2024-04-17 0 views
18:59進入店舖使用手機落單19:05來了蔬菜湯!19:13來了披薩!19:15來了可樂!然後...19:49問了位女服務員催單,竟然反問還有甚麼餐點未到?然後才對顧客說明後台機器故障.我的天,如此大的連鎖店,如果故障不是應該向顧客說明先嗎?是顧客的錯?此時隔壁檯已經有顧客抱怨餐點未到取消餐點。19:58來了蒜蓉包!其他檯客人也開始鼓譟餐點未到20:03來了被朋友說像是吃剩的意粉...T.T20:04經理出來說明後台機器沒有紙,向我們道歉,並說明此餐消費打七折,當下我立即拒絕,這麼大且有名的必勝客,我也不是貪心這七折,只是未免也要客人等太久...20:06來了豬仔骨!肉好柴,原本是預定半份,但我覺得應該是整份豬仔骨。總結,一進來整間店非常吵,聊天聲音很正常,但開始小孩哭鬧,阿伯看抖音,唉.能吃的也只有披薩,看著被人說像是吃剩的意粉...
18:59進入店舖使用手機落單
19:05來了蔬菜湯!
19:13來了披薩!
19:15來了可樂!
然後...
19:49問了位女服務員催單,
竟然反問還有甚麼餐點未到?
然後才對顧客說明後台機器故障.
我的天,如此大的連鎖店,
如果故障不是應該向顧客說明先嗎?
是顧客的錯?
此時隔壁檯已經有顧客抱怨餐點未到取消餐點。
19:58來了蒜蓉包!
其他檯客人也開始鼓譟餐點未到
20:03來了被朋友說像是吃剩的意粉...T.T
20:04經理出來說明後台機器沒有紙,
向我們道歉,並說明此餐消費打七折,
當下我立即拒絕,
這麼大且有名的必勝客,
我也不是貪心這七折,
只是未免也要客人等太久...
20:06來了豬仔骨!
肉好柴,原本是預定半份,
但我覺得應該是整份豬仔骨。

總結,
一進來整間店非常吵,
聊天聲音很正常,
但開始小孩哭鬧,
阿伯看抖音,
唉.
能吃的也只有披薩,
看著被人說像是吃剩的意粉...
至尊-芝心批
星級醬燒豬仔骨
2024-04-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
至尊-芝心批
  • 芝心批
2024-01-10 206 views
同朋友經過東涌喺地鐵站附近有間Pizza Hut所以係到食下午茶千島海鮮迷你pizza,千島醬好多,食到好滿足,海鮮配料都好充足,唔錯!朱古力啤梨窩夫,士多啤梨雪糕,如果有多啲配料會更好食卡邦尼意粉,份量比較少,味道正常!忌廉曲奇朱古力咖啡,幾重咖啡味!忌廉湯正常
同朋友經過東涌
喺地鐵站附近有間Pizza Hut
所以係到食下午茶
朱古力啤梨窩夫,士多啤梨雪糕,如果有多啲配料會更好食
卡邦尼意粉,份量比較少,味道正常!
忌廉曲奇朱古力咖啡,幾重咖啡味!
忌廉湯正常
2023-11-26 201 views
是日同老公約了細佬、大哥食飯,細佬喜歡pizza,知道最近Pizza Hut 與老字號「蛇王芬」推出蛇羹、臘味飯Pizza!相約去屋企附近東涌呢間pizza hut食,一直很喜歡呢間有玻璃窗睇街景幾好。12:00前去到,即刻有位,自己手機掃QR code落單,Menu唔見有蛇嘅?問咗職員,佢話蛇肉買晒,得臘腸pizza,佢哋麻麻哋臘腸,我哋揀了【期間限定】扭出芝味4人套餐。原本我同老公都飲雜菜湯,點知居然冇!叫咗2個蘑菇忌廉雞湯、2個牛肝菌濃湯 (+$6),飲咗忌廉湯,淡味啲,之後飲牛肝菌濃湯,濃味啲啲,但係可以提供嘅兩款都係忌廉湯,冇雜菜湯真係有啲過分!水牛城雞翼d(8隻)(+$5)上枱仲以為佢比錯咗,以為水牛城係芝士,原來係辣椒醬,味道好一般,早知食返平時食開嗰隻辣雞翼。焗白汁煙肉薯蓉好普通囉!金牌葡汁雞焗飯,我冇食,大哥話個葡汁雞皇幾好食。蒜蓉包,大哥唔食蒜蓉包,但食咗個,覺得幾好食,佢之後食咗三四個,覺得個包都幾軟,又有好香蒜蓉味。黑椒海蜆炒意粉都幾好味,啲蜆肉又係好多,我唔食飯,包底食晒碟意粉。威尼斯迷你批,切到一格格,好似格仔餅咁,好多芝士!細佬上次話呢個似油器?又話太細,

