco就完美了!.辣味雞翼 😋😋😋😋又是必叫之選,每次可以兩盒起跳🙈❤️
七月五日晚

千島海鮮芝心批-大 😋😋😋
Pizza尾尾的芝心位我比左朋友食🤣
香蒜肉絲意粉 😋😋😋😋
辣味雞翼 😋😋😋😋
又是必叫之選,每次可以兩盒起跳🙈❤️
2020-07-05
Type of Meal
Other
Celebration
Birthday
今天來pizza hut試試新出的芝士輪盤扭扭批,望落個樣好吸引,信用卡仲有優惠好抵湯我們選了意大利菜湯和新的南瓜藜麥湯,藜麥湯幾特別,又健康。個餐包煙三文魚凱撒沙律同蜆肉焗薯蓉,沙律菜爽口,三文魚也不錯。想試的扭扭批終於到!賣相非常吸引餐牌寫有黑松露蘑菇醬芝bite, 原來得兩個批邊有,隨機的。有黑松露的bite特別香,如果全部都有就好了。pizza餡都幾多,主要有帆立貝,魷魚,蟹柳,蘑菇,蕃茄,口感好cheesy 同rich雞肉雜菌意大利飯都幾大碟,味道不錯。

想試的扭扭批終於到!賣相非常吸引

雞肉雜菌意大利飯都幾大碟,味道不錯。
2020-05-20 508 views
若干年前,食Pizza Hut係等位等到痴線嘅,不過近年好似轉營做外賣多,堂食亦好多都變左半自助模式,餐廳等位已大不如前般墟冚。是晚本來是打算食壽司嘅,但對方等位人數遠遠超出上限,已停止派飛,算了,過對面食Pizza Hut也可以。不用等位即刻就坐,分配了一張自閉座位,面對牆壁食,某程度上可以話好私隱嘅。看了看餐牌,新出的pizza不太吸引,點個普通的二人餐就好了,有薄餅,有粉麵,飲品同餐湯,都幾抵食喎。餐飲除左汽水同檸茶外,仲有兩款特飲不用加錢的,貪新鮮就試下佢地,青檸魅力(左)同紅莓夢幻(右)。自己揀左青檸呢杯,充其量就係檸七,酸酸甜甜正常嘅味啦~朋友揀紅莓……其實幾伏,笑左,激甜嘅葯水味,唔好亂試紅色飲品系列。餐湯揀左忌廉湯,好杰身,有少少蘑菇碎同粟米粒,味道都幾好,但個人鍾意金寶湯個種高鈉口味多啲。朋友加左酥皮,撘晒落黎唔係脹卜卜嘅?酥皮幾重牛油夠香口,餓肚之選。pizza要左至尊,大眾口味實無衰,烘起熱辣辣,上枱時都好香㗎。厚批真係幾厚喎,好耐無食咁厚嘅薄餅,西餐廳多以薄餅底為主,厚批好似係香港特式黎?仲加左做芝心批,芝士控表示滿意,好多芝士好正,烤得脆口餡料又多,有驚喜喎。

小食?揀左葡汁焗蔬菜,一大堆西蘭花,紅蘿蔔,青瓜等,唔太鍾意個葡汁,甜甜地有啲怪,撇開啲汁淨係食啲蔬菜,哈哈。
最後仲有菠菜蘑菇長通粉,菠菜同蘑菇片都好多,正,長通粉有咬口,唯獨個白汁淡左啲,要加辣椒仔調調味。

三百幾蚊兩個人ok啦,正常價位。
2020-05-08
2020-04-05 255 views
pizza hut最近有個優惠買滿150蚊 加一蚊送一個普通夏威夷批。 今晚我哋叫咗兩個大批 288 再加一蚊 總共289蚊就有三個pizza, 我呢世人都未見過pizza Hut 做啲咁嘅優惠, 難道世界末日即將降臨?我最鍾意食呢個至尊pizza因為佢材料豐富,而且味道亦都好夾。 千島海鮮都唔錯 但係pizza嘅世界嚟講我認為都係茄汁先至係王道,千島醬就叫做間唔中换下口味但係就永遠唔會做到大婆嘅地位。 289蚊三個pizza 就好似匯豐去到28蚊 咁誇張。如果要迎接世界末日,食pizza都係一個不錯的選擇。

TakeAway