2024-03-16 1579 views
用餐日期:2024/03/15可用餐時段:早餐分3時段(7:00-8:00/8:15-9:15/9:30-10:30), 每時段1小時用餐費用(每人):$123.8餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服 服務:服務員服務有禮貌態度好 收碟及時 食物及時refill 沙律吧:有6款沙律菜 幾款配料 8款醬汁 1款已調好味的雜果沙律 1款煙三文魚 1款冷切火腿片 日式冷麵/前菜 沙律菜新鮮選擇多味道好但較少調製好的沙律選擇 煙三文魚味道不錯 推薦 如三文魚切得厚些 多些調好味的沙律 更好 芝士:有3款芝士(Brie/Edam/Emmental)芝士味道不錯 推薦 如有羊奶芝士更好乳酪:乳略有3種味道 1款麥果泥 試了原味乳酪+麥果泥都味道好 推薦 穀物:有4款穀物 3款果乾 2款果仁 2款牛奶+1款植物奶 推薦 如有提供Muesli雜穀片更好 蛋區:這家除了正常煎蛋和奄列外 有提供班尼迪蛋+黑松露炒蛋 試了黑松露炒蛋 這炒蛋有濃厚黑松露香味 味道非常好 推薦麵包:有多於15款麵包/糕點 提供牛油 果醬 奶油芝士 麵包選擇多 試了一款烘穀麥切片+加牛油+奶油芝士+黑松露炒蛋
用餐日期:2024/03/15
用餐費用(每人):$123.8
餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 檯與檯之間闊落 坐得舒服

麵包:有多於15款麵包/糕點 提供牛油 果醬 奶油芝士 麵包選擇多 試了一款烘穀麥切片+加牛油+奶油芝士+黑松露炒蛋 一起食味道超級好 推薦
麵檔:除了正常的麵食還擇外 有酒店自助餐少見的港式茶餐廳早餐麵類選擇-沙嗲牛肉/雪菜肉絲/五香香肉丁 是食物服務誠意加分之處 大家好麵的可試試
熱食:有十多款熱食 除了常見的西式和中式外 特別是有蒸三文魚肉 蒸三文魚魚肉不鞋口味道好 希望是常有熱食款式 推薦

水果:有3款 味道正常鮮甜

飲品:有果汁 茶 咖啡 2部咖啡機都有Latte等奶類咖啡選擇 而且這咖啡機在沖咖啡時裝杯的位置會升起令杯口接近出咖啡點 這樣可防止沖咖啡時咖啡汁彈到客人 是服務加分之處 但2部咖啡機出的Latte咖啡份量不平均 如下圖左邊杯有約2/3份量 右邊杯只有約1/2份量 正常Latte應是杯口剛滿份量剛好 希望店方改善

總結:這家環境舒適 食材新鮮 服務好 不論沙津菜麵包穀物乳酪芝士熱食麵檔蛋檔的選擇都多而且味道好 現在Eaxxgo有半價優惠再減$50優惠碼後自助早餐價錢吸引 是值得推薦的自助早餐餐廳
缺點:這家早餐分了3時段 每段只有1小時 客人進食會有點壓迫感覺不舒服 如可像其他酒店早餐自助餐只有一個時段3-4小時自由進食更好 這家自助早餐整體來說是推薦的 但要注意用餐時間限制

