2011-04-01 3166 views
一班年青朋友一行十數人, 諗住聚下, 燒下野食, 諗住貪方便近近地book左"菲律賓會 - 無國界食點", book 位要先付$500訂金, 點知去到, 只有一班人開始緊, 成個場有成差不多廿幾個爐, 只有一個爐係用緊, 真係明白晒佢地點解要收訂先, 如果到左現場望一望都有掉頭走嘅諗法!!點解!?佢地食物選擇少的可憐, 食物處理有欠衛生(完全無用冰塊保持食物溫度), 完全唔多覺有 refill 食物, 都唔在講, 服務態度差到爆就真係接受唔到.話說佢地營業到深宵1:00am, 佢地職員12:05am左右過嚟要我地結賬, 我地好理解, 都好快付款結賬. 之後大概12:45am我地有其他朋友過嚟接我地同行中朋友回家, 朋友見我地都差唔多走, 諗住坐埋一邊等我地食埋D食物唔好浪費, 閒聊間講左句"我地坐埋一邊等埋你地一齊行啦, 我地唔食野, 佢都吹唔漲啦.", 點知佢地職員咁啱行過, 即刻大大聲回左句 "我唔係吹你唔漲架, 我地計人頭收費, 我點會吹你唔漲". 仲話我地朋友說話囂張嘩大佬呀, 我地自己朋友間閒聊吹下水, 洗唔洗咁大反應呀!!!黑名單!!

點解!?

黑名單!!
2011-03-30
2010-11-26 1975 views
好後悔冇上黎openrice睇過d comments先book, 原本一個開心既聚會, 點知貼錢買難受!野食種類少.大路野一定會有, 只係雞翼豬扒嗰d全部都係得一隻味道.,雞翼唔錯, 好入味.有秋刀魚燒, 不過好可惜, 佢哋並無清秋刀魚個肚, 所以食既時候好多人都覺得唔好食~~~ 其實秋刀魚個肚d野係要拎出黎先比人食, 唔知佢哋係懶定係咩呢,,,蒜蓉包都算好味. 不過呢個應該唔關佢事~~~hehe... 其他野就唔需要講..一個字....劣...劣..劣....任飲: 樽裝可樂同忌廉相信係好多人覺得抵既地方.其他罐裝就係d大陸飲品(包括啤酒 )服務不敢恭維, 差到爆果個短髮女人, 疑似負責人, 全程黑口黑面唔在講, 我地行一步都望實你,,驚死你偷佢d野...重有bbq係有3個鐘時間...當我們夠鐘時..個女人.即刻在我地枱面拎返我地較早前未開的飲品走...我們當時枱面只有3罐啤酒....個女人需唔需要咁計較呢?最重要一樣野..就係我地唔係在夠左鐘先再拎架!!總知..如果真係有人會去食..記得拎左d野飲後..全部開晒佢先....!!因為差不多夠鐘,,係沒有事前通知的!!
服務不敢恭維, 差到爆

2010-11-20
Celebration
Birthday
2010-11-25 1258 views
原本朋友仔生日好開心.,去左呢間菲律賓會 bbq ..點知中招,環境不過不失,但食物質數同佢收費唔成比例,雖然都有d款色可以食下,但唔係全部都係一個味ma ,,,就係無味,,成晚最有質數都係d燒賣..最好食,,最嬲係我地原本11點就散,,有2個朋友仔10:30 黎諗住切蛋糕,但個員工話唔得喎,總之一入就要比錢先,跟住仲好好咁比左個意見我地,就係加鐘,,加左鐘可以諗下唔收佢地錢,,咁我地就好開心咁同佢88 ,,跟住去左旺角cafe度切cake ..........呢間我唔會有機會去第二次,

