2013-11-30 1121 views
daddyos的二人團購餐只需$126, 惠顧時再另外比$13 服務費便可。惠顧前二天打電話預訂座位, 好易BOOK 到枱.我地選擇了二人餐的 小食拼盤 + 凱撒沙律+ 大隻佬pizza, 還附有2 罐雀檸!其實之前已經食過, 覺得好味先買這個團購,今次第2次去, 廚師好似重口味左, D 沙律、拼盤同PIZZA 都咸過龍, 我地各自飲完罐雀檸都止吾到渴。話雖如此, 重口味左, 的確價錢平宜, 值得再光顧。

惠顧前二天打電話預訂座位, 好易BOOK 到枱.

其實之前已經食過, 覺得好味先買這個團購,

話雖如此, 重口味左, 的確價錢平宜, 值得再光顧。
2013-11-14 576 views
今次黎daddyos係因為買左團購揀左星期6既午餐(因為個日要番半日)around 2點度去到, 成間餐廳得2個人食緊好似都係團購餐黎入到去比張coupon個職員, 佢就拎左張餐牌比我地揀我地揀左凱撒沙律 , 焗芝士薯條 同埋大隻佬pizza凱撒沙律, d菜夠新鮮, 個source好好味!!!仲可以自己鍾2落幾多芝士粉都得哈哈!焗芝士薯條賣相好吸引!!!上面有芝士d薯條就好正, 不過下面有汁個d薯條就鹹左d...真係鹹到食唔到....放棄左 =.=大隻佬pizza 還好, 都幾多肉,個餅底脆脆地都幾好味,不過味道就唔係我杯茶唔係幾鍾2黑色個d唔知係唔係牛肉既野既味個餐仲包左汽水,估唔到得3樣野都可以咁飽!真係食唔晒!!!
今次黎daddyos係因為買左團購
揀左星期6既午餐(因為個日要番半日)
around 2點度去到, 成間餐廳得2個人食緊
好似都係團購餐黎

入到去比張coupon個職員, 佢就拎左張餐牌比我地揀
我地揀左凱撒沙律 , 焗芝士薯條 同埋大隻佬pizza

凱撒沙律, d菜夠新鮮, 個source好好味!!!
仲可以自己鍾2落幾多芝士粉都得哈哈!
凱撒沙律,
焗芝士薯條
真係鹹到食唔到....放棄左 =.=
焗芝士薯條
唔係幾鍾2黑色個d唔知係唔係牛肉既野既味
大隻佬pizza
個餐仲包左汽水,估唔到得3樣野都可以咁飽!
真係食唔晒!!!
Other Info. : 未必會再番轉頭, 因為好似唔係幾岩我地口味
2013-10-26
$70 (Lunch)
2013-09-13 412 views
見之前金剛小儀介紹已經想試好耐了,於是同事生日就話去依間試下啦...1點準時去到,只有兩張枱共8人既人客,店內很細一眼已經睇得晒..我地3人行所以叫左3個set lunch有意粉有PIZZA同埋RIBS每份SET都有前菜有Sort drink included...前茶有3款: 薯條,沙律,雞翼薯條同雞翼唔錯,沙律就好一般主菜: ribs味道真係...海鮮意粉好油好硬pizza配搭一般,餅底唔鬆化總括黎講唔會有下次
我地3人行所以叫左3個set lunch
有意粉有PIZZA同埋RIBS

