「一次不來您錯過,二次不來我過錯」、「大家見面大家食,大家食麵見大家」,呢啲金句相信大家都唔陌生😆「大家食J」扎根香港多年,名物蕃茄蛋牛麵、手攪麵、過山雞等由細食到大,絕對係香港平靚正特色麵店❣️.位於深水埗福榮街嘅大家食總店,每次行過麵爆場😝今時今日仲可以$40解決到一餐邊度搵,仲要認真製作唔Hea做🫡手攪麵及削搖麵全部堅持每日人手製作,鮮熬湯底,絕對係一分錢十分貨👍🏻.🍴自選百搭麵💰$35(包一款配餸)揀咗蕃茄蛋湯底+蟹籽包心丸+手搖麵,再額外加滷大腸($10)✨湯頭濃郁香甜,帶蕃茄酸香發洋蔥甜美🍅手攪麵口感滑溜Q彈😋滷大腸好入味且香口,跟麵芽菜夠晒爽脆😙仲要係份量都唔少下,$40你話邊度搵🤣.🍴皇牌炸醬撈麵💰$38除咗湯麵,大家食嘅拌麵都好出名🌟撈麵包含炸醬、花生、芽菜、青瓜絲,可以自選麵款✨炸醬味道香濃,撈埋麵食就啱哂😋花生提升撈麵香氣,青瓜絲嘅清新平衡炸醬濃香,所有配料都恰到好處😌.🍴過山雞💰$15(細)雞肉嫩滑入味,就咁食會有啲鹹,但配埋麵/飯食就啱啱好😚.🍴絕椒魚腐💰$23炸到熱新新呈上🔥魚腐外脆內軟,椒鹽調味好惹味,啖啖魚香😋.香港本土品牌,良心價錢用心製作❤️而家仲有個「

🍴自選百搭麵
💰$35(包一款配餸)

🍴皇牌炸醬撈麵
💰$38
皇牌炸醬撈麵

🍴過山雞
💰$15(細)
雞肉嫩滑入味,就咁食會有啲鹹,但配埋麵/飯食就啱啱好😚
過山雞

🍴絕椒魚腐
💰$23
炸到熱新新呈上🔥魚腐外脆內軟,椒鹽調味好惹味,啖啖魚香😋
絕椒魚腐

香港本土品牌,良心價錢用心製作❤️而家仲有個「J擁躉」優惠😍大家一齊食😎🤟🏻
皇牌炸醬撈麵
過山雞
絕椒魚腐
2024-01-12 369 views
紫菜份量及送的份量要紫菜餸.紫菜兩三條小道可憐.都不如本身面有嘅配菜牛肉兩塊指甲咁大三片.不如唔好畀人啦買廚房做嘢完全冇畫一規定要交幾多貨出嚟樓面只係話正常係咁多.完全擘大眼講大話
紫菜份量及送的份量
要紫菜餸.紫菜兩三條小道可憐.都不如本身面有嘅配菜
牛肉兩塊指甲咁大三片.不如唔好畀人啦買
廚房做嘢完全冇畫一規定要交幾多貨出嚟
樓面只係話正常係咁多.完全擘大眼講大話
2023-11-16 352 views
大家食好多年前食過,今次再食應該起碼都三年⏳,餐廳環境依舊,不過啲卡位木櫈就有啲爛…換左新招牌🏬,有老細真人大頭喺度😂嚟親都係食🍅蕃茄牛肉手攪麵 蕃茄味好夠,唔需要加4蚊轉蕃茄湯😌不過牛肉份量比較少,同埋冇咩肉味,同枱叫左前後兩碗,佢哋係分開上嘅,呀姐強調係一碗一碗煮㗎👍🏻所以擺上枱之後都熱辣辣👅,手攪麵同以往一樣咁好食,出面其他舖頭食唔到嘅口感🥺想食就一定要過番呢度🤣咁平有呢個質素真係好

