3 day(s) ago 0 views
不想消失了才後悔,有好多事物若不是發了結業通告,大家才感可惜,到最後階段先大力支持 ,大概亦改變不了什麼。趁舊式茶樓仍未消失一定要好好支持,保留下來才能讓下一代認識得到,而且那風味是取代 不到的。舊茶樓沒有服務員招呼食客,全程由食客自行取桌位,自行取碗筷杯盤,自行冲茶,全 自助式。找到位置後我們分工 ,一人負責守座位,一人取杯碗 茶葉,一人取點心點心可到茶樓裡自行選取,門口一側是煎炸點心,裡面是腸粉檔另一則是蒸點心。食客 都非常遵守跌序,不會爭先恐後其實,除了開揚寛敞的用餐環境外,茶樓的點心並没有給人太大驚喜,唯獨裝横 取點心 的方式,以及自家種菜都已非常少見更顯風味!
2024-04-10 0 views
在香港这些年,逐渐发掘到一些商务的,饮茶的,行山等等吃饭的秘密基地,每次带朋友去都被夸。清明假期去行大帽山,就顺路来到这家罕有的传统山水茶馆,在香港旅游发展局都榜上有名的——彩龙茶楼。位置在川龙村,村落坐落在溪边,毗邻成荫绿树和古旧祠堂,给人宁静致远的感觉。可以选择在顶楼室外或露台上品茶吃点心。它的特色是传统自助服务,从选茶叶,沏茶,洗碗筷,挑点心,端上桌都是自助形式。几盒茶叶挂在墙上,喝什么就放什么,非常方便。点心区域太丰富了!看的眼花缭乱,每碟都想尝尝!蒸笼点心有:鲜虾饺,烧麦,肠粉,排骨,金钱肚,牛肉球,鸡扎,糯米鸡,流沙包,马拉糕等等。旁边的小菜区域有沙翁,炸鲜奶,煎酿三宝,炸豆腐,鲮鱼球,卤水豆腐,水晶糕等等等,数不清。最后我们三个人选了13碟!端上桌子发觉每样点心的个头都比平时吃的大(跟唐记包点相比),鲜虾饺和烧麦都像是吹了气的放大版,很足料,圆滚滚非常可爱。还有支装饮品,山楂汁开胃,罗汉果汁润喉。本来以为眼高手低了,结果最后那么一大桌都吃光了,不到5百蚊。快吃完才发现还有麻酱汁西洋菜,后悔没点上一盘,好像是自己田里种的,看起来好新鲜。推荐大家必吃鲜虾饺,牛肉球,烧麦,金钱
在香港这些年,逐渐发掘到一些商务的,饮茶的,行山等等吃饭的秘密基地,每次带朋友去都被夸。[萌萌哒R]

点心区域太丰富了![哇R]看的眼花缭乱,每碟都想尝尝!蒸笼点心有:鲜虾饺,烧麦,肠粉,排骨,金钱肚,牛肉球,鸡扎,糯米鸡,流沙包,马拉糕等等。旁边的小菜区域有沙翁,炸鲜奶,煎酿三宝,炸豆腐,鲮鱼球,卤水豆腐,水晶糕等等等,数不清。
最后我们三个人选了13碟!
端上桌子发觉每样点心的个头都比平时吃的大(跟唐记包点相比)[赞R][赞R],鲜虾饺和烧麦都像是吹了气的放大版,很足料,圆滚滚非常可爱。还有支装饮品,山楂汁开胃,罗汉果汁润喉。
本来以为眼高手低了,结果最后那么一大桌都吃光了,不到5百蚊。快吃完才发现还有麻酱汁西洋菜,后悔没点上一盘,好像是自己田里种的,看起来好新鲜。推荐大家必吃鲜虾饺,牛肉球,烧麦,金钱肚!
2024-04-04
Delivery
  • 蝦餃
  • 排骨
  • 四寶雞扎
2024-04-08 0 views
今日係朋友生日,帶佢去特別既地方慶生入村飲茶啦!你冇聽錯,我地兩個九龍人山長水遠晨早流流入川龍村就係為左去舊式茶樓飲茶兩個人攞到一枱都係,我諗都唔會食得曬啦,不過其實黎得呢到都係食風味嫁啫,依度既用料好實在,唔似出面咁賣精緻  以前係舊式酒樓見到芝麻卷(俗稱 :菲林卷)都一定會叫黎食,但而家好少酒樓有啦,而依碟呢就好厚 好粗,感覺入面既芝麻未磨滑一大碟既西洋菜係幾好,冇渣聽講係茶樓自己種既
今日係朋友生日,帶佢去特別既地方慶生