餐廳+自助餐資訊:
2024-03-15
$123.8 (Breakfast)
自助餐一路以嚟都係覺得金鐘JW樓上嘅性價比最高。 上年亦都去過麗晶酒店試吓岩唔岩口味,overall都係嘛嘛哋。最近黎左美麗華嘅Yamm, 食晚市自助餐。款式非常之多,比麗晶酒店更多。 當中包括香港人最鍾意食嘅幾款海鮮,日式刺身,壽司,法國生蠔等等。熟食都有羊架,牛扒,蒸魚,多國hot dishes,海鮮粥,天婦羅,海南雞,花膠包魚,中式麵檔。 甜品都有超多款。咖啡茶,果汁呢啲自由添加,假如要啤酒,紅白,有氣酒就要另外每位加錢 free flow. 講少少食物,海鮮有波士頓龍蝦,青口,蜆,長腳蟹,翡翠螺,凍蝦,瀨尿蝦,藍蟹,麵包蟹。當中好食嘅有長腳蟹,翡翠螺,瀨尿蝦(推介)。藍蟹有膏不過無甜度一般,麵包蟹淨係食膏。龍蝦好靭,食過兩次都係一樣,凍蝦係一般酒店出嘅解凍業務用熟蝦,不過處理做得幾好,肉質食得下。生蠔每次限拎三隻,新鮮,無殼碎,係瘦左d。正常操作。日式野種類算多,刺身有三文魚,呑拿魚,赤蝦,鯛魚,凡立貝,蛸,希靈等等。以凍貨計赤蝦同凡立最好食,其他同一般放題無乜分別😂 其他卷物都幾得意嘅。熟食方面,同JW一樣同樣有花膠,鮑魚。呢個價錢黎講算合理。烤牛肉好食,旁邊嘅海鮮粥都值得一

最近黎左美麗華嘅Yamm, 食晚市自助餐。款式非常之多,比麗晶酒店更多。 當中包括香港人最鍾意食嘅幾款海鮮,日式刺身壽司,法國生蠔等等。

生蠔每次限拎三隻,新鮮,無殼碎,係瘦左d。正常操作。

熟食方面,同JW一樣同樣有花膠,鮑魚。呢個價錢黎講算合理。烤牛肉好食,旁邊嘅海鮮粥都值得一試,好食。 海南鷄都幾滑,不過味道弱啲。

甜品超多選擇,我自己無食。不過有人話waffle 好食👍

總結: 自助餐係食all you can eat 嘅滿足感,呢度係俾到嘅,而且種類算好多,味道無話難食嘅情況出現,價錢比後面麗晶合理。

全自費食評*
2024-03-19
2024-03-23 411 views
用餐日期:2024/03/21可用餐時段:12:00-14:30,2小時30分鐘用餐費用(每人):$267.2餐廳環境:環境整潔乾淨 冷氣足 這次安排的座位檯與檯之間超級近 感覺就像和一大堆不認識的人坐在一長方檯一起食飯 坐得很不舒服 出入也不方便 是環境扣分的地方服務:服務員服務態度一般 大堂服務員態度不好 是服務扣分之處沙律吧:有約6款沙律菜17款配料8款醬汁 1款煙三文魚 4款冷切火腿片 日式冷麵/5款漬物 幾款台式小食 沙律菜新鮮選擇多味道好但較少調製好的沙律選擇 煙三文魚切得夠厚味道好 推薦 如有多些調好味的沙律 更好 芝士:有3款常見芝士(Brie/Edam/Emmental)外 還有較少見的巴馬臣芝士 巴馬臣芝士是硬質芝士不咸有香濃芝士味 配沙律食味道很好 這家是把整個巴馬臣芝士放在檯上 是食物誠意之作 也是食物加分的地方 推薦 如有提供羊奶芝士更好 冰鎮海鮮:有5款(蜆 龍蝦鉗 海蝦 青口 蠔)試了蝦+龍蝦鉗+蠔 這家的客人每人每次可領3隻蠔 蝦/龍蝦鉗/蠔都新鮮味道好但蠔尺寸偏細小 如蠔尺寸可大些更好 很多酒店自助餐都有提供龍蝦鉗但很少有幫忙去殼 這家的龍蝦鉗是已幫忙
用餐日期:2024/03/21
可用餐時段:12:00-14:30,2小時30分鐘
用餐費用(每人):$267.2

冰鎮海鮮:有5款(蜆 龍蝦鉗 海蝦 青口 蠔)試了蝦+龍蝦鉗+蠔 這家的客人每人每次可領3隻蠔 蝦/龍蝦鉗/蠔都新鮮味道好但蠔尺寸偏細小 如蠔尺寸可大些更好 很多酒店自助餐都有提供龍蝦鉗但很少有幫忙去殼 這家的龍蝦鉗是已幫忙去了蟹殼方便客人進食 是服務加分的地方 推薦