嚟親都係食🍅蕃茄牛肉手攪麵
2023-10-26 264 views
叫咗個村村住家鍋麵,加蕃茄牛肉,加雞肉,加中麻辣。另外叫咗個炸醬麵加,加炭燒之心丸,海膽丸。都係削搖面。平時叫住家鍋麵係清湯,但係中麻辣會加椰菜。蕃茄牛肉嘅蕃茄夠味,唔使加$4蕃茄湯。
2023-06-02 1325 views
天氣熱熱地,想食得冇咁heavy,又唔想食粥咁鬼熱,清淡啲就揀咗大家食,1點幾可能啲人已經食完飯,唔算多人,可以隨便揀位坐。叫左個八聚會,又唔錯喎,好多餸,芽菜超多,其他配菜都唔少,有八個餸都好抵食。湯底雖然係清湯,但又幾有味,唔淡亦唔會咸到一食就知係味精,食完都唔駛飲水,感覺都幾健康。我叫咗削麵,啲麵大概2cm闊,少少厚身但又唔會話好un身,都幾好食。不過加野飲就要俾$7,我冇加錢,食完出街買野飲。

八聚會
八聚會
夜晚買外賣諗住食大家食平靚正一開始食個魚腐都幾正呢個價錢食到呢個質素已經好好拎咗返嚟,咁耐都仲係暖既食落都有魚肉嘅味 炸得算香最後都有全部食晒嘅但係點知惡夢就嚟啦叫咗個涼拌雞絲麵落咗微酸辣點知酸到酸菜魚咁辣就真係小辣一開始食一啖好似有沙咁以為係錯覺點知淡淡都有最後忍唔住搵出嚟究竟係啲乜睇完都唔知係乜但係總之就好似兜面倒咗落盤沙咁攪勻俾你食食咗都唔知有冇10分一食到牙都痛即刻放棄呢碗麵真係完全fail
夜晚買外賣諗住食大家食平靚正
一開始食個魚腐都幾正
呢個價錢食到呢個質素已經好好
拎咗返嚟,咁耐都仲係暖既
食落都有魚肉嘅味 炸得算香

食到牙都痛即刻放棄
呢碗麵真係完全fail
2023-05-05
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2022-12-06 1470 views
咁芫茜有好多人都唔食嘅因為味道本身嘅涼拌麵係可以走芫茜嘅咁唔知幾時改左唔走得咁我話算啦減少得唔得點知員工話減少芫茜都唔得我自己想食唯有自己整走芫荽仲叫我食炸醬麵對冇得走芫茜好失望對唔食芫茜黎講冇得走真係好難受下次唔會再食芫茜多到根本無法自己整走唔食芫茜嘅朋友下次可以考慮下黎唔黎食好仲要味道同以前唔同哂依家靜係食到胡椒粉味我除咗胡椒粉味咩味都食唔到唔知係唔係啲雞有咩問題啲雞特別重胡椒粉味同埋雞嘅味道完全唔同左
咁芫茜有好多人都唔食嘅因為味道

啲雞特別重胡椒粉味
同埋雞嘅味道完全唔同左
2022-12-06
2022-11-04 1057 views
酸辣湯底一流。又黎到我出黎搵野食時間。黎開深水埗搵野食⋯想食米線⋯譚仔周街有,就黎大家食出名手攪麵,削瑤麵(=刀削麵)但我都係揀番我至愛-米線配餸一定揀 過山雞(辣+炸左既雞肉)一定要試下,辣辣地幾好食其次揀左炸豬扒(即叫即炸,推薦一下)我揀左酸辣,辣度都可以自己揀,我揀左中辣, 等於譚仔既十少辣辣多少少辣菜脯每碗會送一份,記得✔️因為吾✔️吾會俾的
酸辣湯底一流。
又黎到我出黎搵野食時間。
黎開深水埗搵野食⋯
想食米線⋯譚仔周街有,就黎大家食
出名手攪麵,削瑤麵(=刀削麵)
但我都係揀番我至愛-米線
配餸一定揀 過山雞(辣+炸左既雞肉)
一定要試下,辣辣地幾好食
其次揀左炸豬扒(即叫即炸,推薦一下)
我揀左酸辣,辣度都可以自己揀,
我揀左中辣, 等於譚仔既十少辣辣多少少
辣菜脯每碗會送一份,記得✔️
因為吾✔️吾會俾的
Eat together is more down-to-earth. Customers can sit closer which is suitable for social bonding. The face of the founder of eat together can be seen everywhere in the shop, which psychologically impacts customers. compared with the cafe de coral (which has no such a lovely face all over the place) I definitely will pick happy together as a restaurant to represent Hong Kong另外豬油撈飯味濃但飯凍,有點可惜51蚊算抵食