以前係舊式酒樓見到芝麻卷

一大碟既西洋菜係幾好,冇渣

聽講係茶樓自己種既
2024-04-01
Celebration
Birthday
荃灣多好野食係人都知,但講到去飲茶你又會點揀,原來有好多人都會專程入荃灣再轉車上川龍村飲個早茶,望住大帽山個山景,唔通真係會精神d?今次跟住班行山友黎到,打算飲完個早茶就往錦田方向行上大帽山茶樓有2層,所有點心都係自己拎。呢度最特別既就係,一有新鮮點心出爐手快有手慢無,所以大家只要有岩食既點心就要快手去攞啦,比起推車仔既酒樓依種形式更滋味多款傳統點心,亦有特色點心,例如鵪鶉蛋燒賣都超級足料,每枱更必點西洋菜。我地嘆夠茶食飽點心就出發

2024-04-08 0 views
與小朋友去慣了商場連鎖的茶樓飲茶沒有新意?不妨找天到這個位於荃灣大帽山山腰的鄉郊茶樓,嘆山水茶食著名的本地西洋菜!荃灣大帽山川龍村有兩間老字號茶樓。今次介紹川龍彩龍茶樓,茶樓景觀開揚,在一樓位置可望到大帽山景。這裏是自助形式提取自己喜愛的點心,甚至連沖茶、取碗筷都要自己親力親為,對小朋友來說是個特別既體驗。這個茶水間有齊茶葉、熱水、茶壺、碗筷。自己揀選茶葉自己沖茶濃淡由自己控制。而食物款式與一般茶樓差不多,有興趣可以嘗試川龍名產西洋菜,新鮮的特別甜茶樓營業時間由上午5時至下午3時,假日亦有很多行山郊遊人士專程途徑這裏飲茶!另外亦可以到茶樓停車場可以泊車,停車場不收費,但星期六日公眾假期車場定必會爆滿。其實食物質素平平,但鮮有地滿滿鄉郊風情,是一般商場內吵吵鬧鬧的茶樓無法取代。有時間到這裡感受一下著實不錯

彩龍茶樓,茶樓景觀開揚,在一樓位置可望到大帽山景。

2024-04-02
2024-04-05 0 views
係川龍村的時間好像一直停頓著,舊日的風貌未變,就在大帽山山腰上,屹立不倒。而在彩龍茶樓仍可找到多款懷舊點心,當然還有此處的特產 - 西洋菜!!!! 彩龍茶樓的懷舊點心有紙包雞、雞包仔、鵪鶉旦燒賣、沙翁、芝麻卷(菲林)等等。當然還有不可不吃既西洋菜!茶樓裡所有的工序都是茶客親自處理。點心是自己拿取,然後給服務員蓋印。就連碗筷,熱水,茶壺,和茶葉等也是自助形式。據說這裏的水是用山水煲成的,所以沖出來的茶會較甜吃飽係村內行下又得或行上大帽山運動一下也好,這舊式茶樓值得一試,昔日舊情懷舊風味希望可以保存!

2024-04-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Breakfast)
  • 沙翁
  • 鵪鶉旦燒賣
🇭🇰真的好食又平价,就在荃湾大帽山山腰!去大帽山行山游玩必去的茶楼!!!-比市区的茶楼水准还要好一d!真的好好食哇~🤤这里几乎没有游客,都系本地人去嘅茶楼,而且要熟悉嘅人先可以揾到!连发哥等明星都会光顾嘅茶楼-鸟语花香的传统茶楼!食嘅就系local的气氛!!!-服务系自助式,进店开卡自己冲茶拎餐具点点心,反正睇到咩就点咩,就喜欢哩种感觉~-✔️彩龙虾饺✔️鲜虾烧麦皇✔️古法糯米鸡✔️西洋菜✔️叉烧包✔️炸鲜虾春卷✔️酱香凤爪✔️排骨拼凤爪蒸饭✔️腊味饭-🥢西洋菜进店必点西洋菜!自家种的用本村大帽山的山泉水烫熟淋上酱汁,再配上腐乳,真的好清脆好甜!🥢彩龙虾饺大大粒的虾饺,好爽口好弹牙!每一粒虾饺都有3只虾仁,真系好足料喔-盲点唔会踩雷,真的yyds!!!下次继续光顾