2010-11-19
  • 燒賣
2010-04-03 429 views
簡直無法相信會有人去過之後唔鬧鬼,自助燒烤本來不會有太大期望,但都無諗過食物質素可以差到咁!假日毎人138元,要加一,開爐費20元,泊車費40元。雖然唔算貴,但亦唔算平。食物種類少得可憐。肉類方面,只有豬牛雞扒及不知名肉塊(似乎係鴨胸,但太樣衰唔敢試),相信用了大量發粉,因為毫無肉味,近乎令人分唔出咩肉打咩肉。雞中翼用了奇怪醃料,味道好騎呢,咖喱雞全翼沒有味道可言;牛脷.......唔能夠comment,因為正常人見到果個樣都唔會有勇氣試。蔬菜,只有蕃薯、車厘茄、粟米及冬菇。粟米係用糖水浸過的,有好明顯的人造甜味但沒有粟米味,亦沒有牛油提供;冬菇好明顯洗唔乾淨,因為有沙。蕃薯我地比較食得多,因為算係正常味道,雖然其中一件係酸的。最基本的腸仔及丸類,丸只有兩三款,質地非常「純正」,因為係全粉團,不含任何肉質,以致根本無法分辨咩丸打咩丸,同食麵粉無分別,好明顯係批發貨之中最低價的一類。想找一點調味料自行「較味」,亦好困難,因為只有兩款唔知乜汁,外加一堆好明顯潮濕的粗鹽。想點?勉強算係最入得口的,是唯二兩種海鮮:秋刀魚及魷魚,以及叉燒。環境欠佳,因為空曠又無遮無擋,大風吹到頭痛,中途下起雨來

環境欠佳,因為空曠又無遮無擋,大風吹到頭痛,中途下起雨來,亦沒有人處理,再加上燈都唔多盞,黑到連燒燶都睇唔到。雖然一向都唔特別要求食肆環境,但亦覺得無法接受。

雖然任飲,但啤酒只有低價菠蘿啤及珠啤。

唯一可取係市區郊外BBQ選擇不多,以及可抽煙。但不足以彌補太多的缺點。

結論是千祈不要去,雖然並不氣憤,但比人搵笨的感覺揮之不去。
2010-04-03
  • 沒有
2010-04-01 640 views
天氣乍暖還寒,朋友們想趁夏天前來個燒烤聚會,最後定好三月尾的星期六晚上。由於其中一位朋友為警察,所以地點方面我們選了交通便利的警察會,但結果因滿座而要再作周章。不想走太遠,價錢又要相宜,而且又要有位,最後在網上找到任飲任食,每位 $138 的菲律賓會。菲律賓會位於京士柏衛理道,雖是市區但交通也不算太方便。由於燒烤時限為三小時,所以我們等齊人才入場。踏上梯級,可見面積不大的一個燒烤區,但卻空無一人,原來沿梯再上,在草地旁才是我們燒烤的位置。那是一列狹長的走廊,一邊是流動的簡便桌椅,另一邊是一個個的方型燒烤爐,而中間則是唯一的通道。燒烤型式不是每人手持燒烤叉的自助燒烤,而是用鉗把食物在爐上燒,需站立之餘,且缺乏風味。我們曾問店員可否轉為傳統燒烤,答案是可以的,但每位要另外加 $20,而且燒烤時間不會延長,店員提醒我們時間未必足夠,似是不想我們轉換般。由於我們連大人小孩共十二人,每位加 $20 似乎不太划算,最後唯有維持原判吧。 另外,食物飲品則位於入口一邊的走廊盡頭,所以出入均要經過其他客人的位置,擠迫得來兼且在漆黑環境中很容易碰撞。 說回食物,這裡食物的選擇很少。肉類只有最普通的牛扒、豬

說回食物,這裡食物的選擇很少。肉類只有最普通的牛扒、豬扒及雞翼,還有不知是火雞還是鴨的奇怪肉件;海鮮則有咖哩魷魚、秋刀魚及多春魚;而蔬菜就只有冬菇及粟米;再加上廚師腸、芝士腸、一兩款丸類及蒜蓉包等等,比起一般任食燒烤的款色實在少得可憐。

除了款色少外,食物的質素也乏善可陳。雞中翼淡而無味,其他肉類不嫩滑,而且只有清一色的醃料味,連最普通的腸仔、丸類也差得很。最可取的算是秋刀魚、咖哩魷魚、粟米及蒜蓉包了。有幸飲品除了有低價啤酒外,還有玻璃樽裝可樂及忌廉任飲,我們唯有狂飲汽水補數!

