2023-12-14 759 views
對上一次來是慶祝生日,當時未有小朋友關係,所以座位都安排比較接近海鮮枱附近,但今次就由於有小朋友關係,酒店安排我哋今次坐距離較遠位置進餐。雖然安排得有點遠,但都安排得好妥當。食物質素方面,蟹宴好出色龍蝦好多膏,雖然海鮮種類未算好多,但都惹人垂涎的,熱盤同刺身種類都尚算多,味道都好清甜可口。可惜未能品嘗甜品類,唯有下次再試總括而言,整體環境好好,氣氛都好浪漫。職員都好好幫我們影了很多張合照,令我可以有一個美好的回憶。
2023-11-18
Anniversary
  • 龍蝦
  • 生蠔
  • 海鮮
  • 自助晚餐
2023-11-06 1050 views
為慶祝生日而來, 但受冷待, 於booking 時說明慶祝生日, 會有一個生日蛋糕送, 但送來的只是一件甜到不能下嚥的西餅, 而其他枱都是正常蛋糕一個。 受到如此對待, 很是不快, 破壞了氣氛與心情, 真後悔訂了Yamm。
2023-11-06
十月好多人生日, 再加上 有75折 會員卡, 試咗兩次 weekend 自助午餐,一次weekday自助午餐, 雖然weekend自助餐 貴100蚊 但係 實在太值得 週末多咗長腳蟹 仲有好多中式點心 仲有傳統瑞士芝士 仲有仲有 雞尾酒白酒 任你飲 去足三次都未能試食所有嘢我已經飽曬 相信仍然會有第四次 以我食咁多自助餐計 呢間真係 值得 回頭再回頭加上員工招待 非常週到 十分有禮貌 叫啲waitress幫手影相立即除掉手套抹乾淨隻手 過嚟幫我哋影相
  • 芝士
  • 海鮮
  • 天婦羅
  • Lunch Buffet
2023-10-25 782 views
• Yamm🍴•上個星期去咗Mira Hotel間Yamm試咗佢哋個海鮮松露buffet,好多菜式都以新鮮黑松露入饌,現場仲有廚師以巨型芝士輪即席製作黑松露卡邦尼意粉!冷盤部分有好多海鮮選擇,好似肉質彈牙鮮甜冰鎮波士頓龍蝦,同肥美香燒生蠔都係人氣之選!另外仲有入口細膩既黑松露伊比利黑毛豬火腿,同火炙中拖松露壽司等🍣最後記得要食返啲精緻優雅既松露甜品同Häagen-Dazs雪糕阿🍨加$128仲可以free flow指定既給紅、白、氣泡酒同啤酒,酒鬼千祈唔好錯過🤭▪️星期一至四(公眾假期除外)HK$718(成人) HK$398(小童)▫️星期五至日,公眾假期及前夕HK$758(成人) HK$428(小童)
• Yamm🍴•

好多菜式都以新鮮黑松露入饌,
現場仲有廚師以巨型芝士輪即席製作黑松露卡邦尼意粉!
冷盤部分有好多海鮮選擇,
好似肉質彈牙鮮甜冰鎮波士頓龍蝦,
同肥美香燒生蠔都係人氣之選!
另外仲有入口細膩既黑松露伊比利黑毛豬火腿,
同火炙中拖松露壽司等🍣
酒鬼千祈唔好錯過🤭

▪️星期一至四(公眾假期除外)
HK$718(成人)
HK$398(小童)

