2023-01-02 1546 views
隠家拉麵工場 |深水埗今日行完金山,再搭南來到西九龍中心搵食,好想食拉麵,就試下呢間餐廳!有三款湯底揀白-豬骨湯底 黑- 黑蒜湯底紅- 蕃茄湯底今日我食白,朋友食黑,因為係沾麵所以湯底會比較濃郁,如果大家怕太濃味就唔好成個面全部都沾湯,但我個人比較鍾意食濃味,我就全沾覺得剛剛好!黑蒜湯底會更濃味,好香蒜味道,好足料!每個湯麵會跟兩片日式叉燒,同一隻糖心蛋,叉燒好入味好食,蛋更係流心的,好滿足的一餐❤️深水埗欽州街37號西九龍中心7樓7083號室
隠家拉麵工場 |深水埗

有三款湯底揀
白-豬骨湯底
黑- 黑蒜湯底
紅- 蕃茄湯底

黑蒜湯底會更濃味,好香蒜味道,好足料!

深水埗欽州街37號西九龍中心7樓7083號室
2022-12-08 1093 views
隱家之前都已經還可以接受,依家完全不知所謂。個湯太濃太咸,豬骨湯之前都係睇落正正常常,依家成碗碎豆腐花禁。我都唔知咩事。手羽先之前重係食到清酒味都真係有日式雞翼嘅感覺,依家?🤢個汁又咸,雞翼又唔入味,重要有血未熟,好意思收我$38,我不如去食茶記瑞士雞翼?係廚師失手定換左人搞衰左唔理?另外,間鋪嘅衛生真係好差………枱面又有汁嘅積,又有食物殘渣炸蒜………BB曱甴行過,諗住起身同職員講番個情況,點知個職員就踎喺入面玩手機無理過出面環境🙄🙄🙄走嘅時候重有小動物係櫃上面望我走………諗下真係報食環比較好🤢🤢🤢🤢

2022-11-29 669 views
今日久違地去左西九 心血來潮想去食隱家上一次去食佢地啲雞翼 好入味 入口即化好好食今日食嘅大佬唔係呀嘛 未熟曬嘅?仲要冇味😰要我比$38買呢3隻生雞翼?我去凍肉鋪買好過啦😀不過啲職員好生面口 應該轉曬人🤔睇黎想食返以前陣味都難了😮‍💨冇下次了…..!
今日久違地去左西九 心血來潮想去食隱家
上一次去食佢地啲雞翼 好入味 入口即化好好食
今日食嘅大佬唔係呀嘛 未熟曬嘅?仲要冇味😰
要我比$38買呢3隻生雞翼?我去凍肉鋪買好過啦😀
不過啲職員好生面口 應該轉曬人🤔
睇黎想食返以前陣味都難了😮‍💨
冇下次了…..!
2022-11-29
2022-10-18 997 views
餐廳果然名乎其實咁隱世,我自己平時好少行入嚟,估唔到原來有餐廳😯。當晚平日6點嚟到,食客只有3位,到我離開餐廳都只有5位,人流唔多。食客先去門口部售賣機買飛,之後比張飛仔職員就可以入座。隱世白伝 $79網上食評對每款拉麵評價都唔差,所以自己就揀左最平果款白伝。職員送上枱果陣真係好香,個湯同蛋都夠熱,湯面除左有一層厚油外,仲有一湯匙嘅魚介粉😯,所以成碗湯都好濃郁,完全唔駛怕食到尾會無味。飲湯前我先試左條麵,麵條粗身、偏硬、無麥香。濃底加左檸檬去煮,起左少少中和作用,但整體偏鹹、魚介味濃、湯質杰身、掛汁力強,另有3塊好有豬香、咬落帶點韌性、肥膏位無入口即溶、無火炙香嘅肥叉燒,食完成碗麵油膩感爆燈😂😂。湯中有一隻溏心蛋,但蛋香較淡。整體拉麵份量好足,價錢唔算貴,絕對係重口味之選。不過職員態度麻麻,可能無加一服務費啦🙉
食客先去門口部售賣機買飛,之後比張飛仔職員就可以入座。