刺身/壽司:有4款常見的刺身 試了吞拿魚刺身 刺身新鮮味道不錯 推薦

麵包:有3款(牛油/薯仔/粟米)麵包 沒提供麥包/雜糧包 麵包旁有1牛油 沒提供烤烘機 麵包外觀不吸引也沒法加熱 希望店方改善
湯品:有中/西湯 試了西湯菠菜忌廉湯 菜湯不咸味道不錯 推薦

麵檔:有提供紅燒牛筋牛肉麵 因不好麵食沒試 不作評論
熱食:有烤肉區(牛肉+金門火腿) 有台式滷水區(有豬腳 金錢肚 火腿腸 蛋 排骨)海鮮粥 片皮鴨 海南雞 叉燒 燉牛肋肉 石鍋人參雞泡飯 及其他約7款中/西式熟食 試了燒牛肉 燉牛肋肉 麻辣鴨血 滷水拼盤(豬腳 金錢肚 蛋) 燒牛肉有牛味香口嫩滑但偏肥 燉牛肋肉有牛味夠稔 片皮鴨皮不夠脆口味道一般 麻辣鴨血沒麻辣香味 香茜蚵仔酥的粉超級厚外層不脆入面的蚵仔很細很少味道很差 推薦烤牛肉+滷水拼盤 不推薦片皮鴨蚵仔酥鴨血 如烤牛肉少肥些 有提供羊肉更好

甜品:這家甜品區有曲奇 5款糖果 1款豆腐花 士多啤梨朱古力噴泉區(士多啤梨/棉花糖)萄撻 窩夫餅 另有約12西式甜品 試了豆腐花 士多啤梨朱古力 檸檬撻 櫻花玄餅 桂花糕 抹茶芝士餅 試的這6款都不過甜味道好 推薦

雪糕:有6款Haagan-dazs雪糕 選了士多啤梨+朱古力味 可惜不是獨立包裝 如圖可見雪糕不夠凍已有點溶 Haagan-dazs雪糕用料好味道好 如是獨立包裝會更方便更好 希望店方改善

水果:有4款 味道正常鮮甜 推薦

飲品:有果汁 茶 咖啡 有2部咖啡機都有Latte等奶類咖啡選擇 而且這咖啡機在沖咖啡時裝杯的位置會升起令杯口接近出咖啡點 這樣可防止沖咖啡時咖啡汁彈到客人 是服務加分之處 這家的Latte奶泡夠厚但有點偏苦 如latte可少苦些更好 推薦

總結:這家的自助餐食物選擇不錯 沙律菜冰鎮海鮮吞拿魚刺身烤肉滷水甜品雪糕都味道好 現在Kxxxk有買一送一優惠後自助午餐價錢吸引 希望店方可改善客人檯與檯之間距離 增加麵包類型 提供烤烘爐 改善生蠔尺寸 增加羊肉選擇 整體是值得推薦的自助午餐餐廳
服務扣分之處:用餐期間 大堂服務員在明知客人還在用餐時就站在客人旁邊用清潔噴霧噴檯面+擦檯面 服務員噴擦的檯面和客人用餐檯面距離是少於一隻手掌 因此客人用餐檯上的食物衛生安全性也大減 另服務員在客人旁收檯面碟時直接把裝滿碗碟垃圾等的托盤放在檯上再慢慢收拾檯上的碗碟用具 收碗碟的工具/托盤是絕對不應直接放客人用餐檯面 以上行為都是對用餐客人極不尊重的行為 也是服務和衛生最扣分的地方 希望店方注意改善