前茶有3款: 薯條,沙律,雞翼
薯條同雞翼唔錯,沙律就好一般

主菜: ribs味道真係...
海鮮意粉好油好硬
pizza配搭一般,餅底唔鬆化

總括黎講唔會有下次
Other Info. : 回到公司都聞到自己身上既油煙味...dislike
2013-09-13
$86 (Lunch)
Celebration
Birthday
  • daddyos fries
2013-09-04 322 views
記得上一次黎呢間餐廳, 係某年契姐同我慶祝生日既時侯當時職員都好親切, 契姐個BB女好可愛佢成日都會走過黎同佢玩, 仲係我地臨走前幫我地影左張即影即有添抱住上一次既回憶重返呢間餐廳上2星期已經打左電話黎卜枱, 放左工就過黎喇到左之後拎左張團購coupon俾職員, 佢就拎左張餐牌比我地揀凱撒沙律: 好大碟, 菜都好翠綠新鮮。灑上大量芝士粉同埋煙肉碎, 味道fair焗芝士薯條: 賣相唔錯, 加上芝士就梗係正啦, 不過d薯條好林林林林…..見到個底有d唔知係油定汁, 總之就令我對呢碟薯條食慾不減啦大隻佬pizza: 話明大隻佬梗係啖啖肉啦但店家整到d材料唔均勻, 有邊有肉碎有邊就完全無。餅底做得唔差既, 夠薄夠脆, 但pizza個味道真係好鹹……最後埋單要加一, 唔緊要, 不過真係想講個職員由頭到尾都黑住塊面, 目無表情唔係話要佢賣笑, 但佢真係好似好唔想做咁lor。同我數年前黎幫襯既感覺真係差好遠, 唉……
記得上一次黎呢間餐廳, 係某年契姐同我慶祝生日既時侯
抱住上一次既回憶重返呢間餐廳

見到個底有d唔知係油定汁, 總之就令我對呢碟薯條食慾不減啦

同我數年前黎幫襯既感覺真係差好遠, 唉……
2013-08-28
2013-08-19 269 views
蘇豪的食店給人的感覺總是年青,有品味和潮流的色彩,這裡大部分的店鋪都是有性格的,好像是從前吸風飲露的神人,懶理外面飲食界的變化,自己總有一個生存的空間和定位,就如張智霖在衝上雲霄2中所謂愛情的行為藝術一樣神奇。蘇豪是區位於香港中上環一帶,是蘭桂坊以西的新飲食地帶。“蘇豪”這個名稱其實取源於英國倫敦一個性質相近的蘇豪區。我去過蘇豪的餐廳不多,今天朋友們都說要來這on list已久的餐廳,也好,蘇豪的collection 自此多了一間。我不知道下午一班同事去蘇豪吃午飯是不是行為藝術的表現,不過,當你來到這裡的確有不少脱俗的感覺,至少你不會看到這裡有上環孖沙生記咪咪的人龍。之前因為街坊廚神曾經介紹過,這裡也特地有一個餐吃那個節目介紹的大隻仔pizza,雖然有興趣試,不過餐中的其他東西不算吸引,所以還是擱置罷。最後我們都是散叫lunch set。由於有人不吃意粉不吃飯,所以叫了兩個Cesar salad,一個baby back ribs,兩個意粉,一個pizza,份量剛剛好。Cesar salad 份量不算太大,沙律粉適中,不過碎煙肉多了點,菜就反為少,加上麵包糠全置底,而且份量竟然最多,如果

cesar Salad
Cesar salad 份量不算太大,沙律粉適中,不過碎煙肉多了點,菜就反為少,加上麵包糠全置底,而且份量竟然最多,如果全碟唔撈埋一起吃會好像我們一樣最後不斷吃的就是麵包糠。
Spaghetti Puttanesca with Parma Ham
之後上的是有好多Parma ham既Spaghettic Puttanesca with parma Ham。其外表很吸引,Parma ham很大塊,不是平常小片那種,而且質素不錯,是那種肥美且肉嫩的豬仔。意粉不多,不過sauce將所有的意粉也配合滲透入味,味道很好。
Linguini Aglio E Olio with Seafood
之後是海鮮為主的意粉,海鮮很多,滿佈了整硒意粉,相反令到意粉好似好少咁,不過味道還是不錯。海鮮和本身以蕃茄為主的醬汁一拍即合,而且味道十分濃,對比剛才那過更加出色。
Baby back Ribs (full Slab)
Baby back ribs很大舊,燒得好好,一上枱已經令人驚嘆。這裡燒肉的技巧十分好,因為ribs如果處理得不好,很容易便會又韌又鞋,但這個不單鮮甜,而且吃到其肉汁的層次,在午餐來說質素很高。
8'' Freestyle pizza
Pizza我們要了三個topping 分別為Parma ham 洋蔥同芝士。它的size不是很大那種,是小型的8" size 。外觀精美。味道感覺極好,芝士和洋蔥的鮮味很融合,而且薄薄一塊一點都唔漏,不會像pizza hut那種以件數和份量取勝而欠缺味道的考慮,女孩也絕對會喜歡。
雞翼
最後餐除了飲品外還有一個小吃雞翼送,這個雞翼才是最好的。放入口,熱辣辣,肉汁從肉與皮之間發射出來,味道一流,它不像美式食物般只是死醎,而又不失其燒汁的味道,驚喜度滿分。

