2024-04-06 70 views
本身諗住戶外活動,點知咁大雨,入咗Nara避雨兼食lunch😆 又靚又好坐!花膠金麵聽個名唔知咩嚟,叫咗之後發現原來係幼麵,同埋炸幼麵兩款麵放埋一齊,有喇沙嘅湯底,湯底一流,有淡淡椰香,加上嫩滑嘅雞肉同埋花膠,爽口嘅芽菜,同埋花生碎喺面,不愧係招牌菜式🫶🏻蟹肉炒飯同平時食嘅嗰種蟹膏炒飯唔同嘅,因為佢真係用鮮蟹肉,然後加蟹籽同大蝦嘅配搭去整,一啲都唔濃味,反而有淡淡的海鮮🦞香😛骰仔脆多士配皇家👸🏻奶茶雪糕本身以為係台式多士嘅款,睇返Menu原來佢係pudding,有啲似炸莎翁嘅感覺,爽脆嘅口感咬落去有少少煙靭嘅麵包吐司🍞感,側邊仲有泰茶布甸🍮、曲奇脆脆、珍珠、泰茶焦糖醬,好特別😆早兩次嚟都係食下午茶☕️蛋糕,今次食主食會發現都好高質,尖沙咀港威之選🙌🏻

骰仔脆多士配皇家👸🏻奶茶雪糕

2024-04-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2024-03-22 93 views
新一年,新開始,朋友在美國回來,為他準備了泰國滿滿之聚會,愛愛環境靚,餐廳菜很有創新感,不會很辣。門口位置有搖搖千秋及特色座位,簡單的望海景,招牌打咭位馬沙文咖喱牛腱馬沙曼咖哩是泰國咖哩的一種, 滿滿肉桂香,吃到有丁香和肉豆蔻,滿滿孜然等香料, 甜中帶辣, 搭配嫩肉一起煮, 十分美味。泰式馬沙文咖哩醬很棒,在咖喱香料之中有花生,豐富,完美混合了泰式香濃感泰式肉碎飯滿有多種香料,辣度溫和而不失香濃,配上肉汁豐富的肉碎,清新香甜的九層塔,層次豐富,是最喜愛泰國食物,上次去完清邁試過夜市肉碎之後一直念念不忘!這泰國餐廳,重重香茅味,去不到泰國,這有驚喜喔椰青水的熱量只有很少卡路里,合怕吃多胖的朋友,泰國新鮮椰青,是青椰子,比起黃椰子,更清甜解熱生津。椰青感覺新鮮,果肉口感也滿滿奶香,果肉厚身

環境靚,餐廳菜很有創新感,不會很辣。

門口位置有搖搖千秋及特色座位,簡單的望海景,招牌打咭位

馬沙文咖喱牛腱

泰式肉碎飯

椰青
2024-01-07 262 views
Happy Friday~約左同事食晚飯,呢間餐廳有室內室外,我地揀坐室外,好feel 啲,餐廳員工都好nice 好快手,我地叫左泰式生蝦$145,青木瓜沙律$85,椒鹽鮮魷$88,雞絲濕河$88,炸蝦餅$85,三文魚他他$95,炸薯條$75,仲有幾杯野飲。坐左幾個鐘傾下偈食下野,個環境係幾好feel 既,不過野食就好一般,我地幾個女仔叫咁多野食野飲,都唔算好飽 最後埋單每人大約$400
Happy Friday~

最後埋單每人大約$400
2024-01-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2024-01-05 219 views
第一次試呢間尖東嘅露天酒吧餐廳 Nara Thai,係同行朋人嘅推介啤酒有Happy hour 買一送一串燒拼盤燒牛脷,肉好厚切,口感唔錯燒鱔最好食,鮮甜肉嫩,個皮如果燒得脆就更好燒雞肉串,不過不失,有少少乾蝦多士蝦膠滿滿,爽口彈牙,多士夠脆,但油份偏高,有點膩。燒魷魚友人嘅大推介,厚肉又彈牙,絕佳嘅餸酒菜。另外點了肉類串燒,有豬牛雞揀,味道正常。總括而言,係一間有環境風味,好適合三五知自飲酒閒聚嘅好地方。