2024-03-21
$267.2 (Lunch)
2024-03-20 652 views
都有好一段時間冇食過自助餐。之前因為我生日,家人就帶我去食呢間自助餐。我係通過其他Apps去訂位,所以享有折扣(利申,絕對唔係打手)位置就喺美麗華酒店,位處於尖沙咀嘅中心,所以交通都幾方便,無論你係揸車定坐公共交通工具都係。其實嗰日係weekday夜晚,但都超級多人,攞嘢食一開始係要排隊等五至10分鐘。食物種類就幾豐富,符合一般自助餐嘅預期,有中式(包括蛇羹、花膠鮑魚燉湯等等)、西式例如扒、羊架等、泰式、日式(例如魚生壽司中華沙律)、海鮮(有美國生蠔,但係味道我覺得相當麻麻地)及甜品包括雪糕。反而飲品選擇就唔多。我覺得味道方面除咗啲生蠔之外,其他都令人幾滿意。因為我嗰日生日,同佢哋講佢哋會送蛋糕,我覺得都幾窩心。整體嚟講我會推薦。

Type of Meal
Dinner
Dining Offer
Credit Card Offers
2024-02-25 1260 views
這間自助餐已食過幾次,質素一向都唔錯,放食物枱地方唔係好大,但食物種類都幾多,飲品都有好幾種,另有咖啡,有twinning5種茶包,還有香檳,基本上大部分食物都好食,例如芝士焗開邊龍蝦,長腳蟹,waffle,燒牛肉…,除左刺身個人就覺得一般,食物擺盤同盛器都好有誠意,好似海鮮粥,餐廳係用石碗來裝,好精美又可以存熱。環境唔錯,坐位空間足夠,餐廳裡的侍應態度同服務都非常好,好有禮貌好貼心。今次食buffet係優惠價的,比原價平好多,雖然價錢平左,但質素都冇變,贊👍
2024-02-25
$498 (Lunch)
2024-02-14 1106 views
放假最啱去食自助餐,雖然我哋好耐冇食,但朋友介紹美麗華自助餐好正,所以今日就约埋朋友一齊去食。入到去餐廳,見到有好多嘢食,種類有好多,有我哋都好鍾意食嘅生蠔,好新鲜,又任攞,我地食左好多隻。我最鍾意食嘅是長腳蟹,最鍾意佢嘅海水味,又食左好多。龍蝦和蟹嘅煮法都有幾種,我最鍾意是麵包蟹,之後我地又食左青口等海產,海鲜以凍食為主。除左海鲜之外,我地仲食左其他野。花膠湯好甜,真材實料。甜品有好多款,都好有質素。 最後梗係要食埋美味的雪糕先可以滿足。

2024-02-09 1025 views
想與親朋好友大吃一番 自助餐確實是不二之選 近來美麗華酒店Yamm推出了主打海鮮及珍寶海味的自助餐 海鮮包括波士頓龍蝦 麵包蟹 鱈場蟹腳 龍蝦鉗 紐西蘭半殼青口等 中式海味則有蠔皇鮑魚 花膠 鴨掌 砂鍋菊花瑤柱五蛇羹等 除此之外 也有多款刺身壽司 中西熟食 精緻甜點及雪糕等供應.整體食物質素不俗 海鮮以凍食為主 龍蝦鮮甜肉質結實 若然菜式類型更豐富一些會更好 喜愛海鮮和海味的話不妨一試💁🏻‍♀️. <海中珍寶自助晚餐>▪️星期一至四(公眾假期除外) HK$758 (成人) / HK$398 (小童)▪️星期五至日及公眾假期 HK$798 (成人) / HK$428 (小童).供應日期: 2024年1月2日至2月29日供應 (1月12日、26日及2月23日將改為每月呈獻「蟹逅」主題;2月9日至13日將改為喜迎新春自助餐;及2月14日情人節除外)
<海中珍寶自助晚餐>
▪️星期一至四(公眾假期除外)
HK$758 (成人) / HK$398 (小童)
▪️星期五至日及公眾假期
HK$798 (成人) / HK$428 (小童)
2024-02-07 728 views
聖誕節午間自助餐,每年的例行公事。今年預早一個月係Klook 訂左 Yamm 的Lunch Buffet (14:00-16:00),13:50去到The Mira 已經排隊排到打晒蛇餅,First impression 扣晒分。雖然預早一個月訂,一行仨人既我地被安排坐門口的位置,行去拎食物都幾遠。不過環境較安靜,因為大廳裡面都係一家大細,所以位置自成一閣也是可以的。食物方面算多款式,凍熱海鮮包括蟹腳、青口、龍蝦都有,蒸龍蝦都係排隊拎,無限每人一隻呢啲規矩。花膠湯十分濃稠,飲到啖啖膠原,其他食物都在水準,另外,值得一提Benedict蛋,比NOC 等等的全日早餐更好食😋
聖誕節午間自助餐,每年的例行公事。