▫️星期五至日,公眾假期及前夕
HK$758(成人)
HK$428(小童)
2023-10-17 8465 views
放假最啱食buffet😍 最近去咗美麗華酒店食松露海鮮自助餐🦞 從豐富既海鮮冷盤熱食到注入松露元素既創意菜式及甜品,質素高又有驚喜,中意食松露及海鮮既你一定唔可以錯過❤️✨ 松露海鮮自助饗宴✧ 星期一至四: $738 (成人)✧ 星期五至日及假期: $788 (成人)❀ 海鮮 🦞食自助餐必食既凍海鮮,有齊龍蝦、蟹腳、長腳蟹、麵包蟹、藍蟹、鮑魚、瀨尿蝦及青口等🥰 龍蝦口感爽彈,麵包蟹有好多蟹膏,長腳蟹充滿鹹鮮味,新鮮又滋味👍🏻❀ 壽司/刺身 🐟有吞拿魚、帶子、鯨龍魚、赤蝦、八爪魚、鯛魚及三文魚刺身,好多款式又夠新鮮😍 壽司特別推介火炙中拖松露醋米壽司,入口油香四溢,亦帶微微松露香~另外仲有海膽豆腐、胡麻香辣黑芝麻吞拿魚卷等✨❀ 冷盤/小食 🥢勁吸睛既黑松露伊比利火腿🥰 旁邊仲有煙燻火雞、黑椒牛肉、青胡椒豬肉腸、沙樂美腸及多款cheese~❀ 肉類 🥩有片皮鴨、烤乳豬、烤羊架及燒牛肉等✨❀ 熱食 🦀廚師即製黑松露忌廉汁焗麵包蟹蓋及芝士松露蛋黃醬燒龍蝦,當中黑松露芝士卡邦尼全麥意粉及黑松露海鮮野菌奄列更有即刨松露片❤️ 另外亦有鮑魚花膠扣鴨掌、豉椒炒蟶子、松露欖茸花腩片、鮮蟹海鮮粥及天婦羅等,食

✨ 松露海鮮自助饗宴
✧ 星期一至四: $738 (成人)
✧ 星期五至日及假期: $788 (成人)

❀ 海鮮 🦞

壽司/刺身 🐟

❀ 冷盤/小食 🥢

❀ 肉類 🥩
有片皮鴨、烤乳豬、烤羊架及燒牛肉等✨

❀ 熱食 🦀
廚師即製黑松露忌廉汁焗麵包蟹蓋及芝士松露蛋黃醬燒龍蝦,當中黑松露芝士卡邦尼全麥意粉及黑松露海鮮野菌奄列更有即刨松露片❤️ 另外亦有鮑魚花膠扣鴨掌、豉椒炒蟶子、松露欖茸花腩片、鮮蟹海鮮粥及天婦羅等,食得好滿足!

甜品 🍰
估唔到連甜品都加入松露元素,味道有驚喜呢❤️ 最鐘意係黑松露開心果泡芙,松露馬德蓮貝殼蛋糕及松露意大利奶凍,多變既松露味道令人回味✨ 另外仲有抹茶朱古力噴泉、白松露朱古力慕斯、黑松露窩夫、開心果車厘子撻、綠茶撻、香芋芝士卷蛋等,最後當然唔少得有多款口味既Haagen Dazs雪糕啦😍