另外豬油撈飯味濃但飯凍,有點可惜
51蚊算抵食
2022-08-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 豬油撈飯
終於工作到收工啦 😽突然朋友仔話咁耐無見 不如一齊食下飯咁啦 !於是我哋就約好咗 係深水埗福榮街等啱啱收工嘅我 竟然係最早到 同埋等咗佢哋成粒鐘先到 !真係等到小妹 背脊都濕透啦 💦終於 佢哋都人齊  係呢個鐘數間間餐廳都多人啦 見到 大家食 J 好似啱啱走咗一枱人!😼就拿拿聲同朋友仔沖入去 (提提大家 ,如果要食深水埗嘅大家食,一定要簡門口有 金槍人LOGO果間  ,因為果間會好食啲)坐到去 好快拿拿聲咁 叫咗嚟大家食必叫嘅 過山雞 ,同 東玻肉 😻👍🏻Order 咗大幾5分鐘 就幫我哋出咗餐啦 一食落口 ~·嗯 ! 同以前中學食嘅味道一樣咁好食👍🏻 唔知係咪太肚餓嘅關係,小妹我 用咗10分鐘就已經食曬成碗米粉啦 !成餐都好滿足 ~下次如果大家嚟到深水埗唔知想食乜 就可以過嚟 (金槍人)嘅大家食J 啦
終於工作到收工啦 😽
突然朋友仔話咁耐無見
不如一齊食下飯咁啦 !
於是我哋就約好咗 係深水埗福榮街等
啱啱收工嘅我 竟然係最早到 同埋等咗佢哋成粒鐘先到 !
真係等到小妹 背脊都濕透啦 💦
終於 佢哋都人齊  係呢個鐘數間間餐廳都多人啦
見到 大家食 J 好似啱啱走咗一枱人!😼
就拿拿聲同朋友仔沖入去
Order 咗大幾5分鐘 就幫我哋出咗餐啦
一食落口 ~·嗯 ! 同以前中學食嘅味道一樣咁好食👍🏻
 唔知係咪太肚餓嘅關係,
小妹我 用咗10分鐘就已經食曬成碗米粉啦 !
成餐都好滿足 ~
下次如果大家嚟到深水埗唔知想食乜
就可以過嚟 (金槍人)嘅大家食J 啦
2022-08-03
  • 過山雞
2022-07-12 847 views
大家食一直係窮人恩物,咁多年來即使點加價都好,食碗麵都係$30左右嘅事,你話呢啲價錢而家仲邊度搵😆最鍾意食蕃茄蛋牛肉麵,蕃茄蛋甜甜地又有蛋香,牛肉就正常貨色啦,出色為係個手攪麵上😎手攪麵好彈牙,唔好以為$30就得過且過,絕對用心經營👍🏻
上次食過隔離果間大家食,個名一樣但係個logo同埋入面既menu有啲唔同。果間食完之後覺得麻麻地,今次就黎食埋呢間大家食。呢間大家食,人稱大家食J,因為佢個logo有個J子🤣雖然唔知咩意思,不過加埋佢個老細既嘜頭係後面做logo有幾搞笑🤣呢間大家食,有聽過人地攞佢同譚仔、三哥較量,緊係要試下先知係咪真係咁掂!1⃣️村村住家鍋麵($40)(過山雞$+3)成個鍋咁上,都幾有特色😳入面配料本身有青椒、洋蔥、蕃茄、紫菜、海帶、韭菜,再包一款$9配餸,湯底有得揀原味、蕃茄蛋、麻辣或者酸辣,原味都幾有風味🤤帶胡椒同少少孜然香,唔係淡茂茂冇味果啲。配料加左錢要佢地既過山雞。雞肉食落甜甜地,帶皮,食落都算嫩滑,值得一試👍另外麵揀左佢地既招牌手攪麵,食落冇想像中咁驚喜,淋左啲。   2⃣️十八會($53)(麻辣湯底+$2)呢碗超豐盛~有豬肉、雞肉、豬潤、魚腐、牛肉、生菜、蘿蔔、腐皮、豆卜、火腿、竹笙、龍蝦丸、絕椒肚、黑椒牛丸、海帶、鹹腩肉、雲耳、韭菜。麵都係揀左手攪麵。另外加錢轉左麻辣湯底,麻辣湯底幾夠麻,而且唔會太油太鹹😋
1⃣️村村住家鍋麵($40)(過山雞$+3)