隱世白伝 $79
隱世白伝

網上食評對每款拉麵評價都唔差,所以自己就揀左最平果款白伝。

飲湯前我先試左條麵,麵條粗身、偏硬、無麥香。

湯中有一隻溏心蛋,但蛋香較淡。

2022-10-17
2022-10-17 691 views
第一次寫食評 經驗實在太不愉快. 自動扣麵機靈敏度不足 職員前來協助 面色不耐煩. 水杯自助 可惜揀了好幾隻杯還是不乾淨🤮. 上了兩碗黑蒜沾麵 鹹得很 兩片豚肉 肥瘦比例7:3 筍非常幼細 $89一碗 很多地方也有更好嘅選擇 銅鑼灣$90一碗 乾淨抵食得多. 另外有一枱客 嘢食還未到 動身想轉枱 即時被煮麵師傅大聲喝罵📢 嚇得兩位客人不知所措 煮麵師傅仍然不停口繼續喝罵. 老實講 咁嘅質素嘅沾麵 成間舖頭職員態度有問題 一定冇下次👎👎👎 準備離開之時 正正聽到煮麵師傅又大聲喝令客人 在出面排隊📢 不要內進 其實嗰兩位客人 只不過喺購麵機前面睇睇有咩選擇. 西九蘋果商場舖頭的的骰骰 自私趕客出外排隊咪一樣阻住隔離間舖⛔?! 要扮日本風食沾麵 唔該扮全套 基本禮貌 衛生 食物質素同樣重要!!! NOT recommended🙅‍♀️❌.
2022-10-16
2022-10-14 423 views
日本既拉麵真係好好食,想喺香港食到真係要搵吓各區先有機會搵到間日本風味既。今次呢間我記得開業既時候係日本人打理既,不過而家就唔知,但味道就keep 到同之前一樣既。麵既硬度比較硬身,不過我比較鍾意食硬身既,所以okay ,仲有佢個湯,因為沾麵食完個麵最後加湯落去飲埋個湯既。我就食咗個隱世白伝既沾麵,入面有叉燒,白芝麻,蔥花仲有好香既蒜味,如果對蒜同蔥麻麻既就記得落單前要講定喇。提提大家,係要喺門口個自動販賣機買咗飛先至好入去啊。

提提大家,係要喺門口個自動販賣機買咗飛先至好入去啊。
隱家白伝
沾麵
隱家白伝
沾麵
2022-10-08 371 views
去開西九買野,見食評吾差試下啦,點知麵硬到阿媽都吾認得,我個小朋友第1啖入口即lur, 跟住我自己先試,真硬,湯底正常既不過真濃味,雞翼係老水味,日本野出老水雞翼???,本來預佢係煎既,最後1家3口都試1到2啖無食到,就走啦,要反去買老麥食,總之吾好再中伏啦大家
2022-10-07
2022-09-02 563 views
閨密生日帶佢去西九龍中心搵隱家食個長壽沾麵,閨密第一次食感覺超爆,爆好食湯頭非常濃郁,滿嘴都是豚肉味好黏口 ,麵質柔軟又有點嚼口,沾點湯汁爆好味。先到自動仮買機買票入場,然後交比店員等一陣一碗熱辣辣沾麵就會送上。🥢隱世黑伝 $89閨密黑蒜油豬骨湯底,佢話好香黑蒜味。🥢隱世白伝 $79我的豚肉湯底,好香水準有保持👏👍,如果熱多一點更加好,糖心蛋個心真係好糖心而且仲好軟滑添。😋😋牆上的三甫真係好有回到中學時期🤣🤣🤣
🥢隱世黑伝 $89
閨密黑蒜油豬骨湯底,佢話好香黑蒜味。
🥢隱世白伝 $79
牆上的三甫真係好有回到中學時期🤣🤣🤣
2022-09-01
2022-08-29 361 views
隠家引入日本山手拉麵沾麵專門店,湯底以豬骨為基礎,另外再加入黑蒜油、蕃茄辣醬變化出不同口味。隠世黑伝豬骨湯加黑蒜油、炸蒜蒜蓉,蒜味勁重,特別入味而且香氣濃厚迷人。隠世赤伝豬骨湯底上加入了番茄醬,帶着酸酸甜甜的開胃風,非常醒胃。叉燒炙燒過再浸泡在濃稠的湯,完全逼出叉燒的香氣,而且叉燒即使屬於偏瘦的肉質,但是肉質依然紮實不乾澀。沾麵是用粗麵,無法指定硬度,Q勁恰好夠,不會煮得過爛,而且麵條的份量給得很多。整體來說還不錯,但建議裝盤可以再用心一點。