鸟语花香的传统茶楼!食嘅就系local的气氛!!!
🥢西洋菜
进店必点西洋菜!自家种的

🥢彩龙虾饺

盲点唔会踩雷,真的yyds!!!下次继续光顾

2024-03-22
$100 (Lunch)
  • 虾饺
  • 凤爪排骨饭
  • 糯米鸡
轉眼間來一波港式懷舊風🙌分享一家我在香港愛吃的點心店!早茶點心可是香港的傳統文化新鮮出爐的點心當然不能錯過🥹盤點一定要吃的美味點心👉🏻點心級別:小中大特頂工作日及節假日價位略有變化✅鵪春蛋燒賣裡面有大大粒鵪春蛋!✅魚肉燒賣✅鮮蝦餃燒賣蝦餃可是招聘美食✅四寶雞扎每次吃點心我都會點雞扎四種食材包裹在一起,飽滿多汁!✅椰汁馬豆糕巨好吃!!椰汁味巨濃!✅桂花糕吃進嘴裡有一種桂花芳香~✅馬蹄糕QQ彈彈很有滋味!馬蹄很脆!✅芋頭糕料很實在,滿嘴芋頭味,很上頭!✅芝麻卷口感軟軟糯糯,香香甜甜~✅釀茄子煎釀三寶中的茄子,味道巨香!✅酥炸鯪魚球有很香的鯪魚味,咬起來有嚼勁!茶樓共三層,幾乎都坐滿兩層是室內,第三層是露台全自助形式fun dining~可以欣賞到青山綠樹簡直美翻了!❤️🚌記住出行路線!!荃灣地鐵站B1出口步行5分鐘80號小巴💰7單程20分鐘坐到終站下車就看到茶樓這家生意也太好了吧🔥店裡店外都是人滿滿煙火氣!!
轉眼間來一波港式懷舊風🙌
分享一家我在香港愛吃的點心店!
早茶點心可是香港的傳統文化
新鮮出爐的點心當然不能錯過🥹

盤點一定要吃的美味點心
👉🏻點心級別:小中大特頂
工作日及節假日價位略有變化
✅鵪春蛋燒賣
裡面有大大粒鵪春蛋!

✅魚肉燒賣

✅鮮蝦餃
燒賣蝦餃可是招聘美食

✅四寶雞扎
每次吃點心我都會點雞扎
四種食材包裹在一起,飽滿多汁!
✅椰汁馬豆糕
巨好吃!!椰汁味巨濃!
✅桂花糕
吃進嘴裡有一種桂花芳香~

✅馬蹄糕
QQ彈彈很有滋味!馬蹄很脆!
✅芋頭糕
料很實在,滿嘴芋頭味,很上頭!

✅芝麻卷
口感軟軟糯糯,香香甜甜~

✅釀茄子
煎釀三寶中的茄子,味道巨香!
✅酥炸鯪魚球
有很香的鯪魚味,咬起來有嚼勁!