2⃣️十八會($53)(麻辣湯底+$2)
村村住家鍋麵
住家鍋麵
十八會
村村住家鍋麵
住家鍋麵
大家千祈唔好去錯另一間,要記住平頭裝老闆個頭嘅招牌個間先好入去每次出開深水埗都會食,首先平靚正不在話下,老闆份人又好笑人又好,好欣賞佢嘅創業理念佢自創的手攪麵、削搖麵都好出色,雖然舖頭嘅菜式同設計都簡單,但勝在用心創出同經營,至今仍受到一眾街坊嘅支持💂🏼‍♀️《自選百搭麵-過山雞、餐肉蛋麻辣削搖麵》$41削搖麵親手製作,比平時的刀削麵更長更闊更有口感。麻辣湯底好濃香,好有麻香味,湯底夠哂濃味,令到啲麵吸哂湯精華好正!過山雞一定係必叫的餸,鮮嫩多汁的雞肉,用滷水汁腌完再炸到外脆內軟,好好食食麵梗係要配埋餐蛋先夠圓滿啦!份量好多,所以真係好抵食頒發軍階:上將🎖🎖🎖🎖

💂🏼‍♀️《自選百搭麵-過山雞、餐肉蛋麻辣削搖麵》$41

食麵梗係要配埋餐蛋先夠圓滿啦!份量好多,所以真係好抵食

頒發軍階:上將🎖🎖🎖🎖

自選百搭麵-過山雞、餐肉蛋麻辣削搖麵
自選百搭麵-過山雞、餐肉蛋麻辣削搖麵
2022-02-15 605 views
情人節食大家食,豬油渣和過山雞香噴噴,豬油渣食完牙痛,實在炸得利害,聽日訓醒又無事了,哈哈😆豬油渣好食過隔離個間專賣油渣麵店鋪,比較濃味一些,過山雞就普普通通。
👨‍👩‍👧‍👦大家一齊食👩🏻‍🤝‍👨🏼👬大家食👩🏻‍🤝‍👨🏼呢間大家都唔陌生😂我覺得呢間抵食果譚仔🥳佢$37有八個餸😍佢地嘅雞肉 比較大塊 唔係一絲絲🐤所以好有口感 佢仲有豬肉等等🐷湯底亦都有少少味 唔會太鹹🍲.最特別就係佢地嘅手攪麵🍜雖然有啲硬 但係佢好有口感 😎食落又唔會好乾身 整體都唔錯👍🏻.如果大家想食菜脯 記得落單果時落埋 唔洗錢㗎☺️.回頭率💫: 🌕🌕🌕🌘🌑.#yms_深水埗#yms_港式.
呢間大家都唔陌生😂
我覺得呢間抵食果譚仔🥳