焗白汁煙肉薯蓉好普通囉!
金牌葡汁雞焗飯,我冇食,大哥話個葡汁雞皇幾好食。
威尼斯迷你批,切到一格格,好似格仔餅咁,好多芝士!細佬上次話呢個似油器?又話太細,但我覺得有咁多芝士又唔錯。

Seasea 鮮煙三文魚扭紋批(只供應指定批底及餡料不能更改)加倍芝士 (+$10),都OK喇,感覺上冇咁鹹囉,扭紋批底薄啲,餡料煙三文魚冇相/廣告咁大塊,都預咗,加倍芝士係唔錯。
大佬飲凍cappuccino、細佬飲凍latte我哋兩個飲凍檸茶,冇得揀走甜,係自己倒糖水,飲品方面大大杯冇呃錢。

可能我哋去得早,唔太多人,輕輕鬆鬆,可以慢慢傾偈都幾好。

威尼斯迷你批
蘑菇忌廉雞湯
蘑菇忌廉雞湯
牛肝菌濃湯 (+$6)
牛肝菌濃湯 (+$6)
焗白汁煙肉薯蓉
水牛城雞翼d(8隻)(+$5)
金牌葡汁雞焗飯
黑椒海蜆炒意粉。
凍意大利泡沫咖啡 (+$8)
凍鮮奶咖啡(+$8)
凍檸檬茶 (+$3)
凍檸檬茶(+$3)
Total: $647
Service Charge(10%)$64.7
$711.7
2023-11-18
$177 (Lunch)
本來好期待食的甜品 朱古力窩夫配雪糕 等咗成個鍾都冇得食,等其間問服務員追咗4次都未出到俾我,好明顯服務員冇D責任都冇去幫我跟過,最後等到不想再食,叫咗個下午茶餐朱古力窩夫配雪糕$58,加酥皮忌廉雞湯$14,衹食咗個湯,就一直等甜品,最後都冇等到,等到一肚氣,唯有取消朱古力窩夫配雪糕餐,硬俾佢收我正價酥皮忌廉雞湯$50,如果知係咁我唔食湯啦,感覺好像被人坤左,係佢哋的問題,但冇聽到佢哋講過一聲冇意思,出餐慢又冇人跟,唔再去幫襯
2023-08-18
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
  • 沒有
我同同學今次order嘅係豐盛二人餐,而pizza hut個app就有張電子八優惠卷,張卷上面寫嘅使用方式係付款時出示,但去埋單嗰陣個職員就同我講話係要落單時出示,佢部收銀機上面都係咁寫,但app上卻唔係咁寫,導致我同嗰個職員有D爭執,雖然最後佢幫我開多張單用咗呢張優惠卷,但都導致我有一個唔好嘅用餐體驗。然後就係食物方面,我地嘅二人餐包2碗忌廉蘑菇雞湯、4隻微辣雞翼、一碗白汁煙肉薯蓉、一碟拿破崙芝士意份同一個夏威夷pizza(薄脆底)1. 忌廉蘑菇雞湯 3/5礶頭湯,但牌子唔錯,都算香濃。2. 微辣雞翼 3/5唔辣但算嫩,唔洗特登叫3. 白汁煙肉薯蓉 1/5白汁超少,只有中間少少,搞到四周圍又乾又冇味。而且嗰D都唔係煙肉,係嗰D食起身似午餐肉嘅嗰D好難食嘅火腿。4. 拿破崙芝士意份 2/5大家樂水準,茄膏加冇芝士味嘅芝士,食唔到牛肉(佢個餐牌寫含牛肉)5. 夏威夷pizza(薄脆底) 2/5嗰D火腿又係嗰D食起身似午餐肉嘅嗰D好難食嘅火腿,芝士冇芝士味,薄脆底唔脆,似餅幹,又食唔對番茄醬嘅味,菠蘿就正常礶頭菠蘿。但係都有好嘅地方,個waitress見到我同學生日特登過

