2011-11-15 15 views
去完SOGO 血拼本核想返中環食TEA, 不過都腳仔軟所以選擇響附近歇一歇打開MENU 原來無下午茶大部份都係收返正價MENUANYWAY叫左個烏冬餐,燒雞扒同少雜菜配熱HONEY GREEN TEA上檯時候個賣相已經好得~ 好似D冷飯菜汁雞扒無論係外觀抑或食落去質感都唔新鮮,汁又多~ 最離譜係個炒雜菜,從來未食過咁多汁既炒雜菜烏冬只係CHEAPCHEAP 貨色,但係敢收人$78 再加一真係不知所謂,比個半價我都覺得唔抵自己落手煮都好過佢

去完SOGO 血拼
本核想返中環食TEA, 不過都腳仔軟
所以選擇響附近歇一歇

打開MENU 原來無下午茶
大部份都係收返正價MENU
ANYWAY

叫左個烏冬餐,燒雞扒同少雜菜
配熱HONEY GREEN TEA
上檯時候個賣相已經好得~ 好似D冷飯菜汁
雞扒無論係外觀抑或食落去質感都唔新鮮,汁又多~
最離譜係個炒雜菜,從來未食過咁多汁既炒雜菜

真係不知所謂,比個半價我都覺得唔抵
自己落手煮都好過佢

2011-11-12
$85 (Tea)
2011-09-01 13 views
朋友上次去左旺角風月堂feedback都唔錯於是決定去cwb呢間食生日飯之前幾日打電話去想book檯點知佢地話冇得book…冇計,唯有早少少去等位去到之知道街客係幾咁多唔怪之得佢地唔做booking…等左大概廿分鐘先有位環境相當唔錯雖然有少少嘈但係其實我地自己都好嘈所以冇野投訴~食物味道唔差餐包好似蛋糕仔咁上碟o個陣仲熱辣辣煎三文魚好鞋不過個釀雞好好食!最有驚喜係個甜品原本以為剩係得雪糕原來仲有個waffle!(其實餐牌有寫,只係我地冇睇到=P)唔係食左好多野埋單每人~$150算合理俾錢俾得絕對心悅誠服!
朋友上次去左旺角風月堂
feedback都唔錯
於是決定去cwb呢間食生日飯

之前幾日打電話去想book檯
點知佢地話冇得book…
冇計,唯有早少少去等位
去到之知道街客係幾咁多
唔怪之得佢地唔做booking…
等左大概廿分鐘先有位

食物味道唔差
餐包好似蛋糕仔咁
上碟o個陣仲熱辣辣
煎三文魚好鞋
不過個釀雞好好食!
最有驚喜係個甜品
原本以為剩係得雪糕
原來仲有個waffle!
(其實餐牌有寫,只係我地冇睇到=P)