啤酒有Happy hour 買一送一

串燒拼盤
燒牛脷,肉好厚切,口感唔錯
燒鱔最好食,鮮甜肉嫩,個皮如果燒得脆就更好
燒雞肉串,不過不失,有少少乾

蝦多士
蝦膠滿滿,爽口彈牙,多士夠脆,但油份偏高,有點膩。

燒魷魚
友人嘅大推介,厚肉又彈牙,絕佳嘅餸酒菜。

另外點了肉類串燒,有豬牛雞揀,味道正常。

朋友,如果你諗緊食咩,我就話你知我喺尖東嘅餐廳食咗啲咩好嘢。首先,嗰碗泰式青咖喱雞🥥真係勁!咖哩香濃得黎又冇過火辣,仲有即熟嘅茄子同豆角吸滿咗香料味,夾飯一流!再嚟,個炭燒墨魚柳🦑簡直一絕!美味到我忍唔住食咗好幾塊,而且炭燒嘅味道夾埋墨魚嘅鮮甜,真係好食到停唔到口。至於串燒拼盤嘅牛舌同鰻魚,一講起我又想返去食多次!碟咖哩蟹肉配嘅蒜蓉包簡直係夢幻組合,濃濃嘅蒜味配上thick嘅咖哩醬,蟹肉又多又juicy,完全係大滿足。而且,係尖東呢個熱鬧嘅地方,即興去嘅我都能夠搵到個位受到靚靚嘅服務。食物嘅水準高過我預期,連飲品都好正,特別係果杯Lychee Mojito🍸,仲要價錢合理!下次帶埋屋企人再嚟,推介佢地都嚟試吓!

2023-11-17 230 views
近排天氣開始涼,約埋一班好友去露天酒吧happy hour就最好不過超抵飲所有酒精買一送一,飲到咁上下想食嘢又唔洗再諗去邊度食嘢基本上講得出嘅泰國菜佢都有做,環境又夠晒空曠,坐得好舒服唔會覺得同隔離枱好近冇咁壓逼,都適合情侣或者一大班人去食。食物方面叫中規中矩,個人認為串燒,炒嘢最好食,串燒雞同豬肉唔會燒到太乾,咬落仲有肉汁,點埋佢嗰個沙嗲汁就好好食,豬頸肉炒飯個皮炒得夠脆夠香,生菜包啲肉碎都炒到好香,餸酒一流

2023-11-15
  • 串燒拼盤
  • 泰式生蝦
  • 炸蝦餅
2023-11-17 131 views
早在5、6年前已經經常來這家吃,一直都覺得它的味道高質,最近經過再次到訪,發現質素依舊地好😋😋😋要分享一下。泰式生蝦每次必食, 大大隻,厚肉,味道鮮甜,還會附上炸蝦頭,非常配酒紅咖喱牛肋肉+芝士烤餅好吃但牛肋肉略嫌未煮淋椒鹽粟米鹹鹹辣辣,惹味,粟米也甜Kirin啤酒 買一送一Happy hour做到8pm,好抵飲個人認為白桃味最好飲,是較甜的口味露天和室內的位置都坐得舒服,而且職員服務態到十分好。

泰式生蝦

紅咖喱牛肋肉+芝士烤餅
好吃但牛肋肉略嫌未煮淋

椒鹽粟米
鹹鹹辣辣,惹味,粟米也甜

Kirin啤酒 買一送一
Happy hour做到8pm,好抵飲
個人認為白桃味最好飲,是較甜的口味

露天和室內的位置都坐得舒服,而且職員服務態到十分好。
2023-10-02 304 views
啤酒 🍺🍺Happy Hrs 買一送一, 麒麟Frozen Beer 時不時都會有新口味,今期 桃🍑 同 玫瑰花🌹,買一送一限同款啤酒。Frozen Beer 真係炎熱夏天恩物 , 成堆啤酒沙冰浮係冰凍啤酒上面,飲果時D凍冰冰沙冰係你上唇幫你降溫,真心爽。🌽椒鹽粟米 - 真係好好味,椒鹽加上粟米甜甜地👍🏻👍🏻。🦑燒魷魚 - 又厚又彈牙又啖啖肉👍🏻👍🏻🐮👅🥗牛舌青木瓜沙律 - 牛舌香口軟林,青木瓜爽口開胃。🐷🥬肉碎生菜包 - 肉碎有肉汁唔會炒乾柴👍🏻用生菜包嚟食感覺好 fresh。