1. 忌廉蘑菇雞湯 3/5
礶頭湯,但牌子唔錯,都算香濃。

2. 微辣雞翼 3/5
唔辣但算嫩,唔洗特登叫

3. 白汁煙肉薯蓉 1/5

4. 拿破崙芝士意份 2/5

5. 夏威夷pizza(薄脆底) 2/5

但係都有好嘅地方,個waitress見到我同學生日特登過嚟講生日快樂,而且因為我去得早所以上菜快。
2023-07-21
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
Celebration
Birthday
Dining Offer
Coupon
  • 忌廉蘑菇雞湯
2023-06-30 136 views
好耐冇食pizza hut,唔知係分店問題定係咩,依間舖頭落咗單之後等咗勁耐先有嘢食,添個汽水都等20分鐘,汽水上到嚟,冰都冇晒。啲客個個都喺度等緊嘢食,啲服務員仲要hea 吓hea 吓咁,慢慢行。嘢食方面,唔係特別好食,特別係個辣肉腸飯。有其他更好的選擇,下次唔會再食呢間
嘢食方面,唔係特別好食,特別係個辣肉腸飯。
有其他更好的選擇,下次唔會再食呢間
2023-05-28 102 views
農曆四月初七(星期四),佛誕前夕,怕人多太擠,錯峰出行,提早1天到寶蓮禪寺浴佛,約下午3時返回東涌,天氣太熱,得找家餐廳歇歇及補充水份。之前吃過東堤灣畔Pizza Hut,覺得不錯,今次encore,點了2份下午茶餐,包括以下的:#公司三文治配炸薯角:份量很足!麵包烘得香脆,配料有煙肉、雞柳、蕃茄、生菜、火腿,豐富!炸薯角好好味!#華夫餅配朱古力雪糕:很大份,華夫餅很脆,朱古力雪糕是我的最愛!#熱咖啡:點了2杯,非常濃郁,不是人人喝得慣,但我喜歡!不足:冷氣壞了,熱!

#熱咖啡:點了2杯,非常濃郁,不是人人喝得慣,但我喜歡!

不足:冷氣壞了,熱!
2023-05-25
$60 (Tea)
2023-04-12 137 views
很久沒有吃薄餅,今天去完東涌游泳便去這間連鎖集團的餐廳食薄餅。午餐時段款式很多還包了飲品,午餐款式有拿破崙蘑菇腸焗飯,各種味道迷你薄餅、焗雞皇飯、寬條麵等我叫了拿破崙蘑菇腸焗飯,份量頗多,醬汁鋪滿飯面,非常惹味,蘑菇腸咬落有口感,而且混合芝士和酸酸地的茄汁,甚為美味。雖然不是昂貴的午餐,但有這水準,價性比十分高。🎉🎉最欣賞的是焗飯熱辣辣,不會覺得過火,柔軟度適中,餐廳不會因是午餐套餐而降低質素,值得一讚。👍🏻薄餅有一貫水準,叫了錦繡至尊,各種肉的餡料非常多,芝士味濃,芝士拉𢇁好吃😇