茶樓共三層,幾乎都坐滿
兩層是室內,第三層是露台
全自助形式fun dining~
可以欣賞到青山綠樹
簡直美翻了!❤️

🚌記住出行路線!!
荃灣地鐵站B1出口步行5分鐘
80號小巴💰7單程20分鐘
坐到終站下車就看到茶樓

這家生意也太好了吧🔥
店裡店外都是人
滿滿煙火氣!!
2024-03-18 92 views
行山途經川龍都會經過彩龍同端記,但就從未試過。朋友仔話想一試山上茶樓,所以就一齊去體驗下。諗住去端記但好多點心售罄,所以轉戰彩龍。基本上搵位,開茶,拎點心都係自助形式。簡單分開幾個區:點心,腸粉,煎炸物,西洋菜,沖茶。搵到個室外位對住馬路,空氣流通;然後去洗茶葉去開茶,感覺幾得意!點心咭,見咩想食就拎拎拎,圈圈圈,經過幾次衝峰陷陣後,終於有啖 ”安樂茶飯”即淥自種西洋菜,真係新鮮,唔點腐乳豉油,個菜已經甜到笑蒸點心唔夠熱,口感味道大打折扣;排骨鳳爪腌味唔夠,底層嘅飯太油,有點糊口;煎炸物即場做,但人多場面有D亂,其中一條較厚嘅虎尖椒,因煎時間唔夠,魚肉未熟透食物期望有落差,但個人覺得呢度係食個氣氛,特色地道,有記憶點嘅,啱打卡。如果經過,坐低飲啖茶食個包,係一個唔錯嘅歇腳點同不錯嘅本地體驗。
即淥自種西洋菜,真係新鮮,唔點腐乳豉油,個菜已經甜到笑
2024-02-18
2023-12-29 379 views
朋友遠度而來,想了很久,中午飲茶最好不過。 上大帽山川龍飲茶,不但可遠離繁囂城市,呼吸新鮮空氣,又可飲茶後輕鬆步走落山順便做運動,一舉兩得。朋友表示非常滿意😜食物方面,選擇多,新鮮熱辣 要提一提係開茶搵位全自助,食物自己拎埋位😊有蒸飯、蝦餃、燒賣、鳳爪排骨、叉燒包、馬蹄糕,春卷等全部都有叫,叫到全枱都係,最後每人平均一百多就埋單。 嘆住一盅兩件,傾吓偈,望下山林景色,時間好快就3點多,時候唔早,行落去荃灣都係5點幾。 期待下次再過嚟!

食物方面,選擇多,新鮮熱辣

要提一提係開茶搵位全自助,食物自己拎埋位😊

2023-12-23 281 views
最近幾日新聞一直講大帽山好凍, 低過零度, 我選擇咗係呢個山上温度得6度左右嘅早上,上山飲茶,去一間喺山上,有人情味嘅傳統茶樓 -- 彩龍茶樓。 茶樓分兩層, 上層關咗窗會較暖, 點心就要落返地下,拎上去食啦。茶水就採取自助形式,要自己去拎茶壺同沖茶嘅😁😁😍😍😀😀😀🫖🫖🫖🫖🫖招牌西洋菜🥬川龍村好耐以前就開始種西洋菜,由於位處山上,氣候相對寒冷,又吸收山泉水精華,種出嚟嘅西洋菜清甜爽口,根少嫩綠,令不少食客特意上山食西洋菜。一直到依家,嚟彩龍飲菜,多數都會叫返碟嚟食🥰🥰😚😚😁😁😁鮮蝦餃🦐 蝦肉飽滿,爽口彈牙,每一啖都係滿滿嘅彈牙鮮蝦, 飲茶必叫嘅鐵膽🥳🥳🥳😚😚😚😁四寶雞扎🐥雞扎有滑嫩雞肉,火腿,腐皮及魚肚, 特別欣賞係用魚肚而唔係放芋頭,魚肚吸收雞扎汁水,幼滑好味😍😍😍😘😗😗蜆介鯪魚球🐟炸物落單後,廚部嘅姨姨會即時製作,確保食客享受到最新鮮及時嘅美食。鯪魚球相對大粒,新鮮炸起非常爽口嫩滑,魚香味同陳皮味恰到好處,配上傳統蜆介醬,鹹香味令鯪魚球更香口好味😍😍😍😘😘🥰🥰煎釀茄子🍆同鯪魚球同款魚肉,新鮮炸起係最好食嘅🥳🥳🥳😚😁😁😁另外仲有叫鵪鶉蛋燒賣,豉汁鳳爪, 鮮蝦菜苗餃,薑蔥牛柏葉,奶黃包