唔係食左好多野
埋單每人~$150算合理
俾錢俾得絕對心悅誠服!
火雞沙律
白汁煎三文魚+釀雞+薯菜
海鮮鴨胸白汁意粉
芒果雪糕+waffle
2011-08-31
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday
火雞沙律
白汁煎三文魚+釀雞+薯菜
海鮮鴨胸白汁意粉
芒果雪糕+waffle
今日同朋友食飯,據聞銅鑼灣風月堂好像唔錯的,但實在不太理想,最後門口都沒有拍下來給大家看了。開始時還是可以的,至少環境算是有點格調,但之後很嘈的,和菜市場沒有分別的。而門口帶位的服務員態度就認真一般,好像不想我們來的一樣。友人點了這個蒜蓉包,我相信這是這餐最差的食物了。非常硬,硬到界口的,但味道還是可以接受,但沒有什麼新意或是特別的就是了。這芒果乳酪奶昔感覺算是清新的,應該是用了新鮮的芒果弄的吧!而且喝到一種青青的味道,但有一點點太杰了。黑松露野菜忌廉飯的水準真的強差人意。汁已經是太杰的了,只有香味,而且食下沒有什麼口感,有點像一堆漿糊。紫蘇三文魚天使麵,天使麵就唔錯,但味道略為濃些,而且三文魚好像乾得像魚乾,完全不能接受。一般般的布甸夾人餅船,和一般的食肆沒有什麼太分別,只可能說是穩定的作品。合成的藍草莓酥餅,我想唯一是需要師父弄的只有那塊酥餅,其他都只是現成品的級數,只是酥皮比較乾身。結帳時要自己行去結帳的,原來之前帶位的服務員是經理來的,態度比之前更差了,但別的服務員態度還是可以接受的。二人行花了近四百元,不算是太貴的。但用四百元享用這樣級數的食肆就太值得的了,唯一可讚的是表面好
今日同朋友食飯,據聞銅鑼灣風月堂好像唔錯的,
但實在不太理想,最後門口都沒有拍下來給大家看了。
算是有點格調,但很嘈
開始時還是可以的,至少環境算是有點格調,
但之後很嘈的,和菜市場沒有分別的。
而門口帶位的服務員態度就認真一般,好像不想我們來的一樣。
差、硬
友人點了這個蒜蓉包,我相信這是這餐最差的食物了。
非常硬,硬到界口的,但味道還是可以接受,
但沒有什麼新意或是特別的就是了。
感覺清新
這芒果乳酪奶昔感覺算是清新的,
應該是用了新鮮的芒果弄的吧!
而且喝到一種青青的味道,但有一點點太杰了。
太杰
黑松露野菜忌廉飯的水準真的強差人意。
汁已經是太杰的了,只有香味,
而且食下沒有什麼口感,有點像一堆漿糊。
太乾、味太濃
紫蘇三文魚天使麵,天使麵就唔錯,但味道略為濃些,
而且三文魚好像乾得像魚乾,完全不能接受。
一般
一般般的布甸夾人餅船,和一般的食肆沒有什麼太分別,
只可能說是穩定的作品。
酥皮太乾
合成的藍草莓酥餅,我想唯一是需要師父弄的只有那塊酥餅,
其他都只是現成品的級數,只是酥皮比較乾身。

結帳時要自己行去結帳的,
原來之前帶位的服務員是經理來的,態度比之前更差了,
但別的服務員態度還是可以接受的。

二人行花了近四百元,不算是太貴的。
但用四百元享用這樣級數的食肆就太值得的了,
唯一可讚的是表面好像算是衛生的吧!
2011-08-15
感覺清新
太乾、味太濃
算是有點格調,但很嘈
2011-08-05 8 views
好友來電相約飯局,約了在「風月堂」。話說本少爺上次光顧此店已是三、四年前,感覺是一間日式的喫茶店,窗明几淨,感覺良好,本少也樂得舊地重遊。是日到達餐廳,內部的佈置以白色為主,坐的椅子和枱都是白色,感覺清新乾淨,環境不俗。值得一讚是餐牌設計精美,每一類的食物都分了頁,每一項食物都有精美的相片來介紹,種類有飯類、薄餅類、烏冬類、小食類、飲品類、甜品類等,還有一些套餐,令看餐牌也成為賞心樂事。凍呤嚷 ($80)鮮蝦煙三文魚米卷 ($68)三文魚濕潤鮮嫩,清新不膩,內包牛油果及蝦肉,點上 wasabi 醬,非常醒胃的前菜。照燒牛仔骨 ($68)這個水準相當高。牛仔肉煎得嫩滑不肥,加上燒汁味道濕潤了牛肉的 texture,燒得香而腍,讚!黑松露蟹肉粟米薄餅 ($90)這是坊間少見的薄餅,應是自創的吧。薄餅邊很脆,整個薄餅沒有油膩感覺,咬下去有咔嚓咔嚓的效果。黑松露醬極香,蟹肉也爽口,質素很不錯!只是略嫌份量少了點,兩個人分也只是剛剛好。菠菜什菌芝士扁麵 ($90)這個是芝士發光發熱之作!菠菜軟腍,混和溶化了的芝士汁、菇菌及意粉,好吃得來又不會太膩,熱辣辣非常不錯吃。另見此店的 menu 有很多雪