🌽椒鹽粟米 - 真係好好味,椒鹽加上粟米甜甜地👍🏻👍🏻。

🦑燒魷魚 - 又厚又彈牙又啖啖肉👍🏻👍🏻

🐮👅🥗牛舌青木瓜沙律 - 牛舌香口軟林,青木瓜爽口開胃。

下午同朋友路過見到門口寫住 Happy Hour buy 1 get 1 free就入去叫2杯Stella 500ml $90落單前都有問一下現在是否HH 時間侍應都點頭 落完單就走結果飲完埋單 $198我:Hi, 唔係HH咩?侍:係呀 第一張單唔計 下一張先free 依家免費呀 你重飲唔飲? 我就費時同佢拗 比錢走人真係Happy HongKong落單前都再先問一次侍應只係扮cool 點頭我寧願你話1人要1杯 下杯先free蝕唔起唔好掛牌啦不如話free 果杯下次先送
下午同朋友路過
就入去叫2杯Stella 500ml $90
落單前都有問一下現在是否HH 時間
侍應都點頭 落完單就走
結果飲完埋單 $198
我:Hi, 唔係HH咩?
侍:係呀 第一張單唔計 下一張先free
依家免費呀 你重飲唔飲?
我就費時同佢拗 比錢走人

2023-09-30
Type of Meal
Tea
2023-08-08 427 views
第一次試呢間係尖東既Nara Thai 😋之前屋企人去食過都大讚👍🏻今次一行六人撞正happy hour啤酒買一送一 好抵飲🥹嗌左一個菠蘿炒飯都普普通通 無乜特別同埋無肉鬆無nuts🥹有啲失望之後嗌左個生菜包啲肉碎都幾香生菜幾fresh~不錯不錯仲叫左個蝦餅呢個有驚喜喎幾香口同埋脆😋份量亦不小值得推介😍個pad thai就好一般啦基本上都係茄汁味🥹同一般泰式金邊粉好唔同

第一次試呢間係尖東既Nara Thai 😋

同埋無肉鬆無nuts🥹
有啲失望

之後嗌左個生菜包
啲肉碎都幾香
生菜幾fresh~
不錯不錯

個pad thai就好一般啦
基本上都係茄汁味🥹
同一般泰式金邊粉好唔同
2023-06-05 715 views
這間泰國餐廳有部份是露天的,除了有泰菜哦,亦有酒水提供,很多客人也會喝酒吃飯,看球賽聊天,份外熱鬧串燒拼盤🍢🍡有燒蝦,牛脷,燒膳及雞串,每種串燒也有有香濃炭燒味,而且肉質嫰而不鞋,果然串燒拼盤是吃泰菜必點的🤪生蝦刺身🦐大大碟放盤不錯,肉質新鮮彈牙,不會霉,爽炭燒墨魚柳🦑墨魚肉爽口彈牙,不會痴牙😂而且很嫰,像吃花枝一樣,點他的青汁醬十分醒胃泰式青咖喱軟殼蟹🦀軟腳蟹香口鬆脆,不會太油膩,能夠保持乾身,如果沾上青咖喱再配飯其實一流🍚脆炸原隻蝦多士🦐炸多士配上一隻大蝦,蝦像吃壽司那款赤海蝦一樣,大大隻,最重要不會太油膩,開胃小吃菠蘿海鮮炒飯🍍就是普通的菠蘿炒飯,不過飯粒乾身,也有很多蝦等配料,爽Nara Thai Restaurant & Bar尖沙咀麼地道75號南洋中心地下14-19號舖

串燒拼盤🍢🍡

生蝦刺身🦐
大大碟放盤不錯,肉質新鮮彈牙,不會霉,爽

炭燒墨魚柳🦑

泰式青咖喱軟殼蟹🦀

脆炸原隻蝦多士🦐

菠蘿海鮮炒飯🍍
就是普通的菠蘿炒飯,不過飯粒乾身,也有很多蝦等配料,爽

Nara Thai Restaurant & Bar
脆炸原隻蝦多士
炭燒墨魚柳
菠蘿海鮮炒飯
2023-05-18 505 views
好耐冇去過尖東,約咗幾個朋友去食晚飯。遠處見到類似bar嘅餐廳,又有戶外同室內坐位,感覺優閒,而且可以食下泰菜,就入去試試。前菜叫咗冰鎮鮑魚,冰鎮蝦和柚子沙律。冰鎮鮑魚有意外驚喜,入口嫩滑,冰鎮蝦肉質也很新鮮。另外叫咗雞絲炒河,豬頸肉糯米飯和虎蝦粉絲煲。推介粉絲煲,熱辣辣,香味濃郁,配白飯就一流。