招牌西洋菜🥬

鮮蝦餃🦐

四寶雞扎🐥

蜆介鯪魚球🐟

煎釀茄子🍆
同鯪魚球同款魚肉,新鮮炸起係最好食嘅🥳🥳🥳😚😁😁😁

另外仲有叫鵪鶉蛋燒賣,豉汁鳳爪, 鮮蝦菜苗餃,薑蔥牛柏葉,奶黃包等點心, 滿滿一枱,大滿足呢!😊😊😊😛😛😀😀

山水豆腐花🧉
豆腐花有濃濃嘅豆香味,而質感細嫩,香甜滑溜,可自行根據口味加上糖漿及黃糖。一直有行山客入嚟指定要豆腐花,食一碗,補充體力後繼續行程😁😁😍😍😜😜

店員好友善好傾, 見到茶客都會主動打招呼,傾兩句, 呢種亦友亦客嘅關係已經越嚟少見,也許,只有彩龍呢啲傳統茶樓先可以好好保留到😛😛😋😋😋🥰🥰

2023-10-24 355 views
呢間舊式酒樓好驚喜☕️佢唔同平時一般酒樓飲茶 係全自助既形式由拎茶壺茶葉沖茶 到拎點心全部都係自己黎杯茶既濃度可以按照自己既濃度去自己調較然後岀去拎點心有個點心區既位置有好多熱辣辣既點心俾你揀即叫即拉既布拉腸粉懷舊芝麻卷一盎盎既鳯爪排骨飯自己種既有機蔬菜 等等下面個3樣點心簡直係我最愛!❤️大大粒即炸既沙翁 每粒都有蛋香味 熱辣辣炸起 咬落口外脆内軟 唔似岀面酒樓會放到凍晒 呢個點心好邪惡 但又令人好想繼續食❤️即叫即炸既鮻魚球 係我食過最好食既鮻魚球 佢無腥味 大大粒好彈牙 配埋蜆蚧汁 去增加咸香味 我一次過食左3粒!😂❤️❤️❤️最令我驚訝係 蒸燒賣!話說我係燒賣發燒友 會四周圍食燒賣 燒賣可以當飯食既朋友😂當我食完之後覺得佢做得好岀色 嘆為驚人🤣🤣佢係酒樓燒賣 唔係魚肉燒賣🥰個皮做得薄薄的 然後包住厚實既豬肉啊 冬菇粒啊等等😍又唔會蒸得好乾身 咬落去有啖啖肉既口感 仲會咇D肉汁岀😆我食燒賣鐘意點辣椒油 佢個個唔同平時既辣油 係有少少XO醬辣油既感覺 好鬼正🥰我好耐無食過好食既酒樓燒賣啊😍我有周圍食開燒賣 魚肉又好 豬肉又好 平時就算食開酒樓燒賣幾大粒都好 都無肉味肉汁呢粒燒賣配辣油 真係好好
呢間舊式酒樓好驚喜☕️

即叫即拉既布拉腸粉
懷舊芝麻卷
一盎盎既鳯爪排骨飯
自己種既有機蔬菜 等等

下面個3樣點心簡直係我最愛!

❤️❤️❤️最令我驚訝係 蒸燒賣!
話說我係燒賣發燒友 會四周圍食燒賣 燒賣可以當飯食既朋友😂
呢粒燒賣配辣油 真係好好味 必食!🤣🤣🤣

估唔到d點心可以做得咁岀式
好彩我哋人多 我可以食晒咁多樣點心
真係好滿足!🥰
我會再黎飲茶的!

P.S 這是一間pet friendly 酒樓🥰。
2023-10-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)
  • 燒賣
  • 山水豆腐花
  • 炸沙翁
  • 蜆蚧鯪魚球
  • 芝麻卷
2023-10-23 314 views
呢個食評教訓到自己兩件事....第一,現金一定要帶夠,因為有啲地方,現金仍有存在價值,尤其是呢啲只收現金既餐廳、酒家。第二,一個人唔應該叫太多嘢食,當然,呢次例外,皆因點心好吸引。八年無返過嚟香港,雖然 有啲嘢係變咗,但感情不變,始終香港係成長之地,亦都掛住香港一大堆美食。云云食過既餐廳入面,川龍呢間要介紹既茶樓最為深刻彩龍一直有聽聞其名,但要真係去果度飲茶係未去過,難得返嚟一次,今次點都要去試下。於是趁星期日一早,走去荃灣,搭51號巴士上山。平日既51,係無乜人會搭,但一到星期日,行山友眾,如心廣場上車可坐滿一架巴士。但去到荃灣站,基本上可以「打爆」(滿載)一架巴士,原本紅公司(九巴)有計劃星期日或假日改派雙層巴士行51,車都試埋,但只聞樓梯響。未幾,去到川龍,酒樓響巴士站旁。入面既姐姐待應好好人,因為第一次去,都幫我夾點心。一共叫咗九樣野食(其實一個人差啲食唔晒),當中有雞札同鵪鶉蛋燒賣,雞札響外國見唔到,以前  LA有一間港西係有整既,但後尾無,原因係工序復雜;需鵪鶉蛋燒賣係有既,只係味道差減截。個人覺得個豆腐花好正,畢竟有聽聞用川龍既山水去整。本來想要凍既,但姐姐推介熱食更有風
呢個食評教訓到自己兩件事....