百多元的價錢雖不算貴,但卻絕對不抵。開爐費要 $28,附送的超小號蜜糖一下子就用完,另添的話每枝 $10;如果時間超過三小時要補鐘,又要每位另加 $20,總之樣樣也要加錢!
味道、環境、服務、價錢,沒有一樣是合格的,這種任食燒烤,真是一次就夠了。

P.S. 因環境太暗,沒有為僅有的食物拍照哩。

2010-03-27
2010-01-06 417 views
一月二日(星期六)。菲律賓會BBQ場是我去過、吃過既最很差之一個BBQ場。 環境迫夾無比,鄰檯與我哋兩邊都是背對背, 易有衝突。我哋既位置被安排在通往出口之要道上, 其他途人在我哋中間穿過很不是味道。想更換位置, 又話要加錢, 每位計喎。服務欠奉已經是小事。食物其差無比, 質素不新鮮本是預料中之事、所有肉類味道還帶點酸 、肉質還很(梅)。秋刀魚無清洗個魚肚”苦既”。咖哩魷魚就咸到苦。只有不用醃制既食物還可以接受。如腸仔、蒜蓉包、粟米、番薯 …吾通比$160就食這些。還好, 有限量樽裝忌廉, 罐裝康師傅飲品, 啤酒(珠江啤)就任飲。菲律賓會真識卓, 如每人花費約$160-$180, 『只計假日』每晚小計如有200人, 每月4個假日, 每月光是BBQ場便收十幾二十萬不等, 相信是菲律賓會經費主要來源之一。在OpenRice內他們打從2005年開始一直都是劣評之多, 到現在2010 年5年了都沒有任何既改進。鬼咩! 這麼垃圾既食物都客似雲來, 你話菲律賓會有需要改進, 有需要提供更好既食物來吸引客人嗎??好很差!!

好很差!!
2010-01-02
  • 回頭是岸啦
  • 棄之絕不可適
2009-12-05 137 views
好後悔無睇openrice食評先book.hk$138/位.我雞翼,法包,豬扒,牛扒,鴨胸,栗米,香腸,多春魚,紅賜,魚蛋,牛丸.汽水,啤酒任飲.除了紅賜,魚蛋,牛丸,栗米,香腸呢d基本野食都唔係幾好食之外,要醃的食物,真係好難食.燒了1個鍾頭,,數人頭數了3次. 有個女人,唔知係唔係老板,黑口黑面,去廁所,又問你地去邊. 好似唔想俾人去廁所. 最後我有d friend 因有事要遲d黎,我地都叫佢地唔好黎. 想坐多d燈的另外一邊, 食既野一樣, 低又話要加$20/位.總結: 未食過咁難食既燒烤. 同極之唔抵.
好後悔無睇openrice食評先book.
hk$138/位.

總結: 未食過咁難食既燒烤. 同極之唔抵.
2008-11-07
$138 (Other)
2009-08-27 146 views
上個星期,朋友同我响度搞咗個farewell party,初初聽度原來係間bbq,諗住都唔荒有咩驚喜,點知最後所有人都好感動,好唔捨得首先,呢間bbq交通都幾方便,成班人由地鐵站撘的士去到都唔跳錶,每個人除開都係咁囉另外,野食算係咁,bbq都預咗無咩好野食,但係值得讚嘅係法包同雞翼,係我哋成班都鐘意食嘅野,之不過,問題就出現喇,bbq梗係想成班人一齊坐响爐邊燒嫁啦,但係呢度個爐真係細度佢…由於我哋嘅重點係想响走之前聚下,所以我哋食在個鯪鐘就坐低傾計,個侍應都好好,好快手就執晒枱面啲野,俾我哋可以安安樂樂咁傾計,而且個度係任飲,好暢快傾傾下,唔知佢係咪太得閒,個侍應主動要求話幫我哋影相,佢真係揀啱時候喇,咁我哋大大話話都有十幾人,人人都隊部手機俾佢,佢都唔怕麻煩,逐個逐個咁影,好欣賞佢,今時今日嘅香港,有咁嘅服務態度係咁啦不過最後最最最值得讚嘅係我哋超晒3粒鐘,個人都唔趕我哋,佢有問我哋加唔加鐘,咁我哋都唔食野啦,咁咪算囉,但係佢比我哋坐多陣,無人趕我哋走我哋超時成大半個鐘,過咗12點先走人,一直farewell都無人阻往我哋,啲職員真係好識做,好多謝佢地有幫我哋忙,令我過咗個好開心又好