❀ 飲品 🍹
提供多款果汁、咖啡及茶,另加$128可以無限暢飲紅白美酒、氣泡酒及樽裝嘉士伯啤酒
Type of Meal
Dinner
2023-10-11 6653 views
🇭🇰Yamm·松露海鮮自助晚餐 $718/星期一至四 l $758/星期五至日 呢間又係我地之前睇alfred既片 見佢推介過既 果然真係相當唔錯🤩我自己尤其中意佢既海鮮同埋燒味 超高質 而且依家係openrice book檯仲有78折 大家有興趣可以留意下😎😎·海鮮海鮮方面我自己最中意佢既蟹腳 佢呢度既蟹腳超大條 而且肉質好好 成疏成疏食超開心🦀之後佢仲有麵包蟹 佢個麵包蟹又係超大隻 而且入面好多膏🤤🤤之後佢個龍蝦都唔錯 又係大大隻 而且個膏好甜 不過我就略顯龍蝦既肉實左少少🦞之後佢個青口都好大隻 好新鮮 鮑魚口感都好好 不過就淡味少少 最後既蝦 瀨尿蝦同蜆雖然無其他咁出色 但係都唔錯🦐😎😎·燒味之後佢既燒味超有驚喜 我地食左4款 我自己都好中意😍😍首先佢個海南雞質感超好 好嫩好滑 而且調味適中🐤🤤之後佢個叉燒都超級淋滑 肉質好好 如果可以燒得再憹邊啲就仲正🐷😈之後佢個乳豬我自己都好中意 佢個皮係超級脆 而且下面既肥膏入口即化 超邪惡😋😋最後佢仲有個片皮鴨 佢呢個係師傅即刻片比你既 所以熱辣辣 質素唔錯 我自己覺得都幾好味🤪🤪·熱食熱食方面我自己最中意就係佢個冬菇鮑魚花膠扣鵝掌 佢呢
🇭🇰Yamm
乳豬
片皮鴨
熱食
鮑魚花膠冬菇扣鵝掌
熱食方面我自己最中意就係佢個冬菇鮑魚花膠扣鵝掌 佢呢個扣到入曬味 而且冬菇鮑魚花膠都炆到淋曬 口感同味道都好好😍😍
釀蟹蓋
芝士焗龍蝦
之後佢仲有啲釀蟹蓋同芝士焗龍蝦既 但係我個人覺得就咁既凍海鮮好味啲🤣
燒牛肉
之後佢個羊架都唔錯既 超級粉嫩 不過我地個舊就稍微有啲太生🐏😂
咖喱牛仔骨
最後佢個咖哩都唔錯 我好欣賞佢個roti係真係熱辣辣 點咖哩好好味😛
清蒸海斑
之後我地仲試左個魚 不過呢個就稍微老左少少 同埋佢個小籠包皮有啲太厚 我自己麻麻地🙊🙊🤣
沙律 l 冷盤 l 湯 l 甜品
parma  ham
salami
吞拿魚
ham
芝士
之後佢沙律同冷盤既選擇都幾多 我自己就最中意佢個蜜瓜parma ham佢個ham超靚超鹹香 美中不足係佢個蜜瓜去皮去得唔係咁好 要自己吐走個皮😂😂之後佢個龍蝦湯都幾好飲 好足料 龍蝦味超出 另外款中湯清清地都唔錯🦞
甜品
最後甜品方面佢選擇都幾多 而且幾有驚喜 佢個松露開心果madeleine超重松露味 而且madeleine質感都好好 唯一係偏油少少🍄之後個松露綠茶puff都好好味 又係好重松露味 而且中間既綠茶custard好滑😍😍不過佢塊曲奇就麻麻地 食落比較粉
水果
反而佢啲水果全部都超甜 尤其係佢個西瓜揀得超靚 起曬沙超甜 係一個好好既結尾🍈🍉🥰
#rbyeat
#rby自助餐
#rby尖沙咀
📍尖沙咀彌敦道118-130號Mira Place, The Mira Hong Kong 地下大堂
松露海鮮自助晚餐
芝士
甜品
水果
2023-10-09 714 views
The Mira Hotel的Yamm自助餐出名性價比高,淨係豐富的海鮮Bar 已經值回票價😋 龍蝦、麵包蟹、蟹腳等新鮮海鮮應有盡有!今個秋日,更加上演一場極致的味覺盛宴-秋日松露海鮮自助餐🍁🍂🦞🍄 正中我心水😋 迫不及待的去試吓松露主題的創意餐點選擇非常之多,中西合璧、應有盡有👍🏻 從海鮮類的黑松露芝士焗龍蝦、黑松露忌廉汁焗麵包蟹蓋。再到主菜黑菜松露卡邦尼意粉、黑松露野菌海鮮奄列,每一度主菜都注入滿滿的松露香氣🍄以想不到的是,加入松露的甜品以外的好吃🤩每一口都是一次獨特的味覺體驗!令作為Yamm 常客的我亦充滿驚喜這趟自助餐實在太多美食,為大家列出我的精選松露菜式,等大家留定肚子吧:🍁黑松露芝士焗龍蝦龍蝦鮮甜又多肉,松露芝士香濃,仲要新鮮出爐熱辣辣,這組合簡直係完美🦞🧀🍁黑松露忌廉汁焗麵包蟹蓋麵包蟹蓋勁多膏,鮮美的蟹膏滲入黑松露忌廉汁,令人回味無窮🦀🍞🍁黑松露卡邦尼意粉用巨形芝士即席烹調的卡邦尼意粉,芝士味極緻香濃,毫不吝嗇的加入新鮮黑松露片,濃郁香氣與意粉的Q彈口感,超高水準🍝🍁黑松露野菌海鮮奄列新鮮海鮮粒配以黑松露野菌,醇厚的口感讓人難以忘懷🍲🦐🍄🍁黑松露忌廉汁班柳班柳煎至金黃,