凍呤嚷 ($80)
鮮蝦煙三文魚米卷 ($68)

照燒牛仔骨 ($68)

黑松露蟹肉粟米薄餅 ($90)

菠菜什菌芝士扁麵 ($90)

另見此店的 menu 有很多雪糕、甜品類,賣相精美,價錢也合理,甜品迷小心失控。幸好本少爺及友人不嗜甜,定力夠,來多支凍呤嚷更實際啦。
2011-08-03
  • 鮮蝦煙三文魚米卷,照燒牛仔骨,黑松露蟹肉粟米薄餅,菠菜什菌芝士扁麵
2011-07-19 12 views
環境整潔舒適,確是適合與友人悠閒地談天說地。不過價錢略嫌偏高。三個人分享了海鮮湯意粉、燒牛舌、蜆肉泡菜南瓜餅及鰻魚芥末小飯團,另外飲杯Latte、Cappucino及提子蘆薈特飲,便要位位科水超過百四。食物四平八穩,沒有突出之處。湯意粉大大碗,不過一味番茄湯多,裏面的海鮮料不算豐富,只得一隻青口,以及一些蝦仔、小帶子及墨魚仔。牛舌爽口。小飯團則略嫌鬆散。最好是南瓜餅,外面炸得鬆脆,內裏南瓜蓉軟滑,而蜆肉及泡菜也甚搶鏡。可惜兩杯咖啡都極之普通,竟夠膽跟餐都收$35一杯!
環境整潔舒適,確是適合與友人悠閒地談天說地。

食物四平八穩,沒有突出之處。

牛舌爽口。小飯團則略嫌鬆散。

可惜兩杯咖啡都極之普通,竟夠膽跟餐都收$35一杯!

2011-07-16
$142 (Lunch)
2011-07-18 5 views
看完最新一期的雜誌推介後,決定來到這餐廳試一試 綠茶雪糕配上綠茶打成的忌廉,一冷一熱的口感, 會令到你的嘴巴欲罷不能! 加上中間夾雜了爽口的綠茶啫喱,真係好正 ;D友人叫的咖啡味雪糕很濃郁!中間加入了焦糖味爆谷!整體都不錯!!香蕉配上焦糖味的糖漿,再加上內軟外脆的窩夫,食下去簡直置身於天堂 整體感覺不錯!下次有機會一定會試set lunch ;D
看完最新一期的雜誌推介後,
決定來到這餐廳試一試
綠茶芭菲杯
綠茶雪糕配上綠茶打成的忌廉,
一冷一熱的口感, 會令到你的嘴巴欲罷不能!

加上中間夾雜了爽口的綠茶啫喱,
真係好正 ;D
咖啡芭菲杯
友人叫的
咖啡味雪糕很濃郁!
中間加入了焦糖味爆谷!
整體都不錯!!
香蕉窩夫
香蕉配上焦糖味的糖漿,
再加上內軟外脆的窩夫,
食下去簡直置身於天堂