隠世黑伝
隠世赤伝
豬骨湯底上加入了番茄醬,帶着酸酸甜甜的開胃風,非常醒胃。

整體來說還不錯,但建議裝盤可以再用心一點。
依家嘢之前裝修過,裝修完之後都好耐冇去食。今日就同朋友去食,睇下啲沾麵同以前食有冇唔做。最唔同應該係加左部販賣機,好有去日本啲拉麵輔模式咁🤣🤣跟住叫咗碗隱世白伝同隱世赤伝,每人加多塊叉燒,本身一碗已經有叉燒,配菜同雞蛋,如果細食嘅,唔洗額外加就可以。果然味道依舊冇變,麵嘅軟硬度適中,叉燒有燒焦嘅味,~!!白伝湯底濃郁,赤伝蕃茄底唔太酸(我覺得),檯上有芝士粉同炸蒜,倒啲落湯底,令個湯更正,啱曬重口味嘅朋友😋😋🍜🍜想飲埋啲湯嘅朋友可以叫餐廳職員加清湯,令到個湯底冇咁喊~!!價錢同以前食冇變過,餐廳佈置整靚咗,冇以前咁簡陋,推薦~!!!
最唔同應該係加左部販賣機,好有去日本啲拉麵輔模式咁🤣🤣
果然味道依舊冇變,麵嘅軟硬度適中,叉燒有燒焦嘅味,
~!!

隱世赤伝
隱世赤伝
  • 隱世白伝
從來間吾時都會來隱家光顧 因為這裏的沾麵出品著實不錯 不過今天進店遇到一位金長髮戴眼鏡員工不太友善的服務 到其刻意大力拉閘似要趕客似的 致店內尚在用餐的一家的小朋友都被嚇到呆了一呆 我想我下次再經過深水埗都不會再有心情光顧了 這店子出品不錯 但除了出品外員工的服務態度亦很重要 所以除了出品可以的話有時間管理一下員工亦很重要 否則再好的出品只會浪費了這店子。
2022-07-28
2022-07-27 609 views
女朋友話西九龍廣場上面有一間好出名嘅拉麵,咁好啦去試吓啦。點知惡夢就嚟啦!我哋叫咗一碗白伝,一碗黑伝,一個餃子,一個雞翼。先來雞翼上枱,仲要係秒上,快到好似冇煮過咁樣,一上枱就見到隻雞翼好似營養不良咁樣,超細隻,似係長期被浸住喺醬汁嗰度,浸咗好多日,有人叫就拎出來嗰隻,味道當然難食,雞翼都可以煮到咁鞋,真係好難。跟住到白伝黑伝上枱,我食白伝,一試之下,利害了,呢碗野可以話係達到洗腎級數既鹹,佢仲要驚你唔夠鹹,特登喺隔離整咗一咋木魚粉比你,我真係要勸一下如果有高血壓或者心臟病嘅人士切勿服用,再講入邊嗰兩塊叉燒,好鞋,鞋得好緊要,鞋到好似食鞋底一樣。我食過呢碗白伝,已經唔想再試黑伝,冇期望,只有失望。好戲當然在後頭,食咗碗咁難食嘅拉麵,已經好唔開心,諗住食下啲唔會有鑊氣嘅餃子啦,一上枱,望落好似好脆好香口果隻,點知隻筷子一篤落去,喂,大佬,軟既?下邊塊”脆皮”仲軟過軟皮蛇。好野,食左四樣野,冇一樣係好食,之後仲要屙咗兩日。真係健康嘅俾埋你。sorry,真係冇下次。
我哋叫咗一碗白伝,一碗黑伝,一個餃子,一個雞翼。
霉過霉媽媽營養不良雞翼