🍁黑松露芝士焗龍蝦

🍁黑松露忌廉汁焗麵包蟹蓋

🍁黑松露卡邦尼意粉

🍁黑松露野菌海鮮奄列
新鮮海鮮粒配以黑松露野菌,醇厚的口感讓人難以忘懷🍲🦐🍄

🍁黑松露忌廉汁班柳
班柳煎至金黃,佐以黑松露忌廉汁,香氣四溢🍴🐟🍄

🍁彩椒松露雜菜
比較中式的煮法,有出乎意料的求,新鮮蔬菜炒香,與松露的香氣交織,健康同時享受美味🥗🍄

🍁不同款式的黑松露甜品:從黑松露窩夫、蜜糖松露意大利奶到白松露朱古力慕斯等等,每一款都讓你感受到松露的多變與美妙🍰🍮🍨🍄

這濃濃的松露之旅真係令人回味,可惜佢係期間限定!即係要親自去秋天食多次🍁🍂🍴
2023-10-06 752 views
友人今天生日! 我們6點半到酒店開始食buffet! 這裡令人最開心的地方是晚上buffet沒有分上下場,所以冇需要急急食令傾計的時間都冇。相反,我們可以慢慢食慢慢傾計! 另外,這裡飲品都是任飲(除了酒精飲品),連飲品都可以盡情喝!之前,我們去過buffet 餐茶都是一杯,真的不夠!還有就是,這裡的食物都是不停添,真的可以慢慢食最喜歡的食物!今次,我們遇到黑松露主題!食物款式都很多!海鮮有蟹腳、面包蟹、鮑魚、龍蝦、瀨尿蝦、蜆等等!蟹腳和蜆很好味,而龍蝦則一般!刺身有帆立貝、三文魚、赤蝦、鮑魚等等!熱盤都有很多,我最喜歡豉椒炒蟶子和片皮鴨!因為慶祝生日,酒店送了氣酒和蛋糕給我們!

因為慶祝生日,酒店送了氣酒和蛋糕給我們!