我哋超時成大半個鐘,過咗12點先走人,一直farewell都無人阻往我哋,啲職員真係好識做,好多謝佢地有幫我哋忙,令我過咗個好開心又好感觸嘅party,留低同朋友美好回憶
  • 法包
2009-08-19 116 views
7月27日是小弟的生日. 我透過朋友的介紹來到了"無國界菲律賓會"搞生日party. 當晚我們包了西餐廳, 這裡有冷氣,而且環境優雅,衛生還不錯!!! 這裡的食物應有盡有...牛排 雞排 豬排 雞翼連秋刀魚 多春魚都有...真的估不到!!! 味道方面: 總括而言,味道不錯, 最好味的是雞翼 and 雞排...當晚我食了十幾隻雞翼,哈哈!!! 在去菲律賓會之前,我都來過openrice睇介紹,見到有食家批評他們的服務態度,我都有點害怕!!! 但是當晚卻令我放下了心頭大石xD"...他們的服務態度並不是我想像中那麼差,不僅面帶笑容,而且在我們有需要的時候,他們都十分樂意為我們解決問題...令我和每一位朋友都十分滿意.我們玩得開心, 食得放心!! 令我有一個難忘的生日^^"菲律賓會的確是一個開BBQ party的好地方!!!

菲律賓會的確是一個開BBQ party的好地方!!!
2009-07-27
  • 雞翼 雞排 秋刀魚 多春魚
2009-07-26 90 views
好後悔冇上黎openrice睇過d comments先book, 原本一個開心既聚會, 點知貼錢買難受!我地一行連小朋友53個人, 小朋友要先俾佢地睇過先決定收唔收錢, 一個4歲一個2歲冇收, 5歲都要收足成人價$148。6點book到9點, 總共俾左$7000幾蚊生意佢, 估唔到要受氣呢間野真係好差好差, 好想俾十個惡珍佢..............1. 服務不敢恭維, 差到爆果個短髮女人, 疑似負責人, 全程黑口黑面唔在講, 每次有新黎到的朋友, 都要重複由頭到尾數一次人數, 燒緊野食都要我地入番晒冷氣房內唔俾出入, 又唔講唔該同唔好意思咁就攔住出入口, 一個鐘頭數足8次, 我地數佢又話唔信我地! 佢自己唔認得d人又要再數, 自己又唔做d野去界介別我地! 如果佢真係做唔到咁多人, 控制唔到, 咁未唔好接咁大單生意囉!!!! 最後都係要我地自己剔名報數。2. 食物飲品食物總類少, d肉類顏色就有喇, 但係冇味囉, 唔覺有腌過, 所有野都係一個味, 又有烏蠅"嬲", 條魚苦既, 冇清內臟!!!! 入面仲有d黑色既腸!!!! 叉燒好肥! 除左garlic bread我地烘得好食之外, 真