的確,食物來看比預期中好,而且環境優雅,不過地方較小,不能容納太多人。三兩知己聚舊,第一次約會,或者是拍拖都是好地方。

因為這裡是蘇豪,感覺好像高一層次,浪漫滿屋,可能這就是那些所謂的感覺蘇豪吧。連這一餐簡單的午餐也因此而格調高了起來。感覺更不一樣,這可能就是蘇豪的魔力吧。
2013-08-09
Baby back Ribs (full Slab)
8'' Freestyle pizza
2013-06-19 151 views
終於來到中環一間傳說中嘅美式餐廳, 呢度地方細細, 只係得十零張枱, 環境都還可以我哋四個人嚟食叫咗一客沙律, 一客雞翼, 一個薄餅及一客意粉凱撒沙律, 蔬菜新鮮, 食落索索聲, 醬汁美味, 煙肉碎略嫌太少雞翼肥大肉厚, 皮脆脆, 食落有流出來, 非吃不可意粉是紅醬, 賣相一般, 但是食落酸酸地,茄汁味濃郁,味道小小辣,好好味Pizza的餅底是薄的, 可能是海鮮出水的關係, 中央有點淋了, 但是薄餅邊還是脆脆的, 一定要趁熱吃這所餐廳將會是我近期的最愛, 會再次Encall

雞翼肥大肉厚, 皮脆脆, 食落有流出來, 非吃不可
意粉

這所餐廳將會是我近期的最愛, 會再次Encall
2013-06-10
意粉
2013-06-12 85 views
   看到這間好多好評既美國菜小店本身幾有期望,食完又再次失望叫左SALAD,2個意粉,加個PIZZASALAD是煙三文魚,加上千島,算是美式味道吧.意粉是1個白沙1個茄汁.2者都係將意粉整到稔滋滋,好失望感覺去左快餐點食意粉.調味是無問題的,都係一般的白汁茄汁味...食意粉相信一定要al dente是常識吧...pizza忘了味道...太普通但有個問題是美式應該係大大份,以量取勝,呢度已經輸左....太失望了..

看到這間好多好評既美國菜小店本身幾有期望,食完又再次失望

叫左SALAD,2個意粉,加個PIZZA

SALAD是煙三文魚,加上千島,算是美式味道吧.

pizza忘了味道...太普通

太失望了..
2013-02-20
同男友放工食下西餐,俾openrice ge 好評吸引去試呢間餐廳,雖然俾附近餐廳平少少,但俾咁ge價去食茶餐廳,我相信會更開心。首先,叫左個平時都必叫ge凱撒沙律。賣相一般,碟底同d菜上面都勁多水,浸淋晒d麵包,感覺嘔心,唔知係咩水,食之前要鄧走d水。跟住叫左個推介ge意大利煙花女麵,賣相一般,求其搵焗飯既碟擺炒既意大利粉,格格不入。味道同用料好普通,普通人可以係某大超市用現成既蕃茄醬炒到既味道。至於個焗薯,佢個dipping sauce 又有水係面。我肯定係水唔係油。至於味道,就係普通薯皮加芝士同beacon...超級普通無乜芝士味,煙肉都唔香口。 十分失望,普通,唔值。 這樣水準的西餐係屋企煮都得。 不過,間鋪環境係安靜,可以慢慢聊天,又唔會趕走你。