2023-02-18 108 views
好耐冇喺屋企食pizza,所以今次叫外賣pizza返屋企慢慢歎😋外賣送到屋企已經聞到香味四散,我們點了千島海鮮pizza,餡料都算幾多,厚厚的批底加上批邊很脆,就是這種熟悉的回憶味道,配埋紅椒粉及芝士粉味道一流😋菠菜蘑菇長通粉,佈滿菠菜真夠健康,蘑菇略為小但長通粉很淋身幾好味😋忌廉雞湯幾香滑幾濃郁,自己加熱仲好味😋原味雞翼拼腸唔會燶唔太油膩😋喺屋企食pizza可以一邊睇電視一邊慢慢歎,感覺真是大滿足😋
Delivery
突然聞到薄餅香氣四溢,決定今晚就食呢間連鎖集團薄餅店啦,試下同我當年既質素有沒吾同。鬆厚批二人餐:蘑菇忌廉雞湯:大路罐頭🥫湯,比較濃稠,真係有大量蘑菇同雞絲肉,熱辣辣吾HEA你,唯調味咸左點點。焗白汁煙肉🥓薯蓉:熱辣辣焗起即呈上,煙肉焗到脆身,薯蓉好滑,食得出用鹽稍作調味,白汁味道吾夠突出,比煙肉蓋過,但整體燙口香滑,不錯。千層肉醬闊麵配薯蓉:又係焗到熱辣辣,肉醬份量多,酸酸甜甜,好惹味,話明係千層面,每一層夾著香甜有咬口的肉碎,包裹著香滑薯蓉, 口感層次豐富。海鮮至尊: 整體分到6件左右,夠曬兩人食。餡料有帶子、 大蝦、 蜆肉、菠蘿🍍、紅椒、青椒🫑、紅洋蔥🧅,千島醬,當然要加錢轉芝心批。老實講餡料都係普通大路野,但都有誠意,大蝦經過胡椒調味,帶子仔香甜,唯菠蘿🍍真係無咁夾,大量千島醬做底,酸酸味吾錯。芝心批做到拉絲效果,批邊焗至金黃脆身,芝士又會食到好膩,反而一口接一口。總結:芝心批是必點的 拉絲效果出色出品質素好左 得閒會再光顧

鬆厚批二人餐:

焗白汁煙肉🥓薯蓉:

千層肉醬闊麵配薯蓉:

總結:
芝心批是必點的 拉絲效果出色
出品質素好左 得閒會再光顧

2022-08-05 164 views
滿$50送一張$200-$10coupon,優惠活動可以短期內孖三五知己食多次。千島海鮮批 迷你厚批底,好rich嘅海鮮topping,由細食到大,依然回味無窮。卡邦尼意粉濃厚卡邦尼醬,醬汁兜得夠勻秦,不過忌廉味預咗有少少滯,飲品叫返杯檸茶/檸水可以中和返~蒜辣蜆肉扁意大利粉落咗好多蜆肉😍真心幾辣吓🔥fit 晒好辣人士,扁意粉比較硬身,賺咗個飽肚感。如果怕天氣熱、或者唔想食熱嘢,呢度冷氣都大,啲嘢食好快涼晒😆