豆腐花
魚翅湯
石鍋花膠湯
2023-12-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$398 (Tea)
迎接𝟐𝟎𝟐𝟒年的最好方法?! 當然是吃一頓美味又豐富的大餐啦😏!!! 🇭🇰𝐓𝐡𝐞 𝐌𝐢𝐫𝐚 𝐇𝐨𝐧𝐠 𝐊𝐨𝐧𝐠 的 🍽️YAMM正在做海中珍寶自助饗宴呀(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)! 大量海鮮及山珍海味無限量供應😚,快點約家人一齊來試試吧~☆ 海中珍寶自助晚餐⏰ 晚上𝟎𝟔:𝟑𝟎-𝟏𝟎:𝟎𝟎💰 星期一至四👨🏻👩🏻 $𝟕𝟓𝟖 👦🏻👧🏻$𝟑𝟗𝟖💰 星期五至日及公假👨🏻👩🏻 $𝟕𝟗𝟖 👦🏻👧🏻$𝟒𝟐𝟖☆ 冷盤海鮮波士頓龍蝦、蟹腳、紐西蘭半殼青口、凍蝦、麵包蟹、翡翠螺等等~龍蝦鮮甜又大隻,肉質結實,質素相當不錯😚!☆ 沙律🥗及凍盤❄️自選沙律吧相當大陣仗,同時也有不同味道的沙律、西班牙火腿、鴨胸等等~還有大大個圓裝芝士呢🧀!☆ 刺身及壽司🍣即切魚生有甜蝦、三文魚、帆立貝、八爪魚,壽司有炸蝦🍤、鰻魚等等,最特別的是有火炙的拖羅燕窩壽司,油脂含量高,入口即化!!!☆ 熱食🔥主打美食有燒西冷、燒羊架、姬松茸及瑤柱花膠筒炖鮑魚盅、砂鍋菊花瑤柱五蛇羹、海南雞飯、北京烤鴨、海參炒蛋白、蒸糯米飯等等☺️!!! 矜貴又滋補的食材超多,女生們記得吃多點囉~☆ 甜品🍮甜品種類豐富😍!! 有士多啤梨朱古力噴泉⛲️、萢芙、貝殼蛋糕、馬卡龍、
☆ 海中珍寶自助晚餐

☆ 沙律🥗及凍盤❄️

刺身壽司🍣

☆ 熱食🔥

甜品🍮

甜品種類豐富😍!! 有士多啤梨朱古力噴泉⛲️、萢芙、貝殼蛋糕、馬卡龍、萄撻、即焗班蘭窩夫🧇及各款哈根達斯雪糕🍦。我最愛吃外脆內軟的班蘭窩夫🥹,再加三球開心果雪糕,大滿足呀(≧▽≦)~

總結來說,食物質素不錯,值得試試呢~

現在每𝟏𝟎位以上兼在𝐌𝐢𝐫𝐚 𝐞-𝐒𝐡𝐨𝐩提早預訂星期日至四自助餐,即可尊享脆皮金豬全體𝟏隻哦🐽!!!