云云食過既餐廳入面,川龍呢間要介紹既茶樓最為深刻

個人覺得個豆腐花好正,畢竟有聽聞用川龍既山水去整。本來想要凍既,但姐姐推介熱食更有風味,不過覺得個豆腐花幾滑下,同出面分別好大。另外亦有試過西洋菜,好爽口。

當然,山竹牛肉、粉果同蝦餃都不可少..............

但食到一半,教訓就開始,身上只有$140,而叫咗咁多點心,應該超出Budget之外。
因為川龍係極之山旯旮地方,方圓十哩無銀行,而酒樓係只收現金。原本諗住食完之後先去暢錢(本身除咗呢$140之外,就只有美金),但開始擔心既係,唔夠錢畀,可能要留響酒樓度「洗碗」還數呢啲情景。

但好彩既係,真心多謝一位好兄弟,山長水遠走上嚟救我。呢份情,一定要珍惜,因為若然無佢,真係唔知點算。
叫得太多點心,但印象最深係西洋菜同豆腐花
響LA,雞扎已經食唔到
Other Info. : 餐茶一共283蚊,雖然貴,但相比起LA飲茶而言,仍然算抵食既。 儘管如此,下次再返嚟我會繼續上去幫襯。個豆腐花係好吸引到我,之不過,「經一事、長一智」,下次會帶多啲現金上去食。
2023-10-15
$283 (Breakfast)
叫得太多點心,但印象最深係西洋菜同豆腐花
  • 山水豆腐花,西洋菜
2023-09-28 261 views
荃灣川龍飲茶10分有特色,值得去完一次再去一次❤️之前已經食過西洋菜,今次試下其他食物,食左魚肉釀尖椒,蝦餃和鹹水角依度係自助形式,同傳統酒樓吾同,自己沖茶同拎食物,隨心所欲
荃灣川龍飲茶10分有特色,值得去完一次再去一次❤️
依度係自助形式,同傳統酒樓吾同,自己沖茶同拎食物,隨心所欲
2023-09-10 293 views
不得不說,新界確實空氣清新,雨中的大帽山雲霧繚繞,坐在茶樓里飲茶,停雨時山中的川龍村落有種空山新雨後的寧靜,而雨中的村落,宛如經歷大自然的洗禮,雨水滴落在屋頂上,發出清脆的聲響,彷彿是大地自己的呼吸。📍自助形式:拿到點心咭找位置自己泡茶自己選點心📍營業時間:6:00am-3:00pm🩷沒有加一只收茶位錢🩷茶樓店員每一位服務態度都很友善,像朋友一樣熱情招呼👉鮮蝦餃很大顆,而且里面居然是完整且鮮美的大蝦🍤啊,太意外了推薦指數🌟🌟🌟🌟🌟👉香煎芋頭糕,看圖,真不用我多說,滿滿當當的芋頭,還加上粟米粒和紅蘿蔔絲,你吃過這麼誠實的芋頭糕嗎?茶樓阿姨將芋頭糕煎至金黃酥脆,外層酥脆,內部卻仍然保持柔軟綿密的口感,帶著芋頭香氣,給人一種美味的享受,芋頭控的我心情在放煙花推薦指數🌟🌟🌟🌟🌟👉西洋菜很鮮嫩,可以自己加腐乳汁和醬油,因為我想吃原味的,所以沒有加👉茶樓點心種類很多,煎炸的清蒸的水煮的甜點咸點都有,任君選擇,我還點了豉汁蒸鳳爪、蟹籽燒賣、羌蔥牛柏葉、鮮蝦菜苗餃、沙爹金錢肚,比其他酒樓都大份推薦指數🌟🌟🌟🌟🩷最後,吃飽飽沿着山路走走,What a perfect Sunday 🩷
📍自助形式:拿到點心咭找位置自己泡茶自己選點心
📍營業時間:6:00am-3:00pm
🩷沒有加一只收茶位錢
🩷茶樓店員每一位服務態度都很友善,像朋友一樣熱情招呼
推薦指數🌟🌟🌟🌟🌟
推薦指數🌟🌟🌟🌟🌟