2023-05-16
  • 炸蝦餅
2023-05-07 437 views
晚上經過尖東,噴水池附近,有好多酒吧食肆, 呢間食泰菜嘅唔錯,有室內嘅座位,如果想chill d 可以坐外面露天座位。泰式生蝦刺身,肉質爽口,新鮮😋。泰式冰鎮鮑魚,爽脆可口👏,仲好細心,切開一件件。泰式炸蝦餅,炸得香脆。泰式柚子蝦球沙律,酸酸甜甜好開胃。泰式雞絲濕炒河豬頸肉生菜糯米飯,豬頸肉燒得好香、仲有少少燶邊👍,加埋生菜糯米飯,配搭特別,好好食。Virgin Pina Colada🍹 - 冇酒精嘅cocktail有淡淡嘅椰香味。Mount Fuji🍸- 有gin嘅cocktail,飲落味道唔錯,唔會好強酒精。
泰式生蝦刺身,肉質爽口,新鮮😋。
泰式冰鎮鮑魚,爽脆可口👏,仲好細心,切開一件件。
泰式炸蝦餅,炸得香脆。
泰式柚子蝦球沙律,酸酸甜甜好開胃。
泰式雞絲濕炒河
有淡淡嘅椰香味。

2023-05-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 豬頸肉生菜糯米飯
  • 冰鎮鮑魚
2023-04-27 334 views
今日天氣涼涼哋好舒服🙂去尖東嘅露天餐廳就啱晒啦🙆🏽‍♀️Happy hour飲品仲有優惠💜🙆🏽‍♀️串燒拼盤$238燒蝦串🦐爽口彈牙🥰牛脷串🐂厚切牛味濃燒鱔🐠燒得香脆充滿魚油香 香茅雞翼🐥燒🉐️好惹味🙆🏽‍♀️premium long island$88調得唔錯👍🏻好飲🥂如果飲啤酒仲抵買一送一🍻不過今日仲有節目 留返下次再試試其他食品🥢地點方便環境舒適🫶🏻適合傾偈吹水嘅好地方👯
今日天氣涼涼哋好舒服🙂
不過今日仲有節目 留返下次再試試其他食品🥢
地點方便環境舒適🫶🏻適合傾偈吹水嘅好地方👯
Long Island
2023-04-26
$250 (Tea)
Long Island
行完尖沙咀海傍好肚餓 我哋見到呢間泰式餐廳就入左去≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣#尖沙咀食好西≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣生蝦刺身生蝦好新鮮 泰式辣汁酸酸辣辣賣相好靚仔!泰式炒金邊粉好香口唔會太辣份量好多五個人都夠分!生菜肉碎包好香 生菜包住肉碎肉汁好多好食生菜份量都幾多串燒拼盤串燒燒得好好啖啖肉 肉質嫩滑 好有咬口沙爹汁好多花生碎 好香花生味!會覺得雞比想像中更好食,因為燒到超香😋外表酥脆,有陣焦香Watermelon Margarita 好香青檸同西瓜汁味好易入口好好飲!≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣店員有禮貌同好有耐性向我哋介紹好值得再黎食!≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣Nara Thai Restaurant & Bar (尖沙咀)尖沙咀麼地道75號南洋中心地下14-19號舖❊#HK_gfoodie #hkfoodie #homehong#foodie #HKfood #hkfoodielife #hkfoodshare #hkfoodieb
行完尖沙咀海傍好肚餓
我哋見到呢間泰式餐廳就入左去
#尖沙咀食好西
生蝦好新鮮 泰式辣汁酸酸辣辣
賣相好靚仔!

泰式炒金邊粉
好香口唔會太辣
份量好多五個人都夠分!

生菜肉碎包
好香 生菜包住肉碎
肉汁好多好食
生菜份量都幾多

串燒燒得好好
啖啖肉 肉質嫩滑 好有咬口
沙爹汁好多花生碎 好香花生味!
會覺得雞比想像中更好食,因為燒到超香😋
外表酥脆,有陣焦香

Watermelon Margarita
好香青檸同西瓜汁味
好易入口好好飲!

店員有禮貌同好有耐性向我哋介紹
好值得再黎食!
尖沙咀麼地道75號南洋中心地下14-19號舖

#foodie #HKfood #hkfoodielife #hkfoodshare #hkfoodieblogger #hkfoodlover #hkrestaurant #香港 #hkig #香港好西 #香港好去處 #香港美食