1. 服務不敢恭維, 差到爆
2. 食物飲品
冇清內臟!!!! 入面仲有d黑色既腸!!!! 叉燒好肥! 除左garlic bread我地烘得好食之外, 真係冇野食得落肚。
飲品有兩個筒, 種類算okay. 除左極少量既支裝可樂和忌廉之外, 全部都係大陸飲品, 除左果d唔知名又冇見過既果汁同啤酒, 就係康師傅冰紅茶! 雖然有d超凍的水浸住, 不過d飲品完全唔凍囉!!!!
飲晒d支裝飲品佢地又唔會添加, 搵到隻手極凍, 插落去插到手袖都濕晒先搵到一支唔凍既支裝可樂!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 最估唔到係連最基本既蒸餾水都冇供應。
3. 餓狗搶屎
佢話12個人先可以開一個爐, 個爐太細, 開爐都用左10分鐘, 仲要等個火猛又等20分鐘, 都要計時間。我地咁多人得個4個爐, 燒到明天今日先有得食, d炭都唔知係唔係有問題, 燒隻雞翼都要半個鐘, 3個鐘都唔知食左d咩落肚。
燒喇.........個爐因為超細, 只可以有兩個人負責燒, 其他人只可以坐低呆等, 每次只能燒到幾人份量既食物, 每次d食物拎埋黎我地都好似餓狗搶屎咁囉, 唔爭都冇得食!!! 真係燒好耐先燒到一碟, 一件叉燒都要切開十二份, 聽落去真係好笑喇.....
4. 絕!!!
其實我地book6點, 但有d朋友8點鐘先到, 照收錢, 但係9點鐘準時趕客走, 9點同你講夠鐘, 即黑住面收晒所有食物飲料, 清哂枱面刀叉碗碟; 9點零5分就開晒d門
關燈
熄爐
咁樣趕客好絕!! 話晒都俾左$7000幾蚊生意你, 仲要俾錢用埋car park洗唔洗做到咁呀!!!!!!
最嬲既係, 岩岩到9點我朋友只係想拎多罐野飲, 果個黑口黑面短髮女人企係飲品筒隔離睇住我朋友拎左一罐橙汁, 唔出聲, 直到我朋友一開, 佢竟然發出一聲"jeep", "掘"住佢講"你地已經夠鐘架喇喎!" , 我朋友聽到火都黎埋, 放低同佢講"咁俾番妳囉", 嬲到震!!! 其實佢明明就係睇住佢拎既, 如果真係唔可以再拎飲品, 咁佢可以係佢開之前同佢講一聲, 唔好等我朋友開左先黎"jeep jeep"聲又窒人囉!
話晒我地都係客丫, 我知自助BBQ一向都冇services, 但係都唔駛咁樣對我地囉!!!!
我地準備起身走之際, 佢掛住個黑面係度bom bom ban ban掃我前面枱面d野落垃圾袋, 我真係忍唔住講左句: 點解d人做生意可以做到嬲左成村人咁?
她即時還以我一個凌厲的眼神, 及個更黑的面口!

佢塊面黑足3個鐘攰唔攰既呢? keep住巡視我地攰唔攰既呢? 做生意做到咁小氣咁唔滿意又有冇客會返轉頭既呢? 佢咁樣做人唔辛苦既咩??????????
我地真係唔會再去囉!
終於明點解有人話多明星去, 我地都見到一個過氣女星, 深信d明星就係因為果度冇人去, 夠晒靜, 明星們咪鍾意去囉!!!!!!
俾番個建議睇完呢個comment都仲想去一試既朋友, 呢個地方只適合6-8人既小型聚會, 不過如果真係要去真係要認真考慮下。

2009-07-25
  • 冇呀!
2009-06-09 40 views
唔駛山長水遠入去效區就可以燒野食確實係唔錯. 雖然話係鬧市附近. 不過因為佢地方大既關係, 係燒烤area附近都係d綠色既野, 環境都唔錯. 我哋被安排去2樓, 係隔離就有塊大草地, 唔錯唔錯. 百幾蚊任飲任食, 雖然話compare郊區算係貴左d, 不過慳番d車費都差唔多啦. 不過有少少失望既係, 佢呢到唔係用燒烤叉燒, 而係燒烤爐加夾, 開左爐之後就係其中一兩個人行埋去燒, 其他人係到等... 始終都係無係郊外燒野食嗰種齊齊圍住個爐, 一邊燒一邊傾計既樂趣. 至於野食, 佢哋既選擇唔係好多. 大路野一定會有, 只係雞翼豬扒嗰d全部都係得一隻味道. 雞翼唔錯, 好入味. 有秋刀魚燒, 不過好可惜, 佢哋並無清秋刀魚個肚, 所以食既時候好多人都覺得唔好食~~~ 其實秋刀魚個肚d野係要ling出黎先比人食, 唔知佢哋係懶定係咩呢. 蒜蓉包都好好味. 不過呢個應該唔關佢事~~~嘻嘻. 不過出面好多場都要另外比錢先有佢呢到有得任你食, 唔錯. 粟米好老, 有渣, 又唔甜.... 任飲: 啤酒, 樽裝cola同忌廉相信係好多人覺得抵既地方. 罐裝就係d大陸飲品, 其中一樣係康師傅檸檬茶~~~呢

雞翼唔錯, 好入味.
粟米好老, 有渣, 又唔甜....