2023-09-25
Birthday
Dining Offer
Credit Card Offers
2023-10-05 829 views
今日黎到美麗華酒店YAMM食自助餐, 用openrice訂位, 星期六午餐$508再加一, 用visa會有八五折.燈飾好靚呀, 燒牛肉好食喎龍蝦係今餐重點, 我食佐三隻, 肉質好彈牙, 好正牌皮鴨好味, 羊架有啲騷, 茄子唔錯, 凍鮑魚估唔到咁好食. 好有驚喜.即刻再拎其他凍海鮮黎試下先, 青口好食喎, 蟹都唔差喎, 因為啲海鮮, 我決定下次再黎食.蛋糕係Häagen-Dazs, 揀佐冧酒提子, 士多啤梨生日會有件蛋糕仔送, 再幫你拍幾張相, 有啲尷尬添
燈飾好靚呀,
燒牛肉好食喎
龍蝦係今餐重點, 我食佐三隻, 肉質好彈牙, 好正
蛋糕係Häagen-Dazs, 揀佐冧酒提子, 士多啤梨
生日會有件蛋糕仔送, 再幫你拍幾張相, 有啲尷尬添
2023-09-23
$558 (Lunch)
Birthday
2023-10-03 635 views
店名: Yamm地址: 尖沙咀彌敦道118-130號Mira Place, The Mira Hong Kong 地下大堂尖沙咀站B1出口,行2分鐘環境: 4/5價錢: 4.5/5味道: 4.5/5一直聽朋友推介the mira嘅自助餐,款式多之餘食物質素又高,最重要係海鮮選擇夠多,又新鮮,仲有折添,折完都係$600左右,十分抵食😍自助晚餐(經openrice有78折優惠)原價$718, 78折後$560海鮮有龍蝦🦞、麵包蟹、花蟹、長腳蟹、鮮蝦、青口、螺同蜆等,款式超多,最推介龍蝦🦞、長腳蟹同麵包蟹,龍蝦隻隻都爆膏,肉質夠彈牙,長腳蟹有海水味得黎唔太咸,好新鮮,麵包蟹同樣隻隻都充滿蟹膏,其他海鮮同樣鮮甜夠新鮮刺身/壽司刺身有三文魚、吞拿魚、鱆紅魚、赤蝦、鯛魚、油甘魚、帶子、希靈魚同八爪魚等,仲有象拔蚌添🤩赤蝦同帶子夠大隻,兩樣都好鮮甜,食落口夠彈牙😍三文魚夠肥美,象拔蚌必拎,超大隻,而且好新鮮又多汁,食左好多隻🙈壽司都有好多選擇,不過就唔夠肚食,食刺身更好☺️沙律/前菜沙律、前菜款式都好多,煙三文魚有油香,都食左好多舊,芝士款式多,好有咸香,另外沙律都有試左,可以解膩😌熱葷最推介鮑魚花膠
店名: Yamm

尖沙咀站B1出口,行2分鐘

環境: 4/5
價錢: 4.5/5
味道: 4.5/5

自助晚餐(經openrice有78折優惠)
原價$718, 78折後$560
海鮮

刺身/壽司
壽司都有好多選擇,不過就唔夠肚食,食刺身更好☺️

沙律/前菜

熱葷
最推介鮑魚花膠扣鴨掌,鮑魚彈牙,花膠大大舊充滿膠質,鴨掌亦好入味,一定要試😬另外有牛扒、羊架等,兩樣肉嫩滑味道濃郁,其他亦有蒸魚、炒菜、咖喱、粥、中西式湯、炸物等

甜品/飲品
甜品有馬卡龍、各式蛋糕🍰、撻、Tiramisu、曲奇🍪等,最推介tiramisu、馬卡龍、撻同曲奇,tiramisu好香濃,馬卡龍唔太甜,蘋果撻撻皮香脆,入面蘋果多汁,曲奇🍪味道濃郁
朱古力噴泉係抹茶味🍵,好特別
另外仲有各式切好嘅水果,菠蘿🍍超多汁
雪糕係Haagen-Dazs,可以配窩夫🧇一齊食
飲品正常,都係普通茶、咖啡、檸檬茶、果汁等