咸到洗腎白伝
洗腎黑伝

終極垃圾軟皮蛇餃子
2022-06-29 600 views
重口味愛好者就是愛沾麵!✧\(>o<)ノ✧今次去既隱家沾麵係香港專門經營日本拉麵既拉麵陳開的,佢開既海老名沾麵都超級好食。間舖位於西九龍中心7樓蘋果商場入面,一堆小店入面有間與眾不同嘅沾麵店都幾特別⋋✿ ⁰ o ⁰ ✿⋌menu好簡單,有豚骨白湯,豚骨黑蒜油湯,豚骨番茄湯,但如果有留意開拉麵陳嘅社交平台 就會知道隱藏menu,你可以買飛落單黑蒜油,然後再同師傅講要紅黑兩溝,湯底都幾特別( ◜‿◝ )♡個印咗logo嘅紫菜每次見到都好鍾意,湯夠熱,麵唔會太鹼水味(如果真係想再少dd鹼水味可以加少少醋),最後加湯溝淡個沾麵汁,飲埋佢,超級滿足!

特別版沾麵
Type of Meal
Tea
特別版沾麵
  • 隱世黑伝
2022-06-25 473 views
男友話呢間沾面館係佢食過咁多間最好食,係日本老闆開的。原來係西九龍中心已經有好多年歷史,位置有d穩閉,係好多格仔鋪最後面。佢地而家好似日本拉麵店咁,一入門口用部機去落order,唔洗人手落單。沾麵賣相好靚,分量充足。食沾面最重要佢地d湯底,個湯底係好濃味,真係用心去煲咁。沾麵既麵條係比較粗身同梗d同拉麵比較,真係夠晒飽。每碗沾麵有3片豬肉同一隻流心蛋。佢地教唔好就咁飲個沾麵湯底因為會咸,要係食晒所有麵之後加佢地既清湯去中和沾斬湯底先飲。
黑蒜
白湯
黑蒜
白湯
2022-06-21 353 views
店鋪入面有自助拉麵售賣機,幾有日本feel😆👍🏻白伝 💰$79🐱拉麵:麵質偏硬身,都幾掛汁。180g已經夠食,肚餓嘅可以免費加到220g。🐱叉燒:作為一個肥肉控,覺得叉燒如果再肥啲會好食啲,不過佢嘅肥瘦分佈已經算幾平均,適合普遍人口味。🐱溏心蛋:成餐最出色嘅就係呢個。溏心蛋嘅生熟程度啱啱好,有醬油醃製過嘅味道,帶出蛋黃嘅鮮甜味🤤🐱沾麵汁:豬骨味尚算濃郁,鹹度適中,望落去偏油,但食落又冇咩油膩嘅感覺。同其他沾麵舖頭一樣,食完拉麵可以加湯飲埋啲汁。唔知係咪我哋唔小心加太多湯定係個湯本身真係太淡,溝埋落個汁度之後覺得味道太淡,亦食唔出個湯本身係咩味。👌🏻黑伝💰$89同白伝差唔多,但係個湯汁就變咗黑蒜味。我本身麻麻哋黑蒜,但如果你本身鍾意黑蒜嘅話都值得一試。💡CP值:7/10💡回頭率:6.5/10
店鋪入面有自助拉麵售賣機,幾有日本feel😆

👍🏻白伝
💰$79