不過,間鋪環境係安靜,可以慢慢聊天,又唔會趕走你。
2013-04-19
  • 無野好食
2012-12-13 73 views
今次係我第一次寫食評, 本來都無諗住要寫, 但係真係幾好食所以就Open個account, 跟住學人寫食評我同朋友叫左一個一份Wings同埋叫左一個pizza 雞翼有少少辣, 皮係好Crispy, 裏邊好Juicy, 肉汁沿住個叉流落嚟仲熱辣辣嘅添.Pizza係新口味 Parma Rocks Pizza, Rocket 菜小小苦味, 如果就咁食就真係唔係好啱我口味, 但係加埋Parma Ham 同埋蕃茄就完全唔同感覺, 一D都唔苦, 並且有一D特別既味, 之前從來未食過, 食完之後就想再食兩個人食左一份Wings同埋叫一個pizza之後已經好飽!!這裏店子小小, 比較擠擁, 但是又有熱鬧的感覺, 係中環soho每人都係百零蚊嘅晚餐, 仲要幾飽又要好食, 確實難得!!

我同朋友叫左一個一份Wings同埋叫左一個pizza

2012-12-12
  • Parma Rocks Pizza
  • WIngs
2012-09-07 105 views
1. Use the tablemap service to do booking. 2. The restaurant is small and we are the only table.3. We have ordered one 8" pizza (ground beef, tomato and salami), half portion of baby back ribs, wings and two soft drinks.4. Need to wait for at least 15 minutes as the pizza is made from scratch.5. Wings are too greasy. Baby back ribs are pretty okay.6. The pizza is a bit small and the taste is just okay. Difficult to locate ground beef and I wonder if this is added.
5. Wings are too greasy

pizza - just ok and a bit small
2012-09-06
2012-08-25 85 views
從Openrice看到这间歺廰有几樣嘢好似儿好食,就约埋一家四口去試試,早一日打了电话去訂枱,接电话那位先生確實不夠親切!我们准時到達,可能早的原因不用等,也沒有要我们儿時交枱!叫了三樣食物Poutine,意大利煙花女丐配海鲜,大隻佬Pizza。Poutine太多肉汁,太 濕,如果少D肉汁多D芝士就好,而且要儘快食!意大利煙花女丐好好味,少少辣但冇乜海鲜见到!大隻佬Pizza也不錯,好味!三支啤酒一个周打海鲜湯埋单五百二十元也不算贵,有机会下次再試其他食物!
我们准時到達,可能早的原因不用等,也沒有要我们儿時交枱!
意大利煙花女丐好好味,少少辣但冇乜海鲜见到!
大隻佬Pizza也不錯,好味!
2012-08-06 24 views
4人去食飯日,近近地係中環食,想搵一間可以坐得耐.平平地,又要d野幾好食既地方...有點難..即想起有fd介紹過喱間唔錯,於是就去試下了。去到7點幾到,好彩仲有位,細細的一間舖,不過d位都坐得幾舒服唔會好迫,氣氛感覺上唔錯,叫左幾個主打食物。煙肉芝士肉汁焗薯條,好濃郁既芝士味,加上有煙肉同肉汁之下食落更加滋味,粗薯條夠熱好味呀。經典希臘/夏威夷薄餅,要左兩個口1味,每樣一半。經典希臘薄餅,賣相色彩繽紛,有免治牛肉、青椒、洋蔥、番茄、洋蔥、橄欖及希脂芝士,味道濃郁香口,有橄欖味道更清新芳香,唔會漏既感覺,唔錯,不過係個餅底有點硬似餅乾。夏威夷薄餅,有火腿、菠蘿外、洋蔥、煙肉、青椒,食落味道清新又醒胃。燒烤嫩豬仔骨,肉份量都算幾多,肉質夠嫩,口感鬆化,好香口又惹味。義大利煙花女麵,辣味銀雪魚柳黑欖茄汁意粉,食落酸酸地,茄汁味濃郁,味道都幾辣架,好好味,意粉少少腍,不過唔多食到有銀雪魚柳,太少了。以中環來講,算幾平呀,同食物唔錯,最好食係個意粉,環境都幾好,坐好耐吹水都得,生日飯之選,因為都係細既舖,full晒都真係嘈左少少既.....如果鍾意熱鬧就岩晒。
經典希臘/夏威夷薄餅,要左兩個口1味,每樣一半。