整體感覺不錯!
下次有機會一定會試set lunch ;D
2011-07-18
$70 (Tea)
綠茶芭菲杯
咖啡芭菲杯
香蕉窩夫
2011-05-29 3 views
2011-05-11**趁著假期,,我們Happy Happy Family 的一伙人又聚首一堂啦,,分外開心 :]是次選了去 風月堂,,談天說地,,風花雪月? xD一大張長枱容納我們一行10人,,環境很光猛,,座位也闊落舒適,,menu有曬相俾你慢慢揀野食,,再自己喺order紙度tick 野食,,有埋價$$俾你睇,,呢度既野食出名靚靚,,果然,,食物的賣相都很出衆,,但味道就只能說是中规中矩,,1. 雜果沙律,,分量不多,,我自己一人也可以KO掉,,哈,,但味道清新,,水果也很新鮮,,good2. 金菇肥牛卷,,多汁,,肥牛也不鞋口,,配以中間的carrot絲,,不錯=]3. 石鍋飯,,,煎得好靚既太陽蛋,, 4. 意式飯,,濕度啱啱好,,食落帶小小cheese既creamy,,like 5. 炒烏冬,,好香,,料都好足,,但油咗小小,,6. Eel Pizza,, 分量不多,,,但勝在足料,,7. 一衆甜品,,,賣相靚到唔舍得食,,哈,,但味道我就覺得一般,,可能系我唔多like 格仔餅啦,,呢度既雪糕都麻麻地,,反而千層酥唔錯=] 下次再食呢度成晚都好多人呀,,一枱走咗又有下一
2011-05-11**

是次選了去 風月堂,,談天說地,,風花雪月? xD

一大張長枱容納我們一行10人,,
環境很光猛,,座位也闊落舒適,,

menu有曬相俾你慢慢揀野食,,

呢度既野食出名靚靚,,果然,,
食物的賣相都很出衆,,但味道就只能說是中规中矩,,

3. 石鍋飯,,,煎得好靚既太陽蛋,,

5. 炒烏冬,,好香,,料都好足,,但油咗小小,,

6. Eel Pizza,, 分量不多,,,但勝在足料,,

呢度成晚都好多人呀,,一枱走咗又有下一枱客,,服務員成晚都好忙,,但完全冇燥,,仲好樂意幫手take potos添,,雖然效果麻麻地,,哈,,

希望Happy Happy Family can last 4ever ,, love :]
2011-05-10
又去我鐘意既風月堂, 不過依次係去銅鑼灣果間. 果度係樓上舖, 我地行樓梯上去, 等位果度有CHAIR比人坐, 又有雜誌比人睇, 都幾好架.入左去, 全部白色佈置, 有D花做裝飾, 近窗果邊D卡位望到街景, 用D好靚既印花玻璃黎隔住D位, 日頭去, D陽光係外面射入黎, 感覺好清新. D MENU同其他風月堂既一樣, 都係有D好COLORFUL既PHOTO比每一樣野食咁滯 (應該係既, 因為每張相有個PRICE係度, 下面係D野食名同PRICE, 果D大部份都係上面D相都有既)因為係下午茶時段去, 所以派埋HIGH TEA SPECIAL既MENU比我地. 都好多野食咁. 不過, 我朋友情願散叫. (後來, 睇到隔離枱叫左依個HIGH TEA, 原來樣樣野食都只得一份, 睇佢個MENU時, 佢話"FOR TWO", 仲以為所有野食會有2份, 點知居然得一份. 如果係咁, 好似就無咁抵食LU)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~依樣係"CREAM+BANANA+西多"配朱古力醬, 上面灑左D糖粉. (好似係$30-40)幾好味, 雖然個樣唔係咁靚, 好似亂咁放埋一
Orchard Garden Cafe - tea 12
Orchard Garden Cafe - tea 11

Orchard Garden Cafe - tea 10
Orchard Garden Cafe - tea 09
幾好味, 雖然個樣唔係咁靚, 好似亂咁放埋一碟咁, 好可惜, 其實可以靚好多好多架. D朱古力醬都唔夠多, 食D香蕉同西多到一半已經無乜朱古力剩.

Orchard Garden Cafe - tea 08
依杯係我朋友叫既"CREAM+咖啡+BANANA+VANILLA ICECREAM+咖啡JELLY"既DRINK. (大約$48-49)
Orchard Garden Cafe - tea 07
轉個杯, 影比大家睇下, 側面90度係D乜, 就係BANANA2條啦!!
Orchard Garden Cafe - tea 06
再高空影落去, 比個CLOSE UP佢, 有D果仁片同薄荷葉係上面, D朱古力流落黎個樣, 睇到都流口水呀!