☆ 海中珍寶自助晚餐

☆ 沙律🥗及凍盤❄️

刺身壽司🍣

☆ 熱食🔥

甜品🍮

總結來說,食物質素不錯,值得試試呢~

2024-01-22 804 views
尖沙咀自助餐好去處🙌🏻今次試左the Mira hotel 入面既YAMM 海中珍寶自助饗宴食物種類選擇繁多 每款賣相都好吸引!✨冷盤沙律🥗有自助沙律吧亦有青蘋果雞肉沙律同紅菜頭藜麥沙律油醋汁等 仲有多款cold cuts 同芝士✨壽司🍣有刺身同壽司可以揀刺身有甜蝦,帆立貝,油甘魚同三文魚等壽司有三文魚,北寄貝,鰻魚同太卷等✨海鮮海鮮當然係主打之一有翡翠螺,鱈場蟹腳,波士頓龍蝦青口,熟瀨尿蝦,凍蝦,麵包蟹同藍蟹全部都好新鮮 👍🏻✨熱盤熱盤相當有驚喜 選擇好多又好味有京式片皮鴨,蠔皇鮑魚花膠扣鴨掌,香蒜櫻花蝦燒象拔蚌仔,意式煮藍青口櫻花蝦臘腸糯米飯,砂鍋菊花瑤柱五蛇羹,燒牛肉,香草燒羊鞍,美國生蠔,香煎美極金蠔處同姬松茸及瑤柱花膠筒炖鮑魚盅 真係好豐富🙌🏻✨甜品有Häagen-Dazs雪糕配斑斕味waffle,費南雪朱古力蛋糕,栗子蛋糕,藍莓芝士蛋糕,豆腐花,鮮果蛋白脆脆紅桑子朱古力,慕絲蛋糕椰汁桂花糕等 記得要留肚食甜品😆
尖沙咀自助餐好去處🙌🏻
今次試左the Mira hotel 入面既
YAMM 海中珍寶自助饗宴
食物種類選擇繁多 每款賣相都好吸引!

✨冷盤沙律🥗
有自助沙律吧

壽司🍣
刺身壽司可以揀
刺身有甜蝦,帆立貝,油甘魚同三文魚等
壽司有三文魚,北寄貝,鰻魚同太卷等

✨海鮮
海鮮當然係主打之一
有翡翠螺,鱈場蟹腳,波士頓龍蝦
青口,熟瀨尿蝦,凍蝦,麵包蟹同藍蟹
全部都好新鮮 👍🏻

✨熱盤
熱盤相當有驚喜 選擇好多又好味
有京式片皮鴨,蠔皇鮑魚花膠扣鴨掌,
香蒜櫻花蝦燒象拔蚌仔,意式煮藍青口

甜品
有Häagen-Dazs雪糕配斑斕味waffle,
費南雪朱古力蛋糕,栗子蛋糕,藍莓芝士蛋糕,
2024-01-22 651 views
自助餐以海鮮為題 冷盤方面已經有好多海鮮嘅選擇 基本嘅說唱蟹腳、龍蝦鉗、紐西蘭青口就一定有 另外仲有又大隻又新鮮嘅即開生蠔 再加上有原隻波士頓龍蝦同埋瀨尿蝦 淨係冷盤已經大滿足🥳 小食同埋湯類都好有誠意 有冰凍鮑魚、海膽豆腐 湯就有周打海鮮湯同埋原隻鮑魚燉湯 刺身就有超大粒嘅帶子配上魚子醬 就連壽司就有即場炙燒嘅拖羅 好有驚喜👍🏻 到主菜方面 無論係中式定係西式都各有特色 先有片皮鴨、蜜汁叉燒、海南雞😋 羊架同燒牛肉都唔少得 仲有炸得好脆口嘅天婦羅蝦、蟹肉等等🤩 甜品除咗有士多啤梨白朱古力噴泉之外 最特別正係佢個斑斕窩夫 雪糕配埋唔同口味嘅雪糕好夾🧇 另外推薦嘅都有Tiramisu、芒果泡芙 記住一定要留肚食甜品🍧