好耐冇試過喺香港食過一餐咁滿意的 ,無論環境服務食物質素 ,絕對對得起個價錢, 我幫襯的是星期六午餐 自助餐, 長腳蟹 肥 美,沒有鹹水味, 有不同煮法的鮑魚, 仲有魚翅湯 可惜魚翅得幾條,同埋有少少偏鹹. 鮑魚海鮮粥 家人吃不停 食了幾碗, 仲有汽酒 同埋賓治, 有多款精美中式點心, 當然最好味就係 灌湯餃. 侍應服務非常週到, 即使去廁所途經碰見一個廚師 面 帶笑容主動指示廁所方向. 唯一覺得 美中不足 就是甜品太甜. 絕對會再次幫襯
2023-08-26 1127 views
優惠買了中午自助餐券,見OP食評京川主題好食就去。京川點心有云吞雞和小龍包,特色有片皮鴨,另有炒蝦和鯪魚球。另有海鮮紅米飯湯煱幾特別。中式冷盤有鮑魚和蚌。甜品類不少,魚生也肥美。另有自助果汁冷熱奶茶咖啡。但沒有OP見到的烤龍蝦。總括食物質素比不上疫情前,但現在市面來說性比價高。
2023-07-21
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$250 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
2023-08-24 896 views
好耐無食Yamm嘅buffet啦!最近佢地出左四個自助早午餐主題,包括日台風味、星馬、越泰同京川滬,每個星期都會轉!小編當日係京川滬主題,融合北京、上海及四川三地嘅招牌菜式,重點推介有花雕鮑魚、京式片皮鴨、上海小龍包等。主題以外嘅菜式亦相當豐富,有唔少回本位!仲可以無限添飲香檳同果汁~ 絕對有意外驚喜。9月30日前逢星期一至四用餐,預訂時提供「YAMM22」優惠碼,更可享78折! 至於大家最愛嘅海鮮,種類亦比普遍餐廳更豐富,有齊曬長腳蟹、鮑魚仔、龍蝦鉗、麵包蟹、大蝦、黃金螺、青口等,當中最推薦鱈場蟹腳,鮮甜多汁,有淡淡海水味,超正!刺身大推三文魚同油甘魚!新鮮肥美,encore左幾次。迷你三文魚籽海膽丼亦相當出色,入口充滿海膽甘甜,配上三文魚子,鮮味大爆發!熱葷方面,亦好有誠意!重點推介有芝士焗龍蝦,龍蝦肉質爽彈,面再被厚厚嘅芝士覆蓋,超邪惡!鮑魚大蜆雞粥、羊腿亦值得一試!食自助餐一定要留肚食甜品!私心推介葡撻同少見嘅抹茶噴泉,仲可以任食Haagendaz雪糕,超滿足!

2023-08-19 940 views
呀仔就黎要返attachment, 襯呢個星期有空閒,又去Yamm食lunch buffet.刺身有4款,不過,我見質素麻麻,放棄咗,無食到。凍海鮮有5款,鮑魚同龍蝦鉗好食,佢啲龍蝦比好多酒店dinner buffet更佳.熱盤呢度都唔錯,小籠包同雲吞雞都好食,個辣蝦都新鮮好味,另外仲有片皮鴨都好食,個海鮮粥都鮮甜,本人食咗3碗。牛扒同火腿普通啦。甜品同生果係yamm較弱的一環,本人只吃了兩款,都係普通,雪糕就無食喇。

刺身有4款,不過,我見質素麻麻,放棄咗,無食到。

牛扒同火腿普通啦。

2023-08-14
$400 (Lunch)
2023-07-27 1165 views
昨晚美麗華的經驗實在太差。1. 食物種類不足(以$600的水平)2. 食物,無論魚生、熱葷、冷盤都味道不值。跟一般西餐廳差不多。3. 甜品蛋糕一般都是酒店的特色,可惜味道強差人異。4. 衞生意識不足。竟然把廚餘車放在大堂入口附近,就在我們餐桌旁邊,沒有任何遮蓋。所有客人的廚餘蝦殼直接倒在車面上。太嘔心。5. 侍應服務欠佳,收碟時沒有問就直接收走(碟上還有食物),作為4星酒店基本禮貌也沒有。 整體而言,這是一次非常差的體驗,不會再去,也不建議大家去。
昨晚美麗華的經驗實在太差。
1. 食物種類不足(以$600的水平)
3. 甜品蛋糕一般都是酒店的特色,可惜味道強差人異。

整體而言,這是一次非常差的體驗,不會再去,也不建議大家去。