Orchard Garden Cafe - tea 05
到我叫果杯啦, 係"STRAWBERRY ICECREAM(有真既士多啤利係入面)+3件用CREPE既皮包住D水果同芝麻雪糕既野+真既STRAWBERRY同奇異果+好似係士多啤利醬既野" ($50幾到)
Orchard Garden Cafe - tea 04
大家睇真D? 包係D CREPE皮入面果D水果係: 士多啤利+奇異果+哈蜜瓜. 上面仲有D芝麻雪糕TIM.
Orchard Garden Cafe - tea 03
真係幾靚既依個. 而且, 都好好味. 一啖一件果D CREPE之類既野, 好正, 又水果既清甜同爽口, 又有芝麻雪糕溶係口既感覺, 而且仲有CREPE果層皮TIM.. 好好味~~

Orchard Garden Cafe - tea 02
最後, 係"甜玉米+波羅+CREAM+VANILLA ICECREAM+餅". 上面件ICECREAM係度溶係因為下面D 甜玉米係熱既. ($40幾? 好似)
Orchard Garden Cafe - tea 01
依個最特別, 又熱又凍, 我覺得下面D甜玉米最甜, 襯埋D波羅黎食, 好新既配搭. 果件餅受到上下2邊浸住, 都居然仲脆, 好好食. 我最鐘意依個.
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
Orchard Garden Cafe - tea 01
  • 奇異果
  • 哈蜜瓜
  • CREAM
2011-02-20 8 views
在該區逛累了,找個地方來個下午茶,這兒是不錯的撰擇白色的門面,與清雅壁燈發出柔和的燈光配合,看上去覺得好舒服。門前的餐牌,飲品的杯、碟賣相又幾吸引店內裝修以白色為主,十分之清雅舒適,梳化還附設墊腰,很窩心的設置。士多啤梨特飲(35元):看上去好吸引,入口就像士多啤梨味的沙冰,味道也不俗,但如果多點果肉,濃甜一點就更完美。青瓜奇異果雜飲(40元):看上去很清新,入口就像青瓜奇異果沙冰,不過青瓜味道不算濃,奇異果味道更偏薄,相信瓜、果肉較偏少的原因吧,但整體上味道還不至太差,味道算是頗清新的。公司三文治(65元):三之治的餡料有雞肉、煙肉、火腿、雞蛋、鮮茄、生菜絲,以上材料配合得很好吃,喜歡吃有煙肉的餡料,加上它的咸香煙熏味,整個三文治吃起來更添味美,而附設的薯角似乎炸得較油膩,只是試了一塊,味道是不俗的,而小杯沙律亦新鮮可口,感覺可以減點油膩。由於該日不是假期,亦非繁忙時段,食客不多,環境清雅、整潔而衞生、夠寧靜、又舒適,所以覺得這個下午茶很不錯
在該區逛累了,找個地方來個下午茶,這兒是不錯的撰擇
門前的餐牌,飲品的杯、碟賣相又幾吸引