2024-01-19 731 views
2023年1月18號星期四去食 yamm Dinner Buffet, 已去過好幾次但今次嘅質素真係差到 不得了 ,首先海鮮 生蠔細到冇肉食的, 龍蝦細隻兼霉的, 長腳蟹鹹到死,青口冇味的,翡翠螺還可以,熟蝦又係霉的, 麵包蟹居然冇膏的, 最好食係瀨尿蝦真的好甜,刺身最好食,燉湯也可以, 甜品種類太少, 花膠鮑魚 都好味 有蛇羹糯米飯都上算可以, 有金蠔但實在太鹹了, 其他熱盤一般,最值得一贊就係生日 會有一個完整蛋糕送及香檳,但食物質素真係越嚟越唔掂。
2024-01-18
Type of Meal
Dinner
  • 海鮮
2024-01-16 668 views
話說之前食過某酒店嘅buffet好失望之後,對自助餐都已經冇咩期望之際,朋友12份生日時指定想食生蠔龍蝦任食吃到飽嘅自助餐慶祝生日🎂見呢間評價都唔錯就即管試下,結果係好有驚喜😋❤️對自助餐都回復返信心😂- 日本刺身壽司類🐟🍣刺身有赤蝦,三文魚,吞拿魚,帶子,鯛魚,希靈魚等- 海鮮冷盤類🦞🦀有生蠔,龍蝦,鮑魚,海螺,蟹,青口,蝦,蜆,長腳蟹腳等等- 頭盤沙律類🥗有基本的沙律配料,煙三文魚,火腿等等。但特別推薦一定要食黑松露伊比利火腿!每次refill完3分鐘內就會極速冇晒😂- 熟食類別🥘🍲有好多種選擇!鮑魚花膠鴨掌,香煎鴨肝配菠蘿多士,芝士焗龍蝦蟹肉,龍躉片魚翅脆米湯飯(即整熱騰騰),燒牛肉燒雞等,還有中式片皮鴨等等~- 甜品生果類別🍰🍓有小蛋糕, Macaron,雪糕,窩夫,同埋各式生果等等~特別推薦!!!仲可以DIY雪糕球加埋班蘭窩夫🍨🧇- 飲品類別☕️🍹有檸檬茶,咖啡,橙汁等等,仲有洛神花茶~如果預定時講慶祝生日~會送上氣泡酒&蛋糕可以加埋名牌🎂❤️樓底極高~環境寬敞,坐得很舒適👌🏻

- 日本刺身壽司類🐟🍣
刺身有赤蝦,三文魚,吞拿魚,帶子,鯛魚,希靈魚等
刺身壽司

- 海鮮冷盤類🦞🦀
有生蠔,龍蝦,鮑魚,海螺,蟹,青口,蝦,蜆,長腳蟹腳等等
海鮮冷盤
生蠔

- 頭盤沙律類🥗
有基本的沙律配料,煙三文魚,火腿等等。
黑松露伊比利火腿

- 熟食類別🥘🍲
香煎鴨肝配菠蘿多士
龍躉片魚翅脆米湯飯
芝士焗龍蝦蟹肉

- 甜品生果類別🍰🍓
有小蛋糕, Macaron,雪糕,窩夫,同埋各式生果等等~
特別推薦!!!仲可以DIY雪糕球加埋班蘭窩夫🍨🧇
甜品類
生果類
班蘭窩夫雪糕球

- 飲品類別☕️🍹
有檸檬茶,咖啡,橙汁等等,仲有洛神花茶~

如果預定時講慶祝生日~會送上氣泡酒&蛋糕可以加埋名牌🎂❤️
樓底極高~環境寬敞,坐得很舒適👌🏻
2023-12-06
生果類
班蘭窩夫雪糕球
  • 甜品
2023-12-26 859 views
晚上6:30,門口已大排長龍輪流入座,編配的座位適合一家大小共聚,座位寬敞舒適,樓底高空間感十足。自助餐的特色,又鵝肝、龍蝦、生蠔、燒扇貝、花膠鮑魚鵝掌、多款口味的刺身…… 而我們最喜愛的,是片皮鴨,吃完一遍又一遍,片皮鴨是即場切片,自行調配餡料和醬汁,入口味道「正」👍🏼。自助餐冷盤比較多,相對熱食較少選擇,鮮魚很快被吃掉,沒有機會品嚐。飯、麵、意粉等類別相對較少,我們選擇吃了雲吞魚旦麵,先把把肚子暖起來。甜品款式也很特別,有抹茶噴泉,令可排隊輪候直制抹茶格仔餅,配以雪糕和配料,是甜美溫馨的選擇。飲品方便,又凍又熱,又英式茶包,亦有果汁,奶茶、咖啡等等,任君選擇。

片皮鴨

片皮鴨