千島海鮮批

卡邦尼意粉

蒜辣蜆肉扁意大利粉

2022-08-01
$100 (Lunch)
2022-02-02 262 views
姨媽生日,無得出街食飯,唯有叫外賣。叫咗附近嘅必勝客同別的餐廳,講真,一路都對必勝客無乜期望,已經好耐無入餐廳食飯,只會平時一大班人聚會先會貪方便嗌佢嘅外賣。我哋8個人叫咗個二人大批套餐,包一個大批、一款小食、一款飯或麵同兩罐汽水。我哋叫咗千島海鮮芝脆批(額外要加40幾蚊)、香蒜肉絲意粉、8隻原味雞翼(另加$15)同汽水(汽水可以加錢轉綠茶或者湯)。加加埋埋大概$300。好彩路程唔遠,拎到返屋企都仲係暖嘅。最先要試嘅當然係佢嘅比薩啦,一食,咦,都唔錯喎,比想像中好好多,當然唔可以話好好食,但起碼可以食得晒。始終因為係外賣,個邊已經唔脆了,不過芝士係足料嘅。但大家都可以見到其實佢其他啲餡料都好少,海鮮少、菠蘿少、配菜少,哩個係我唔太鍾意必勝客嘅原因,唔只唔足料,佢嘅醬汁都好少,所以食落去主要係食到包味,希望佢哩方面可以改善吓。香蒜肉絲意粉由細食到大,配料亦好少,不過肉都幾香口,有好香嘅胡椒味,但蒜味就唔太夠,只可以話味道清淡,啱老人家食。原味雞翼反而唔錯,都幾入味,肉好嫩,焗嘅時間啱啱好。不過不失,但比想像中好

好彩路程唔遠,拎到返屋企都仲係暖嘅。
千島海鮮芝脆批

香蒜肉絲意粉

原味雞翼反而唔錯,都幾入味,肉好嫩,焗嘅時間啱啱好。
原味雞翼

不過不失,但比想像中好
2022-01-29
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Dinner
原味雞翼
平日返工 可以一大班同事一齊叫pizza hut一齊食 好開心有coupon送辣肉腸pizza 抵呀!第一次試carbonara 手藝批 平時食開厚批 唔錯幾好食 個人幾鍾意❤️
有coupon送辣肉腸pizza 抵呀!
Delivery
2021-08-22 200 views
打完針肚餓行咗去望一望跟住佢話打卡有七折跟住就嘗試叫黎食叫咗個二人餐芝士誘惑上面好濃郁嘅芝士下邊有蕃茄底薄脆批忌廉雞湯鍾意飲忌廉嘅朋友唔好錯過鮮甜美味忌廉夠晒濃郁香蒜肉絲意粉蒜味十足,意粉軟硬適中,材料豐富千層肉醬闊麵肉醬超多,淡淡滋味最後價錢方面稍為有少少昂貴
打完針肚餓行咗去望一望

芝味誘惑

鍾意飲忌廉嘅朋友唔好錯過
鮮甜美味忌廉夠晒濃郁

香蒜肉絲意粉
蒜味十足,意粉軟硬適中,材料豐富

千層肉醬闊麵
肉醬超多,淡淡滋味

最後價錢方面稍為有少少昂貴
2021-08-22
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
芝味誘惑
2021-07-08 228 views
平日午市唔駛等 東涌呢間都有差不多20枱Lunch set有好多選擇(唔記得影menu)都有10多個餐可以揀 其中有3個係pizza一個餐包餐湯、主食同飲品餐湯可揀雜菜湯/蘑菇忌廉雞湯,揀左雞湯,好足料😍😍😍成碗蘑菇同埋雞~主食叫左至尊批🥰🥰可以揀厚批、薄批、燕麥批未食過燕麥批🤔🤔 唔知咩嚟架添一個人4小件,岩岩好好足料!勁多芝士、洋蔥、茄汁、雞肉、青椒~辣肉腸😬😬正呀~~~好滿足呀,因為平時一個人唔可以食到成個Pizza
平日午市唔駛等 東涌呢間都有差不多20枱
Lunch set有好多選擇(唔記得影menu)
都有10多個餐可以揀 其中有3個係pizza
一個餐包餐湯、主食同飲品

主食叫左至尊批🥰🥰可以揀厚批、薄批、燕麥批
未食過燕麥批🤔🤔 唔知咩嚟架添
一個人4小件,岩岩好
好滿足呀,因為平時一個人唔可以食到成個Pizza
至尊批套餐
下午茶餐牌
2021-07-08
$90 (Lunch)
至尊批套餐