2011-02-17
$76 (Tea)
  • 公司三文治
2011-02-18 6 views
星期日跟男朋友預祝情人節, Lunch到訪久違了的風月堂,我地大約2點去到, 出奇地發現唔駛等位兼有窗口卡位坐呢, 由於無咩人既關係, 環境超舒服寫意, 可以悠閒地傾傾計呢, =]我地兩個人叫左3款野食, 全部都係之前未食過既, 試新野ma..hehe有海鮮蕃茄湯意、忌廉焗薯片同埋芥末牛肉pizza 呢~海鮮蕃茄湯意 : 份量十足, 好大碗可以供2個人食呢, 有帶子, 八爪魚, 天婦羅魚餅, 蝦, 青口配料, 配搭茄汁十分開胃 =]忌廉焗薯片: 第一口夾邊位的薯仔食落去無咩味道, 原來係因為無夾到d 煙肉, 佢會有d 煙肉碎鋪在中間的, 所以下次一定要掃勻佢先食會好味d. 芥末牛肉pizza: 芥末唔係好辣,但又有wasabi 味, 岩晒我呢d 唔食得辣既人呢. 而牛肉又好唸, 口感幾好, 我諗我會再食的~~今次食3樣野太飽了, 所以無食dessert 呢, 不過都係滿足既 =]
星期日跟男朋友預祝情人節, Lunch到訪久違了的風月堂,
我地大約2點去到, 出奇地發現唔駛等位兼有窗口卡位坐呢,

有海鮮蕃茄湯意、忌廉焗薯片同埋芥末牛肉pizza 呢~

蕃茄海鮮湯意 =]
忌廉焗薯片...白濛濛一片 =]
芥末牛肉pizza =]
$100 (Lunch)
蕃茄海鮮湯意 =]
忌廉焗薯片...白濛濛一片 =]
芥末牛肉pizza =]
2011-01-05 17 views
Dessert really does bring happiness and completeness to life! After a simple dinner, we had appetite for some Japanese-style dessert.It was quite surprising that on a Tuesday night, at about 8:30pm and we still have to wait for a table. But we really wanted to try, so decided to wait .... 5 tables ahead of us. But their waiting area was quite comfortable, not like waiting on the street. There were white sofa to sit while you wait, and new Japanese magazines too (I was surprised that they wer

It was quite surprising that on a Tuesday night, at about 8:30pm and we still have to wait for a table. But we really wanted to try, so decided to wait .... 5 tables ahead of us. But their waiting area was quite comfortable, not like waiting on the street. There were white sofa to sit while you wait, and new Japanese magazines too (I was surprised that they were offering January 2011 magazines .... instead of really old ones). After browsing an issue of "Spring", then our number was called. Yeah!

We didn't get window seats
...... and our table was very very close to the one next to ours ..... I can touch the girl beside me. But that's okay.

Their dessert menu were amazing!!!

We ordered the following desserts:

Waffle w/ Chestnut Paste and Mango Sauce

Baked Banana Pancake w/ Mango Sauce

Taste: Excellent! Not too sweet!

Presentation: Perfect! But they were actually smaller than appeared in the menu.

Price: Reasonable.

Will go back very soon to try other desserts and drinks!
2011-01-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$55 (Last Night Supper)
2010-12-22 7 views
今天來銅鑼灣嚐日式西餐廳食物。一去到1樓有好多人排隊,睇下係唔係好食,嚐後我覺得食物質數有好也有不足地方。我點了 Lunch set黃色芥末雞沙拉清新,過得去and餐包OK。 蒜蓉包夠蒜蓉味。(散叫) 服務就有少少亂,杯水飲完要叫到先加水,應該找一個侍應專係斟水和收碟。主菜:帶子三文魚扒天使麵就較為失望,吃不出應有味道,天使麵比較乾身and三文魚扒入口比較淡。 我覺得散叫意粉andPizza仲好過Lunch set的主菜。芒果雪糕waffle就平平無奇。雪糕朱古力咖啡,咖啡味濃,愛濃的人會喜歡飲。雪糕朱古力咖啡不是我想選的飲品,我本來想叫草莓特飲or藍莓特飲之飲品,侍應話Lunch set餐飲不包括特飲在內,只有咖啡或奶茶可選而雪糕朱古力咖啡之類加$25,我覺得呢間餐廳唔識做生意,最多特飲加多D錢俾客人多D選擇,早知選擇散食。
今天來銅鑼灣嚐日式西餐廳食物。

我點了 Lunch set
黃色芥末雞沙拉清新,過得去and餐包OK。

蒜蓉包夠蒜蓉味。(散叫)