呢到d servic ok, 我哋開頭個火唔係好旺, 個個坐係到等d魚蛋腸仔熟, 佢哋見到都會主動幫我哋加火同埋燒左第一轉比我哋食. 又nice, 得閒會講兩句笑, 唔錯.

唯一一樣係... 呢到有好多不速之客, 有蚊, 小強同埋大老鼠!! 真係好大隻, 大隻到我覺得連貓都怕左佢. 好彩嗰隻野只係係草地既範圍, 我都只係遠遠咁見到佢. 不過呢d野, 郊區都會有, 只係當你真係係城市見到佢時, 會比較恐佈者~~~~
(Non-member)
平時我放工都10點,都會同d同事去食下野,果日我d同事話唔好去打邊爐,不如去bbq.....我諗唔係掛=.= 咁夜邊買得切野呀........=.=|| 點知佢話有個地方可以任飲任食bbq @@" 我地咪幾個人一齊去試下lo,原來係佐敦有間會所,式既bbq場,我地初初都覺得係市區都唔會好得去邊,點知去到好似去左大自然咁,周圍都係植物,旁邊仲有草地,最衰啦~~ 個草地唔俾人入去玩架,不過都岩既,個個都入去玩,咁就唔會有個咁靚既草地啦,我地覺得佢既收費都唔算貴,每人$118,再加開爐費$28,每人都係120蚊到者,都合理呀,佢地d野食款式大約20款到,都ok....都唔差......最好食係個蕃薯,粟米同叉燒, 呵呵~~~我食左好多,仲有雞亦同魚都好好食,d扒都唔錯......服務就最好笑,有個四眼姐姐佢好得意,佢好好笑容,又玩得.......我地成班仲想叫佢一齊坐低玩,不過佢返緊工就唔好令佢難做,其他人都好友善,呢種自助bbq無人走埋來煩你,自己鐘意飲乜食乜自己拎,我鐘意呀~~ 好過d人成日係你身邊唔知想點咁..........佢又有酒同汽水都係任飲,我地係果度飲左好多,最衰無啤牌,下次一定帶去玩,飲下酒,煲下煙,玩啤牌都幾得架,佢個廁所對呢種bbq場來講算係咁架啦,都算乾淨,最正係我放工咩都唔洗買,咩都唔洗拎就可以燒野食,佢交通又方便,我地坐的士都唔洗廿蚊就到,好過去荒山野領,仲要唔知幾時先點得著個爐有野食好好多,不過有樣野真係有少少問題....可能係佢周圍好多植物,比較多蚊,如果要去既人最好帶蚊怕水,唔係唔靚架啦~~ 哈哈
2009-06-02
2009-05-31 63 views
上個星期一朋友生日,一早話去無國界食點BBQ,冇辨法,上網睇左食評,做定心理準備,可能係咁樣,反而令我驚喜萬分。第一,落雨,但係安排左室內,保持靚靚儀容兼且冷氣開放,不另收費。第二,待應冇因天雨而待慢,反而細心安排放好我地D遮,夠窩心,走上走落,冒雨都為我地張羅,真心多謝佢地。第三,食物水平甚高,我十分鍾意佢地GE南乳雞翼,秋刀魚,鴨胸配喇吵汁。我地帶左2枝紅酒,經理只收左1枝開花瓶費,十分之識做。我諗今年我生日都會去,睇下冇落雨是咪一樣哈哈哈。