2012-07-31 25 views
Lunch Set 8" Pizza with 3 toppings.Pizza 即叫即焗香脆多汁自選三款配料有Pepperoni, BBQ chicken and Pinapple凱撒沙律份量偏小但醬汁份量足夠..配上麵包粒夏天食很開胃配雞翼或薯條加飲品 ($88-62)中環Pizza 店之選價位適中合理下次要試它的Poutine.

Lunch Set

8" Pizza with 3 toppings.
Pizza 即叫即焗
香脆多汁

自選三款配料
自選Pizza
凱撒沙律
份量偏小
但醬汁份量足夠..
配上麵包粒
夏天食很開胃
凱撒沙律
配雞翼或薯條加飲品
($88-62)

中環Pizza 店之選
價位適中合理
下次要試它的Poutine.

2012-07-31
$85 (Lunch)
自選Pizza
2012-06-19 24 views
已經第二次嚟, 餐廳好細, 最好訂定枱。上次食過baby ribs, poutine, 小食拼盆, 大隻佬pizza (meat lover), 全部都好好回味, 所以今次要encore!今次多咗人, 叫多個意粉試下, 都唔錯。叫咗3個餐, 跟6隻原味雞亦, 好好味 唔知點解, 每次係度食完lunch, 成班同事都會壓力全消, 係因為個環境同service令人好relax, 定係d野太好食令人咩唔開心野都唔記得晒呢?
已經第二次嚟, 餐廳好細, 最好訂定枱。

Baby Ribs
Poutine
小食拼盆
大隻佬pizza
今次多咗人, 叫多個意粉試下, 都唔錯。
叫咗3個餐, 跟6隻原味雞亦, 好好味
跟餐的雞亦

2012-04-03
$85 (Lunch)
Baby Ribs
Poutine
小食拼盆
跟餐的雞亦
2012-04-06 15 views
老公一早訂了位同我來試這間傳聞中 "好抵食" 的SOHO美式餐廳。餐廳是開放式廚房設計,客人可一邊品嚐美食,一邊觀摩兩位印度藉師傅準備食物。點完餐後,大約十分鐘,餸菜便落逐上枱。凱撒沙律:配料十足,面頭舖滿芝土粉,味道濃郁滋味。茄汁海鮮意粉:意粉很彈牙,茄汁很濃,酸酸辣辣,非常惹味開胃!秘製辣雞翼 (原味):雞翼焗得很香,外層香脆,內裡還保留肉汁。我們沒有要求"加辣",原味已有微辣,但很合我們口味。Poutine煙肉芝士肉汁焗薯條:新鮮出爐,香脆熱辣,但略嫌咸了點!一定要趁熱吃,放涼了味道口感就差很遠...款款都美味到停唔到口,我們兩公婆可以一口氣掃晒4大碟餸,真係飽到上心口!但非常滿意呢餐,期待好快再來幫襯!聽聞這裡的pizza也做得不錯,下次再來一定會約多幾個朋友,可以點個pizza share食!唯一不足之處是店子很小,枱櫈排得密密麻麻,很擠迫,坐得有點不舒服!張枱亦很細,根本放唔晒咁多碟餸,要借用隔離枱放。

點完餐後,大約十分鐘,餸菜便落逐上枱。
凱撒沙律:配料十足,面頭舖滿芝土粉,味道濃郁滋味。

2012-04-05