芒果雪糕waffle就平平無奇。
雪糕朱古力咖啡,咖啡味濃,愛濃的人會喜歡飲。

2010-12-22
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
2010-12-20 3 views
同芳芳姐 欣妹 出發工展會前先食野~嗌左 鰻魚牛油果卷, 海鮮PIZZA, 三文魚炒飯~鰻魚牛油果卷OK~海鮮PIZZA 好似HOME MADE PIZZA~ 少油~ 感覺好健康~ 仲好多海鮮~ 好大粒~ 三文魚炒飯好香蒜味~ 都幾大碟~ DL左COUPON, 嗌左2個茶~ D WAITERS 好似唔知有呢件事=V=我既百合花玄米茶(?) 冇甜味~ 真係好茶~ HAHA~芳芳姐既水果茶(蘋果&橙) 甜味重D~ 好似好味D~杯杯碟碟超令~ *V**偶有攪拌機聲傳出, 好嘈~

同芳芳姐 欣妹 出發工展會前先食野~

嗌左 鰻魚牛油果卷, 海鮮PIZZA, 三文魚炒飯~

鰻魚牛油果卷OK~

仲好多海鮮~ 好大粒~

三文魚炒飯好香蒜味~ 都幾大碟~

我既百合花玄米茶(?) 冇甜味~ 真係好茶~ HAHA~
芳芳姐既水果茶(蘋果&橙) 甜味重D~ 好似好味D~

杯杯碟碟超令~ *V*

*偶有攪拌機聲傳出, 好嘈~

2010-12-13
2010-12-11 11 views
原本呢度唔係首選..但首選因為下午落場既關係 於是來左呢度食.門口望入去環境高貴優雅,雪白為主題的顏色感覺舒適! 開放式廚房不失禮而美觀~安排坐係窗邊卡位..清楚的看到街道,沙發上還放了小抱枕 令客人坐得更舒服,非常有心..由於現正下午茶時間 那順理成章用下午茶餐,因為仲包一杯餐飲. 點了四色薄餅+什錦海鮮炒烏冬. 餐飲咖啡+凍檸茶.先上烏冬..雖然有點兒小. 但入口味道什佳 而且海鮮也不吝嗇, 2隻大青口 2隻小蝦 3隻小魷魚 和一堆蛋絲, 非常惹味 很快便掃清. 再上四色薄餅(雞肉,蕃茄菠蘿,鴨胸,什菌), 形狀是一條長方形而不是圓形,而餅底似是餅乾而不是平常的餅皮.但整體來講 味道不錯,而且正值下午茶時間,不宜多吃坐台時間沒有設上限,非常適合飲野傾計,下次必定再來!
房不失禮而美觀~

+凍檸茶.

正值下午茶時間,不宜多吃

惹味烏冬
四種顏色,各有特色 ^^!

坐台時間沒有設上限,非常適合飲野傾計,下次必定再來!

2010-12-10
$52 (Tea)
惹味烏冬
四種顏色,各有特色 ^^!
2010-12-05 6 views
紫蘇三文魚天使麵天使麵OK 不過三文魚無味! 差!焗吞拿魚煙火腿多士 一開二 ~ 一邊係吞拿魚 一邊係火腿扒個人覺得吞拿魚好食D牛肉稻庭烏冬定食個價錢同質素令人失望定食意思係飯同湯 而唔係SALAD 同生果-_-|||再者烏冬好「稔」 一D 咬口都無 竟敢收$138 真係離譜環境好嘈 仲以為自己去左飲茶侍應執D刀刀叉叉又係好大聲頭都暈奉勸男士們 如果夜晚想帶女伴撐檯腳前要三思
紫蘇三文魚天使麵
紫蘇三文魚天使麵
天使麵OK 不過三文魚無味! 差!

焗吞拿魚煙火腿多士
一開二 ~ 一邊係吞拿魚 一邊係火腿扒