我諗今年我生日都會去,睇下冇落雨是咪一樣哈哈哈。
2009-05-25
Celebration
Birthday
2009-05-19 58 views
朋友suggest 去菲律賓會bbq, 聽到個名叫咩咩會, 以為ok 啦, 點知未去已經有人同我講話o個度好差, 所以最後都冇抱任何心態去, 諗住都係bbq 食o下o野..一行十幾個人去,有o的朋友會遲到, 但係佢一開爐就計時間, 所以最後都等o左一陣先開爐, 除o左人頭費$138 之外, 仲要加開爐費$28一個, 不過我o地有十幾個人, 所以開o左2個爐都係一個人加多幾蚊, 咁都算啦不過佢呢o的所謂既任食根本連20種食物都唔知有冇, 超少款囉, 正常o個o的雞翼, 牛排, 豬排都有既雞中翼o的味ok , 其他都係好似是旦整o的味上去就算..雞全翼同豬排係無色無味, 好似冇調過味咁最難食係o的腸, 外面好脆, 點知 inside 就好爛, o的朋友話好似雪o左好耐咁囉玉米同mushroom 就冇加任何調味, 不過呢 2 樣都出奇地好食, 玉米好甜, 幾好味成晚最特別就可以話係佢個蒜蓉包, 因為呢個好少會o係出面o的任食bbq 見到, 而且都有幾多牛油, 所以燒o左出o黎都幾好食..但係o的食物俾人拎晒佢o地就唔會再加,所以o的遲o黎既人根本o黎到既時候食物都已經冇咩choiceo的飲品

雞中翼o的味ok , 其他都係好似是旦整o的味上去就算..
雞全翼同豬排係無色無味, 好似冇調過味咁

o的飲品都係任飲, 個 feel 好似好抵咁, 不過其實佢o的罐裝飲品都係大陸o黎既, 另外都有支裝既coke 同cream soda, 所以飲支裝抵o的, 不過個量唔多,俾人拎晒佢都冇再加..仲有啤酒都係任飲, 我本人冇飲, 不過o的朋友話o的啤酒根本冇味..

其實個地方幾方便既, o係市區就可以bbq, 不過因為bbq 都係晚上, 佢又好似唔係好夠燈咁,有o的暗, o的食物好易燒燶,不過環境都算ok, bbq 場旁邊有個大草地..

到最後就係講呢度既服務,基本上可以話係冇服務, 除o左同你開爐同收錢之外, 根本係冇人理你, 仲要有個好似睇場既阿叔(專係做book 位, 收錢o個o的工作) 以為自己講o野講得好好,係人都聽得出佢o係度串緊人啦..

講真,埋單一個人都要成$150, 佢既好處就係只有方便, 但係咁既quality, 我寧願去遠o的去西貢好過啦!! 所以呢度應該都唔會再有下次o架喇!!
2009-05-17
2009-04-27 56 views
凡任何食材也愛試,煎、炒、煮、炸...做得好的話就愛吃,唯獨是港式燒烤即BBQ,再佳材料也不會弄得好東西來,實非自己所好,逢場作興一件起一件止,更徨論是任食。偏偏是日就要去燒烤兼之是「任食」的,出來行預了要還,硬著頭皮上吧。是一百五十元的自助式BBQ,一行十幾人包下偏位,安坐其中由鴨仔團專員負責燒烤,看過環境,似乎有秋刀魚、咖喱魷魚、雞翼、豬肋排、牛扒任添任吃,說到「任食」一詞,自然地Direct到「返本」,似乎單吃以上的食物,除非是大胃王能吃足十公斤,否則當交場租心會好過一點,最有價值又好好的似乎是支裝可樂,飲夠廿支足已回本。試過幾味,分別是多士、牛扒及雞翼,多士是是晚最好吃的,如勝香園蜜糖脆脆,這裡已預先塗上牛油,邊烤邊加蜜糖,幾次功夫後,香脆甜美;而牛扒,沒梳打感染,調味夠濃,以燒烤質素來說,可以,起碼比起小欖好;雞翼醃得夠味,竟然有米酒的香,有趣,不好吃亦不難吃。坐近三小時,周邊服務是零,衛生情況麻麻,惟一的好,是近市區,的士到旺角廿四元正,吃完早走早著!是日最大得著,是發現了附近一間順德魚鮮店,不日會來試的。P.S以自助燒烤角度去評的話,對市區人來說,不失為好選擇。

是日最大得著,是發現了附近一間順德魚鮮店,不日會來試的。

P.S以自助燒烤角度去評的話,對市區人來說,不失為好選擇。
  • 多士